Oğlum kolik. Çıldırmak üzereyim.

Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Bebek küçük olduğu için bebeğe veremezsiniz ama kendin kimyon çayı ve rezene tüket hergun sabah akşam bebeğin karnını zeytinyağı ile ov masaj yap

Boş olduğun vakitlerde ayaklarıyla göbeğini rahatlatacak hareketler yaptır

Verilen damlaların işe yaradığını sanmıyorum ama kimyon cayi bayağı etkili bebeklerde ...

Benim bebegim 4,5 ay sizin anlattiginiz gibiydi ustrlik ben 3 aylikken birakip ise donmek zorunda kalmistim sabaha kadar surekli evin icinde hoplata hoplata geziyorduk bazen hic yataga girmeden alarm caliyordu ise gidiyordum 4,5 ay sonra gecti:) su an 9,5 aylik hala gaz sancilarimiz oluyor ama o ilk zamanlara gore su an kralice gibiyim:)

Allah yardimciniz olsun

Kolik ataklarini mommy bliss ile atlattik biz. Tanri mommy blissi korusun modundaydim. Turkiyede satılmıyor. Instagramda saticisi var. Yada amerikada bir tanidiginiz varsa o gonderebilir. Hepsiburada vs de satiliyor ama fiyat cok ucuk.

Bütük tuvaletini rahat yapıyo mu görümcemin oğlu da hiç susmuyodu dr bebelac nutriconfor mama önerdi o rahatlattı

Ben nazara inanırım kuzım bebekken iki gün aralıksız ağladı sebepsiz susmadı hiç en son okuttuk muska yazdı hoca (batıl demeyin 1kuruş almadı adam hayır için yapıyo) 3gün bu duaları okuyun dedi oymuş geçti biyere gidip gelsek okurdum

Sen ama yinede bi araştırma hastanesine git derim ben 3min olursun enazından izmire yakınsan behçet uz a götür mesela

Kolik bebegim olmadi hic Alalh kolaylik versin.. belki kolik degil de baska bir rahatsızlıkligi bir şeyi vardır sezaryen doğumun komplikasyonu var mı pek bilmiyorum ama benim küçük kızım normal doğumda köprücuk kemiği kırılmış ti ve biz bunu bir hafta sonra ilk kontrolde kol hareketinin az olması şikayetiyle öğrendik..
Belki görünüşte anlaşılmayacak bi sıkıntı vardır çocuk Dr una götürün bence.

Plates topunda ziplayabilirsiniz onunla birlikte hem bebegi sarsmadan daha yumusak hoplamalar olur ben bebegimi bu sekilde sakinlestirebiliyorum cok gazi oldugu zamanlarda kucagima alip ninni soyleyerek zipliyoruz uyuya kalmasi 10 dakika suruyor cogunlukla. bebegim su an 2 bucuk aylik. 15 gun sonra basladi aglamalarimiz hic bitmeyecek saniyodum bende ama 40 indan sonra bariz bi sekilde azaldi bi iki hafta sonrada tamamen fark etti cok gazi oldug zaman aguline kullandim bi cay kasigi o aninda etki ediyo su an onu da kullanmayi biraktim sayilir allah tum annelerin yardimcisi olsun bebek buyutmek cok zormus annemin kiymetini daha cok anliyorum bu sayede

Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Bol bol rezene iç canım ya kıyamam bende çektim kızımda çok gaz sancısı humanın kimyonlu rezene çayından içmiştim kızımada çag kasgıyla veriyordum iyi gelmişti biraz gaz damlasıda subsumlex iyi gelmişti
Bide hamak beşik alırsan çok rahatlarsın eşinle bir dene bir ötüde sallayın bakın nasıl susuyor

Kolik bebegim olmadi hic Alalh kolaylik versin.. belki kolik degil de baska bir rahatsızlıkligi bir şeyi vardır sezaryen doğumun komplikasyonu var mı pek bilmiyorum ama benim küçük kızım normal doğumda köprücuk kemiği kırılmış ti ve biz bunu bir hafta sonra ilk kontrolde kol hareketinin az olması şikayetiyle öğrendik..
Belki görünüşte anlaşılmayacak bi sıkıntı vardır çocuk Dr una götürün bence.
Konu sahibi de goturmustur diue dusunuyorum ama ben bu kdar aglyamaz kesin bi hastaligi var doktorlar bulamiyor diye dusunerek noroloji nefroloji cerrahi pediatri bir cok doktor gezdim hicbirsey yok sadece gazi var dediler cidden de gazi varmis :) kolik bebek cidden cok zor allah yardim etsin buyutenlere

Dan sımplex gaz damlası. Ayrıca kimyon rezene veriyordum suda eritip cay kasıgı ile

Kizlar gozlemlerime gore sezeryan +erkek cocuk = kolik , gaz sikintisi %98
Sezeryan +kiz cocuk = kolik gaz sikintisi %75
Sezeryanin nasil bir etkisi var hic bilmiyorum ama bence kesin var.

