Çocuk Hastalıkları Oğlum Rotavirüs oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
uff bi sma taramasının evlenmeden önceki testlerde karşılanmasına takıktım, şimdi bir de buna taktım.
bu kadar önemli birşeyin karşılanması lazım. en azından büyük yüzdesi karşılanmalı.
Artik sma taraması yapılacak çok sevindim buna gerçekten tamamen gerekli bir şeydi darısı diğer tarama ve asilara inşallah

Çok çok geçmiş olsun bence hiç ihmal etmeyip kontrole gidin bence😢😞 ben bir şeyi merak ettim hastaneye yatıyolar falan diyorsunuz ya yoğumbakım ünitesine mi alıyorlar yoksa anneyle birlikte odaya mı alıyorlar? Benim kızım 6 aylık süt alerjisi var yapamıyoruz ve zaten yoğum bakıma yatmıştı 10 günlükken kan değeri düştüğü için iç kanamaya kadar gidiyordu 30 düşseydi bizimki 60 kadar düşmüştü o yüzden korkuyorum

rota diyorlar ama değişik bir salgın var aşılı aşısız millet kırılıyor bizde olduk çok şükür atlattık ama bakıcımız zor atlattı rota yetişkinleri bu kadar etkilemez başka bir salgın diye düşünüyorum.

Bizim Dr da söyledi adenovirüs salgını da çokmuş özellikle okullarda . Rota aşısı çok önemli . Arkadaşımın bebeği yıllar önce çok ağır atlattı rotayı . O zaman programda yoktu aşı

rota diyorlar ama değişik bir salgın var aşılı aşısız millet kırılıyor bizde olduk çok şükür atlattık ama bakıcımız zor atlattı rota yetişkinleri bu kadar etkilemez başka bir salgın diye düşünüyorum.
Norovirüs salgını var bu ara. Büyük küçük herkesi etkiliyor ishal kusma..
Yüzeylerden bulaşıyormuş. Sulardan da bulaşıyor diyorlar.

evet baya çalışmalar yapıldı bunun için. ben sadece ankarada diye duymuştum ama ülke geneline yayıldıysa süper.
gerçekten en gereklilerden biriydi.
Haberlerde gördüm inşallah tüm ülke genelindedir❤️
Norovirüs salgını var bu ara. Büyük küçük herkesi etkiliyor ishal kusma..
Yüzeylerden bulaşıyormuş. Sulardan da bulaşıyor diyorlar.
Peki kişilerden bulaşıyor mu grip gibi?

Çok çok geçmiş olsun bence hiç ihmal etmeyip kontrole gidin bence😢😞 ben bir şeyi merak ettim hastaneye yatıyolar falan diyorsunuz ya yoğumbakım ünitesine mi alıyorlar yoksa anneyle birlikte odaya mı alıyorlar? Benim kızım 6 aylık süt alerjisi var yapamıyoruz ve zaten yoğum bakıma yatmıştı 10 günlükken kan değeri düştüğü için iç kanamaya kadar gidiyordu 30 düşseydi bizimki 60 kadar düşmüştü o yüzden korkuyorum
Rotavirus için mi soruyorsunuz? Anneyle birlikte odaya alıyorlar. Hatta çocuklarda refakatçi olarak +1 kişinin daha kalmasına izin veriliyor. Rotavirus öyle tuhaf bir ishale yol açıyor ki aklınız durur. Su gibi ve anında belden boynuna kadar sulu kaka yapıyorlar. Kaka rengi ve kıvamında bir değişiklik görürseniz,bebeğiniz normalden daha huysuz yada duragansa ve hafif ateş de eşlik ediyorsa bu distir bilmem ne demeden doktora başvurmalı herkes. Vücut çok hızlı dehidrasyona girebilir Allah korusun:dua:

Rotavirus için mi soruyorsunuz? Anneyle birlikte odaya alıyorlar. Hatta çocuklarda refakatçi olarak +1 kişinin daha kalmasına izin veriliyor. Rotavirus öyle tuhaf bir ishale yol açıyor ki aklınız durur. Su gibi ve anında belden boynuna kadar sulu kaka yapıyorlar. Kaka rengi ve kıvamında bir değişiklik görürseniz,bebeğiniz normalden daha huysuz yada duragansa ve hafif ateş de eşlik ediyorsa bu distir bilmem ne demeden doktora başvurmalı herkes. Vücut çok hızlı dehidrasyona girebilir Allah korusun:dua:
Peki reflor rota virüsün neden olduğu ishali kesebilir mi?

