- 28 Ocak 2016
- 4.066
- 2.779
-
- Konu Sahibi Umutsenben
benimde gebelikten 17 günlük doktordan randevu alfık . üni den böbrek büyüme gecen ultrasyonda 14 mm idi. nasıl cok zorlandınız mıOglunuz kaç yaşında ne kadar zamandır böbrek büyümesi var. Benim oglumda da vardı hamileligimden itibaren dogunca acik ameliyat yapıldı darlık açıldı stent takıldı. Sonra kapalı ameliyatla stent alındı. Şuan bobreginde hafif bi genişlik var ama artmiyor çok şükür.
hazır gıda derken içerdiği proteine bak canım ama zaten alıstırmamak lazım abur cubur. bugday yada mısır farketmez nisastada protein yok. oglunun demekki tam kısıtlanack bir seyi yok zaten o yasaki cocuk yese ese bir bardaklıl yogurt süt yer . bir köfte kadar et yer. bir degişim ekmek grubu yani bir ince dilim ekmek =3 yemek kasık plilav makarna bulgur=3 yrmek kasık un da 2 gram protein vardır . 1 degişim süt grubunda yani 1 su bardagı süt =1 kase yogurt 6 gram protein vardır. 1 değişim et grubunda yani 1 avuc içi büyüklüğü et tavuk balık= 1 kibrit kutu beyaz peynir = 1 orta boy yumurta bundada 6 gram protein var. senin bebek böbrek hastası olması gereken kilosu basına 1 geam altına inmemen lazım yani yasına göre 11 kilo olması gerek dersek en az 11gram alıcak . en fazlada böbrek hastalıklarında 1.5-1.8 arası yani 20 gram kadar . meyveyi ver ama bu hastalıkta fosfor potayum kısıtlaması varmı bilmiyom ona göre abartmamak lazım sevzede en fazla 8 yemek kasık kadar oda aynı fosfor potasyum kısıtlamasına baglı. yaglar serbest seker bal pekmez serbest ama cokda abartmadan
benimde gebelikten 17 günlük doktordan randevu alfık . üni den böbrek büyüme gecen ultrasyonda 14 mm idi. nasıl cok zorlandınız mı
canm inşallh yarın cevaplayayyımÇok teşekkür ederim inşallah razı olsun senden alllah yar ve yardımcınız olsun. Sizin büyüme nasıl öğrendiniz ne dediler tam olaeak bir sorun yoktur inşallah.
Tamam nişasta ekleyeyim ben menüye. Köfte olarak yer belki ama ben hep sebze püresinde veriyorum azıcık kıyma haftada biraz kaç günde bir vermek lazım. Nette annelere bakıyorum her gün hatta hem öğlen hem akşam verenler var yumurtayı da sütü de üzülüyorum eksik bırakıyorum diye ama napalım kısmet böyleymiş.
Kaç gram protein almalı yani toplamda normal bebeklerden az almalı sanki 9,5 kilo olduğuna göre kilo başı kaçtan hesaplamalı
Fındık fısyık ceviz çok seviyor aksi gibi masıl dur diyeceğim büyünce zor günler olacak galiba. Ya aslında bana kısıtlama verilmedi ama yarın bir profa gidicez böbrek doktoru bakalım ne diyecek. Burdaki doktora sormuştum muzu çok seviyor diye her gün bir tane ver ama ikinciyi verme demiştii ben de zaten ikinci verilmez diye düşündüm böyle olunca ne biletim kötü değil herhalde durumu diye düşünmüştüm ama son zamanlarda üre kreatin yükselmeye başladı nedense protein mi çok kaçtı susuz mu kaldı bilmiyorum. Sıyu da çok seviyor 1.5 2 lt içiyordur maşallah.
Evet potasyumdan bir kere üç doz ventolin yedik artmıştı ama kan alırken çok ağlamıştı ondan da olabilirmiş bilmiyorum ki öyle sormuşlardı.
