- 23 Ağustos 2012
- 49.960
- 1
- 231.956
- 798
İşte bende dediğiniz gibi şeyleri söylemeyi hatırlatıyorum ona. Önemli olanın kendi dusuncesi ve istegi olduğunu ogretmeye çalışıyorumNeden peki?
Ne kadar baskıcı olursa olsun insanin kendi ihtiyaçlarını önde tutmayı bu yastan bilmesi gerek.
Unutuyorum ve annem kızıyor üzülüyor buna diyerek yedikten sonra geleceğim git ve bekle demeyi öğrensin.
Korktuğu ya da kabul görmek için gerçek duygularını yok saymamali bu konuda konusun derim.
Benim girdiğim sınıflar 30-40 arası değişiyor ve anlattığınız şekilde olan sınıfın en az %10u var her sınıfta. Büyüdükçe kendilerini korumayı, benzer davranislardaki çocuklarla arkadaşlık kurmayı öğreniyorlar zaten. Tek değildir, sizin dikkatinizi onlar çekmiştir dedim.Gozlemledigim kadarıyla geneli bu şekildeydi. Ben sadece benim oğlum demiyorum 4 5 kişilik bir grubumuz var onların içinde tek benim oğlum evet. Sınıfları 40 kişi. 40 kişiyi tek tek gozlemlemedim tabii ki. Bu gruptan ayrı olarak çok baskın bir çocuk var oğlum dışında kimseyle oynamak istemiyor.
Bir de sorun ne anlamadım derken, bana göre şuan içimdeki sorun bu. Demek ki yazıp rahatlamak istemisimdir konu başlığında ki gibi.
Maalesef bir etkinlik içerisinde gören herkes sessizmis sizinki ile başlıyor. Bende artık oğlum sessiz diye takıntı yapmaya başladım maalesef. Oğlum gibi çocuk görünce sevinir oldum. Yani illaki başka çocuklar da vardır ama çoğunluk gerçekten çok asabiSanırım oğlunuz düzgün, saygılı, insan gibi bir insan olarak yetişiyor siz de diğer kural düzen bilmez insanlar iter kakar mı, zorbalık yapıp ezer mi diye endişeleniyorsunuz, yanlış mı anlamışım?
Düzgün insan yetiştiren bir annenin gururlanması gerekir, endişelenmesi değilMemleket çok acaip bir yer oldu, düzgün insanlardan çok hödükler var artık toplumda o yüzden endişelenmekte haklısınız. Verecek bir tavsiyem yok maalesef.
Pandemi dönemi zaten mümkün olduğunca veli vs almamaya çalışılıyor. Sınıfa girdim vs garip geldi.Cocuğun üzerine fazla titriyorsun. Bir kere çocuk başladi ilkokula. O. Beraber değil. O başladi. Sirf ilkokula gidecek diye psikologa gitmeler, sonra sinifa girmeler,..
Cocuk evet aç olabilir ama böyle böyle öğrenecek öncelik kurmayi. Açliği çok rahatsiz ederse o diğer cocuklara uyumaz.
Bana çocuğu yari fanusta büyütüyorsunuz gibi geliyor. Ve çocuk gercek dünya ile tanişinca evet sıkıntı yaşayacak, yaşiyor da. Ancak bunlari kendisi gayey çözebilirken, siz büyütüyorsunuz.
Çocuk ilkokula başladı diye değil takintilari ve tikleri olduğu için psikologa gidildi okumamissiniz sanırım orayı.Cocuğun üzerine fazla titriyorsun. Bir kere çocuk başladi ilkokula. O. Beraber değil. O başladi. Sirf ilkokula gidecek diye psikologa gitmeler, sonra sinifa girmeler,..
Cocuk evet aç olabilir ama böyle böyle öğrenecek öncelik kurmayi. Açliği çok rahatsiz ederse o diğer cocuklara uyumaz.
Bana çocuğu yari fanusta büyütüyorsunuz gibi geliyor. Ve çocuk gercek dünya ile tanişinca evet sıkıntı yaşayacak, yaşiyor da. Ancak bunlari kendisi gayey çözebilirken, siz büyütüyorsunuz.
Zaten o şekilde de. Öğretmen bir konuda çağırdığı için gittim.Pandemi dönemi zaten mümkün olduğunca veli vs almamaya çalışılıyor. Sınıfa girdim vs garip geldi.
Benim oğlum da tıpkı bahsettiğiniz gibi, şu an 3. Sınıf ve derslerinde gayet başarılı. Çeşitli spor dalında kurslara kayıt yaptırdık ve sürekli sohbet halindeyiz. Hoşlanmadığın şeyleri kimsenin sana yapmasına izin verme diye diye bunu oturttuk sonunda. Öğretmeni de çok naif kibar bir çocuk, bende ilk oğlumu öyle yetiştirmiştim ama kendini fiziki anlamda korumayı da bilsin, kavgayı başlatmasın ama kendini savunsun demişti. O düzeni oturtana kadar bi bocaladık fakat biri yakasına yapıştığında artık, bana dokunma yoksa fena olur deyip uyarıyormuş bidaha yaparlarsa itiyormuş. Artık zarar görmüyor çok şükür, önceden kavga edenleri görüp üzülüp araya girip hırpalanıp gelirdi en azından zarar görmemeyi öğrendi.Yani onlar kötü konustugunda sesini çıkarmıyor evde kendini güzel ifade ediyor. Yani bu zekadan mi içine kapanık gibi davrandığı dan mi anlamadım.