Peki reflor rota virüsün neden olduğu ishali kesebilir mi?
Evet özellikle reflor rotavirus neden olduğu ishali durdurmada çok etkili. Rotavirus aşısı olmamış aileler de çocuklarından kalabiliyor bunu,çocuğun temizliğini yaptıktan sonra elleri çok iyi yıkanıp dezenfekte edilme.

biz de oğlumun inek sütü alerjisi olduğunu anlamamıştık ilk doz rotavirüs aşısını yaptırdım. sonra alerji anlaşılınca dr 2.dozu yapmadı. tek dozun ne kadar koruyuculuğu olur bilmiyorum. ocakta 3 yaşında olacak, kreşe gidiyor şu anda. konuyu görünce korktum vallahi :KK43:

Biz de aynıyız tek dozu yaptırdım diye alerji doktoru demediğini bırakmadı. Halbuki yapan doktor alerjimizi biliyordu. 🤷🏻‍♀️

Oglumu prsembe gecesi rotavirus kaptigini öğrendim 5 gün hicbirsey yemedi icmedi her yedigini ictigini kustu aç gezdi resmen. Su kaybi olmasn die toz ve ishal kesilsn die baska toz verildi. Bugn 4 gn oluo geciyor gbi de ama kontrole goturmem gerekiyor mu sizce cok zor atlattk diyebilirim o 5 günü😔 smdi ise bazen yeniyor bazen yiyor belli olmuyor. Rota aşısını yaptirmamistk cok pismanim smdi😔😔
Rabbim şifa versin. Çevremde aşıyı yaptırmayıp atlatanlar var. Biraz zor bir süreç ama inşallah sizde kısa sürede atlatırsınız.

Ben aşı yaptırdım kızıma. 1 sene sonra 3 gün hafif ishal oldu, baktık patates pirinç falan kesmiyor dedik ki tahlil yaptıralım. Ben bakteri falan aldı sudan diye düşündüm. Test bir yapıldı Rota. Doktor demişti ki inanılmaz fazla şu an ,çoğu çocuk en az bir hafta burada kalıyor , tebrik ediyorum yaptırdığınız için. Enterogermina kids verdi. 2 ampul verdik kesildi. Gerçekten değmez. Bu kadar basit çözümü varken bir hafta hastanelerde çocuğu süründürmeye değmez. Yaptırmanıza mani yoksa mutlaka yaptırın bu aşıyı.

O kadar haklisin ki :KK43: Bazen ilac yazdiriyorum receteye bir bakiyorum nasil farklar cikiyor inanamiyorum ve de muayene parasi devletin odedigi de ozel fiyatina denk geliyor kahredip aliyorum bende.
Alabilen alıyor alamayanlar için çok üzülüyorum. Yani sağlık zorunlu seçim meselesi olmaktan cikarilmali ülkemizde. En azından belli bir yaşa kadar her çocuk eşit sağlık hizmeti alabilmeli. :KK61:

Oglumu prsembe gecesi rotavirus kaptigini öğrendim 5 gün hicbirsey yemedi icmedi her yedigini ictigini kustu aç gezdi resmen. Su kaybi olmasn die toz ve ishal kesilsn die baska toz verildi. Bugn 4 gn oluo geciyor gbi de ama kontrole goturmem gerekiyor mu sizce cok zor atlattk diyebilirim o 5 günü😔 smdi ise bazen yeniyor bazen yiyor belli olmuyor. Rota aşısını yaptirmamistk cok pismanim smdi😔😔
Çok geçmiş olsun rabbim yardımcınız olsun insallah bu nasıl bir hasta lık bilgilendirirseniz sevinirim korona mi yoksa farklı bir hastalıklı ve rota âşısı ne için bilgi verirseniz sevinirim bizde bilgileniriz insallahh iyice iyi olur yavrunuz

X