Oğlum nasıl kendi kendine oynamayı öğrenecek

taltunel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
90
0
36
İstanbul
Merhaba 11 aylık oğlum var ve sürekli benimle oynamak istiyor bide tam yürüyemediği için elinden tutup yürütmemizi, bir sürü oyuncak aldık hiçbirine bakmıyor. Bende sadece oyuncaklarla oynasın istemiyorum ama saatlercede onunla ilgilenemem ki evin işi yemek hep bana bakıyor 2 hafta bir kadın geliyor temizliğe fakat günlük işleri dahi yapabilecek zamanım kalmıyor. Uykusu da çok hafif uyurken bırakın iş yapmayı odadan odaya dahi zor geçiyorum sadece sessizce evleri topluyorum o kadar. oğluma oyuncaklarıyla oynamayı nasıl öğretebilirim. İlgilenmezsem avaz avaz bağırıyor komşular boğazlıyorum sanır yani o derece. Ha bide baby first izlerken duruyor ama bende çok televizyon seyrettirmek istemiyorum zaten başka kanalıda izlemiyor illa baby first olacak. Tecrübeli anneler lüten akıl verin ne yapmam gerekiyor??? Teşekkürler

onun en büyük oyuncağı, neşe kaynağı sensin.... tv konusunda biz çok çektik... bazen sırf nefes almak için başvurduğumuz bu yöntem ileride ağır faturalar ödetebiliyor... şu dönemde ona bol bol sarıl, beraber oyna.. yor onu kısacası... işlerinide malesef o uykuya daldığında yapabilirsin... bol şans.

Cevabın için teşekkür ederim canım ama televizyonun ne gibi ağır faturalar getirdiğini merak ediyorum biraz daha açıklayabilirmisin. zaten sürekli beraberiz sürekli öpüyorum sarılıyorum ama kendine kendine oynamayıda öğrenmesi lazım diye biliyoru hayalgücünü genişletmesi için ama bizimkisi hiç oralı değil ne yapacam bilmiyorum

biraz daha sabretmelisin..zamanla kendi kendine oynamayı ögreniyo..bu birazda yürümeye başladıktan sonra oluyor..benim kızımda öyleydi mama sandalyesinde bile 10 dk duramazdı ki yemek falan yapayım..ama nasılki kendi kendine yürümeye başladı o da bende biraz rahatladık..şimdi kendi kendine gidiyo bişeyleri alıyo geliyo döküyo topluyo dolanıyo yani kendi kendine:) oyuncaklardan da 1 yaş sonrasında daha çok anladı daha çok keyif aldı..taa ne zaman aldığımız oyuncakları daha simdi keyifle oynuyo :) 16 aylık kızım :)

konuşmada gecikme... ilerideki yaşlarda dikkat eksikliği... 0-2 yaş döneminde asla önermiyorlar tv yi..

Ay ne güzel darısı benim oğlumun başına inşallah. Birey sormak istiyorum ne zaman top oynamaya yani topu karısındaki kişiye atmaya balıyorlar benim oğlum topu rastgele atıyor yani bana atamıyor henüz bazen bana atıyor bazen arkaya bazende yana bu normal mi bu ayda yoksa çoktan atması mı gerekirdi. Bilgilerin için teşekkürler :))

konuşmada gecikme... ilerideki yaşlarda dikkat eksikliği... 0-2 yaş döneminde asla önermiyorlar tv yi..

Analadım canım televizyon konusunda daha dikkatli davranacağım bilgilendirdiğin için teşekkürler. senin bebeğin kaç yaşında ve bu anlattıklarını bizzat yaşadınız mı yani konuşmada gecikme filan

benim oğlum da 11 aylık yaklaşık 2 aydır kendi kendini oyalıyo ama uzun süre değil en fazla yarım saat falan çok şükür o bile yetiyo..daha çok mutfakta iş yaparken yanıma gelip açtığım her dolaba saldırıyo açıyo kapıyo kapılarla da oynamayı çok seviyo..çok meraklı ondan belki sürekli bişileri karıştırıyo oyuncaklarıyla hiç oynamıyo nerde ne tabak çanak varsa onlarla oynuyo..çekmeceleri açıp içine girmeye çalışıyo dolayısıyla yalnız bırakmaya gelmiyo yani yine de aynı odada değilsek bi 5 dkkada bi ne yapıyo die kontrol etmek zorunda kalıyorum..ama çok tatlı oluyolar ya ölüyorum bazen gülmekten geçen buzdolabının dondurucu bölümünü açmış önünde dururken buldum elleri burnu donmuş yavrumun uuuu yapıyo bide :) mutfakta en alt çekmeceyi boşaltıp içine girip merdiven niyetine kullanıyo üstekileri açmak için :)

