Oğlum kolik. Çıldırmak üzereyim.

Bebeğiniz alerjik olabilir ondan böyle ağlıyor olabilir
Bir de düzenli sağım yapıyor musunuz?
Süt biriksin diye ara açmayın sakın
Saat başı 5-10 dk sağın
Gece de 2 saatte bir
Meme reddinin sebepleri, biberon emziktir, alerjik bebeklerde de meme reddi olabilir emzik biberon da artırır.
Alerjisi varsa diyet yaparsanız anne sütü alabilir
Acilen emzirme sanatı grubuna üye olun Facebook’ta
Ayrıca sling ya da ergonomik kanguru alın faydası olur

Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Çok geçmiş olsun. Günde 3-4 saatten fazla ağlamanın sebebi bulunmalım kolik deyip geçmek olmaz. Gazi yok diyorsunuz ancak bağırsakları çalışıyor ve sancı çekiyor olabilir. Pişigi acıyor olabilir. Üstündeki kıyafetler batıyor kasindiriyor olabilir. Sicakliyor veya usuyor olabilir. Kendini yalnız hissediyor olabilir. Uyku saatinde uykuya dalamadigi için ağlıyor olabilir. Bunları kontrol edin bence.

Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Ah bu kolik.Biliyorum çok zor ama geçecek annesi.Mama ne marka kullanıyorsunuz bilmiyorum ama kolik bebekler için farklı mamalar var.Baya işe yarıyor.Beyaz gürültü dinletin hep açık kalsın başında uyurken fön makinası elektrikli süpürge sesi gibi.Gaz damlası da biogaia var tamamen bitkisel tabii bunların hepsi anlık çözümler en azında 2—3 saat uyur sizde dinlenirsiniz.Ne kadar gaz çıkarsada sancısı bitmez.3 ay böyle devam ediyor.Sonrasında azalarak 6 ayda bitiyor.Çok zor anne için.Sürekli masaj yapın hep kucakta olmak ister.Sakin olmaya çalışın.Stresli olursanız daha çok ağlar.İnan geçiyor.Allah kolaylık versin.İlk bebeğimde çok çektim.Yalnızdım birde çok zordu.Şimdi ikinci bebeğim dua ediyorum kolik olmasın reflü olmasın diye ikiside çok zor.Ama şöyle düşünmeye çalış bebeğin sağlıklı ve geçecek sadece çok gazlı ve karnı ağrıyor.Kendini ağlamaktan başka bir şekilde anlatamadığı için ağlıyor.

Ben de benzer süreçlerden geçtim bu arada. Bizimki de 10 saat ağlıyordu günde. 10.5 aya kadar ağlamaları sürdü. Reflusu vardi. Alerji dediler. Gerçekten de bazi yiyeceklere tepki veriyordu ama bunlar ek gıdaya geçince anlaşılıyor.
Siz sakin kalmalisiniz, sıkıntısı olduğu için ağlıyor. Sizin sakin kalıp onu yatistirabilmeniz için sizin ihtiyaçlarını karşılayacak size destek olacak birileri olmalı bence. Her bebek böyle değil çünkü. Başkalarına bakıp onlar tek bakıyor demeyin. Bazı bebekler böyle zor oluyor. Baba veya anane desteği falan size şart.

2 şeyden gerçekten fayda gördüm. Maflor veya reflor gibi yeni doğadan itibaren kullanılabilen probiyotik damlalar. Bu damla sayesinde kabizliktan kurtuldu.

Diğeri de taze nane.
Bize reflusu var demişlerdi. Ama refluden ziyade sindirim hazımsızlık problemi vardı bence. Nane reflu için kötü ama mide ağrısına iyi geliyor. Ben ek gıda dönemine geçtikten sonra taze nane koymaya başladım yemeklerine. Herşeye koyuyorum çok iyi geldi.