Resmen kendimi gördüm benimde bebeğim öyle sutum kesildi çünkü yorgunluktan vücut kaldırmadı herhalde 20 aylık bi oğlumda var oda asabilesti.doktora göturdum çok kez .hastaneden taburcu olduğumuz gün bile acile gittik doğduğu günden beri ağlıyor ama ne ağlamak kesiyorlar sanki karşı apt. Neyi var diye soruyolar hep o dereceyiz sanirim 3.4 aylik olana kadar cekicez. :KK51::mad:
Nasil oldubuz kac gunluk? Bir gekisme var mi?

Vah kuzum ona da kıyamam size de :KK43:

Ben de 4 aylık taze anneyim, bebeğime faydası olur diye bir kaç kitap almıştım ama bizimki kolik falan olmadı okuyamadım gerek kalmadı. Bir tanesi kolik bebekler için de yol gösteriyor her konuda yardımcı aslında daha hiç okumadım ama araştırıp almıştım. Alanında iyi bir kitapmış kabul ederseniz hediye etmek isterim istediğiniz bir adrese kargolayabilirim
Hangi kitap acaba :KK43: galiba ihtiyacim var. Suanda alerji mamasi deniyorum o da ise yaramadi. Kabullendim artik kesin kolik. Yardimci olabilecek butun uygulamalari yapiyorum belki davranislsrimda da dikkat etmem gereken seyler vardie

Kizlar gozlemlerime gore sezeryan +erkek cocuk = kolik , gaz sikintisi %98
Sezeryan +kiz cocuk = kolik gaz sikintisi %75
Sezeryanin nasil bir etkisi var hic bilmiyorum ama bence kesin var.
Ayni teorinin benzeride bende var. Suni sanci kullanilarak dogum yapan arkadaslarimin nerdeyse tamaminin bebekleri kolik.

Ayni teorinin benzeride bende var. Suni sanci kullanilarak dogum yapan arkadaslarimin nerdeyse tamaminin bebekleri kolik.
Bu bahsettiginiz damlayi kullaninca bebek gaz cikariyor sonra da aglamasi geciyor muydu? Gaz cikarsa da aglamaya drvam ediyor bu bebek gaz ilaclarindan umudu kessem mi yoksa onu da mi denesem cok mu pahali

Bu bahsettiginiz damlayi kullaninca bebek gaz cikariyor sonra da aglamasi geciyor muydu? Gaz cikarsa da aglamaya drvam ediyor bu bebek gaz ilaclarindan umudu kessem mi yoksa onu da mi denesem cok mu pahali
Bebekvitamini.com a bakin bence. Ben en son gece gunduz damlasi setini 230 liraya almistim. 1 ay gidiyordu. Sadece gaz cikarmiyor aglamasinada iyi geliyordu. Zaten gaz degil kolik damlasi. Bitkisel bir icerigi var. Rezene ozu filan var icinde. Iyice bir inceleyin internetten yorumlari okuyun.

Merhaba öncelikle Allah yardımcınız olsun bebeğinizle size hayırlı uzun ömürler versin inşallah . Öncelikle ağlama konusunda sizinle aynı şeyleri yaşadım inanin . Komşularım hasta zannedip kapımı çalıyorlardi. Kimse inanmıyordu bana abartiyorum ya da bakmayı beceremiyorum sanıyorlardı acemi anne gözüyle bakıyorlardı . Uyanık olduğu her dakika ağlardi kızım ki çoğu zaman da uyumazdi gündüz hele neredeyse ne anneligimi yaşayabildiği derdim ne sevincimi.. çok uzattım kusura bakma :) arada netten süpürge sesi açardim ben o zaman susardi biraz ama asıl ilaç inan ki zaman zor biliyorum ama yalan yok bı kaç ay sabret sonra hepsi geçiyor o kadar güzel zamanlar geliyor ki anneligini yasayacagin o günlere kadar sabret geçeceğini bil. Kızım şimdi 2 yaşında kolik 4 . Ayda tamamen kesilmişti.

X