Oğlum Delircek :( :( :(

Allah senden de razı olsun derdine derman olsun. ben 5 sene önce ostim de üniversite mezunu olarak işe başladım 1 ay çalıştım o zaman 1000 tl ve ssk alıyordum. üniversite mezunu olarak hem de . evladınız çok yükseklerde uçmasın. hele de elinde bir sanat yoksa çok zor. sanatı olanlar bile belli bir süre sonra yüksek maaşlar alıyor...

17 yasinda liseyi bile bitirmemis vasifsiz bir cocuga 1500 tl maasli,yol yemek sskli is ariyorsunuz oyle mi???

Bulursaniz bize de haber verin.

Cocugunuzh okutun. Ayrica ofke kontrolu icin hastaneye goturun tedavi ettirin. Bu yasda emek sarf etmeden, sabretmeden,okumadan vasifisiz sekilde 1500 tl is bulamayinca aynayi indiren cocuk, ileride baska insanlara zarar verir...

ülkenin durumu vahim, üni bitirmesi avantajına olur. çalışarak ömrü boyunca yapabileceği belli, o kadar üni mezunu varken bu ekonoımik krizde lise mezunu olarak tututnması çok zor. bunu anlamasını sağlayın bence.

Lise mezunu bile olmadan bu yaşında 1500 tl maaş isteyen oglunuzun gencligine veriyorum bu cahilligi,hayatı bilmiyor,normal. Yalnız size ne oluyor ben onu gerçekten anlamadım? Ciddi ciddi çocuk yaştaki diploması dahi olmayan cocugunuz için 1500 maaş +sigorta +yol +yemek ariyorsunuz. Bence cocugunuz delirirse, ona gercegi gosteremeyecek bilincsiz bi ailesi olduğu için delirir. Yani "böyle bi iş var ben neden bulamiyorum" diye diye. Sasmamak lazım.

17 yasindaki cocuk neden calismak zorunda anlamadim ?
unv düsünmüyor mi ?
kendini gelistirmek istemiyor mu ?
ayrica ayna kirmak ne demek
oglunuzdan korkuyorsunuz gibi geldi bana

Töbe yaaa Bana bağrıyor çağırıyor Lan bak karı kötü olur döverim fln dio töbe ya allahım oğlumdan az da olsa korkarım babasına söylesem ağzını yüzünü kırar kıyamıyorum .s

Töbe yaaa Bana bağrıyor çağırıyor Lan bak karı kötü olur döverim fln dio töbe ya allahım oğlumdan az da olsa korkarım babasına söylesem ağzını yüzünü kırar kıyamıyorum .s

Yani ne desem bilemedim. Agam oglum pasam oglum diye yetistirirseniz simdi en ufak puruzde sorun cikarir. Cocugunuzu yetistirme tarzinizi sorgulamalisiniz. Sakin "yok ben egitimini verdim kendi boyle oldu" demeyin. "Kiyamiyorum" lafiniz sayesinde hersey ortada. Yani annesine "lan, kari" diyecek ve siz kiyamayacaksiniz... Oglunuzda degil sizde sikinti var.

erkek çocukların ergenliği çok ağır geçiyor....kızlara benzemiyor Allah kolaylık versin canım....benim de bir oğlum var biliyorum...öfke kontrolleri sapıtıyor....okuldan günde 3 kere çağrıldığımızı bilirim...ben başa çıkamayıp babasına havale etmiştim...dersleri çok bozuktu benimkinin de....ama ne olursa olsun okuyacaksın 30 yaşına da gelsen üniversite eğitimi alacaksın....biran önce bitirmen senin hayrına dedik...çok ağladığımı bilirim...çaresiz kalıp destek almaya gittiğimiz psikolog sorunun bende olduğunu, çok korumacı anne olduğumu,çocuğun üzerinden elimi çekmemi babasına alan bırakmamı söyledi....babasının işi müsaitti...onu bir arkadaşının yanına yerleştirdi...tekstil şirketine...1 hafta gitti...bizimle tek laf konuşmadı...işyerindekilerle de hiç konuşmamış....değil iş yerinde yemek yemek su bile içmemiş...1 haftanın sonunda haftalığını bile almadan çıktı geldi...bana, tamam okuyacağım...korkmayın...alıcam o diplomayı...ama orada çalışmam dedi...hakikaten dediğini yaptı...okulunu çok başarılı olmasa da sınıfta kalmadan bitirdi...şimdi 22 yaşında..aklı başında,bize ve herkese saygılı sevecen bir delikanlı oldu...okul bitmeden iş buldu kendine...iyi bir şirkette proje koordinatörü olarak çalışıyor...iyi bir araba aldı kendine...biz hiç yardım etmedik...şimdi de evini alma planları yapıyor...bunları fikriniz olsun diye yazdım....geçici bir süreç yani...Allah yardımcınız olsun...

Bence oğlunuza öncelikle, liseyi bitirmesini sağlamaya çalıştırın. Olabilir, herkes okuyacak diye bir kaide yok.. En azından lise mezunu olsun. Sonrada oğlunuzu yeteneğine göre, bir iş alanına yönlendirin. Olur.. Neden olmasın. Ankara hakkında da fazla bir bilgim yok. Ama Ankara da fazla özel sektör olmadığını biliyorum.. Kii zaten ilk işe başlarken, asgari ücretle başlaması dahi mucize olur. Oğlunuz boşuna üzülmesin. Hayatın gerçekleri bunlar. Ben lisans mezunuyum.. 5 yıldır çalışıyorum. Aldığım ücret 1100 lira.. Ne yapayım.. Hayatın şartları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…