- 12 Mayıs 2016
- 1.698
- 2.965
-
- Konu Sahibi Umutsenben
Ben bursadayım ama gidebiliriz inş.
Ama üni hastanesi çok kalabalık olmuyor mu ilgilenirler mi başka yerin hastasıyla bir kere yaşadık da bunu.
Biz de çapa doktorlarına görünmüştük asslında. Sizin oplunuz ne tedavisi görüyor şimdi nasıl çok geçmilşolsun inşallah
canım evet dediğin dogru sekerli seylere alıstırmamak lazım ancak proteinden kısmak lazım proteinfen kısınca besinlerdende kısıyoru mecburen seker ve yag dan gelmesi lazım enerjinin.
rica ederim ayrıca insallah oglusun saglıgına kavusur . herkesin bebekleri huzurka büyür
Kalabalik oluyor ama randevulu gidiliyor. Cok beklemene gerek olmuyor.
12 yıldır gidiyoruz, cok ilgililer. Sizde gider ve pisman olmazsınız inşallah.
Allah güzel rabbim merhamet ermiş de iyi doktora denk getirmiş size ne mutlu kardeşinize allah şifa versin yardımcısı olsun tüm hastaların ini.Özelde oldu canım devlete de götürduk 3 ay kimse birsey anlamadı intaniyede yatti durdu artık bizi 6 aylık antibiyotik tedavisine başlayacaklaedi allahtan üniversite hastanesine götürdüm orada dediler ureterini kapalı büyük ihtimalle ilk ameliyat yapan taşı alan doktor zedelemis buna da şükür dedik en azından farkettik çok şükür bin şükür 17 yasinda neler yaşadı kardeşim inşallah Rabbim Şafi ismiyle şifa verir bütün hastanelere.
Daha bizim işimiz bitmedi şimdi nefrostomi takildi onunla böbrek bir süre rahatlanmasi sağlandı sonra oradan stent takildi 1.5 ay civarı bekleyecek sonra stent çıkacak takip edilecek açılırsa ne mutlu bize ama hala zedelenmesi yeri onarılmadi yine darlik olusursa bu sefer açık ameliyat. Süreç çok çok zor Rabbim yardımcımız olsun.Allah güzel rabbim merhamet ermiş de iyi doktora denk getirmiş size ne mutlu kardeşinize allah şifa versin yardımcısı olsun tüm hastaların ini.
Biz de şimdi meşhur bir üroloji pperatörü var orhan zylan ona aldık eylülde operasyon olacak yani pipisinden kamerayla girip bakacaklar hem de o üroteroseli patlatacaklar inş bir işe yarar olumlu sonuçları olur oğlum için. Son çare o sanırım çişini kesik yapıyor tam yapamıyor diyorlar ama yapacak bir şey de söylemiyolar büyük bir bilinmezlik bakalım nolacak.
Şimdi nasıl kardeşin inşallah geride kalmıştır o günler ne zor günler yaşamış o da küçük yaşlarda
Daha bizim işimiz bitmedi şimdi nefrostomi takildi onunla böbrek bir süre rahatlanmasi sağlandı sonra oradan stent takildi 1.5 ay civarı bekleyecek sonra stent çıkacak takip edilecek açılırsa ne mutlu bize ama hala zedelenmesi yeri onarılmadi yine darlik olusursa bu sefer açık ameliyat. Süreç çok çok zor Rabbim yardımcımız olsun.
Rabbim şifa versin insallah. Ela ilallahi tesirul ümûr Bu ayeti 35000 defa şifa niyetine okuyun okutun inşallah şifanızı bulursunuz[/QUOTE
Teşekkür ederim okuyacağım inşallah kaç seferdd okumak lazım acaba
Değerleri ilk zamanlar anormaldi ama gittikçe düzeldi şükürler olsun. Şimdi sadece pH yüksek çıkıyor o da kullandığımız ilaçtan kaynaklı. Çisini yaparken acı duymuyor sanırım hiç gozlemlemedim. Önceden dediğim gibi sizin genişlik çok değil kendiliğinden geçer inşallah. Aslında ameliyat da çok sıkıntı değil benim oğlum oldu bitti. İdrar içerde durdukca bobrege zarar veriyor.kan testi yaptırmıstık idarda idrar olmamıs tam tekrar yaptırcaz kanda keeatin ve basja degerlerde yüksek cıkmıs üni hastanesine gidiyoruz ultrasyonu erken tarihe cekmişler. sizdede oluyormuydu degerler yükselmesi birde çiş yaparken acı varmıydı .benim oglum uykuda bile mızmızlanıyor arada aglama sesi çıkarıp susuyor ve cok sık uyanıyor
Merhaba teşekkür ediyorjm ilginize. Böbrek domtorum istanbul çapada profesör . Bana bir liste verdi zAten ve diyetislerün bu listeleri daha geniş tuttuğunu söyledi yani yönleendirmeye gerek duymadı.Allahim sifalar versin oncelikle oglusuna arkdasim.
