Çocuk Hastalıkları Oğlum Rotavirüs oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Enterogermina kullandim duzelmisti hala da ishal baslangicinda hemen kullanirim. Cok faydasini gordum.

Tekrardan gittin rota çok zordur hemen yemesini bekleme zamanla yer daha çok yeni bol bol periyodik içeren besinler verin biz 5gun yatmisdik

Ben iki çocuğuma da yaptırdım.
Yalnız 4 sene önce 180liraydi
Suan 367lira ödedik tek dozuna. Giden para olsun sağlıkları yerinde olsun yapacak bir şey yok.

ishali kesmeye çalışmayın bu arada yanlış müdahele sadece bol su ve çinko takviyesi ishal için çözüm.

Cok yanlis yönlendirme yapiyrosunuz. Bunu okuyan anneler sizden etkilenip yaptirmazsa ve sonra Allah korusun bebekleri bu virusu kaparsa sonucu cok kotu olabiliyor.

Lutfen asilarinizi aksatmayin!!!!!
Ben kimseyi yönlendirmeye çalışmıyorum lütfen yazdığımı bu şekilde empoze etmeyin. Herkeste farklı etki ettiğini söylemeye çalıştım. İmkanım olsa bende aşı yaptırırdım ayrıca

Doktor mu söyledi bunu? Çünkü ağır bir hastalık. Bazı durumlarda yatarak bile tedavi ediliyor. emerek atlatılabilen bir hastalık olsaydın aşı olmazdı. Yönlendirmeniz doğru değil.
Ben kimseyi yönlendirmiyorum diğer arkadaşa da yazdım. Aşı karşıtı değilim imkanım olsa bende yaptırırdım sadece olmadığımız halde hafif gecirdigimizi yazdım.

Bende çok korktum emin olun oğlum her emdigini kustu kilo kaybı da oldu. Artık yorum da yazasım kalmadı yani yönlendirme falan demek haksız eleştiri üzüldüm

Bende çok korktum emin olun oğlum her emdigini kustu kilo kaybı da oldu. Artık yorum da yazasım kalmadı yani yönlendirme falan demek haksız eleştiri üzüldüm
Haksız eleştiri değil. Bakın şimdi emzirdiğim için hafif geçirdi derseniz karşınızdaki benim sütüm yaramıyor mu? benim neden çocuğum hastaneye düştü diye üzülebilir. Üzülmenize gerek yok çünkü niyetiniz kötü değil ama hassas bir dönemde olan annenin yerine koyarsanız kendinizi fark edeceksiniz

Rabbim şifa versin bebeğinize. Lütfen aşılari atlamayalim. Benim oglum 7 yasinda o dogdugunda rota virüsu aşısi yaptirmistim herkes bana aptal muamelesi yapmişti . Eşimde bosami para verdik diye bana yüklenmisti. sonrasinda salgin oldu ve iyiki yaptirmısız iyiki beni dinlememişsin dedi . Simdi 3 aylik kızimada yaptirdım . hatta bu sefer eşim uyardi kaçirmayalim diye. Malesef tek doza 330tl verdik 2.dozda 330tl olur muhtemelen. Ama değer mi değer. Gerekirse mutfak masrafindan arttirir parmagimdaki alyansı satar yine yaptiririm.

Aynen rota için demiştim bilgilendirmeniz için teşekkür ederim bizimki de geçemlerde hasta olmuştu az bir ey ishal kusma öksürük burun tıkanıklığı vs vardı şimdi bi burnu tıkalı.. aynen allah korusun şifalar verdin tüm hastalara

Rica ederim,Allah tüm hasta kuzucuklara şifa versin inşallah,hiç hastalanmasinlar

Geçmiş olsun,rota virüsü agır seyrediyor. Ben kontrole götürdüğümde kızımı bir bebek vardı zavallım kusa kusa mahvoldu hastanede dakikalar icerisinde. 2 çocuğuma da yaptırdım ben aşıyı. Oğlumun doktoru aşı sonrasi bezini değiştirirken el hijyeninize özellikle ekstra dikkat edin bulaşabilir demişti size de.
Keşke karşılansa da herkes yaptırsa aşıyı.
Sıvı alımına dikkat edin,beslenmesi,sıvı alımı yeterli değilse muhakkak doktorunuza belirtin,uygun görürse serum takılabilir, daha kolay toparlıyorlar serumla.
Rota değil ama iki çocuğumunda ishal olduğu bir dönemde ikisine de 1er gün arayla serum taktırmıştık anca toparlamışlardı.