Ben birkaç güne kadar hiç şeker bal reçel vermemiştim ama böbrek hastasının saf karbonhidrata ihtiyacı varmış vucut proteini kullanmasın siye o yüzden azcık veriyorum ama için rahat değil.
Çok oldu ama bir şey daha sorabilir miiyim kurabiye ekmek yaparken hangi unu tercih etmeliyim ben şeker olarak beyaz şeker kullanmıyordum meyve rendeliyordum ben ama bir de tereyağ da serbest mi çok sağol canım allah evladına şifa versin inşallah. Çok uzun oluyor hakkınızı helal edin. Sağolun
14mm ameliyat gerekmez sanırım. Benim oğlumun 55 mm idi. Tek çare ameliyatti. İlaç tedavisi filan önerirler belki. Bİz çok zor zamanlar yaşadık sadece ameliyat değil enfeksiyonu ayrı erken doğması çok küçük olması ayrı zorladı bizi. Bu gunumuze şükürler olsun Rabbim beterinden korusun. Sizin çocuğunuza da şifa versin inşallah.benimde gebelikten 17 günlük doktordan randevu alfık . üni den böbrek büyüme gecen ultrasyonda 14 mm idi. nasıl cok zorlandınız mı
**** arkadaşlar size bir şey daha sormak istiyorum..
şöyle bir konu var oğlumun takibi sürekli gerekecek doğdu doğalı devletteki doktorlar her şeyi biliyor tabiki profesörler gibi özel muayahane gibi olamıyor. İki kere operasyon geçirdi şimdi bir tane daha geçirecek bu konuda ist üni meşhur profuyla da görüştük onlar da toplantı yaptı ameliyay acil değil tedavi olarak işe yarayacak mı onu da bilemiyoruz zor bir yerde baloncuk ama sol böbreği rahatlatmak adına yapalım belki durumu sabitleyebiliriz gibi konuştu. Buradaki devletteki cerrah da aşşağı yukarı böyle konuşmuştu aslında ona da güveniyorduk ama oğlumun durumu karışık olduğu için o da kafa karıştırıcı konuştu çok kez. Bir de çok meşgul ya adam da sanki kafa kalmamış. Ama iyi diyorlardı ona da. Hatta ameliyat kararı için sizin için de benim için de zor bir karar dedi. Şimdi kafam çok karışık tabi istanbuldaki profa ameliyat ettirmek istiyorum ama acaba buradaki cerrah opere etsee ama takipleri için özel bir nefrologa mı gitsek diyorum zira daha önce üniversiteye gittiğimizde oğlunuz kronik hasta tek yer takip etmeli ya biz ya onlar demişlerdi eğer dışarıda ameliyat ettirirsem oraya devam et diyebilirler böyle olunca da oturduğum şehirde allah korusun acil bir durum olunca gidecek kapımız kalmaz diye korkuyorum hani ameliyat olunca iyileşecek durumu olsa düşünmeyeceğim bu kadar da of bilmiyorum en iyisini istiyorum ama en iyisi hangisi.
Ramazanda ameliyat olmasıyla ilgili üç gece istiareye yatmıştım tek hatırladığım devletteki doktoruna soruyordum ve adamın gözleri mavi ya da yeşildi of. Of. Ama gıcık oluyorum ona da.
Acaba birkaç doktora takip olanlar nasıl yapıyorlar. Bir karar vermem lazım acik olarak başka böbrek doktoruna kesin gidicez de cerraha nasıl karar vermeliyiz sizce. Gönlüm en iyisine yaptırmak istiyor ama en iyisi kimdir ki.
aminn herkesin evladına insallah14mm ameliyat gerekmez sanırım. Benim oğlumun 55 mm idi. Tek çare ameliyatti. İlaç tedavisi filan önerirler belki. Bİz çok zor zamanlar yaşadık sadece ameliyat değil enfeksiyonu ayrı erken doğması çok küçük olması ayrı zorladı bizi. Bu gunumuze şükürler olsun Rabbim beterinden korusun. Sizin çocuğunuza da şifa versin inşallah.
