- 30 Haziran 2020
- 933
- 4.703
-
- Konu Sahibi minikbebegim9640
Enterogermina kullandim duzelmisti hala da ishal baslangicinda hemen kullanirim. Cok faydasini gordum.Bağırsak düzenleyici olarak maflor kullanıyorum. 6 damla günlük. Hafif ishal başlangıcında kullanabilirsiniz demişti doktoru. Hatta ishal bitiminden iki gün sonraya kadar kullansanız daha iyi olur demişti,yani kakası normale dönene kadar kullanıyoruz. Doktorunuz ne önerdi bilemiyorum ama kendi doktorunuza güvenmek ten başka çareniz yok. Asi olayını da kulaktan dolma bilgilerle yaptırın/yaptırmayın diyenlere çok sinirleniyorum. İnsanları yanlış yonlendiriyorlar. Ailelerde ya devlet karşılamıyorsa gerek yok bilinci oluşturuyorlar,çok gerekliyse devlet karşılarmis... ( durumu olmayan aileleri tenzih ediyorum,keşke her bebek/çocuk eşit şartlarda büyüyebilse)
Tekrardan gittin rota çok zordur hemen yemesini bekleme zamanla yer daha çok yeni bol bol periyodik içeren besinler verin biz 5gun yatmisdikOglumu prsembe gecesi rotavirus kaptigini öğrendim 5 gün hicbirsey yemedi icmedi her yedigini ictigini kustu aç gezdi resmen. Su kaybi olmasn die toz ve ishal kesilsn die baska toz verildi. Bugn 4 gn oluo geciyor gbi de ama kontrole goturmem gerekiyor mu sizce cok zor atlattk diyebilirim o 5 günüsmdi ise bazen yeniyor bazen yiyor belli olmuyor. Rota aşısını yaptirmamistk cok pismanim smdi
Aynı zaman yaptırmışızBen iki çocuğuma da yaptırdım.
Yalnız 4 sene önce 180liraydi
Suan 367lira ödedik tek dozuna. Giden para olsun sağlıkları yerinde olsun yapacak bir şey yok.
Ben kimseyi yönlendirmeye çalışmıyorum lütfen yazdığımı bu şekilde empoze etmeyin. Herkeste farklı etki ettiğini söylemeye çalıştım. İmkanım olsa bende aşı yaptırırdım ayrıcaCok yanlis yönlendirme yapiyrosunuz. Bunu okuyan anneler sizden etkilenip yaptirmazsa ve sonra Allah korusun bebekleri bu virusu kaparsa sonucu cok kotu olabiliyor.
Lutfen asilarinizi aksatmayin!!!!!
Ben kimseyi yönlendirmiyorum diğer arkadaşa da yazdım. Aşı karşıtı değilim imkanım olsa bende yaptırırdım sadece olmadığımız halde hafif gecirdigimizi yazdım.Doktor mu söyledi bunu? Çünkü ağır bir hastalık. Bazı durumlarda yatarak bile tedavi ediliyor. emerek atlatılabilen bir hastalık olsaydın aşı olmazdı. Yönlendirmeniz doğru değil.
