Oğlum Delircek :( :( :(

Bu kadar alınmasının sebebi, işin arkadaşının dediği gibi çıkmaması mı?

Ülkenin durumunu konuşun, acı ama 1500 lira + diğer şeyleri almak tecrübesiz bir lise öğrencisi için kolay değil, fakat azmederse neden olmasın. Yine de derslerini düzeltip üniversite okumasının öneminden bahsetmeyi unutmayın, okumasa bile, yine sadece ders çalışarak memurluğu deneyebilir.

yorumlarınızı takip edip ya da denk gelip çoğunlukla katılırım. ama şu kırmızı söz öbeği bile artık anlamını yitiriyor güzell ülkemde :KK43:
sağlık okumayan herkese potansiyel işsiz muamelesi yapılıyor bu devirde

okumayıp işçi statüsünde çalışsan asgari ücret açlık sınırının altında
okuyup memur olmak istesen tüm gençlerin bir çıkış kapısı olarak gördüğü memuriyetin bile maaşları yoksulluk sınırının altında.

sizce ne zaman nasıl değişir bu düzen, 40- 50 yıl sonra mı, ya beter olsun bu kadar genci bunalıma sürükleyen bu adaletsizliğin daniskası, bozuk eğitim ve iş durumları :KK43:

Yüksek mühendis halimle okulda 1500e projede çalıştığım günlerim geldi aklıma :)

Benim bildigim matbaa ustasi bile cok bir maas almazken hicbirsey bilmeyen A3 kagidi mi daha buyuk A4 kagidi mi bilmeyen 17 yasindaki ergene kim 1500 tl maas verir okulunu bitirsin matbaada cirak olarak calissin kendini gelistirsin madem ben sizin samimiyetinizede inanmadim oglunuza is mi ariyorsunuz burda

2 açık , 1 örgün olmak üzere
3. üniversitemi okuyorum...

acaba 1.500 tl verecek bir iş bulabilir miyim diye düşünüp dururum..
özellerde ne kadar şansım olacak ?

oğlunuza bunları anlatın..
hayatın gerçeği bu çünkü ...

Öğretmenler, memurlar 2000 lira alıyor liseden mezun olmamış çocuk iş bulamadım diye delirecek, üstelik okumamış derslerde kötü. LAy lay zannediyorlar hayatı, Gerçeklerle yüzleştirin bence, yoksa evinizde kırılmadık eşya kalmaz. Parasına bakmadan meslek edinmeye baksın.

Bu yaşta neden işte çalışmaya çalışıyor oğlunuz? Maddi durumunuz yaşamaya yeterliyse engel olun. Onun çalışması gereken tek şey dersleri. Önünde çok önemli bir sınav var farkında mısınız? Bende lise öğrencisiyim ve 9-10. Sınıflar arası yaz tatilimde ders çalışmadığım için pişman durumdayım. Çalışacak vakit geri gelmez, bilgisiz insanın yolu açık olmaz.

yorumlarınızı takip edip ya da denk gelip çoğunlukla katılırım. ama şu kırmızı söz öbeği bile artık anlamını yitiriyor güzell ülkemde :KK43:
sağlık okumayan herkese potansiyel işsiz muamelesi yapılıyor bu devirde

okumayıp işçi statüsünde çalışsan asgari ücret açlık sınırının altında
okuyup memur olmak istesen tüm gençlerin bir çıkış kapısı olarak gördüğü memuriyetin bile maaşları yoksulluk sınırının altında.

sizce ne zaman nasıl değişir bu düzen, 40- 50 yıl sonra mı, ya beter olsun bu kadar genci bunalıma sürükleyen bu adaletsizliğin daniskası, bozuk eğitim ve iş durumları :KK43:

Farkındayım ben de ve 3 senedir işsizdim, üniversite mezunu olduğum halde. Çalışmaktan ve çabalamaktan başka en azından kendi durumumuzu kurtarmak için bir seçenek yok ne yazık ki :KK43: 17 yaşımdayken en azından o dersim iyi, yetenekli sayılırım diyerek dil seçip tüm çabamı ona vermeseydim işsizliğim de kimbilir ne zamana kadar sürecekti. Yani düzenin tamamen iyileşmesini ummak bir yana ama o gençlik günlerini de biraz olsun uzun vadeli düşünerek geçirmek şart. O günlerde yaz tatillerinde çalışırken ben asgari ücret alacağım değil mi? dediğim işverenin de ağzını yaya yaya güldüğünü de ekleyeyim.

Fabrika bilmiyorumda 18 olsaydı turkcell de calismasni tavsiye ederdm 200 lira yemek kartı başlar başlamaz sigorta maaş +prim 17 yaşında bi cocuk sanayilerde fabrikalarda çok ezilir

neden çocuğunuzu böyle asabi ve sinirli yetiştiriyorsunuz..ayna kırmalar felan..ondan sonrada en ufak şeylerde diğer insanlarada zarar verecek..daha çok çekeceğiniz var..

