• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum hakkında..

İnşallah öyle olur illa ki itilip kakiliyor ama ben hakkını arasın istiyorum
Biz evde alsitirma yapıyorduk.
Dedesi özellikle çok konuşuyordu şöyle davran vs diye.
Çevrenizde arkadaş grubu varsa gorusturun onlarla oynaya oynaya tepki vermesini ogrenir.

Kesinlikle çok doğru anlamissiniz. Tam dediğiniz gibi olsun istiyorum haksızlığa uğradığını farketmiyor bile. Mesela birisi hızlıca merdivenlerden çıksın hemen ona yer veriyor yada birisi oyuncağını alsın cekistirmiyor. Bende istiyorum ki hakkını savunsun sessiz kalmasın. Biz surekli konuşarak bunları anlatıyoruz yapmak istemediklerini yapma, o an yemek istiyorsan ye. Geçenlerde yine o aynı arkadaşı sinirlendi eve doğru yürürken oğluma sesleniyor baya bagirarak bana bakmıyorsun sesleniyorum dedi oğlumun dikkati kedideydi kedi seviyordu, çocuk ayaklarını yerlere vuruyor bana bak diye. Bende dedim okulda da bu şekilde tepkiler veriyor mu.
Dün en sonunda kendisi söyledi anne arkadaşım bu şekilde söylüyor bu beni ilgilendirmez sinirlenirse sinirlensin bakmak zorunda değilim yada yemeğimi yemek istersem yerim çağırabilir gitmek istersek giderim istemezsem gitmem diye.

bu degisimler cok yavas olur,
siz yine konusun ama cok da kisiligine mudahale etmeyin derim ben. sonra kendini sorunlu gormesin,
yavas yavas istedigimi yaparim demeye baslamis zaten, ama cok buyuk bir kirilim da beklemeyin hemen.

bir de diger cocuklari cok gozlemlemeyin bence, onlar mi normal benimki mi normal falan girmeyin o islere.
benim gozlemledigim kizlar ve erkekler bu yaslarda cok farkli ama kizlarin icinde de erkeklerin icinde de o bir cok fark var.

benim oglum da genel olarak sakindir, ama sevilen bir cocuktur,
sinifin asi cocuklariyla da baska sekilde mucadele eder, su an 8 yasinda, muhakkak ki 6 yasinda iken daha fazla eziliyordu, ama yine de mutluydu.
Bence cok da dikkatini ezildigine cekerek bu mutlulugu da elinden almayin derim nacizane.

Kesinlikle şiddete başvuran bir çocuk değil birisi vurduğunda savunmuyor kendini ki biz her zaman diyoruz bana vuramazsin diye tepki vermen gerek yada bağırıp ordan uzaklaş. Teneffüste koşturuyor mesela koşsun tabi çocuk ama arkadaşı sürekli sırtından tutuyor sanki taşması var gibi eli sürekli sırtında. Hiç rahatsiz olmuyor bundan. Ben onunla konuşunca arkadaşına rahatsız oluyorum sırtımdan tutma dediğinde bıraktı yapmayi
Cocuklar o kadar anormallestiki bizimkilerde sorun var gibi gorunuyo ama varsin oyle olsunlar.Zamanla acilacak.Benim oglum cok olmasa da eskisine gore iyi.Mesela gecen okulda bi cocuk tutmus elinden pesinde gezdirmis hayir diyememis.Konustuk artik yaptirmamasi yonunde ama bu konuda anneden cok babanin konusmalari etkili oluyo.Tavsiye ederim.

