Oğlum Delircek :( :( :(

bunny5322

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
38
7
27
Meraba arkadaşlar, 17 yaşında Lise 3, öğrencisi Oğlum var Dersleri çok zayıf ve Şu liseyi bitirip Çalışmayı düşünüo Ankara Pursaklarda Oturuyoruz,Arkadaşı buna bir matbaa olduğunu söylemiş mayıs'tan Ekim'e kadar 1.500 tl full mesai ile maaş vericeklerini söylemiş yani 6 ay 1500 tl geri kalan 6 ay ise Asgari ücret verceklerini söylemiş oğlumda olumlu baktı neyse dün gitti fabrikaya erkenden müdür'e çıkmış Efendim İş başvurusu yapıcaktım gerekli evrakları sorucaktım fln demiş Müdür Kardeşim Bu sene devletten iş alamadık,16 kişiyi fln çıkardık demiş pazartesi 10:30 da Uğur bey denilen birisiyle görüş o sana yardımcı olur fln demiş arkadaşlar Bu iş olayı olmazsa allah rızası için bi bildiğiniz yer varmı Ostim'de ne kadar maaş verirler oğluma başka bir yerde ne kadar verirler ,Vede çalıştığı yerde (Sigorta-Yemek-yol) olayı karşılıyormuş böyle bildiğiniz yer varsa yardımcı olursanız sevinirim (Şimdiden hepinizden allah razı olsun)..

Pardon yazmayı unuttum,Eve geldi ağlıyarak noldu dedim hiç birşey demedi odasına giderken aynayı kırdı kapıyı kitledi. .

Bu kadar alınmasının sebebi, işin arkadaşının dediği gibi çıkmaması mı?

Ülkenin durumunu konuşun, acı ama 1500 lira + diğer şeyleri almak tecrübesiz bir lise öğrencisi için kolay değil, fakat azmederse neden olmasın. Yine de derslerini düzeltip üniversite okumasının öneminden bahsetmeyi unutmayın, okumasa bile, yine sadece ders çalışarak memurluğu deneyebilir.

Dersleri dediğiniz gibi zayıfsa en azından ite kalka o liseyi bitirmesini sağlayın. Lise zaten lay lay lom olduğu için öğretmenlerinden bile rica etseniz ellerinden geleni yaparlar ders notlarını yükseltmek için.. İşe vermekte haklısınız uygun biryer bulup işe sokun. Fazla üstüne gitmemeye çalışın aynı zamanda. Çalışmanın ne demek olduğunu para kazanmanın nasıl birşey olduğunu öğrensin iyice.. Benim abimde liseyi çok zor bitirdi hiç hevesi yoktu ama zehir gibi zekasını ona buna kullanırdı hiç derslere yormazdı. Babam madem okumayacaksın çalış dedi soktu işe 2-3 seneye kalmadı kafası dank etti şimdi deli gibi ders çalışıyor üni. tutturmak için.. Tabii iş işten geçti o farklı..

Arkadaşlar Peki ankara'Da bildiğiniz fabrika ,büyük bi firma varmı ?

ama hiç böyle 1.500 tl iş veren yok diyor ..

para iyi ilk iş için ama olmamış daha yeni iş hayatına giricek az yada uygun maaşla çalıcak eger okumuyacaksa bunu da sorun etmiyecek daha ilk işte böyle üzülüp yıkılmayacak yaşı küçük daha neler olur neler hayata daha yeni başlıyor

O yaşta ne kolay geliyor herşey. Benim kuzenim de tam olarak böyle, lise bitsin işe girsin alsın 1500 2000 tl maaş gül gibi yaşasın. Öyle bir dünya yok ne yazık ki. Oğlunuza anlatırmısınız üniversite mezunları bile ne zorluklarla çalışıp üç kuruşa talim ediyorlar. O aynayı kırmak falan da neyin nesi ? Liseden sonra okumak istemiyorsa ücrete bakmadan çalışıp meslek öğrenmeye çalışsın..