Benimde kuzenimin kizi bobrek hastasi.
Proteini cok az tuketmeli.
Ben diyetisyenlik okuyorum.
Tecrubeme dayanarak ve tabikide kuzenimle durumlari yakindan ilgilenmemden dolayi diyorumki size kesinlikle bi diyetisyen lazim.
Kuzenim icin bir butun gun icin teker teker teker neler yemesi lazim en fazla diye bi listesi var. Bu sanada lazim kesinlikle.
Ve cok yanlis ediyosun corbalara et katmakla. Protein yasak diyosun neden et ekliyosun? Uzak durmalisin etten. Etsiz ve tuzsuz pisirmeyi ogrenmelisin. Kirmizi etten ote durmalisin ozellikle. Protein kirmizi ette ve kuru yemiste olur en cok. Yani sira bazi hayvansal urunlerde, yumurta gibi. Sakin ha. Ve tabiki tuzsuz olmali yemekler. Misal kuzenim et sokmaz eve, yapsa bile tavuk yapar. Onda daha az protein var. Ve cok az tuz kullanir yemeklere. Sana tabi sifir protein tuketsinde demiyorum cunku yoksa vucut gucsuz duser. Gucte lazim. Sana acilen bi dietisyen lazim. Aslinda bobrek doktorun seni direk bi dietisyene yonlendirmeliydi tehsisten snra neden boyle bisey yapmadi cok sasirdim
tereyag protein degil ama kalp acısından karaciğer acıdından doymus yag daha cok içerdiği için daha risk. zaytinyagı daha saglıklı. bu arada her doktor diyet bilmez seni basından sagma nedenide bu. yasadıgın yerde cocuk hastanesi varsa cocuk hastalıklatına git ona oglum kby hastası diyet listesi için diyetstene yönlendrrmisibiz de. onlarda cocuklar için listeler vardırEvet doğru diyorsun. Yağ vereyim en iyisi tereyağ da protein mi ki.
Ben tam bilemiyorum ama çiş yaparken yanma için idrar yolu enfeksiyonu diyolar enfeksiyon var mıydı ki kanında.
Çok endişelenmeyin değerler yüksek olabiliyor tabi böbrek sımıntıda olunca ama benim oğlumun baya bAya yüksekti hem de diyalize rağmen bir ay hiç inmedi ama bak Allah işte bir mucizeyi bağışladı bana Allahın izniyle basit bir büyümedir o çoğu bebeğin artık anne karnında büyüyor böbrekleri ne yazık ki. Ultrason ne zaman, hangi doktora gidiyorsunuz.
Amin inşallah herkesim evladı sağlıkla huzurla ailesiyle büyüsün inşallah.
Beni başından sağmadı aslında bir tabağı dörde böldü sebze protein( yoğurt iki kaşık) bakliyat karbonhidrat( tam buğday bulgur) dedi. Bakliyat bitkisel peotein dedi. Ama yine de sebzeye daha cok ağırlık verelim dedi.Bakliyata cok sasırdım hiç de güvenmiyorum yani her öğünde olmaz ki napıcam ben ya deliricem kime gidicem kimi bulucam ağlıycam şuan ya tam bir liste verecek biri lazım ama nasıl olacak üniversiteler vermez ki. Diyetisyen için de bu prof onlar çok geniş tutuyoe listeyi dedi ama o daha da tuttu bence bakliyat olur mu herfün ya. Her diyetisyen de bilemez ki canım hem böbrek bilen hem diyet bilen biri lazım bana nasıl bulabilirim. Oftereyag protein degil ama kalp acısından karaciğer acıdından doymus yag daha cok içerdiği için daha risk. zaytinyagı daha saglıklı. bu arada her doktor diyet bilmez seni basından sagma nedenide bu. yasadıgın yerde cocuk hastanesi varsa cocuk hastalıklatına git ona oglum kby hastası diyet listesi için diyetstene yönlendrrmisibiz de. onlarda cocuklar için listeler vardır
Merhaba teşekkür ediyorjm ilginize. Böbrek domtorum istanbul çapada profesör . Bana bir liste verdi zAten ve diyetislerün bu listeleri daha geniş tuttuğunu söyledi yani yönleendirmeye gerek duymadı.