Merhaba benim 13 ayı biten bir oğlum var. Allah bağışlasın inşallah onu da herkesin evladını da.
Daha karnımdaydı böbreklerde mesanede kistler görüldüğünde am hep basit denmişti. Suyum bitti erken doğdu 3 günlükken diyalize başladı. Çok zor günlerdi ölecwk dendi polikistik dendi. Sonra sonra tanı değişti iki kez ameliyat oldu idrar çıkışndaki darlık açıldı şimdi de mesanedeki üroterosel için ameliyattan bahsediliyor ama emin olamıyorşar olursa iyileşecek de demiyorşar onlara göre oğlum için diyaliz ve nakil kaçınılmaz. Böbrekleri şuan %72 ye % 28 çalışıyor. Son günlerde üre ve kreatin değerleri artmaya başladı. Ameliyat olsa geçecek mi belli değil kesin değil diyorşar.
Üre kreatin ürik asit ğeoteinin son atık ürünleri bu yüzDen oğluma proteini sınırlı vermem lazım diye düşünüyorum düşünüyorum cunku böbrek doktoruna ne kadar et vermeliyim dediğimde abartmadan ver dedi ani dedim ben bilmem kendin bak bul givisinden konuştu onu Allaha havale ediyorum.
İçinizde bu sorunu yaşayan var mı basıl beslemeyliyim oğlumu her gün bir yumurta bir bardaktan az yogurt veriyorum. Ama diğer proteinlerden çok korkuyorum tabi bunlardan da.
Niye hep olumsuz konuşurlar ki yüzde 28 e 72 çok munakt sınır yani belki teki yetecek oğşuma her zaman hepsi niye yüzüme yüzüme ileride diyaliz oşabilir bu hastalarda der ki. Elimden ne gelir ki hiçbir şey sadece şükür dikkat ve gözyaşı. Oğlumun içinde kim bilir neler oşuyor aöa benim elim kolum bağlı bana fikir verin arkadaşlar var mı güvenilir öocuk böbrek doktoru. Öyle bir şey ki istanbulda değilim orda cerrah ve soktor buldum özel muayahanesi var burdakiler devlette devleletteliler doğdugundan beri ilgileniyor bir yandan da kafam karışık hangisine takip ettirmem ameliyat ettirmem daha doğru olur bilmiyorum
**---*- KIsacası, evet çok uzun olmuş kusura bakmayın yani kısaca oğluma kronik böbrek hastası diyorlar şuan sonsuz şükürler olsun yetiyor ama ileride yetmeyecek büyük olasılıkla diyorlar tabi ben allaha güveniyorum o ayrı.
Oğlumu peotrini sınırlı vermeliyim var mı bana yardımcı olabilecek fikir verbilecel anneşer her corbasına et katıyor her yemeğine yumurta süt içiriyor ama ben yemek bile bulamıyorum doğru düzgün yapmaya ve tabi bir de çocuk nefrolog öneriniz var mı teşekkür ederim...
Allaha rabbime verdiği vermediği her şey için en çok da yoktan var ettiği ölümlerden döndürdüğü oğlum için sonsuz şükürler olsun allah kümseyi evladıyla sınamasın tüm hastalara şifa versin inşallah.
canm inşallh yarın cevaplayayyım[/QUOTE
Çok teşekkür ederim inşallah razı olsun senden alllah yar ve yardımcınız olsun. Sizin büyüme nasıl öğrendiniz ne dediler tam olaeak bir sorun yoktur inşallah.
Tamam nişasta ekleyeyim ben menüye. Köfte olarak yer belki ama ben hep sebze püresinde veriyorum azıcık kıyma haftada biraz kaç günde bir vermek lazım. Nette annelere bakıyorum her gün hatta hem öğlen hem akşam verenler var yumurtayı da sütü de üzülüyorum eksik bırakıyorum diye ama napalım kısmet böyleymiş.