Haksız eleştiri değil. Bakın şimdi emzirdiğim için hafif geçirdi derseniz karşınızdaki benim sütüm yaramıyor mu? benim neden çocuğum hastaneye düştü diye üzülebilir. Üzülmenize gerek yok çünkü niyetiniz kötü değil ama hassas bir dönemde olan annenin yerine koyarsanız kendinizi fark edeceksinizBende çok korktum emin olun oğlum her emdigini kustu kilo kaybı da oldu. Artık yorum da yazasım kalmadı yani yönlendirme falan demek haksız eleştiri üzüldüm
Aynen rota için demiştim bilgilendirmeniz için teşekkür ederimRotavirus için mi soruyorsunuz? Anneyle birlikte odaya alıyorlar. Hatta çocuklarda refakatçi olarak +1 kişinin daha kalmasına izin veriliyor. Rotavirus öyle tuhaf bir ishale yol açıyor ki aklınız durur. Su gibi ve anında belden boynuna kadar sulu kaka yapıyorlar. Kaka rengi ve kıvamında bir değişiklik görürseniz,bebeğiniz normalden daha huysuz yada duragansa ve hafif ateş de eşlik ediyorsa bu distir bilmem ne demeden doktora başvurmalı herkes. Vücut çok hızlı dehidrasyona girebilir Allah korusun
Evet biz aşı yaptırıp, hastanelik olarak atlattıkBenim oğlum 5 aylıkken olmuştu ama bizde aşı yaptırmamıştık. Kolayca atlattık emdiği için. Aşı yaptırdığı halde daha zor atlatanlar oldu tanıdıklarımdan
Rica ederim,Allah tüm hasta kuzucuklara şifa versin inşallah,hiç hastalanmasinlarAynen rota için demiştim bilgilendirmeniz için teşekkür ederimbizimki de geçemlerde hasta olmuştu az bir ey ishal kusma öksürük burun tıkanıklığı vs vardı şimdi bi burnu tıkalı.. aynen allah korusun şifalar verdin tüm hastalara
Biz de aşı yaptırıp 2 adet enterogermina ile atlattık. Hatta testte rota çıkınca çok şaşırdık, çok hafif ishal vardı, sırf tatilden döndük bakteri mi diye test yaptırmıştık. Çocuktan çocuğa farkediyor. 2 dozuda yaptırdınız mı?Evet biz aşı yaptırıp, hastanelik olarak atlattık
Siz sanırım hiç rota virüsü yada ishal salgını atlatan bir bebege/çocuğa denk gelmediniz.Cok gecmis olsun canim cocuktur hastada olur giripde normaldir gecer bizde hasta olurduk :) eger su bile icmiyorsa mutlaka corba ver en azindan suyun yerini tutar yada rezene cayi gibi birsey illa sicakda icmesi gerekmez ilikda icebilir migde ve bagirsaklari rahatlatir ben yurt disindayim bebeklere rezene veriyorlar hastanede heryerde ..
1 bucuk yasnda oglm. Tesekkr edermKaç aylık bebeğiniz Allah acil şifa versin
Bilincli oldu malesf etrafmdaki herkes devlt karsilamiyor o zman onemli degldr fzla dediler bzde vurdurmadk dediler ve kv ile yasiyordm onlarda vurdurma dediler inatla oyle olmadi ama brdaha asla ihmam etmem cok pisman oldm dinlemeseydk kmseyi keskeBilinçli mi yaptırmadınız yoksa günü mu gelmedi aşının? Umarım özellikle çocuklarda bu tür gerekli aşılara karşı olan ebeveynler var herkesin kendi görüşü saygı duyarım ama küçücük bedenlere korunma şart.Umarim kısa sürede tamamen iyileşir oğlunuz.
Evt cok zormus galiba biz orta derece de atlatiyorz gecti gbi de bilemiyormBenim oğlum 5 aylıkken olmuştu ama bizde aşı yaptırmamıştık. Kolayca atlattık emdiği için. Aşı yaptırdığı halde daha zor atlatanlar oldu tanıdıklarımdan
Insallh cok teskkur edermgeçmiş olsun Allah acil şifalar versin
tam soracaktım aşısı var mıydı diye yazmışsınız
inşallah kolayca atlatırsınız
Göz yası varsa korkma dedi bna agzi yaş ise doktorm bunun icn de toz verildi onlardn icirdm su kaybi olmasn ishali kesilsn die kntrole tam ne zman goturmeliym sizce gecti mi die?Rabbim şifanızı versin. Korkuma yaptırmıştım ben aşısını. Kontrollerini aksatmayın mutlaka götürün. Ağır bir hastalık çünkü. Vücutta su kaybı çok fazla oluyor
Kv eviydi ve onlar onlarn sordugu cevre devlt karsilardi byle onemli olsa bizde cocuklara yaptrmadk vs dedilee herks yaptirmayn die die byle oldu malesf kimseyi dinlemeseydm keskegeçmiş olsun.
aşı yaptırmama nedeninizi merak ettim.