sankı kızımı anlatmıssınız
aynılar
maalesef :KK43:
bızımkınınde ezıldıgını goruyorum sınıfta en uzun ve en yapılı cocuk olmasına ragmen kendısının yarısı kadar cocuklar vuruyor cekıstırıyor dalga gecıyorlar
akran zorbalıgı yasadı ...ogretmene soylersen senı parcalarız demısler bırde 6 yasındakı cocuklar cete olmuslar hay allahım :KK70:
bız farkettık konustuk ogretmenın yardımıyla cozduk ama kendısı sessız kımseye zararım olmasın modunda cocuk ...tum cocuklar bagırıs cagırıs ıcınde kıyamet koparırken kızım yanında bır arkasıyla kendısıne benzeyen bırıyle arkadas olmus, oturmuslar uslu uslus beklıyorlar falan... sıraya gırer ,yerde gordugu copları toplar, sokakta hayvanları besler dısarı cıkarken o yuzden yanına mama almayı unutmaz, dusen arkadaslarını kosar gıder kaldırır boyle bırı ... ama arkadaslarıda kendısını ıtttırıp guluyorlar hahahahah dıye ... bende ısterım kı sesi cok cıkan bırı olsun ona dokunmaya dalga gecmeye cekınsınler ısterdım
gecenlerde ogretmene bır hayalınden bahsetmıs uzayda veterıner olmak ıstıyormus
cocuklardan bırı ne kadar sacma demıs baska bırı de aptalca demıs
pekı sen ona ne cevap verdın dedım
bırsey demedım zaten ogretmen ona gerekenı soyledı dedı
bızım kız susmus oyle

bızımkı hayatda boyle bır cumle kımseye kuramaz aklına bıle gelmez mesela ama bakıyorum cocukların bır cogu bu uslupla konusuyor cok enteresan gelıyor bana ama cogunluk oyle oldugu ıcın sanırım aykırı olan bız oluyoruz bılmıyorum hangısı daha ıyı

Ya öğle arasinda okula gidiyorum gerçekten hepsi kavga dövüş birbirlerini yere yatirip yumrukluyorlar tabi büyük sınıflarda var büyük kucik hepsi aynı.
Yahu diyorum hiç mi oyun kurup oynamazlar. Bu nedir böyle.
ben aslında sızın tam olarak ne demek ıstedıgınızı anladım
dıger cocuklar ıstedıklerını dıkte ederek rahatlıkla yonetebılıyorlar cunku cocugunuz hayır dıyemıyor cok verıcı sessız bırı

genelde bu tıp cocuklar boyle oluyor zaten

ornek vermek gerekırse 10 kasında bır anma yapıldı cocuklara sarkı ezberletılmıs bırkac duygusal hareket ıle toplu halde anma yapıldı
ogretmen herkese yerını soyledı kızıma zorbalık yapanlardan bırı ıttırdı sen gıt orada dur dıye baska yere yonlendırdı :D kızımda tıpıs tıpıs gıttı ogretmen o kargasada farketmedı tabı ama gordugum sey hayır burada durmam gerekıyor dıyememesı baskın karakterlı bırının karsısında hemen emır komuta ısteklerını yerıne getırmesıydı ...

o esnada hıc bırsey demedım eve gectıgımızde okulda ogretmen ne derse o olur bırının lafıyla yerını degıstırmemelısın sıze yerınızı ogreten sınıfın en buyugu ve sozunu dınlemenız gereken kısı ogretmen senı gelıp rahatsız eden oldugunda ıtttırıp sen orada dur dıyen oldugunda ogretmenıne soyleyebılırsın veya benı rahatsız etme dıye bagırarak tepkı gosterebılırsın dedım.

ben dedım de bırsey degıstı mı tabıkı hayıro cocuk ıttırıp durmaya devam edıyor
sen neden karsılık vermıyorsun sana vurana sende vur dedıgımde duser basını carpar canı acır bana vurdugunda zaten ogretmen goruyor kızıyor ona dıyor. ne yanı oyle durup dayak mı yıcek bu cocuk ben anlamadım. cak agzının ustune bır tane sana vurdugunda bak bırdaha cesaret edecek mı ... yok ıste ıcten gelmıyor