Benim oglumu anlatmissiniz.Icine kapanik evet ama uyum saglayamamasi bu yuzden degil.Diger cocuklar ona gore olmadigi icin.Mesela oglum bide yerlere cop atilmasindan,kufurlu konusulmasindan,gurultu yapip dersi bolen cocuklardan hoslanmaz.Tenefuslerde bile sinifta kalip biseyler cizmeyi tercih eder.Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Okula gonderdikten sonra acaba eziliyomu diye cok agladigimi bilirim.Cunku vurdulu kirdili oyunlari bile siddet olarak algilayan bi cocuk.Ben de sizin gibi acaba boyle olmasamiydi diyodum.Simdi 3. Sinifa gecti eskisine gore cok daha iyi.Size yasadiklarini anlattigi surece endiselenmeyin.O tikler benim oglumda da olmustu o yaslarda.Merhaba,
Oğlum ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyorum.
Oğlum 6.5 yaşında ilkokul 1.sinifa başladı.
Anaokulu sürecinde okuldaki davranışları adına bir sorun yaşamadım.
Anaokulunda öğretmenleri tarafından beğenilen bir çocuk. Fakat takıntılı bazı tikleri başladı. Bizde bir psikologa gittik iyi bir referans aldığımız uzman bir psikolog hemde ilkokula başlamadan bir sorun varsa eğer iyi olur diye düşündük. Kendine göre koyduğu teshisler oldu. Bazı testler istedi testler başarılı çıktı. Neyse dedik çocukta sorun yok herhalde kendimiz iş ariyoruz.
(Bu psikolog kısmı biraz sıkıntılı çok detaya girmedim. Ondan destek almadık testler iyi çıktığı için)
İlkokula başladığımızda bir veli ile sorun yasadik.
Oğlumu oğluna arkadaş secmis. Evet annesi seçmiş oglu degil.
Herşeye karışmaya basladi. Baya sorunlar yaşadık neyse atlattık onu.
Oğlum kurallara uymayı sever.Arkadaşlarıyla oynamaya bayılır.Öyle sesi çok gur çıkan haşarı çocuklardan değil kendi halinde oyun kurmayı sever. Mesela bir gün sinifina girdim öğretmenini sudoku çizmiş kağıda oynayarak bekliyor arkadaşıyla diğer çocuklar ayakta sıra ustlerinde.
İlkokulu anaokulundan daha çok sevdi. Şuan okumayı soktu. Dersler ile ilgili sorunumuz yok.
Fakat okulda eziliyor gibime geliyor. Mesela çok cekistiriliyor. Kimseye hayır diyemiyor.
Bir kaç gün beslenmesini yapmadığını farkettim normalde yemek yemeyi sever zaten o saate okadar aç kalamaz. Konuşmaya çalıştım ilk inkar etti. Sonra arkadaşına uyup teneffüste oyun oynamayı tercih ettiğinden aç kalmış.
Yani çocuklar genel olarak çekiştirip vuran çocuklar. Bizimkine şimdiye kadar bir şey olmadı fiziki anlamda. Sadece mesela elimi tutmazsan döverim diyor arkadaşı ben duyduğumda uyardim. Bunun gibi çok örnek var.
Mesela geçenlerde arkadaşlar ve çocukları toplandik sinemaya gittik ordan hamburger yemeye. Bizimki seçti ne yiyeceğini oturdu. Diğerleri bağırış çağrıs restaurantta bir kaç kez uyarildik gürültüden, yemek yerken de öyle. Oğlum için diyorlar hep böyle sakin mi diye. Evet diyorum genel olarak böyle kendini güzel ifade eden bir çocuk ama. Diğerleri gibi değil. İçimden diyorum keşke öyle olsa.
Yani olması gereken o mu bizimki gibi mi.
İçlerinde çok sakin kalıyor sanki eziliyor gibi. Üzülüyorum da.
Yani çok aklım kaliyor o okuldayken.
Çocuk ilkokula başladı diye değil takintilari ve tikleri olduğu için psikologa gidildi okumamissiniz sanırım orayı.
Siz demekki baskı yada ısrarcı tutum karşısında hayır diyemeyen çocuğunuza karşı hiç bir şey yapmıyorsunuz.
Nasıl kulaktan dolma yorum ya o ccocuklar yüzünden cocuksuz restaruntlar acıldı falan.Zilyon tane cocuk alan restaurant var onlara gidin?Anormal çocuklar o kadar çok türedi ki sınır öğretmeyen eğitemeyen ebeveynler yüzünden normal olan çocuk annesi tarafından bile anormal karşılanabiliyor. Siz de haklısınız tabi diğer çocuklar o kadar hareketli tuttuğunu koparan çocuklar olunca kendi çocuğunuzun ezilmesinden endişe ediyorsunuz ama nolur keşke onlar gibi olsaydı demeyin. Çocuğunuza kendini savunmasını isteklerini yapmasını güzel yöntemlerle de öğretebilirsiniz ki bahsettiğiniz naif evladınız bunu yapabilecektir. O çocuklar ilerde de kimseye saygı duymayan bencil bireyler olması muhtemel. Bahsettiğiniz gibi çocuklar yüzünden çocuk fobisi oluştu bende. Çocuk deyince böyleoluyorum. O çocuklar yüzünden çocuk kabul etmeyen restoranlar oteller açılmaya başladı. İnsanlar çocuklara düşman olduğundan mı? Hayır öyle canavarca çocuk yetiştiriyorlar ki onların çıkardığı gürültüyü on yetişkin bir arada çıkaramaz. Çok doluyum bu konuda taşlanmak umrumda değil. Siz doğru yoldasınız çocuğunuz insan gibi yetişiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?