Oğlum hakkında..

Sanırım oğlunuz düzgün, saygılı, insan gibi bir insan olarak yetişiyor siz de diğer kural düzen bilmez insanlar iter kakar mı, zorbalık yapıp ezer mi diye endişeleniyorsunuz, yanlış mı anlamışım?

Düzgün insan yetiştiren bir annenin gururlanması gerekir, endişelenmesi değilMemleket çok acaip bir yer oldu, düzgün insanlardan çok hödükler var artık toplumda o yüzden endişelenmekte haklısınız. Verecek bir tavsiyem yok maalesef.

Çok uçlarda tavır sergilenmiyorsa burda herkes normal.
Sıra üstünde dolanan da, oğlunuz da.
Hayır diyebilme konusunda çalışma yapmak lazım nasıl yapılıyorsa.

İşte bende dediğiniz gibi şeyleri söylemeyi hatırlatıyorum ona. Önemli olanın kendi dusuncesi ve istegi olduğunu ogretmeye çalışıyorum

Cocuğun üzerine fazla titriyorsun. Bir kere çocuk başladi ilkokula. O. Beraber değil. O başladi. Sirf ilkokula gidecek diye psikologa gitmeler, sonra sinifa girmeler,..

Cocuk evet aç olabilir ama böyle böyle öğrenecek öncelik kurmayi. Açliği çok rahatsiz ederse o diğer cocuklara uyumaz.

Bana çocuğu yari fanusta büyütüyorsunuz gibi geliyor. Ve çocuk gercek dünya ile tanişinca evet sıkıntı yaşayacak, yaşiyor da. Ancak bunlari kendisi gayey çözebilirken, siz büyütüyorsunuz.

Benim girdiğim sınıflar 30-40 arası değişiyor ve anlattığınız şekilde olan sınıfın en az %10u var her sınıfta. Büyüdükçe kendilerini korumayı, benzer davranislardaki çocuklarla arkadaşlık kurmayı öğreniyorlar zaten. Tek değildir, sizin dikkatinizi onlar çekmiştir dedim.
40 kişi olduğunu duyunca şu an daha emin oldum. Öyle veliler var ki tek kendi çocukları değişik, mukemmelmis gibi anlatan... Bana öyle gelmisti okurken. Hababam Sinifindaki Ahmet sanki. Çocuk kendisi dünyayı ailesinden de ayrı o şekilde deneyimliyor, anlıyor, anlamlandiriyor, kendisi kategorize ediyor zaten. Biz müdahaleyi abartmamaliyiz

Maalesef bir etkinlik içerisinde gören herkes sessizmis sizinki ile başlıyor. Bende artık oğlum sessiz diye takıntı yapmaya başladım maalesef. Oğlum gibi çocuk görünce sevinir oldum. Yani illaki başka çocuklar da vardır ama çoğunluk gerçekten çok asabi

Pandemi dönemi zaten mümkün olduğunca veli vs almamaya çalışılıyor. Sınıfa girdim vs garip geldi.

Çocuk ilkokula başladı diye değil takintilari ve tikleri olduğu için psikologa gidildi okumamissiniz sanırım orayı.
Siz demekki baskı yada ısrarcı tutum karşısında hayır diyemeyen çocuğunuza karşı hiç bir şey yapmıyorsunuz.

Benim kizimda kuralcı söz dinler baskasina takılır. Ona telkinde bulunuyorum istemedigin bir sey olursa söyle, kendini koru flan. 4 bucuk yasinda umarim endiselerimiz yersiz olur

3 çocuğum var üçüde birbirinden farklı özelliklere sahip. En büyüğü aşağı yukarı sizin oğlunuz gibi davranıyor birçok kişiden yaşından daha olgun davrandığını çok sakin olduğunu duydum, iki numara düz duvara tırmanan cinsten, hakkını yedirmez kolay kolay bastıramazsınız çatır çatır cevabını verir ve ablasının tersine son derece sıcak kanlı ve insanlarla temastan çok hoşlanır, 3 numara daha yaşına girmedi ama büyük ablasının karakterinde, sakin, uysal ve algıları çok açık.

Çocuğunuzun yaradılışı öyle sakin bir çocuk aslında sevinmeniz gereken bir durum

Yani onlar kötü konustugunda sesini çıkarmıyor evde kendini güzel ifade ediyor. Yani bu zekadan mi içine kapanık gibi davrandığı dan mi anlamadım.
Benim oğlum da tıpkı bahsettiğiniz gibi, şu an 3. Sınıf ve derslerinde gayet başarılı. Çeşitli spor dalında kurslara kayıt yaptırdık ve sürekli sohbet halindeyiz. Hoşlanmadığın şeyleri kimsenin sana yapmasına izin verme diye diye bunu oturttuk sonunda. Öğretmeni de çok naif kibar bir çocuk, bende ilk oğlumu öyle yetiştirmiştim ama kendini fiziki anlamda korumayı da bilsin, kavgayı başlatmasın ama kendini savunsun demişti. O düzeni oturtana kadar bi bocaladık fakat biri yakasına yapıştığında artık, bana dokunma yoksa fena olur deyip uyarıyormuş bidaha yaparlarsa itiyormuş. Artık zarar görmüyor çok şükür, önceden kavga edenleri görüp üzülüp araya girip hırpalanıp gelirdi en azından zarar görmemeyi öğrendi.