Yavrucugum dur bakalim daha cok kücük.hemen pes etmissin.hele bir iki yasina gelsin.Bu erkek cocuklarinda biraz daha gec olabiliyor.Aslinda bizlerin sabirli davranarak bazi materyalleri nasil kullanacaklarini ögretmemiz de gerekebilir.daha sonra kendileri hayal gücleriyle gelistiriyorlar.Dah cok erken.

oğlum 15 aylık ve uzun bir zamandır kendi kendini oynatabiliyor.
annem hep derdi kendi kendine oynayan çocuk iyidir oyununu bozma oyalansın derdi.
illa oyuncakla oynaması sart değil benim oğlum memesi çorabı evdeki kap kaşık kumandalar kutular değişik plastik ev gereçleri ile bile oynayabiliyor. tv izlemez çünkü tv ye alıştırmadım baktığında yan dönderidm.

sizde oyuncaklarla nasıl oynanacağını bir süre ona gösterin kuleler yapın yıksın arabasını nasıl süreceğini gsterin oyuncaklarını ona anlatın. zamanlaöğrenir.

maşallah canım senin oğlun yürüyor sanırım o yüzden rahatsın ama benim kuzum henüz yürüyemiyor ve elinden tutup yürütülmek istiyor sürekli buda beni hem çok yoruyor hemde çok oyalıyor. ve hiç yalnız kalmak istemiyor onunla ilgilneyim oyunlar oynayalım sürekli böyle. yani bende çok seviyorum kuzumla oynamayı ama bi yerden sonra işlerimi yapmam gerekiyor onları halledemiyorum. inşallah zamanla alışmasını umuyorum. benim oğlumda hiç sevmiyor oyuncakları belki bunu sever belki bununla oynar diye ev oyuncakçı dükkanına döndü ama yok dediğin gibi değiik şeylere ilgisi var ama 5 dk sonra sıkılıp ilgi istiyor yine.

Darısı benim başıma inşallah :)) sürekli gösteriyorum oyuncaklarıyla ne yapması gerektiğini ama sıkılıyor kızıyor istemiyor hoplayıp zıplayalım yerde yuvarlanalım dışarı çıkalım gezelim istedikleri bunlar bakalım ne zaman rayına oturup kendi kendini oyalacak

yok canım ya daha yürümüyo sadece tutunup gidiyo yavaş yavaş daha çok emekliyo bide ulaşmak istediği şeye gidip kalkıyo tutunup..inşallah yakında yürür ama zor görünüyor çünkü sürekli parmak ucuna basıyo ve dengeyi sağlayamıyo daha..

benim kızım da bazen kendi kendine oynuyor bazen de çığlık çığlığa bağırıyor yanından ayrılınca. Takip ettim, oyuncaklar ilgisini çekmediği zaman bana sarıyor. YAni eğer oyuncaklara kendini vevremediyse beni takip ediyor ve odadan ayrılmamı istemiyor. Ben ona 0-1 yaş kitapları aldım.İçinde bebek resimlerine dalıp onlarla konuşuyor, o zamanlar rahatlıyorum,işimi yemeğimi yapıyorum.

Benim kızım da topları fırlatıyor :) Hatta bütün oyuncaklarını odanın dört bi köşesinden topluyorum. BAzen sadece atarak oynuyor. Ben de toplayıp getiriyorum, hepsini hızlı hızlı geri atıyor :) Ben normal olduğunu düşünüyorum. Henüz "al-ver"i tam öğrenemedi. Ama eğer bi oyuncağına uzanamıyorsa, bana bakıp mızmızlanıyor. Ben verince geri atıyor tekrar mızmızlanıyor... Sonra bi bakıyoruz akşam olmuş. Onu gözlemlemek çok hoşuma gidiyor ama kendi kendine oynayamadığı zamanlar hakikaten çok çok yorucu oluyor. Tabiki bebeklerimiz herşeyden önemli ama o evin bir düzeni, akşama aç gelen bi babası var :)))