Bana oglunuza is aramak icin konu acmissiniz gibi geldi cocugu dusundugunuz icin degilde.. Universite mezunlati o sartlarda is bulsalar kosa kosa giderlerken siz burda bildiginiz fabrika fln varmi demek yerine psikolojisi icin biseyler yapin. Karsiniza alin konusun is konusunun turkiye sartlarindaki durumundan bahsedin hicbiseyin ondan degerli olmadigini soyleyin. Bu daha onemli.

bir kafeye garson olarak falan girebilir? ben de üni öğrencisiyim yazın çalışmak için iş baktım ama ben lise mezunu olduğum halde öyle bir iş göremedim maalesef.... Sanayiye falan girebilir aşağılamak için demiyorum sakın yanlış anlamayın yaş itibariyle iş öğrenir, daha sonra ticaretle paralar kazanabilir.

bu arada aşağılamayı lise mezunu lise mezunu değil olarak söyledim.. Sanayi için değil. biraz cümle düşüklüğü olmuş.

Siz fazla yüz vermişsiniz oğlunuza... İş olmadıdiye aynayı kırmak, odaya kapanmak, delirmek falan çok çocukça, siz de buna üzülüyorsunuz. Böyle böyle hayatı öğrenecek. Hayatın toz pembe olmadığını anlaması lazım.
Lise mezunu, hiç bir yeteneği, mesleği, eğitimi olmayan birini kim 1500 lira maaşla işe alır zaten...
Ostimde iki işletmemiz var, çok büyük değiller ama çırak lazımsa yönlendirebilirim. Yalnız asgari ücretten fazlasını beklemesin, hatta asgari ücret bile beklemesin ostİm gibi bir sanayi bölgesinde...

Siz böyle yaparsanız çocuk delirir elbette... Yaşı daha 17 yani gerçekten çocuk. Bu yaşta neden para kazanamıyorum, acilen çalışmaya başlamalıyım gibi bir psikolojiye girerse, malum Türkiye'de yaşıyoruz iş bulmak kolay değil, sonu intihara kadar gider.

Önce sakin olun. Bi okulu bitsin. Sonra bi yerlere girip çalışır, iş öğrenir. Ama 17 yaşında çocuğa 1500+yol+yemek falan öyle kolay kolay kimse vermez. Devlet memurunun maaşı zaten 2200.

Ben grafikerim ve matbaa sektorunun icindeyim. 1500 tlyi en son bizim kac senelik makine ustasi aliyordu dusunun. Vasifsiz olanlara asgari ucreti bile zor verirler. Yani 1500 tl yi sallamislar biraz. Suan vasifsiz oldugu icin de cok agir isler disinda kimse asgari ucretten fazla vermez. Hic bosuna sinirlenmesin. Eger iyi maas almak istiyorsa belli bir is alaninda deneyim kazanmasi lazim. Suan universite bitirenler bile asgari ucretten baslarken oglunuz pek bir sey beklemesin.

Belki bir ihtimal belli mi olur belki istedigi maasi veren bir yerde bulabilir. Ama dedigim gibi coook kucuk bir ihtimal.

Siz onu yazın zor bir ise çırak olarak sokun bi güzel ezilsin dünyanın kaç bucak olduğunu öğrenir ondan sonra nasıl derslere çalışacak bakın....

Bizim komsu ilk donem 6 zayif getiren oglunu sanayiye verdi. Oglunun yoruldum oldum bittim serzenislerine aldirmadi bile. Sene sonunda tesekkurle gecti cocuk.

Koskoca adamlar asgari ücrete çalışıyorlar bir lise öğrencisinin 1500 tlye hemen iş bulduğu nerede görülmüş ki.

Ayrıca derslerini düzeltip, üniversiteye hazırlanmak yerine çocuğu neden iş konusunda tasdikliyorsunuz ki?

Derslerine yoğunlaşsın önce onları düzeltsin sonra yaz tatilinde 3 aylık bir işe girip asgari ücretle çalışabilir. Hem tecrübe kazanır. Eğer liseyi başarıyla bitiremezse uzun vadede çalışmayı düşünsün. Yanlış yapıyorsunuz.

Üniversite mezunları kolay kolay iş bulamazken millet tecrübesiz bir ergene nasıl o kadar parayla iş versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…