Oğlum disleksi mi ? :(

Gayet normal diyen kesimdenim.
Oglum sayilira ters yaziyordu okul baslangici. Kisa sure sonra duzeltti.
4 yasinda ki kizim ismini yazmayi ogrenmis ama m yi w olarak yaziyor r ise tersdi. Oda duzeltti.
Pedogog da ogretmen de gayet normal demislerdi

Anaokuluna gidiyor ..6 yaşında ama sayıları ve bazı harfleri tersten yazıyor ayna görüntüsü gibi...bilmediğinden karistiriyormu acabadiyorum ama 1 sayısını bile özellikle ters yazıyor örneğini ekleyeceğim ..normalde çok akilli..etrafta bile farkediliyor konuşması çok düzgün çok güzel cumleler kurar zekidir ama yazı da neden boyle canım sıkıldı şuan :KK43:
1 e giden evladm var benimki dahil birçok arkadasında tersten yazma durumu var bazı harf ve sayıları normal olduğunu söyledi hem doktor hem ögretmen.eger 2 dede devam ediyorsa ozaman disleksiden söz etmek gerekiomus.kaldıki sizin cocuk anaokulu henüz daha erken

Gayet normal diyen kesimdenim.
Oglum sayilira ters yaziyordu okul baslangici. Kisa sure sonra duzeltti.
4 yasinda ki kizim ismini yazmayi ogrenmis ama m yi w olarak yaziyor r ise tersdi. Oda duzeltti.
Pedogog da ogretmen de gayet normal demislerdi
Çok saolun ornekler için gerçekten rahatladim

1 e giden evladm var benimki dahil birçok arkadasında tersten yazma durumu var bazı harf ve sayıları normal olduğunu söyledi hem doktor hem ögretmen.eger 2 dede devam ediyorsa ozaman disleksiden söz etmek gerekiomus.kaldıki sizin cocuk anaokulu henüz daha erken
Saol canım.icim.rahat etti ana yuregi işte

Yorumların hepsini okuyamadım fakat, yeğenim disleksi.. ilkokul 1. Sınıfta sınıf öğretmeni ve ablam farkettiler.. bir hastalık değil.. sadece herkes gibi öğrenemiyorlar.. özel öğretim ile olay çözülüyor.. size tavsiyem Ebru Cündübeyoğlu disleksi yazın Google a videosu var izleyin o kadar güzel anlatıyor ki.. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Anaokuluna gidiyor ..6 yaşında ama sayıları ve bazı harfleri tersten yazıyor ayna görüntüsü gibi...bilmediğinden karistiriyormu acabadiyorum ama 1 sayısını bile özellikle ters yazıyor örneğini ekleyeceğim ..normalde çok akilli..etrafta bile farkediliyor konuşması çok düzgün çok güzel cumleler kurar zekidir ama yazı da neden boyle canım sıkıldı şuan :KK43:
Yeni ogrendigi icin tam aklinda tutamiyor siz evde pratik yapin benim cocukta oyleydi simdi yapiyor

Kızımda anasınıfına gidiyor ve bu şekilde tersten yazıyor.Yazmaya çizmeye de çok meraklıdır ama bizimki solak olduğu için deftere de soldan başlıyor ve biraz da inadına yapıyor.

4,5 yaşındaki kendi kendine okuma yazmayı öğrenen oğlum çok uzun süre sayıları özellikle ters yazdı..
Birinci sınıfa başladıgi yıl birinci dönem b d ve p harfleri ters yazdi.. sonra yavaş yavaş azaldı ve bitti. Yine de bir uzmana götürün tabii

Bir uzmana danışmanız daha iyi. Disleksi yardım alındığında kolay adapte olunan bir rahatsızlık, ileride çocuğunuza bir sıkıntı yapmaz. Zekası da gayet normal bu arada asla gerilik gibi bir durum söz konusu olamaz

Yanliş ogrenme ürünü de olabilir. siz bir okul rehber öğretmeni ile yani pdr ci ile görüşün o size doğru bilgi verecektir.

Telafisi mümkün olan şeylerden korkmayın.

Ben öğretmenim. Bu duruma normal ya da anormal diyemem. Tavsiyem bi uzmana göstermeniz. Bundan kimseye bir zarar gelmez.

Zaten gerçekten zannettiğiniz gibi olsa bile telafisi mümkün. Endişe edecek bir durum yok.

Uzman değilim ama kızım geçen yıl bu şekilde hatalar yapıyordu. B yerine D yazardı mesela(küçük harf olarak yazarken özellikle)hatta okurkende tereddüt ediyordu ama bu sene düzeldi 2.sınıfta.
Bilemiyorum,uzmana danışabilirsiniz yine de içiniz rahat etmeyecekse ,bildiğim kadarıyla tek belirti bu değil yada tek kıstas. Hepsini değerlendirirler.

Henüz erken ve yeni öğreniyor. Disleksisi olanlarda dil becerilerinde de sorunlar sık görülüyor. Siz o açıdan da iyi demişsiniz.

X