Size göre dert olmayabilir. Bana göre olmuştur, canım sikilmistir. Yazıp fikir alıp rahatlamak istemisimdir.Sorun nerde? Dert göremedim. Çocuğunuzun karakterine saygı göstermelisiniz. Kendini savunamıyor değil, ifade edemiyor değil, dayak yeyip gelmiş değil... eee sorun ne? Oyuna dalıp beslenmesini unutmak da çok rastlanan bir durum. Çocuğunuz normal ama sizi normal göremedim
Oyuna dalması evet çok normal bende ilk baslarda normal sanmıştım fakat arkadaşı çok baskıcı olduğu icin hayır diyemiyor ona. Ben yemeğimi yiyeceğim dediği halde sonra yersin boşver diyor çekiştirip götürüyor onu.Oyun oynayip yemek yemeyi ihmal etmesi cocukluk nirmal yani. Ben de dovüp yemehini aliyor diger cocuklar sandım. Bu cocuksu davranişa şaşırıp sonrada nasil çocuksu olsun istiyorsunuz anlamadım..çocuksu olmasına firsat tanımamiş olabilirsiniz. Fazla yasaminı irdeliyor da olabilirsiniz. Boyle durumlarda herzaman ebeceynin istemeden yaptigi bir hata vardır malesef. Ankarada iseniz cocuk psikologu onerebilirimbaya iyi
Ya öğle arasinda okula gidiyorum gerçekten hepsi kavga dövüş birbirlerini yere yatirip yumrukluyorlar tabi büyük sınıflarda var büyük kucik hepsi aynı.Öyle bir zamandayız ki normalimiz anormalimiz karıştı. Bakin diğer veliler hata bizde mi nerede yanlış yaptık demeli aslında ama azınlık olan dogru kendisini sorguluyor.
Ben de çok üzülüyorum tam da şu duruma.
Oğlunuza gelince Allah daim etsin. Parmakla gösterilecek kadar az kalan bu çocukları ve velilerini ben cok takdir ediyorum.
Tepki verirler çünkü onların çocuk eğitiminden tek anladıkları çocuğun özgüvenli olması, özgüven zannettikleri davranış şekli de nerede olursa olsun çocuğun istediği gibi davranması hiç bir şekilde müdahale edilmemesiBen Ogün çok rahatsız oldum ama gerçekten çok rahatsız edecek kadar vuruldu vardi. Fakat maalesef uyarıldığı için tepki veren ebeveynler vardi yanimizda.
İşte karşılık verebilse gerçekten bu kadar aklım kalmayacak. bizde küçükken maruz kaldık bunlara. İllaki tembihliyordur herkes evladını.Ben görüyorum, enteresan fiziksel hareketler sergileyen, iki lafından biri küfür diğeri cinsel organ ve eylemi olan, devamlı haykıran, söven, bağırarak konuşan, şiddet uygulayan çocuklardan olmasından bin kat yeğdir. Ben bir sorun göremedim, siz anne olduğunuz için ekstra endişelisiniz, normal ideal çocuk davranışları sergiliyor, ezmeye çalışanlar çıkacaktır, zorba çocuk çok;öyle olsa bile kendini ezdirmemeyi öğrenecektir. Bırakın tanısın, her tip insan çıkacak hayatta karşısına. Deneyim hepsi.
Bayılıyorum efendi, uslu, kendini güzel ifade edebilen çocuklara. Oğlunuz bal olsaymış
Bu arada öğlen arasında okula gitmek, sınıfa girmek yasak değil mi şuan? Bizi okulun kapısından içeri almıyorlar.Ya öğle arasinda okula gidiyorum gerçekten hepsi kavga dövüş birbirlerini yere yatirip yumrukluyorlar tabi büyük sınıflarda var büyük kucik hepsi aynı.
Yahu diyorum hiç mi oyun kurup oynamazlar. Bu nedir böyle.
Neden peki?Oyuna dalması evet çok normal bende ilk baslarda normal sanmıştım fakat arkadaşı çok baskıcı olduğu icin hayır diyemiyor ona. Ben yemeğimi yiyeceğim dediği halde sonra yersin boşver diyor çekiştirip götürüyor onu.
Saçmalamayın lütfen. Çocuğunuz akıllı, güzel huylu bi çocuk. Döverim möverim diyen çocuk ya evde kavga dövüş görmüştür ya da bizzat kendi dayak yiyordur maalesef. Çocuğunuza özgüvenli olmayı istemediği şeye düzgünce hayır demesi gerektiğini öğretin.Merhaba,
Oğlum ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyorum.
Oğlum 6.5 yaşında ilkokul 1.sinifa başladı.
Anaokulu sürecinde okuldaki davranışları adına bir sorun yaşamadım.
Anaokulunda öğretmenleri tarafından beğenilen bir çocuk. Fakat takıntılı bazı tikleri başladı. Bizde bir psikologa gittik iyi bir referans aldığımız uzman bir psikolog hemde ilkokula başlamadan bir sorun varsa eğer iyi olur diye düşündük. Kendine göre koyduğu teshisler oldu. Bazı testler istedi testler başarılı çıktı. Neyse dedik çocukta sorun yok herhalde kendimiz iş ariyoruz.
(Bu psikolog kısmı biraz sıkıntılı çok detaya girmedim. Ondan destek almadık testler iyi çıktığı için)
İlkokula başladığımızda bir veli ile sorun yasadik.
Oğlumu oğluna arkadaş secmis. Evet annesi seçmiş oglu degil.