Siz sanırım hiç rota virüsü yada ishal salgını atlatan bir bebege/çocuğa denk gelmediniz.
Kızım çok hastalanırdı,çoğu zaman kusmaya ishalde eşlik ederdi. Hatta bir gün iftarda dışarda yemekteydik kusuvermişti restoranın orta yerine. Öyle anlamıştık hasta olduğunu. Bakın ishal olan yada kusan çocuk o an değil çorba bir yudum su içse daha beter kusuyor. 2 çocugumunda ishal oldugu bir dönem,doktora götürdügümde oğlum su içse kaka yapıyordu,keyfide yerindeydi ama endişelenip götürmüştüm kontrole ishali kesilmedigi icin,doktor karnına bastırdı parmak izi çıktı karnında iceri doğru,baya susuz kalmıştı,apar topar serum takıldı da toparladı oğlum,sonraki günde kızıma aynısı zira oda ishal oldu,beslenmedi vs ki bebekte değildi 6 yaşındaydı. Biri diğerine bulaştırdi.
Kusma,ishal evde oturup geçmesini beklemekle gecmiyor. Çay çorba ile de olmuyor maalesef.
Ha soğuk alır,grip olur tabi ki koştur koştur doktora gitmiyoruz,beslenme+dinlenme ile atlatmaya çalışıyoruz ki ilerlerse yine doktora gidilir,ama ishaldir,kusmadır beslenme ,sıvı alımı yetersizliğinde doktora gidilmeli. Gidildi,tedavi düzenlendi hala düzelmiyorsa tekrar gidiyorum ben düzelme yok diye. Oturup kendi kendine geçmesini bekleyemeyiz ki.

Kaç aylık bebeğiniz Allah acil şifa versin
1 bucuk yasnda oglm. Tesekkr ederm
Bilincli oldu malesf etrafmdaki herkes devlt karsilamiyor o zman onemli degldr fzla dediler bzde vurdurmadk dediler ve kv ile yasiyordm onlarda vurdurma dediler inatla oyle olmadi ama brdaha asla ihmam etmem cok pisman oldm dinlemeseydk kmseyi keske
Benim oğlum 5 aylıkken olmuştu ama bizde aşı yaptırmamıştık. Kolayca atlattık emdiği için. Aşı yaptırdığı halde daha zor atlatanlar oldu tanıdıklarımdan
Evt cok zormus galiba biz orta derece de atlatiyorz gecti gbi de bilemiyorm
geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
tam soracaktım aşısı var mıydı diye yazmışsınız
inşallah kolayca atlatırsınız
Insallh cok teskkur ederm
Rabbim şifanızı versin. Korkuma yaptırmıştım ben aşısını. Kontrollerini aksatmayın mutlaka götürün. Ağır bir hastalık çünkü. Vücutta su kaybı çok fazla oluyor
Göz yası varsa korkma dedi bna agzi yaş ise doktorm bunun icn de toz verildi onlardn icirdm su kaybi olmasn ishali kesilsn die kntrole tam ne zman goturmeliym sizce gecti mi die?
geçmiş olsun.
aşı yaptırmama nedeninizi merak ettim.
Kv eviydi ve onlar onlarn sordugu cevre devlt karsilardi byle onemli olsa bizde cocuklara yaptrmadk vs dedilee herks yaptirmayn die die byle oldu malesf kimseyi dinlemeseydm keske
geçmiş olsun. rotavirüs ilk doz aşısını yaptırmıştık ancak 2.dozu oğlumun inek sütü alerjisi olduğu için yapmamıştı dr. şimdi kreşe başladı oğlum ben de korkuyorum vallahi.
Inek sütü alerjisi ile aşının arasndaki baği anlayamadm. Umarm tek doz da fayda eder de yakalanmaz
Rabbim şifa versin .hemen iyileşir inşallah. Bence tekrardan götür kontrole ne olur ne olmaz.merak ettim neden aşı yapılmadı
Kv evi etrafa sirdklari kisiler iste dvlet karsilamiyrsa onemsizdr digerleri karsilio bunu nie karsilamio sorunsali ve dinleyen ben cok pismanim tam kacinci gbu goturmeliym sizce kontrole
Çok geçmiş olsun. Azalmaya başladığına sevindim.
Çok acı çekmiştir kaç gündür çocuk. Yavrum yazık. Rota virüs ağır geçiyor.
5 gun aç gezmesi de ustune dha cok zorladi oglumu cok korktm bugn dha iyi ama geceleri sabahliyorz resmen kivraniyor yatamiyor neden oldu anlamadm süt ile ama az mktar süt ile nisasta mamasi yapiyordm biberona o mu dha bu hastalktan mi acaba
Tekrar bulasiciligi nasl onleniyor peki bilginz var mi? Sut alerjisi nasl etki ediyorms anlayamadm ama bzimki bilncli gbi oldu etraftakiler kv evinde durmamz yaptrmayn demeleri flan iste kimseyi dinlemeseydim keske size de cok cok gecms olsn cok zor malesf yasayarak ogrendm bni da smdi gecti mi atlattimi cocugunzun
Size de cok gecms olsn insallh birdha yasamazsinz bizim oglan da kilo verdi galiba ama tartmadk evde yktu tarti. Komtrole gelin diyen olmadi malesf size de demediler galiba. Sodyum eksikligini anladiniz mi siz bir belirtisi olmus muydu sizde? Gecti gbi ama geceleri uyuyamiyor yarn goturecegm artk byle dha cok korktm szlerden duydukca

