Oğlum disleksi mi ? :(

Disleksi Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG) tanısı altındadır. Bu konuda eğitimim de var. İlgili testleri de aktif olarak uyguluyorum.

Anaokulundaki birine disleksi tanısı konamaz, yanlış olur. Daha ilkokula başlamamış. Sadece ayna görüntüsü de disleksi demek için yeterli değildir. ÖÖG için yapılan test 1-5. Sınıf çocuklarına uygulanabiliyor ama 2. Sınıfın 2. Dönemine kadar gene de muallakta kalıyor. Çünkü yaş itibari ile küçükler. Endişelenmeyin. Oturup güzelce konuşun. Belki kendince oyun yapıyordur,eğleniyordur vs bilemezsiniz.

Disleksi tanısının koyulabilmesi için en az birinci sınıfın ilk yarısının beklenmesi gerekiyor. Gelişim donemi gereği normal şuan . Takipte kalın panik de yapmayın

Hepiniz saolun arkadaşlar bilmediğim çok şey varmış içim rahatladı ilkokula başlayınca daha bı gözlemlerim bilgi veren herkese sonsuz tesekkurler

Kişisel önerim 1.sınıf ortalarına kadar kontrol edin. Şuan ki öğrendiği şeyleri, seviyesini biliyorsunuz ne olsa, eğer o zaman da üzerine ekleyemiyorsa yani düzgün ünü yapamıyorsa disleksi olabilir.
Disleksi ise sakın üzülmeyin disleksi olan bir sürü başarılı insan var, gerekli eğitim verildikten sonra hiç bir fark olmuyor normal bireyden

Disleksi böyle olmaz. Çocuğunuz sadece rakamların yönlerini kavrayamamış rakamları tanımasda sıkıntı yok. Yazilış yönlerini ilkokulda öğretiyoruz biz. Ben bu yaşımda hala bazı sayıları ters yazarım öyle alıştım diye. Ve stajimda da ters yazan öğrsnciler var hicbiri de disleksi değil. Ayrıca her rakam da ters değil üstteki çoğu rakam düzgün. Ayrıca disleksilik zeka geriliği değil. Çocuğunuza icinde rakamların bulunduğu boyama kitapları alın mesela kocaman 1 yazıyor onun icini boyasın.9 u gösterip bu hangi sayı dediğinizde dokuz diyorsa sorun yok demektir.

Disleksi kötü bir şey değil o kadar diye biliyorum. Çoğu kişi de ve Aslı enver ilker kaleli gb bir çok ünlüde de, bu var. Disleksi olsa bile bu kadar üzülmeyin

Oglumda ayni zamanla geciyo daha kucuk Sizin ki oglum 2. Sinif 1. Sinifta özellikle 3 yazarken hep ters yazardi

bizim de öyleydi. o yaşlarda olabiliyor düzeltmeye zorlamayın, zamanla düzelecektir.1.sınıfta okuma yazma ile düzelir(not: psikolog önerisiydi bunlar,tabi bu yorumu yapmak için birtakım testler uygulamıştı çocuğumuza,disleksi olmadığına kanaat getirerek bu şekilde yönlendirmişti) içinizde kalmasın bi baktırın yine de.
mesela bizimki 1.sınıfta düzelttiği halde arada kaçırıp yine ters yazdığı oluyordu,şuan 2.sınıf tamamen geçti

Son düzenleme:
ustun zekali olabilir. uzmanlarla görüşün psikologlarla vakit kaybetmeyin, direkt psikiyatr a goturun. meb e bagli merkezler var oralara goturun.

Ebru Cündebeyoğlunun konuşmalarını izlemenizi tavsiye ederim. O da disleksiymiş.
Bütün yorumları okumadım yazan oldu mu bilmiyorum.

Belki farkındalık oluşturmak istiyordur.Sırf böyle yazınca nasıl olur diye onu denemek için de yazmış olabilir.Zeka gücünün göstergesi belki de.Akliniza olumsuzu getirmeyin direkt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…