Bana genel bir liste verdi. Bir tabağı dörde bölüp protein baklagil karbonhidrat sebze olsun iki ara öğün meyve verr dedi. Ben baklagile çok olur dedim o da bitkisel protrin o dedi. Eti haftada iki kez ver dedi. Sebzelere ağrılık versen daha iyi olur dedi. sebze yemeklerine iki kaşık bakliyat günü gelince et eklemek
Ben çorbalara et koymuyorum nerden çıkardınız. Oğluma hiç tuz vermiyorum yanlış okudunuz sanırım. Bana özeliikle bir liste verilmedi isterdim aslında ama bana prof bu diyet aslında herkesin uyması gererken bir liste dedi. İşlenmiş gıdalar verme peynir tarhana pekmez. Yumurtayla peyniri aynı anda verme dedi. Sür içebilir ama proteini ağır gelir yoğurt seviyorsa yoğurt ber dedi. Şeker beyaz un tuz yasak kurabiye yapma meyve şekeri de olsa dedi.
Siz yardımcı olsanız kime e gidiyor hasta yavrucak ve mesela örnek listesi nasıl oluyor. Nedir böbrek rahatsızlığının nedeni. Ben de daha rahat olurdum tabi öyle bir listem olsa. Ama vermedi bunu verdi. Bakliyata be diyorsun her öğün ber diyor bana tanağı 4 e bölüp vermem ama ben o kadar şey Kaça kaç çalışıyor böbrek geçmiş olsun.
canm biz diyetisyenler her hastalıkta beslenmeyi görüyoruz okullarda . ben yetiskin hastanesinde görevliyim cocuk hastanesinde hercesit hastalıkla ilhili diyet ve bilgi vardır.Beni başından sağmadı aslında bir tabağı dörde böldü sebze protein( yoğurt iki kaşık) bakliyat karbonhidrat( tam buğday bulgur) dedi. Bakliyat bitkisel peotein dedi. Ama yine de sebzeye daha cok ağırlık verelim dedi.Bakliyata cok sasırdım hiç de güvenmiyorum yani her öğünde olmaz ki napıcam ben ya deliricem kime gidicem kimi bulucam ağlıycam şuan ya tam bir liste verecek biri lazım ama nasıl olacak üniversiteler vermez ki. Diyetisyen için de bu prof onlar çok geniş tutuyoe listeyi dedi ama o daha da tuttu bence bakliyat olur mu herfün ya. Her diyetisyen de bilemez ki canım hem böbrek bilen hem diyet bilen biri lazım bana nasıl bulabilirim. Of((((((??
Çok üzüldüm geçmiş olaun inş ama bir yandan da sevindim şimdi nasıl zorlanıyor mu, sağlığı yerine geldi mi inşallah.Canim cok gecmis olsun.
Kuzenimin iki bobregide calismiyordu biri 0 dieri yuzde 10 calisyordu antalya medical park hastahanesinde nakil oldu ve sagligina kavustu ins bebeginde saglgina kavusur.bu hastahane nakilde cok basarili bir arastir.
Kuzenimin kizida bobrek hastasi dedigim gibi. Senin icin diyet listesini sorucam. 8 yasinda kizi. Bi onceki kizida bobrek hastasiydi. Bilgisi baya var yani kuzenimin. Bende bi arastirma yapicam bildiklerimle. Bi kac gune yazarim sana insallah canim.
Allahim sifa versin yavruna.
Suan cok iyi sagligina kavustu.engelli kadrosundan memur oldu.hic bir sikintisi yok.3 ayd bir kontrole gidiyor hersey yolunda yani.nakilden korkmayin verici icinde bir engel olmuyor alicida sagligina kavusyor.rabbim sizin hastanizada sifa versinÇok üzüldüm geçmiş olaun inş ama bir yandan da sevindim şimdi nasıl zorlanıyor mu, sağlığı yerine geldi mi inşallah.
Beiz inşallah nakile diyalize gerek kalmadan kurtulabiliriz bu hastalıktan amin