Evde ben de faydalı olmak istiyorum ama çok zorlanıyorum bu hareketleri üzerineEvde sizi umursamıyor olabilir. Okul ortamı, öğretmen ve arkadaşlar devreye girince bakmak lazım
Çok küçük yaştan (1-2) itibaren yapsaydınız belki alışırdı ama yine de denemeye devam edinEvde ben de faydalı olmak istiyorum ama çok zorlanıyorum bu hareketleri üzerine
Çok küçük yaştan beri yapiyoruz inanın. Hep bu sorun vardı o yaşlarda çok doğal dedik ama artık nerdeyse okul çocuğu oldu biraz akıllı durmayı basarabiliyor olmasını bekliyoruz ama maalesefÇok küçük yaştan (1-2) itibaren yapsaydınız belki alışırdı ama yine de denemeye devam edin
İşin tuhaf tarafı yapılan etkinliği sevmiyor değil sadece yerinde duramiyorÇok küçük yaştan (1-2) itibaren yapsaydınız belki alışırdı ama yine de denemeye devam edin
Benim buyuk oglum da 2018 ocakli. Gecen yil anaokuluna gitti. Gitmeden once o da boyleydi. Okula basladigindaa ogretmeni cook hareketli oldugu icin pek memnun kalmadi 2. Gunden sikayetlere basladi. Yeni de kardesi olmus keske gondermeseydiniz dedi. Ben de okulu kayittan once arayip konusmustum yeni kardesi var diye evde kalmasin ozellikle oneriyoruz gonderin okula dedi mudur yardimcisi. Inatla devam etti okula. Ben de bu arada dikkat gelistirme setleri vs aldim. Kardesinin uyudugu saatlerde aksamlari vs birlikte onlari yaptik. Ama onun yaninda okuldaki suru psikolojisi de iyi geldi bence. Yine hareketli ama daha uyumlu. Okula baslasin ilk donem bitene kadar biraz sabredinMerhaba 6 yaşında anaokuluna gidecek bir oğlum var bir etkinlik yaparken ona kitap okurken sürekli sandalyede ayağa kalkıp oturuyor ayağını sallıyor başka şeylerle ilgileniyor. 5 dakika bile sabit odaklanamıyor. Okul öncesi öğretmeni olan bir komsum bu haline şahit oldu "bunda dikkat eksikliği odaklanamama sorunu var bu davranışlarını engellemeye çalışın bir süre sabit durabilmeyi ogretin yoksa ilerde derslerinde başarısız olur" dedi.
Ben de bu söz üzerine çocuk psikiyatrisine götürdüm beni odadan çıkartıp teşhis etmeye çalıştı naptilar bilmiyorum bişey yok olsa bile okula başlamadan anlamak zor zaten dedi. Okula başlayınca problem devam ederse gelin dedi.
Böyle bir dikkat eksikliği odaklanamama sorunu belki bu yaşta normaldir ya da değildir bilemiyorum ama benim evde kendim yapabileceğim neler olabilir ?
Böyle birşey yaşayıp şunu yaptim iyi oldu diyebilecek birileri var mı ? Teşekkürler
Okulda kurallar devreye girince farklı olabilir. Öğretmenden bilgi alırsınızİşin tuhaf tarafı yapılan etkinliği sevmiyor değil sadece yerinde duramiyormesela hani bilirsiniz yaşına uygun etkinlik kitapları var yapıyoruz seviyor yapmayacağım demiyor sadece içinde kurt var sanki sürekli hareket
Oğlum yok ama başlık çok tuhafıma gitti, her çocuğun dinamiği farklıdır , bazısı da bebekle oynayacağım der yerinden kımıldamadan bir saat bebekle oynar .Merhaba 6 yaşında anaokuluna gidecek bir oğlum var bir etkinlik yaparken ona kitap okurken sürekli sandalyede ayağa kalkıp oturuyor ayağını sallıyor başka şeylerle ilgileniyor. 5 dakika bile sabit odaklanamıyor. Okul öncesi öğretmeni olan bir komsum bu haline şahit oldu "bunda dikkat eksikliği odaklanamama sorunu var bu davranışlarını engellemeye çalışın bir süre sabit durabilmeyi ogretin yoksa ilerde derslerinde başarısız olur" dedi.
Ben de bu söz üzerine çocuk psikiyatrisine götürdüm beni odadan çıkartıp teşhis etmeye çalıştı naptilar bilmiyorum bişey yok olsa bile okula başlamadan anlamak zor zaten dedi. Okula başlayınca problem devam ederse gelin dedi.
Böyle bir dikkat eksikliği odaklanamama sorunu belki bu yaşta normaldir ya da değildir bilemiyorum ama benim evde kendim yapabileceğim neler olabilir ?