ben aslında sızın tam olarak ne demek ıstedıgınızı anladım
dıger cocuklar ıstedıklerını dıkte ederek rahatlıkla yonetebılıyorlar cunku cocugunuz hayır dıyemıyor cok verıcı sessız bırı

genelde bu tıp cocuklar boyle oluyor zaten

ornek vermek gerekırse 10 kasında bır anma yapıldı cocuklara sarkı ezberletılmıs bırkac duygusal hareket ıle toplu halde anma yapıldı
ogretmen herkese yerını soyledı kızıma zorbalık yapanlardan bırı ıttırdı sen gıt orada dur dıye baska yere yonlendırdı :D kızımda tıpıs tıpıs gıttı ogretmen o kargasada farketmedı tabı ama gordugum sey hayır burada durmam gerekıyor dıyememesı baskın karakterlı bırının karsısında hemen emır komuta ısteklerını yerıne getırmesıydı ...

o esnada hıc bırsey demedım eve gectıgımızde okulda ogretmen ne derse o olur bırının lafıyla yerını degıstırmemelısın sıze yerınızı ogreten sınıfın en buyugu ve sozunu dınlemenız gereken kısı ogretmen senı gelıp rahatsız eden oldugunda ıtttırıp sen orada dur dıyen oldugunda ogretmenıne soyleyebılırsın veya benı rahatsız etme dıye bagırarak tepkı gosterebılırsın dedım.

ben dedım de bırsey degıstı mı tabıkı hayıro cocuk ıttırıp durmaya devam edıyor
sen neden karsılık vermıyorsun sana vurana sende vur dedıgımde duser basını carpar canı acır bana vurdugunda zaten ogretmen goruyor kızıyor ona dıyor. ne yanı oyle durup dayak mı yıcek bu cocuk ben anlamadım. cak agzının ustune bır tane sana vurdugunda bak bırdaha cesaret edecek mı ... yok ıste ıcten gelmıyor
Benim oğlum da konu sahibinin çocuğu gibi ve sizin çocuğunuz gibi. Ben de çok üzülüyorum kendini savunmuyor bağırmıyor . Kurallara uyan sakin bir çocuk. Ama sınıfta geri planda kalmasına da sebep oluuor şu an 5.5 yaşında ve konuşmaları kelime haznesi çok güçlü fakat öğretmeni ben farkedemedim bu yeteneğini dedi. Çünkü konuşmuyor 😁 arkadaşları geçen dalga geçmişler gıdıp öğretmene söylememiş bana anlattı filan ama çocuklara karşılık vermiyor çocuk bunun boğazını sıkmaya çalışmış sen ne yaptın diyorum kurtulmaya çalıştım diyor onlara sert sert baktım ama fayda etmedi diyor 😁. Ben de ne yapacağımı şaşırdım.

Bence sorun çocuğunuzda değil sizde. Tamam çocuğunuz hakkını aramıyor arasın istiyorsunuz ama eldeki çocuk bu yani. Siz en fazla evde konuşabilirsiniz gerisi ona kalmış. Her çocuğun karakteri, tepkileri farklı. Sizin istediğiniz gibi olamaz ki. Kendi çocukluk travmalarınızı tetiklemiş bence bu durum anlattıklarınızda hiçbir şey yok.

Ben ilkokuldayken de bir kız beni kandırıp paramı almıştı aç kaldım yemek alamadım. Bir iki böyle oldu üçüncüde akıllandım. İki kere aç kaldım diye de psikolojim bozulmadı.