Herşeye karışmaya basladi. Baya sorunlar yaşadık neyse atlattık onu.
Oğlum kurallara uymayı sever.Arkadaşlarıyla oynamaya bayılır.Öyle sesi çok gur çıkan haşarı çocuklardan değil kendi halinde oyun kurmayı sever. Mesela bir gün sinifina girdim öğretmenini sudoku çizmiş kağıda oynayarak bekliyor arkadaşıyla diğer çocuklar ayakta sıra ustlerinde.
İlkokulu anaokulundan daha çok sevdi. Şuan okumayı soktu. Dersler ile ilgili sorunumuz yok.
Fakat okulda eziliyor gibime geliyor. Mesela çok cekistiriliyor. Kimseye hayır diyemiyor.
Bir kaç gün beslenmesini yapmadığını farkettim normalde yemek yemeyi sever zaten o saate okadar aç kalamaz. Konuşmaya çalıştım ilk inkar etti. Sonra arkadaşına uyup teneffüste oyun oynamayı tercih ettiğinden aç kalmış.
Yani çocuklar genel olarak çekiştirip vuran çocuklar. Bizimkine şimdiye kadar bir şey olmadı fiziki anlamda. Sadece mesela elimi tutmazsan döverim diyor arkadaşı ben duyduğumda uyardim. Bunun gibi çok örnek var.
Mesela geçenlerde arkadaşlar ve çocukları toplandik sinemaya gittik ordan hamburger yemeye. Bizimki seçti ne yiyeceğini oturdu. Diğerleri bağırış çağrıs restaurantta bir kaç kez uyarildik gürültüden, yemek yerken de öyle. Oğlum için diyorlar hep böyle sakin mi diye. Evet diyorum genel olarak böyle kendini güzel ifade eden bir çocuk ama. Diğerleri gibi değil. İçimden diyorum keşke öyle olsa.
Yani olması gereken o mu bizimki gibi mi.
İçlerinde çok sakin kalıyor sanki eziliyor gibi. Üzülüyorum da.
Yani çok aklım kaliyor o okuldayken.
Ben olsam bir pedagok a giderdim. Ilkinden memnun kalmamis olabikirsiniz ama denemeye değer ilk siz gidin sonra cocugu goturün. Ilk begenmezsenuz hic gitmemis olur en azındanOyuna dalması evet çok normal bende ilk baslarda normal sanmıştım fakat arkadaşı çok baskıcı olduğu icin hayır diyemiyor ona. Ben yemeğimi yiyeceğim dediği halde sonra yersin boşver diyor çekiştirip götürüyor onu.
Gozlemledigim kadarıyla geneli bu şekildeydi. Ben sadece benim oğlum demiyorum 4 5 kişilik bir grubumuz var onların içinde tek benim oğlum evet. Sınıfları 40 kişi. 40 kişiyi tek tek gozlemlemedim tabii ki. Bu gruptan ayrı olarak çok baskın bir çocuk var oğlum dışında kimseyle oynamak istemiyor.Sorun ne anlamadım. Tüm çocuklar yaramaz, atılgan sizinki tam tersi olacak değil. Sizin dikkatinizi çekmiş bu durum oraya taktığınız için ama oğlunuz gibi olan çocuklar da vardır sınıfta.
Benimki de anasinifinda lider olmak isterdi hep ya da öğretmeni yerde çöp görse hemen gidip alıp çöpe atar, geziye gittigimizde çöpünü atacak yer bulana kadar cebinde taşır diye gurur duyarak anlatırdı. Ya da haksızlığa gelemiyor benim yaptığımı bile ama böyle yapamazsınız diye sorguluyor adaletsizlik bu diye itiraz ediyor derdi. Ben de ilkokulda ne olacak diye merak ederdim. Ama sizin oğlunuza benzer oldu aslında. Yaramazligi vs yine vardı, kuralları yine sorguluyordu vs ama sorun yaşamadık. EzilmeDi de. Su an 5. Sınıf.
Tabii ki bunu öğretiyorum. Tekrar yine yine konustuk istemediğin hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsin.Saçmalamayın lütfen. Çocuğunuz akıllı, güzel huylu bi çocuk. Döverim möverim diyen çocuk ya evde kavga dövüş görmüştür ya da bizzat kendi dayak yiyordur maalesef. Çocuğunuza özgüvenli olmayı istemediği şeye düzgünce hayır demesi gerektiğini öğretin.
Evet ama 1 hafta içinde hiç yoktan yere 1500 TL para ödedim bir görüşme artı testler. Farklı birine yönlendirdiler muayenesi 1500 TL. Haliyle okadar durumum yok şuanda.Ben olsam bir pedagok a giderdim. Ilkinden memnun kalmamis olabikirsiniz ama denemeye değer ilk siz gidin sonra cocugu goturün. Ilk begenmezsenuz hic gitmemis olur en azından
Çokta darlamayın. Kişilik meselesi böyle şeyler. Bazı şeyleri deneyimleyerek öğreniyoruz. Baskı boyutuna geçerseniz iyice ters tepki görürsünüzTabii ki bunu öğretiyorum. Tekrar yine yine konustuk istemediğin hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsin.
Öğretmeni bir konu için çağırdığnda sınıfa girdim bir kere. Diğer günler teneffuste dış okul kapısında bekeleyebiliyorsunuz. Yani teneffuste olduğu için ne yaptığını dışarıdan gorebiliyorum illa ki içeri girmek zorunda değilsinizBu arada öğlen arasında okula gitmek, sınıfa girmek yasak değil mi şuan? Bizi okulun kapısından içeri almıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?