inşallah canım zaten olur meraklanma sen :) top konusunda hızlısınız bile :) benim kız 11 aylıkken öyle topa falan bakmıyodu hiç:)
o aslında zaten sana atıyo topu ama yana arkaya falan düşüyo:) benim kızımda öyle ben ona atardım o "attt" der elinden ya arkaya düşerdi ya yana düşerdi..daha işte yeni yeni istediği yöne atmayı başarıyo aslında başarıyo da denmez deniyo :)
bide bi öneri..oyuncaklarla nasıl oynaması gerektigini siz ögretmeyin diyorlar..kendi ugrasmalı kendi keşfetmeliymiş..yaratıcılıgının gelişimi için..onun oyuncaklarıyla siz oynamayın o oynasın diyor bazı yazarlar..yanında olun kendi ugrasıp başaramadıgında yardım isterse siz devreye girin diyorlar..oyun oynama anlamında söylemiyorlar bi objeyle oynarken bi oyuncakla falan..

Son düzenleme:

canım yazdıklarını okurken bir an oğlumla kendimi gördüm valla özellikle oyuncaklarını isteyip mızmızlanıp alınca geri atması demekki bu aylarda hep aynı şeyleri yapıyorlar :) dediğin gibi çok tatlılar ama evin bi düzeni var ve sağlayamayınca ev üstüme üstüme geliyor zannediyorum. bugün eşim geldi onu kucağına attığım gibi evi silip süpürdüm tabi eim karşı bu işe ama olmuyor işte yapamıyorum gündüzleri bende kitaplar bakıyorum ama hep 2 yaş ve üstü var nereden bulduğunu yazabilirsin kitapların adı filan var mı??

Evet dediklerin mantıklı zaten önce kendi oynasın istiyorum baktım ki oyuncayı bişeye benzetemeyip mızmızlanıyor orada devreye girip gösteriyorum ama bi oyuncak hoşuna gitmedimi bi daha oynamak istemiyor sanırım oğlum için ilk intiba çok önemli :))). Top konusunda da önüne çamaşır selesini koyuyorum içine atması için ve hadi gol yapalım diyorum onun eline bi top veriyorum kendimde alıyorum başka bi top ben atıyorum oda atıyor arkamdan sonra içine girerse beraber seviniyoruz sizde bu oyunu oynamıyorsanız deneye bilirsiniz bana atmaktan daha keyifle atıyor topu seleye .

kızım 20 aylık ama hala yalnız bırakamam.aynen dolu oyuncak var en fazla 10 dakika. valla baby tv açık arada bakıyor, sadece müziklerini izliyor.haber dahi açmıyorum yanında ama baby tv açıyorum. konuşmasıda gayet iyi , 11-12ye kadar sayıyor,renkleri biliyor,konuşuyor.ama bensiz dakika durmuyor.arkadaşların çocukları geliyor onlarla da oynamıyor.oyuncaklarda başkası alınca kıymete biniyor. boya yapıyor o da 15 dakika falan en fazla.legolarla oynuyor o da 10 dakika falan.böyle koşturmaca geçiyor günlerimiz işte.

Son düzenleme:
her bebegin kisiligi de gelisimi de farkli.bazi bebekleri odada biraktiginiz gibi bulurusnuz,benim kizim gibilerini ise saniye bos birakamazsiniz.Daha uysal bebekler kendi kendilerine daha uzun vakit gecirebilirler ama her bebek oyle degil,sadece gecici bir durum oldugunu unutmadan sabir gostermek zorundayiz.Kizim 13 aylik ve o kadar hareketli ki,ciddi anlamda pesinde dolanmaktan basimin dondugu oluyor.Kendi basina oyuncaklariyla oynuyor fakat cok kisa sureli,cogunlukla zarar gorebilecegi,cekmece,dolap vs gibi seylerin pesinde oluyor ve bularin basinda da yalniz birakmam zaten mumkun degil.Su donem ozellikle sikintili oluyor sanirim,biraz daha kendilerini bilir yasa gelince daha rahatlariz diye umuyorum,ama her seyden once saglikli olsunlar,gerisine katlanilir.Saglicakla.

Canım sen beni verdiğin haberler ile ham sevindirdin hem üzdün :)) sevinmemin sebebi baby tv seyrettiriyorum diye baya üzülmüştüm yani oğlum geç konuşacak diye ama içimi rahatlattın hakkaten zaten seyretmesi günde 20 dk geçmiyor ama yinede seyrettirdiğim için çok üzülmüştüm. üzdün çünkü ben oğlum yürümeye başlayınca kendi kendine oynamayada başlacak diye beklerken 20 aylık kızının hala seninle oynadığını yazmışsın bütün hayallerimi yıktın :))). valla sanada kolay gelsin ne yapalım uğracaz artık bıdıklarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…