Arkadaşı çocuğunuzun sırtından tutuyor diye o rahatsız olmuyor yazmışsınız, çocuğunuzla konuşmuşsunuz mesela. Neden? Çocuğunuz rahatsız değilmiş ki, siz yazmışsınız bunu. Siz neden onun adına rahatsız oluyorsunuz ki? Çocuklar da bir birey bu kadar müdahale etmeyi ben kendi adıma doğru bulmuyorum

Ben çok farklı bir konudan gireceğim.
Varsa babaanne anneanne dedeler ile iletişim nasıldı? Mesela onlarla mı büyüdüler, çünkü yaşlı ebeveynlerle büyüyenler böyle oluyor.
Ben de böyleydim. Anneannemle büyüdüm, bir şeye karşı çıkmam durumunda gerçekten ev birbirine girerdi, hep olgun davranmak gerekirdi. Neden sordum bunu, sürekli olgun olması beklendi mi?

muhtemelen çocuğunuz sakin sessiz bir birey olacak. bunu bir sorun gibi görüp çocuğunuzu rahatsız etmeyin. tahminimce tek çocuğunuz var ve her hareketine fazla büyük anlamlar yüklüyorsunuz çünkü tek ilgi alanınız o.

zaman içerisinde okulu da hayatı da öğrenecek.hepimiz gibi

Evet ama 1 hafta içinde hiç yoktan yere 1500 TL para ödedim bir görüşme artı testler. Farklı birine yönlendirdiler muayenesi 1500 TL. Haliyle okadar durumum yok şuanda.
Haklisınız siz de tabi , fiyatlari şimdi nasıl oldu bilmiyorum. Arayip fiyat bilgisi alabilirsiniz. Bu ihtiyacımizı bile karsılayamiyir olmamız çok üzucü. Şimdinin 1500 u eskinin 150 lirası gibi değer görüyor. Zamaninda 20 bine alacakkrn vazgeçtiğim araba 95 bindi geçen

Sanırım oğlunuz düzgün, saygılı, insan gibi bir insan olarak yetişiyor siz de diğer kural düzen bilmez insanlar iter kakar mı, zorbalık yapıp ezer mi diye endişeleniyorsunuz, yanlış mı anlamışım?

Düzgün insan yetiştiren bir annenin gururlanması gerekir, endişelenmesi değil:KK51:Memleket çok acaip bir yer oldu, düzgün insanlardan çok hödükler var artık toplumda o yüzden endişelenmekte haklısınız. Verecek bir tavsiyem yok maalesef.
Merhaba, konuyu hortlattim fakar baska insanlara da fikir olur diye düşünüyorum. Şuan oğlum 3.sinifta,
Biz bilinen bir psikologa götürdük, kaygılı bir çocuk olduğunu ön gördüğü ve herşeye bizim düşündüğümüz gibi evet diyen bir çocuk oldugu için ergoterapi almasi gerektiğini söyledi.
Şuan gidiyoruz, ve eskiye göre evet gelişme var. Kendini daha iyi ifade eden hayır i kullanan ve haklarını arayan bir çocuk oldu.
Ergoterapiste göre de oğlum için ''çok uyumlu biz çocuklarla uyum tabiki isteriz fakat .... Çok fazla uyumlu, onunla rekabet etmeyi gelistirmemiz lazım, birşey yaparken nedeni nicini sorgulamasi lazım direkt herşeyi kabulleniyor '' dedi.Konuyu açarken beslenmesini yemiyor teneffüste oynuyor vs dediğim de zaten arkadaşına hayır dememesinden kaynaklıydi yorumlarda belirttim ama anlasilmamisti.

muhtemelen çocuğunuz sakin sessiz bir birey olacak. bunu bir sorun gibi görüp çocuğunuzu rahatsız etmeyin. tahminimce tek çocuğunuz var ve her hareketine fazla büyük anlamlar yüklüyorsunuz çünkü tek ilgi alanınız o.

zaman içerisinde okulu da hayatı da öğrenecek.hepimiz gibi
Değil işte :) burdan ne kadar ifade edebilirsem üstte yazdım şuan 3.sinfta ergoterapiye başladi ve güzel gidiyor güzel gelişmeler var.