Kaç gram protein almalı yani toplamda normal bebeklerden az almalı sanki 9,5 kilo olduğuna göre kilo başı kaçtan hesaplamalı
Fındık fısyık ceviz çok seviyor aksi gibi masıl dur diyeceğim büyünce zor günler olacak galiba. Ya aslında bana kısıtlama verilmedi ama yarın bir profa gidicez böbrek doktoru bakalım ne diyecek. Burdaki doktora sormuştum muzu çok seviyor diye her gün bir tane ver ama ikinciyi verme demiştii ben de zaten ikinci verilmez diye düşündüm böyle olunca ne biletim kötü değil herhalde durumu diye düşünmüştüm ama son zamanlarda üre kreatin yükselmeye başladı nedense protein mi çok kaçtı susuz mu kaldı bilmiyorum. Sıyu da çok seviyor 1.5 2 lt içiyordur maşallah.
Evet potasyumdan bir kere üç doz ventolin yedik artmıştı ama kan alırken çok ağlamıştı ondan da olabilirmiş bilmiyorum ki öyle sormuşlardı.
Ben birkaç güne kadar hiç şeker bal reçel vermemiştim ama böbrek hastasının saf karbonhidrata ihtiyacı varmış vucut proteini kullanmasın siye o yüzden azcık veriyorum ama için rahat değil.
Çok oldu ama bir şey daha sorabilir miiyim kurabiye ekmek yaparken hangi unu tercih etmeliyim ben şeker olarak beyaz şeker kullanmıyordum meyve rendeliyordum ben ama bir de tereyağ da serbest mi çok sağol canım allah evladına şifa versin inşallah. Çok uzun oluyor hakkınızı helal edin. Sağolun
Çok teşekkür ederim inşallah razı olsun senden alllah yar ve yardımcınız olsun. Sizin büyüme nasıl öğrendiniz ne dediler tam olaeak bir sorun yoktur inşallah.
Ay canım benim ya sen ne kadar iyisin ya Allah senden razı olsun çok teşekkür ediyorum ne kadar zahmet veemişsin Allah senden razı olsun halkkını helal et lütfen bana. Dediklerine daha da dikkat edeceğim çok sağol. Muzu çok seviyor her gün veriyordum nerdeyse bir adet. Şeker hiç vermiyordum diyebilirim. Pekmez reçel beyaz un bunlar vermeyi düşündüğüm şeyler değildi aslında. Bunlar sağlıklı çocuğa bile zararlıyken bize daha da zararlı olmasın. Ben az az herşeyden kullanayım dediğin gibi sonuçta proteini yakmamak için çocuğun enerjiye ihtiyacı var değil mi. Bu hastalık çok değişik ne olacağı hiç belli değil. Çok dikkat etmek gerekiyor.normal un kullanabilirsin unlarda protein birbiri ne kıyasla cok degişmiyor ama dikkat etmen gereken ekmek degişiminden düsmen. proteinde kg basına 1.5le carp bunu gecmesin . kg basına 1 le carpımınında altına düsmesin. ilk yazmıssın zaten kby hastasıymıs.ç bebiş. normalde kbyde protein kısıtlanır potasyumda öyle durumlara göre fosfor ve sodyumda . daha az harabiyet saglar böyle olunca oyuzden muz yedirme yani potasyumdan fosfordan sodyumdan yuksek gıdalardanda uzak dur annesi. neyazıkkı evet büyüme cagında protein lazm ama mecburen kısıtlamak lazım . üzülme.yine çok sükür bazı hastalıklar var onlar hiç yiyemiyor mamayla sebze meyve ile besleniyolar .proteini düşük ürünlere bak un pirinç makarna. receli tanesiz ver.potasyum acısından .balı pekmezi sekeri mecbur arttırıcagz .yagda verbilirsin tereyagda ama zeytinyagı daha iyi.dediğim gibi pronot bisküvi piyasada satılıyor onada bak canım .Allah acil sifa versin
Ben diyaliz hemşiresiyim İstanbula gelme şansınız varsa tıbbiyede çok iyi doktorlar tanıdım önerebilirim.
Ben bursadayım ama gidebiliriz inş.Cok gecmis olsun
Hangi ilde yaşıyorsunuz?