Benim oglumda oyleydi cok cok fazla surmedi ilk haftalar boyleydi ama tamamrn gecmesi 3 ayi buldu yatarken ayaginin altina sicak su torbası koydum cokta sicak bi su koymadim havluya sardim bu cok ise yaradi geceleri ozellikle kendim rezene ictim bol bol oglumada kimyonlu su 1 cay kasigi verdim 1 su bardağı suya 1 cay kasigi kimyon kaynatp iliyinca 1 vay kasigi verebilrsin doktoruna sor ama yinede

Yatirmadan önce banyo yaptır sonra uyku getiren yağlar var bebekler için onunla karnına ayaklarına sırtına masaj yap loş odada hafif rahatlatıcı müzik eşliğinde emin ol işe yarar

Çok geçmiş olsun. Günde 3-4 saatten fazla ağlamanın sebebi bulunmalım kolik deyip geçmek olmaz. Gazi yok diyorsunuz ancak bağırsakları çalışıyor ve sancı çekiyor olabilir. Pişigi acıyor olabilir. Üstündeki kıyafetler batıyor kasindiriyor olabilir. Sicakliyor veya usuyor olabilir. Kendini yalnız hissediyor olabilir. Uyku saatinde uykuya dalamadigi için ağlıyor olabilir. Bunları kontrol edin bence.
İki farklı doktora gittim polikliniğe bir şey bulamadılar. Çok çığlık attığında defalarca üstünu soyup baktım bir şey mi var diye. Bir yeri mor mu saç mı dolanmış etiket mi unutmuşum pişik mi var kaka mi yapamıyor defalarca kontrol ediyorum. Belki reflusu vardır diye kafası hafif yüksekte yatiriyorum. Gece tamamen dibinde uyuyorum yalnız hissetmesin diye. Her ağladığında kucağımda zaten ağlarken asla bırakamam. Hatta gece aciktiginda aglamadan farkediyorum uykusu açılmadan besleyip nazikçe gazını çıkarıp yatırmaya çalışıyorum ağlarsa uykusu açılır diye nöbet tutuyorum resmen. Ama şimdi belirtileri her şeyi not aldım bir kenara. Bir de fakülteye göturcem belki daha başka şeyler bakarlar

Resmen yaşadıklarım film şeridi gibi gözümden geçti aynı şekilde bende erken Doğum yaptım düsük kilolu sürekli ağladı gece gündüz en son çareyi gasteentoloji doktorunda bulduk alerjik cıkamdı ama kolikti ilk is doktorumuz mama değiştirdi aptamil comformil kullandık çok iyi geldi ve 3 aynı gaz ilacı sımdı 7 aylık nasıl sersem hala ağlayan bir bebek kolik döneminde kucağa alıştığı icin kucağa aşmadığım her dakika ağlıyor çok huysız gece uykusu yok 4.5 aylıkken kolisi geçti ama huysuzluk baki allah yardımcın olsun

Aman o kolik ne çektirdi bize sorma çocuk gece 00.00 da bir başlıyordu sabah 6 ya kadar....resmen depresyondaydım bende ağlıyordum artık çocuğumun o döneme ait sadece birkaç tane resmi var başka hiç hatıramız yok hep ağlıyordu çok zordu ben gaz giderici çaylar içiyordum sütümden geçsin ona diye ayrıca mets.l gaz ilacı veriyordum günde 3 defa ama yok zamanı dolmadan geçmiyor...aile desteği çok önemli arada birileri bakıp sizin uyumanız lazım insan hayattan soğuyor misafirliğe gelenler oluyordu bana birşeyler anlatıyorlar ben uykusuzluktan algılaamıyordum yüzümde hep yapmacık bir gülümseme vardı hepsi o.....sabırlı olun yani hepimiz yaşadık aynı şeyleri bin şükür zamanla geçiyor işte Anne Baba olmak gerçekten çok zor Rabbim evlatlarımizi korusun sağlık versin geçiyor bir sekilde

Belki farkedilmeyen bir alerjisi vardır. Alerjili bebeklere ozel mamalar var, onlardan bir kutu alip deneseniz. Alerji ise bir iki haftada bebeğin rahatlaması gerekir. Mama ise yararsa durumu doktora anlatıp mama raporu çıkartırsınız. İşe yaramazsa da koliktir, üç ayı doldurmasını bekleceksiniz macburen. Mamalar, pregomin as, neocate, bebelac pepti junior.