Inek sütü alerjisi ile aşının arasndaki baği anlayamadm. Umarm tek doz da fayda eder de yakalanmazgeçmiş olsun. rotavirüs ilk doz aşısını yaptırmıştık ancak 2.dozu oğlumun inek sütü alerjisi olduğu için yapmamıştı dr. şimdi kreşe başladı oğlum ben de korkuyorum vallahi.
Kv evi etrafa sirdklari kisiler iste dvlet karsilamiyrsa onemsizdr digerleri karsilio bunu nie karsilamio sorunsali ve dinleyen ben cok pismanimRabbim şifa versin .hemen iyileşir inşallah. Bence tekrardan götür kontrole ne olur ne olmaz.merak ettim neden aşı yapılmadı
5 gun aç gezmesi de ustune dha cok zorladi oglumu cok korktm bugn dha iyi ama geceleri sabahliyorz resmen kivraniyor yatamiyor neden oldu anlamadm süt ile ama az mktar süt ile nisasta mamasi yapiyordm biberona o mu dha bu hastalktan mi acabaÇok geçmiş olsun. Azalmaya başladığına sevindim.
Çok acı çekmiştir kaç gündür çocuk. Yavrum yazık. Rota virüs ağır geçiyor.
Tekrar bulasiciligi nasl onleniyor peki bilginz var mi? Sut alerjisi nasl etki ediyorms anlayamadm ama bzimki bilncli gbi oldu etraftakiler kv evinde durmamz yaptrmayn demeleri flan iste kimseyi dinlemeseydim keskeRota virüsü sonrası kolay toparlanamıyor malesef. Su kaybı veya elektrolit kaybı olmasına karşın serum alabilirsiniz, çocuğunuzun beslenmesi yetersiz olduğunu düşünüyorsanız tekrar doktora gidin mutlaka. Ertelemeyin. Probiyotik de mutlaka kullanın derim.
Benim kızım 8aylıktı (rota ve dizanteri aynı anda) olduğunda, birkaç ay sonra yine rota virüsü kaptı, bağışıklığı yükselmek bilmedi. İlkinde 3hafta boyunca hastaneye gir çık yaptık. Çok çok çok zordu. Bizim kızımızın süt ürünleri alerjisi olduğu için rota aşısı yaptırmamız riskli oluyormuş, doktorumuz izin vermemişti... Böyle bir engel yoksa parası neyse verip aşıyı yaptırmak en iyisi.
Size de cok gecms olsn insallh birdha yasamazsinzMerhaba benim oğlumda 1 yaşında geçirdi hatta yatış verdişer dedipin gibi yediğini kusuyordu ishal yapıyordu su gibi 4 gün sürekli serum verdiler ishal maması içirmiştim iyi gelmişti 4 günde 2 kilo vermişti zor yani geçmiş olsun kolay kolay iştahı açılmaz bizimkisi iyileştikten 1 hafta sonra anca yerine gelmişti iştahı. Doktor kontrole gel felan demedimi canım biz taburcu olduktan sonra dha gitmedik doktorda çağırmamıştı ama sürekli kustuğu için soydum eksikliğimi ne oluşmuştu tam hatırlamıyorum onun için özel bir ilaç vermişti inşallah çabucak atlatır
O ne hastaligi acaba. Onun asisi vs var mydi onu hic duymadm bile. Cok haklisinz bz maddiyattan degl de en cok dvelt karsilamio vs olayi etraftakiler vrdurmayn dedikce oyle olsu malesf cok pismanmuff bi sma taramasının evlenmeden önceki testlerde karşılanmasına takıktım, şimdi bir de buna taktım.
bu kadar önemli birşeyin karşılanması lazım. en azından büyük yüzdesi karşılanmalı.
