• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum. oğlumu nasıl etkiler bilemiyorum, yardım eder misiniz?

Maalesef bıraktı ben babamla konuşmuyorum ama kardeşlerim konuşuyor. Annemle babam boşandığı gün baba tarafı da bizden boşandı. Benim canımı acıtan tek nokta kardeşim gibi büyüdüğüm kuzenlerimin de bize sırt çevirmesiydi ne kardeşlerimle ne de benimle görüşmek istemediler. Biz de babaanne vardı o da bizimle konuşmadı. Sonra da vefat etti zaten.
Zor ya. Üzüldüm. Sanki sizin bir kabahatiniz var... Kuzenler ne alaka.. Aileleri doldurdu demekki.

Eşim tarafından sadece kvalide var. Teyzeleri ile vs görüşmüyorum. Görümcem de bekardı kuzen vs de yok oğlumda

Zor ya. Üzüldüm. Sanki sizin bir kabahatiniz var... Kuzenler ne alaka.. Aileleri doldurdu demekki.

Eşim tarafından sadece kvalide var. Teyzeleri ile vs görüşmüyorum. Görümcem de bekardı kuzen vs de yok oğlumda

Üzülmeyin ben alıştım artık ☺ eğer kayınvalidenin hastaysa 2-3 saat görüşseler bile yeterli olur ben uzun süreli alacaklarını düşünmüyorum. Tabii ilk zamanlar zor geçecek ama bir iki sene sonra her şey yolunda girecek emin olun buna

Oğlum tüp bebek. Çok isteyerek oldu. Ama ona da aynı muameleyi yapacağını göremedim. Yada görmek istemedim. En çok buna üzülüyorum. Vaktim yok diyo misal, akşam arkadaşları ile buluşacak. Kendime çok kızıyorum. Bu kadar beklemeye gerek yoktu.

açıkçası evlilik terapisi diye popüler olan şeyin yararına inanmayan ve vakit kaybı olduğunu düşünen biriyim. bu terapilere katılan çok az çiftin evliliğini kurtarabildiğini gözlemliyorum. terapilerin en azından altı aylık süreçte olumlu ya da olumsuz etkilerini gösterdiğini düşünürsek zaten 15 yıl tanıdığınız birisi için bu süreyi tanımanın gereksiz olduğu kanısındayım.
kaldı ki evliliğinizi toparlamaya çalışırken oğlunuzun psikolojisini daha da yerle bir etme ihtimaliniz var.
bu arada kayınvalide ve görümcenin psikiyatrik ya da psikolojik rahatsızlıklarını bilmiyorum fakat şizforeni, bipolar bozukluk gibi bazı hastalıkların kaynağı kanıtlanamasa bile genetik aktarımlı olabildiği ileri sürülüyor uzmanlarca. dolayısıyla eşiniz ve -üzülerek söylüyorum ki- oğlunuz için bu ihtimalleri lütfen göz önünde bulundurun. oülunuz için gerekirse bir psikiyatri uzmanına başvurun.
bir de gidilen terapist ne kadar işin ehli? Bir üye psikolog yerine psikiyatristten evlilik terapisi alın diye yazmış Eşimin isteği ile gittik. Hem de psikiyatrist. Kabus gibi bir şeydi. Her şey daha da kötü olmuştu. Taraf tutan aile terapisti olur mu? Diğer tarafı yok sayan? Bence değişmek isteyen insan değişir, geçinmek isteyen geçinir.

Oğlum tüp bebek. Çok isteyerek oldu. Ama ona da aynı muameleyi yapacağını göremedim. Yada görmek istemedim. En çok buna üzülüyorum. Vaktim yok diyo misal, akşam arkadaşları ile buluşacak. Kendime çok kızıyorum. Bu kadar beklemeye gerek yoktu.
ben de boaşndıktan sonra bu kadar uzatmaya gerek yoktu sancısını yaşadım,
işkolilk bir eş....

bir de gidilen terapist ne kadar işin ehli? Bir üye psikolog yerine psikiyatristten evlilik terapisi alın diye yazmış Eşimin isteği ile gittik. Hem de psikiyatrist. Kabus gibi bir şeydi. Her şey daha da kötü olmuştu. Taraf tutan aile terapisti olur mu? Diğer tarafı yok sayan? Bence değişmek isteyen insan değişir, geçinmek isteyen geçinir.
Doğru aslında, iş yerinde nasıl kendini kabul ettirdiyse, saygı görüyorsa, istese evde de yapardı. Birşeyler den feragat eder yarım saat bulurdu.

-Uyku sorunu vardı, apne galiba diyip doktora yönlendirdim. Randevu aldım vs. Cihaz kullanması gerek, ama kullanmıyor.
-Zayıflaması lazım 100kg olmak üzere.. Tanımayan biri eşimi babam sanıyor. Üzülüyor ama uğraşmıyor.
-arkadaşları istedi mi hemen fırsat buluveriyor. Gidiyor...
-evdeki herşeyi erteliyor, sineklik aldık geçen seneden beri takılacak... Yok.
  • Süpürge duvara asılacaktı, yapmadı, bir sinir halimde elime matkabı aldım dübel çaktım, astım.
  • çocuğun okula gelmesi gerekti, gelmedi.
Yaptığı bir şey var çamaşır katlıyor 🤭 onu da yaptığımı beğenmediği için.
-evlendikten sonra hiç bir buluşmaya zamanında gidemedik. Hep geç kaldık. Önemli olan buluşmaların saatini önce diyorum artık.