O ne hastaligi acaba. Onun asisi vs var mydi onu hic duymadm bile. Cok haklisinz bz maddiyattan degl de en cok dvelt karsilamio vs olayi etraftakiler vrdurmayn dedikce oyle olsu malesf cok pismanm
Aksine kabz olmuyor bnda ishal oluyor aşırı derecede kabzliktan nasl onu dusunduler anlayamadm. Bence baska br doktora da goturun derm
Öfff iki katı olmuş
Meningokok aşısını da yaptıracak mısın? Bence es geçme onu da yaptır. Pahalı ama hasta olacağına giden para olsun
Bu aşıyi sizden duydm az once denilmedi bile haberimz yok. Kac aylarda yaşlarda vurulmasi gerekiyordu 1 buck yasnda oglm gec kalmamisizdr buna bari insallh
Rotayi bna saglk ocagi sordu nedir dedigimde asiri derecede ishal olmasn die dedi sadece bna byle ayrintili anlatmadi bile onemsizmis gbi sylediler. Meningokok asla duymadm brdan ogreniyorm zten. Cocuguma brsy olsa sorumlusu onlar resmen. Kac yaslarnda olmali o aşı 1 buck yasnda oglm gecikmedim insallah ona
Meningokoklar ölumcul olabiliyor ama bazende el ayak ampüte ediliyor… yani cok cok onemli! Allahim herkesi korusun..
Insallh ya vallaha duymadm bile o aşıyı ben cok ihmal var saglk ocaklarnda
Aşi olan dha hafif atlatiyorms evt biz orta ayarda atlattk galiba insallh tam gecmistr yarn gidecegm korktum iyice
Neden onermediler acaba ya bak sorumlusu onlar yani sikayetci olsan cok haklisin bu durumda. Cok kotu olmadan gecmis iyikide gecms olsn insallh. Ne kadr arayla kapti 2nci virusu

İşte biz anneler boşuna bağrınmıyoruz devlete rota ve menenjit aşılarını aşı takvimine alsınlar diye. Konu sahibinin çevresi gerek yok demiş, pahalı demiş, önemli değil demiş. Hepsi doktor çünkü. Aşı takviminde olsa 2 günlük hafif ishalle geçecek hastalık için çocuk sürünüyor hastanelerde. Vallahi yazık ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…