Aksine kabz olmuyor bnda ishal oluyor aşırı derecede kabzliktan nasl onu dusunduler anlayamadm. Bence baska br doktora da goturun dermBen kızım prematüre olduğu için aşısını yaptırmıştım kızım çok kabızlık çekti onu rotaya yordular. Ogluma yaptırmadım, 2 hafta önce ateş ve biraz ishal oldu Doktorlar tüm testleri yaptı rotavirüsü ya da o diğer virüs çıkmadı. Doktorlar kovid olmuş olabilir dediler... Ama ailede sadece oğlum hasta oldu covid olsa kızım da etkilenirdi diye düşünüyorum. Ama doktor ısrarla böyle vakaları gördüklerini söyledi
Bu aşıyi sizden duydm az once denilmedi bile haberimz yok. Kac aylarda yaşlarda vurulmasi gerekiyordu 1 buck yasnda oglm gec kalmamisizdr buna bari insallhÖfff iki katı olmuş
Meningokok aşısını da yaptıracak mısın? Bence es geçme onu da yaptır. Pahalı ama hasta olacağına giden para olsun
Rotayi bna saglk ocagi sordu nedir dedigimde asiri derecede ishal olmasn die dedi sadece bna byle ayrintili anlatmadi bile onemsizmis gbi sylediler. Meningokok asla duymadm brdan ogreniyorm zten. Cocuguma brsy olsa sorumlusu onlar resmen. Kac yaslarnda olmali o aşı 1 buck yasnda oglm gecikmedim insallah onaBen de rotavirüsü arkadaşımın uyarısıyla 4 aylıkken son günlerinde yaptırdım hatta geçmiş zamanı demişlerdi. Büyük çocuklara yapılmıyor. Ama meningokok aşıları yapılıyor diye biliyorum. Bilgilendirme çok zayıf devlet hastaneleri genelde söylemiyor. Çok büyük ihmal bu en azından yapılabileceğini söyleselerMeningokoklar da çok önemli hatta rotadan daha ölümcül malesef ama rotadan daha pahalı
Insallh ya vallaha duymadm bile o aşıyı ben cok ihmal var saglk ocaklarndaMeningokoklar ölumcul olabiliyor ama bazende el ayak ampüte ediliyor… yani cok cok onemli! Allahim herkesi korusun..
Aşi olan dha hafif atlatiyorms evt biz orta ayarda atlattk galiba insallh tam gecmistr yarn gidecegm korktum iyiceRotavirus aşılarıni devlet karşılamıyor biz özelde yaptırmıştık. Oğlum aşıya rağmen rotavirus oldu fakat çok basit bir ishal gibi atlattık. Arkadaşımin çocuğunun aşısı yoktu günlerce hastanede yattı. Geçmiş olsun,doktorlar aşısı çıkan herşeyi yaptırın diyorlar. Ben menenjitten falan da aşırı korktuğum için onları da yaptirdim
Neden onermediler acaba ya bak sorumlusu onlar yani sikayetci olsan cok haklisin bu durumda. Cok kotu olmadan gecmis iyikide gecms olsn insallh. Ne kadr arayla kapti 2nci virusuBenim kızım rotavirüsü aşısı olmadı doktoru önermemişti. 2 kere virüs kaptı tek serumla ve ilaçlarla bol su ve takviye edici gıdalarla atlattık. Orta derecede ve hafif derecede yatış olmadan hastanede çok şükür. Doktorumuz aşı olsa dahi illaki kolay atlatacak diye bir durum sözkonusu değil kendinizi yıpratmayın demişti. Siz de yıpratmayın kendinizi şu durumda. Mutlaka mutlaka doktor kontrolüne götürün iyileşti diye evde siz bakmayın doktor karar versin. Çok geçmiş olsun.