Umarım en kolay şekilde atlatirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

Valla o geçmiyor ne yalan söyleyeyim.
Koliktir evet ama yapısal olarak da ağlak bir bebek belli ki.
Benimli 2 yaşında günde ortalama 25 30 sefer hala ağlar.
Video sitesinden kolik bebek müzikleri deneyin.
Avm sesi, kurutma makinası, süpürge, davlumbaz, kalabalık gürültü ya da direkt kolik bebek ninni yazın sırayla dinletin.
Hangisinde susacak ya da sakinleşecekse o sesle yaşayın.
Küçük bebeğim ilk 6 ay kurutma makinası sesiyle yaşadı, 3 aydır da kolik bebek ninniyle uyutuyorum.
Evde ve dışarıda daima telefonumda bu sesler açıktır, bir deneyin.
Bir de gazı çıkardı diye bir şey yol, vücut sürekli gaz üretiyor.
Yani siz tamam atıyor diyorsunuz ama yerine hemen gene geliyor.

İki farklı doktora gittim polikliniğe bir şey bulamadılar. Çok çığlık attığında defalarca üstünu soyup baktım bir şey mi var diye. Bir yeri mor mu saç mı dolanmış etiket mi unutmuşum pişik mi var kaka mi yapamıyor defalarca kontrol ediyorum. Belki reflusu vardır diye kafası hafif yüksekte yatiriyorum. Gece tamamen dibinde uyuyorum yalnız hissetmesin diye. Her ağladığında kucağımda zaten ağlarken asla bırakamam. Hatta gece aciktiginda aglamadan farkediyorum uykusu açılmadan besleyip nazikçe gazını çıkarıp yatırmaya çalışıyorum ağlarsa uykusu açılır diye nöbet tutuyorum resmen. Ama şimdi belirtileri her şeyi not aldım bir kenara. Bir de fakülteye göturcem belki daha başka şeyler bakarlar
Hiç emmiyor mu sadece mamayla mı besliyorsunuz?
Alerjisi de olabilir
Size yukarıda da yazdım süt için saat başı sağım yapın
Bir de emzirme sanatı grubuna üye olun oraya yazın

Tüm eczanelerde hatta büyük marketlerde var. Son 13 yıldır olduğunu biliyorum çünkü ilk oğluma conformil kullandım 6. Ayından sonra aptamile geçmiştim.
Biz artık tamamen yemeye geçtik şuan için nasıl bilmiyorum, kızım.suan 12 . Ayından gün aldı hiç emmedi ,iki aylıkken resmen karaborsaydi conformil parti parti piyasaya suruluyodu çok zor durumda kalmistim ,o dönem almanyadan getirttim . Gaz ve kabızlığa birebir 1. Numarasi

Vah kuzum ona da kıyamam size de :KK43:

Ben de 4 aylık taze anneyim, bebeğime faydası olur diye bir kaç kitap almıştım ama bizimki kolik falan olmadı okuyamadım gerek kalmadı. Bir tanesi kolik bebekler için de yol gösteriyor her konuda yardımcı aslında daha hiç okumadım ama araştırıp almıştım. Alanında iyi bir kitapmış kabul ederseniz hediye etmek isterim istediğiniz bir adrese kargolayabilirim

7 ay cektim .Ama emin olun o daha cok acı çekiyor .Kendinize acımayin ona acıyin .Bizim doktorumuz hicbir ilac vermedi arada bir zeytin yagli kulak çöpunü poposuna sürüp bez alma pozusyonundayken pamuklu yeri girecek kadar popoda dolastiriyordum doktor göstermisti ..Tüm kakası bosalinca rahatliyordu .
7 aylikken tamamen iyilestik .

Aynen bu dediğiniz gibi. Yatağın kenarına oturup yaylaniyorum o kucağımda dik dururken. Ayaklarimin altı su topladı yürümekten. Size laktoz intoleransi teşhisi mi koyulmuştu?
yok cünkü kalkası normldi ama siz de mememyi almadıgı için belki cok rahatsız oluyor oyuzden bir aastrlsın diyededim

çok geçmiş olsun canım.Ama bence bir kan testi,karaciğer testi,bağırsaklarına bi baktır.Bizim yakınımızın bebeği de sürekli ağlıyordu karaciğerinde problem varmış çocuğun tedavisiyle çocuk düzeldi.Hiçbir bebek hem uyanıkken 5-6 saat hem uyurken ağlama yapmaz muhakkak bir sıkıntısı vardır canım

X