Böyle birşey yaşayıp şunu yaptim iyi oldu diyebilecek birileri var mı ? Teşekkürler
Engel olmaya çalışmayın. Aksine enerjisini boşaltacak aktivitelere götürün. Hiç olmadı çıkarın dışarda oynasın. Yoksa bir süre sonra size arkadaşlarına güç uygulayip zarar verir. Derslerinde de çalışırsa başarıli olur onunla bı alakası yok o durumun.Merhaba 6 yaşında anaokuluna gidecek bir oğlum var bir etkinlik yaparken ona kitap okurken sürekli sandalyede ayağa kalkıp oturuyor ayağını sallıyor başka şeylerle ilgileniyor. 5 dakika bile sabit odaklanamıyor. Okul öncesi öğretmeni olan bir komsum bu haline şahit oldu "bunda dikkat eksikliği odaklanamama sorunu var bu davranışlarını engellemeye çalışın bir süre sabit durabilmeyi ogretin yoksa ilerde derslerinde başarısız olur" dedi.
Ekran süresini kısıtlayın. Eline telefon/ipad vermeyin ve TV'yi günde yarım saate düşürün.Merhaba 6 yaşında anaokuluna gidecek bir oğlum var bir etkinlik yaparken ona kitap okurken sürekli sandalyede ayağa kalkıp oturuyor ayağını sallıyor başka şeylerle ilgileniyor. 5 dakika bile sabit odaklanamıyor. Okul öncesi öğretmeni olan bir komsum bu haline şahit oldu "bunda dikkat eksikliği odaklanamama sorunu var bu davranışlarını engellemeye çalışın bir süre sabit durabilmeyi ogretin yoksa ilerde derslerinde başarısız olur" dedi.
Özel eğitim tanısı ya da psikiyatrist herhangi bir tanı aldı mı acaba?Bir şey soracağım, konuyla kısmen ilgili aslında. Çocuğumu 2.5 yaşındayken psikiyatriye götürdüm devlet Hastanesi'ne. İki kez gittik. Benim şüphelerim sebebiyle. Çok şükür herhangi bir sorunu yoktu eksik yönlerini de yönlendirmeleri sayesinde tamamladık. Bugün birinden duydum da bazı mesleklerde bir kez olsun psikolog/psikiyatri kaydı önüne engel olarak çıkıyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Hayır hiçbir tanı almadık, yaşıtlarından bilişsel olarak ileride fakat yalnız büyüdüğü için akran iletişimi zayıf, özel eğitime isterseniz kendi imkanlarınızla götürün isterseniz ben tanı yazayım dedi. Biz tanı istemedik. Bir ay haftada 4 saat olmak üzere götürdük. Oyun grupları, gym vs. Üç dört ay sonra gittiğimizde yaşıtlarını yakaladığını, bir sorun olmadığını söyledi. Tekrar gitmedik.Özel eğitim tanısı ya da psikiyatrist herhangi bir tanı aldı mı acaba?
Hiper aktiflik, dikkat dağınıklığı, öğrenmede güçlük... Bunlar olabilir bunun için evet önce okula başlaması kendi öğretmeninin ve rehber öğretmenin gözlemi lazım daha sonra eğer derlerse size evet bir sorun var özel eğitim gerekebilir... ( sakın korkmayın özel eğitim demek bir engel durumu demek değil sadece, öğrenmede zorluk çeken hiper aktif olan dikkat dağınıklığı yaşayan insanlarda özel eğitim alıyor hayatları kolaylaşsın diye ve ne kadar erken başlanırsa o kadar avantaj sağlar)Merhaba 6 yaşında anaokuluna gidecek bir oğlum var bir etkinlik yaparken ona kitap okurken sürekli sandalyede ayağa kalkıp oturuyor ayağını sallıyor başka şeylerle ilgileniyor. 5 dakika bile sabit odaklanamıyor. Okul öncesi öğretmeni olan bir komsum bu haline şahit oldu "bunda dikkat eksikliği odaklanamama sorunu var bu davranışlarını engellemeye çalışın bir süre sabit durabilmeyi ogretin yoksa ilerde derslerinde başarısız olur" dedi.
O zaman bir sorun olacağını sanmıyorum tanı alındığında sicile işliyor çünkü.Hayır hiçbir tanı almadık, yaşıtlarından bilişsel olarak ileride fakat yalnız büyüdüğü için akran iletişimi zayıf, özel eğitime isterseniz kendi imkanlarınızla götürün isterseniz ben tanı yazayım dedi. Biz tanı istemedik. Bir ay haftada 4 saat olmak üzere götürdük. Oyun grupları, gym vs. Üç dört ay sonra gittiğimizde yaşıtlarını yakaladığını, bir sorun olmadığını söyledi. Tekrar gitmedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?