Bende bazen kızım için aynısını düşünüyorum kurallara uyar saygılıdır ama çocukların dünyası da öyle değil sıraya girer kimsenin önüne geçmez kurallllar ne ise onu uygular çocuklar da anliyorlar kime söz geçirebileceklerini sırada onun önüne geçebilir görüyorlar, aslında bu davranışlar şimdi beni de kızımda üzmeye basladi çünkü ezilebilecegini hissediyorum ama artık saygı duyuyorum çünkü degistirmeye çalıştıkça ileri gitmedigimizi ve kendimi yiprattigimi farkettim belki zamanla kendisi bu yönünü değiştirir.
Onune geçildiğinde ses çıkarmıyorsa evet benim oğlum da öyleydi fazlasıyla uyumlu bir çocuk, ergoterapiye başladık biz ve şuan gayet iyi gidiyor.

Ne gibi takinti ve tikler? Oynamak istedi diye yemek yemeyen çocuk hemen baskiya maruz kalan çocuk değil ki. Yeni bir ortam, farkli kurallar,.. O anda oynamak onu cezbetmiş yapmiş.

Benim 4 yaşindaki kizimda baktim öğlen beslemesini yemiyordu bi ara. Ekmeğini değil, yaninda koyduğum cevizi yiyordu. Bende ögretmene çitlattim, eğer mümkünse yemek sirasinda dikkat edebilirmi ne yapiyor diye. Dikkat edemezse (çünkü cok cocuk var) sıkıntı yok diye.

Evdede normal şekilde kizima sordum ekmeğini neden yemiyor diye.

Ancak karalara bağlamadim bu cocuk yemiyor ne bilim ne diye. Zaman ile öğrenir, herşey yerine oturur. Hani en fazla biraz açlik çeker, ancak sonradan öğrenir zamaninda yemek yemesi gerektiğini.
Merhaba çok geç gördüm ama biz bu sırada ergoterapiye başladık dediğiniz gibi kendi iradesiyle yemek yememesinde bir problem yok karalar başlamadım yani :) sorun arkadaşına hayır dememesi, arkadasinin ısrarıyla yemiyor çünkü. Ergoterapiye başladık ve güzel yol alıyoruz. Ergoterapistin de farkettigi şey buydu rekabet etmeyi öğrenmesi gerek çocuklarda bu kadar uyum istemeyiz dedi.

Merhaba,
Oğlum ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyorum.
Oğlum 6.5 yaşında ilkokul 1.sinifa başladı.
Anaokulu sürecinde okuldaki davranışları adına bir sorun yaşamadım.

Anaokulunda öğretmenleri tarafından beğenilen bir çocuk. Fakat takıntılı bazı tikleri başladı. Bizde bir psikologa gittik iyi bir referans aldığımız uzman bir psikolog hemde ilkokula başlamadan bir sorun varsa eğer iyi olur diye düşündük. Kendine göre koyduğu teshisler oldu. Bazı testler istedi testler başarılı çıktı. Neyse dedik çocukta sorun yok herhalde kendimiz iş ariyoruz.
(Bu psikolog kısmı biraz sıkıntılı çok detaya girmedim. Ondan destek almadık testler iyi çıktığı için)

İlkokula başladığımızda bir veli ile sorun yasadik.
Oğlumu oğluna arkadaş secmis. Evet annesi seçmiş oglu degil.
Herşeye karışmaya basladi. Baya sorunlar yaşadık neyse atlattık onu.

Oğlum kurallara uymayı sever.Arkadaşlarıyla oynamaya bayılır.Öyle sesi çok gur çıkan haşarı çocuklardan değil kendi halinde oyun kurmayı sever. Mesela bir gün sinifina girdim öğretmenini sudoku çizmiş kağıda oynayarak bekliyor arkadaşıyla diğer çocuklar ayakta sıra ustlerinde.

İlkokulu anaokulundan daha çok sevdi. Şuan okumayı soktu. Dersler ile ilgili sorunumuz yok.