Nereden döndünüz. Nasıl dank etti. Mutlu musunuz şimdi
oğlum 25 aylıkken patladım,
her konuda yalnz hissediyordum ama evin fiziki ve maddi yükünü baya hafifletiyormuş aslında,
ama manevi anlamda çok boşlukta idim,
sizin çocuk daha büyük benm kadar yıpranacağınız sanmam,
ben tek büyttüm oğlumu tabi babası da aldı alıyor da.. ama sonuçta bende yani,
şuan mutluyum ya da mutsuzum diyemem, sadece çok uzattım diyourm,
oğlum şuan 4.5 yaşında, dediğim en çok hissettiğim şey yorgunluk siz bunu yaşamazsınz çocuk büyük maşallah...

oğlum 25 aylıkken patladım,
her konuda yalnz hissediyordum ama evin fiziki ve maddi yükünü baya hafifletiyormuş aslında,
ama manevi anlamda çok boşlukta idim,
sizin çocuk daha büyük benm kadar yıpranacağınız sanmam,
ben tek büyttüm oğlumu tabi babası da aldı alıyor da.. ama sonuçta bende yani,
şuan mutluyum ya da mutsuzum diyemem, sadece çok uzattım diyourm,
oğlum şuan 4.5 yaşında, dediğim en çok hissettiğim şey yorgunluk siz bunu yaşamazsınz çocuk büyük maşallah...
Maddi anlamda düşüşte olacağım doğru. Çocuğun eğitimi karşılaşmasını talep edeceğim. Yine de zor olacak. Herşey pahallı.

Küçükken de destek görmedim. Bebekken bile doğru düzgün tutmadı. Yemeği zor hazırladım. Yada hazırlamadım. Hatta yemek yiyecek durumda olmuyordum. 46 kiloya düştüm. Annemi ağlayarak çağırdım kaç kez. Tut yemrk yiyeyim diye. Zaten o zamanlarda bitmeliydi. Oğlum huysuz kolik bir bebekti. Çocuk büyüdü ama iz kaldı onda. Sizin iyi olmuş yine de. Kendiniz büyütün daha iyi..

Maddi anlamda düşüşte olacağım doğru. Çocuğun eğitimi karşılaşmasını talep edeceğim. Yine de zor olacak. Herşey pahallı.

Küçükken de destek görmedim. Bebekken bile doğru düzgün tutmadı. Yemeği zor hazırladım. Yada hazırlamadım. Hatta yemek yiyecek durumda olmuyordum. 46 kiloya düştüm. Annemi ağlayarak çağırdım kaç kez. Tut yemrk yiyeyim diye. Zaten o zamanlarda bitmeliydi. Oğlum huysuz kolik bir bebekti. Çocuk büyüdü ama iz kaldı onda. Sizin iyi olmuş yine de. Kendiniz büyütün daha iyi..
ben çok pişmanım eğitim karşılama talebini protokelde kabul ettirmediğime,
sadece nafaka alıyourm o da bir şeye yetmiyor,
şimdiki aklım olsa kenslkle eğitim masraflarını ayrı nafakayı ayrı talep ederdim..

ben çok pişmanım eğitim karşılama talebini protokelde kabul ettirmediğime,
sadece nafaka alıyourm o da bir şeye yetmiyor,
şimdiki aklım olsa kenslkle eğitim masraflarını ayrı nafakayı ayrı talep ederdim..
Anlıyorum, nafaka artırım talepleri oluyormuş. Avukat ile görüşün isterseniz. Çalışınca zor yani, mecbur özele gidiyor çocuk. Ücretler aldı başını gitti. Eğitimini karşılasın isterim, en çok masraf olan kalem o

Merhaba ben 40 yaşında ayakları üzerinde duran bir kadınım. 20 yaşımdan beri aktif çalışıyorum. Lise yıllarında yazları hep çalıştım.

Eşim iş kolik Bi adam. Hep eve iş getirir çalışır. Çok kavga ettim olmadı.

Eşimi evde yok kabul ettim. Gelir yemek yer bilgisayar açar. Hafta sonralsrı da uyur yada bilgisayar dadır...

Ama.. Bunun oğluma zarar verdiğini fark etmedim. Oğlum babasını yok saymış. Okulda onunla ilgili bir şey konuşmuyormuş. Oğlumun Bazı sorunları oldu. PDR boşanıyormusunuz deyince, aydınlanma geldi. Kısacası oğlumun yaşadığı sorunlar baba kaynaklı olduğunu Söyledi.

Onu yok saymak işe yaramadı. Boşansam diyorum. Oğlum ona gitmek istemez. Zaten oda babaanneye atar çocuğu, ilgilenmez. Ki babaanne de psikolojik hasta. Unipolar gibi bişi. İntihar girişimleri var. Boşanmada çocuğu psikiyatriste sevk ediyorlar mı? Pdryi ikna edersem mahkeme de konuşursa süre kısıtlaması olur mu? Yaptıran anneler var mı?

Boşanmayı istiyorum, ama acabalar çok.

Bayram sonu avukat ile görüşeceğim.

Beni nasıl bir süreç bekliyor?
Boşanman daha hayırlı...

Back