Keşke herkes evladını naif yetiştirse de bu sıkıntıları yaşamak zorunda kalmasak ama ortalık sorumsuz ve manyak ana baba dolu ne yazık ki

Çocuğunuzun tikleri okul stresinden dolayı olabilir mi acaba?Yani çok mu üstüne düşüyorsunuz?Benim yeğenimde de vardı okula giderken.Durup dururken başını salliyordu,tırnaklarını citlatiyordu,ayaktayken bir sağa bir sola durmadan sallaniyordu.Ne kadar yapma derseniz ve ne kadar tiki olduğunu hatirlatirsaniz devam eder.Hic yokmuş gibi davranın,sürekli hatırlatmayin zamanla düzelecektir.Baska çocuklar tarafından ezilir mi demissiniz de yeğenim de okulun ilk zamanlarında sınıftan hatta servisteki bir kaç arkadaşı tarafından tartaklanmisti.Servisten bir arkadaşı abisini yanına alıp tehdit etmiş.Ama o da çocuğu yalnız yakalayıp haddini bildirmiş.Cocuk bir daha yanaşamadi bile.Merak etmeyin canina tak edince kendini korumayida öğreniyorlar.Evham yapıp hem kendinizi hem çocuğunuzu boş yere strese sokmayın.

Beslenmesini yemeyip oyun oynaması çok normal, benim oğlum da başlarda beslenme hazırlıyordum, oyuna dalıp yemeyip geri getirdiği için artık koymuyorum. Zaten yarım gün, gelince yiyor.

O kadar kalabalık çocuk topluluğunda gürültü olmasa anormal olurdu, uyarmaları da çok saçma. Sınıf değil ki çocuklar sus pus otursun.

Çocuğunuzu bu kadar sorgulamayın, zamanla hayır demeyi, hakkını savunmayı öğrenecektir, siz yol gösterin sadece.

Benim oglumu anlatmissiniz.Icine kapanik evet ama uyum saglayamamasi bu yuzden degil.Diger cocuklar ona gore olmadigi icin.Mesela oglum bide yerlere cop atilmasindan,kufurlu konusulmasindan,gurultu yapip dersi bolen cocuklardan hoslanmaz.Tenefuslerde bile sinifta kalip biseyler cizmeyi tercih eder.Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Okula gonderdikten sonra acaba eziliyomu diye cok agladigimi bilirim.Cunku vurdulu kirdili oyunlari bile siddet olarak algilayan bi cocuk.Ben de sizin gibi acaba boyle olmasamiydi diyodum.Simdi 3. Sinifa gecti eskisine gore cok daha iyi.Size yasadiklarini anlattigi surece endiselenmeyin.O tikler benim oglumda da olmustu o yaslarda.

Ne gibi takinti ve tikler? Oynamak istedi diye yemek yemeyen çocuk hemen baskiya maruz kalan çocuk değil ki. Yeni bir ortam, farkli kurallar,.. O anda oynamak onu cezbetmiş yapmiş.

Benim 4 yaşindaki kizimda baktim öğlen beslemesini yemiyordu bi ara. Ekmeğini değil, yaninda koyduğum cevizi yiyordu. Bende ögretmene çitlattim, eğer mümkünse yemek sirasinda dikkat edebilirmi ne yapiyor diye. Dikkat edemezse (çünkü cok cocuk var) sıkıntı yok diye.

Evdede normal şekilde kizima sordum ekmeğini neden yemiyor diye.

Ancak karalara bağlamadim bu cocuk yemiyor ne bilim ne diye. Zaman ile öğrenir, herşey yerine oturur. Hani en fazla biraz açlik çeker, ancak sonradan öğrenir zamaninda yemek yemesi gerektiğini.

Bende bazen kızım için aynısını düşünüyorum kurallara uyar saygılıdır ama çocukların dünyası da öyle değil sıraya girer kimsenin önüne geçmez kurallllar ne ise onu uygular çocuklar da anliyorlar kime söz geçirebileceklerini sırada onun önüne geçebilir görüyorlar, aslında bu davranışlar şimdi beni de kızımda üzmeye basladi çünkü ezilebilecegini hissediyorum ama artık saygı duyuyorum çünkü degistirmeye çalıştıkça ileri gitmedigimizi ve kendimi yiprattigimi farkettim belki zamanla kendisi bu yönünü değiştirir.

Nasıl kulaktan dolma yorum ya o ccocuklar yüzünden cocuksuz restaruntlar acıldı falan.Zilyon tane cocuk alan restaurant var onlara gidin?
Ben de anneyim ama cocuksuz hava alanı arıyor insanlar.
BU da mı suc oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…