Fakat okulda eziliyor gibime geliyor. Mesela çok cekistiriliyor. Kimseye hayır diyemiyor.
Bir kaç gün beslenmesini yapmadığını farkettim normalde yemek yemeyi sever zaten o saate okadar aç kalamaz. Konuşmaya çalıştım ilk inkar etti. Sonra arkadaşına uyup teneffüste oyun oynamayı tercih ettiğinden aç kalmış.

Yani çocuklar genel olarak çekiştirip vuran çocuklar. Bizimkine şimdiye kadar bir şey olmadı fiziki anlamda. Sadece mesela elimi tutmazsan döverim diyor arkadaşı ben duyduğumda uyardim. Bunun gibi çok örnek var.
Mesela geçenlerde arkadaşlar ve çocukları toplandik sinemaya gittik ordan hamburger yemeye. Bizimki seçti ne yiyeceğini oturdu. Diğerleri bağırış çağrıs restaurantta bir kaç kez uyarildik gürültüden, yemek yerken de öyle. Oğlum için diyorlar hep böyle sakin mi diye. Evet diyorum genel olarak böyle kendini güzel ifade eden bir çocuk ama. Diğerleri gibi değil. İçimden diyorum keşke öyle olsa.
Yani olması gereken o mu bizimki gibi mi.
İçlerinde çok sakin kalıyor sanki eziliyor gibi. Üzülüyorum da.
Yani çok aklım kaliyor o okuldayken.
Çocuğunuz olgun belliki maşallah çocukların ilişkilerine karismamalisiniz çocuğunuza vuruyorlarsa oda vurmayı öğrenir merak etmeyin benimkide öyleydi. Şuan 3 e gidiyor okulda guresiyorlar erkekler bide böyle oynuyorlar yürek hoplatiyorlar. Her çocuğun mizacı farklıdır. Böyle şeyler için üzülmeyin ve kimseyi çocuğunuza karıştırmayın (büyükler için soyluyorum) tecrübelerime dayanarak verilerle çok muhatap olmak da iyi değil.

Merhaba.
İlk mesajınızda tikleri var demişsiniz, geçti mi?
Ne yapıyordu, bunun için herhangi bir tedavi veya terapi aldınız mı?

Çocuğunuz olgun belliki maşallah çocukların ilişkilerine karismamalisiniz çocuğunuza vuruyorlarsa oda vurmayı öğrenir merak etmeyin benimkide öyleydi. Şuan 3 e gidiyor okulda guresiyorlar erkekler bide böyle oynuyorlar yürek hoplatiyorlar. Her çocuğun mizacı farklıdır. Böyle şeyler için üzülmeyin ve kimseyi çocuğunuza karıştırmayın (büyükler için soyluyorum) tecrübelerime dayanarak verilerle çok muhatap olmak da iyi değil.
Merhabalar oğlumda 3.sinifa gidiyor, eskisi gibi değil tabii ite kakila öğrendi ezdirmiyor kendini ama ergoterapi de alıyor bazı takıntıları var geçecek inşallah

Merhabalar oğlumda 3.sinifa gidiyor, eskisi gibi değil tabii ite kakila öğrendi ezdirmiyor kendini ama ergoterapi de alıyor bazı takıntıları var
Merhaba.
İlk mesajınızda tikleri var demişsiniz, geçti mi?
Ne yapıyordu, bunun için herhangi bir tedavi veya terapi aldınız mı?
Merhaba şuan tikleri azalıp belli bir süre yok olup tekrar başlıyor ama şekil değiştirerek, şuan ergoterapi alıyor. Kaygıları azaldı bakalım inşallah gececek

Merhabalar oğlumda 3.sinifa gidiyor, eskisi gibi değil tabii ite kakila öğrendi ezdirmiyor kendini ama ergoterapi de alıyor bazı takıntıları var geçecek inşallah
Merhaba benim kızımda aşırı sessiz, utangaç, doğru düzgün konuşmaz. 6 yaşında mı 7 yaşında mı 1.sınıfa başlamalı sizce? Konunuzu görünce size danışmak istedim

Back