Bu yaz çalışsın da aklı başına gelsin, çalışmak kolay mı görsün. Ama kesinlikle liseyi bırakmasın

Farkındayım ben de ve 3 senedir işsizdim, üniversite mezunu olduğum halde. Çalışmaktan ve çabalamaktan başka en azından kendi durumumuzu kurtarmak için bir seçenek yok ne yazık ki :KK43: 17 yaşımdayken en azından o dersim iyi, yetenekli sayılırım diyerek dil seçip tüm çabamı ona vermeseydim işsizliğim de kimbilir ne zamana kadar sürecekti. Yani düzenin tamamen iyileşmesini ummak bir yana ama o gençlik günlerini de biraz olsun uzun vadeli düşünerek geçirmek şart. O günlerde yaz tatillerinde çalışırken ben asgari ücret alacağım değil mi? dediğim işverenin de ağzını yaya yaya güldüğünü de ekleyeyim.

ahh ahh.. hep bu düzenin getirdikleri.
hakkıyla bir yerlere gelebilmiş insanlar çok çok azaldı, bizler bırakın bir yerlere erişebilmeyi sistemin en küçük parçası olan memuriyet için bile aylarca çabalıyoruz..ne diyebilirim ki. istikrarsız bir sistem ve kim bilir kaç yılda değişir..
zor çok zor. okuyabilmekte zor ama ne için okuyoruz, okuyorlar? torpilli düzende kendimize bilek hakkıyla yer açabilmek için. ama ne mümkün..
çalışabilmek de zor ne için çalışıyoruz. emekli olduğunda kendine dahi yetemeyecek bi para için..

Koskoca adamlar asgari ücrete çalışıyorlar bir lise öğrencisinin 1500 tlye hemen iş bulduğu nerede görülmüş ki.

Ayrıca derslerini düzeltip, üniversiteye hazırlanmak yerine çocuğu neden iş konusunda tasdikliyorsunuz ki?

Derslerine yoğunlaşsın önce onları düzeltsin sonra yaz tatilinde 3 aylık bir işe girip asgari ücretle çalışabilir. Hem tecrübe kazanır. Eğer liseyi başarıyla bitiremezse uzun vadede çalışmayı düşünsün. Yanlış yapıyorsunuz.

Üniversite mezunları kolay kolay iş bulamazken millet tecrübesiz bir ergene nasıl o kadar parayla iş versin.

arkadasa katılıyorum.o çoçuk okumalı.boyle anne baba üstune düşmezse ekmek getırsın derdıne duserse o çoçuktan hayır gelır mı gelmez
okutun cocuğunuzu unıversıteyı bıtırsın sonra cok pişman olur....anne baba olarak bunu saglayın

Yasi cok kucük boyle bi durumla karsilastigi icin belkide okuluna daha cok onem verecek sizin sevinmeniz gerekirken üzülüyorsunuz...

Okumasi gerektiğine bir işaret olduğunu anlatin. Lise mezununa kimse 1500 vermez kolay kolay. Hele Ankara'da özelde is bulmak cok zor. Benim doktoram olmasina ragmen 2bin teklif ediolar bazi komedi firmalar =) bu ulkede calisma kosullari rezalet. Okumayan icin amelelikten başka seçenek yok resmen. Hayatta her istediginin olmayabilecegini öğretin biraz simartmissiniz sanki aynanin ne sucu vardi.

oğlunu al sanayiye götür.ağır bir işe koy,patronuyla da konuş biraz ezsin,1 ay sonra okumak isteyecektir.denenip onaylanmıştır.bir tanıdığın oğl uda okumak istemiyor sürekli okuldan kaçıyordu.derslerde hep zayıftı tabii.bu yöntemle okumanın önemini kavradı:KK66:

ayrıca hiçbir yerde 17 yaşında çocuğa dediği şartlar sunulmaz.asgari ücret bile alamaz.:KK14:

oğlunu al sanayiye götür.ağır bir işe koy,patronuyla da konuş biraz ezsin,1 ay sonra okumak isteyecektir.denenip onaylanmıştır.bir tanıdığın oğl uda okumak istemiyor sürekli okuldan kaçıyordu.derslerde hep zayıftı tabii.bu yöntemle okumanın önemini kavradı:KK66:
oo iyimiş..aklımda bulunsun,

Cocugunuza ne kadar yuz vermissiniz...
17 yasinda liseli cocuk istedigi isi bulamadi diye evin aynasini asagi indiriyor, bir de deliriyor he. Vah vah... Pasanin hayatta her istedigi yerine mi getirilmis, nereden buluyor bu luksu?
Girsin bir yere cirak diye, sonra da once o kirdigi aynanin parasini odesin. Haddime degil belki ama su cocuklariniza "adam" olmayi ogretin biraz. Sonra once evlerinde, sonra toplum icinde her turlu siddeti kendilerine hak goruyorlar. Siz evinizin cocuklariniz tarafindan kirilip dokulmesini "kader" olarak goren ebeveynlerdensiniz belli. Bu kadar rahat konustugunuza gore. Ben gordum sizin gibi insanlari. Evlerinde saglam esya yok simdi, "e napayim, oglum dun onu kirdi, bunu ucurdu" diye aglaniyorlar millete. Cocugunuzda sorumluluk bilinci, yaptigi hatanin bedelini odemek bilinci filan olusturun Allah askina ya. Isini de kendi arasin bulsun beyimiz. Azicik hayati gorsun.

X