Cerrahpasa da tedavi görüyor oglum, cerrahiden ve nefrolojiden gayet iyi sonuclar aliyoruz cok sukur.
Mumkunse gidin. İletişim konusunda da sorun yasamadik, tedavi konusunda da.
Nefroloji de Salim Caliskan özellikle guvenip verebileceğim isim.
çok geçmiş olsun öncelikle.. hastalık hakkında bilgim yok maalesef.... ailemde böyle hastalık geçirmiş olanlar var o yüzden fikrimi söylemek istedim....
dedikleri gibi kronik hastalıklarda doktor takibi çok önemli oluyor. o yüzden ilk doktoruyla bağlantıyı koparmayın nolur nolmaz.... ama onların dedikleri gibi de değil, ya biz ya onlar falan.. fazla kesin olmuş . bana sizin düşünceniz de olabilir geldi.
yani ikinci bir doktor özellikle beslenme ve değerlerinin takibi için. maddi durumunuz uygunsa özel muayenehanelerden biri bence mantıklı olur. en çok orada ilgileniyorlar çünkü. birebir hastası olduğunuz için diyetine kadar ayrıntılı düşünürler. sorularınızı da daha sabırlı yanıtlarlar. iki doktor fikir farklılığına düşerse de aralarında konuşup çözebilirler bence .. en kötü fikir alırsınız ya. internetten özgeçmişlerine bakıp oğlunuzun sorunu üzerine araştırma yapmış ya da çalışmalara falan katılmış biri olursa iyi olabilir. ayrıntılı özgeçmişlerinde yazıyor bazıları. aslında en iyi meslektaşlarını tanıyan, hangi alanda iyi olduklarını bilen yine doktorlar ama... bilmiyorum yönlendirirler mi
bir de tahlillerinin çıktılarını sonuçlarını da saklayablirseniz bence iyi olur. ihtiyaç olursa başka doktorlar için elinizde bulunur bizim akrabalar her sonuçlarını saklıyorlardı. tekrar geçmiş olsun
canım evet dediğin dogru sekerli seylere alıstırmamak lazım ancak proteinden kısmak lazım proteinfen kısınca besinlerdende kısıyoru mecburen seker ve yag dan gelmesi lazım enerjinin.Ay canım benim ya sen ne kadar iyisin ya Allah senden razı olsun çok teşekkür ediyorum ne kadar zahmet veemişsin Allah senden razı olsun halkkını helal et lütfen bana. Dediklerine daha da dikkat edeceğim çok sağol. Muzu çok seviyor her gün veriyordum nerdeyse bir adet. Şeker hiç vermiyordum diyebilirim. Pekmez reçel beyaz un bunlar vermeyi düşündüğüm şeyler değildi aslında. Bunlar sağlıklı çocuğa bile zararlıyken bize daha da zararlı olmasın. Ben az az herşeyden kullanayım dediğin gibi sonuçta proteini yakmamak için çocuğun enerjiye ihtiyacı var değil mi. Bu hastalık çok değişik ne olacağı hiç belli değil. Çok dikkat etmek gerekiyor.
Sağol gerçekten allah inşallah senin evladına da acil şifalar versin bir sorun çıkmadan yaşamadan atlatsın inş bu süreci.
kan testi yaptırmıstık idarda idrar olmamıs tam tekrar yaptırcaz kanda keeatin ve basja degerlerde yüksek cıkmıs üni hastanesine gidiyoruz ultrasyonu erken tarihe cekmişler. sizdede oluyormuydu degerler yükselmesi birde çiş yaparken acı varmıydı .benim oglum uykuda bile mızmızlanıyor arada aglama sesi çıkarıp susuyor ve cok sık uyanıyor14mm ameliyat gerekmez sanırım. Benim oğlumun 55 mm idi. Tek çare ameliyatti. İlaç tedavisi filan önerirler belki. Bİz çok zor zamanlar yaşadık sadece ameliyat değil enfeksiyonu ayrı erken doğması çok küçük olması ayrı zorladı bizi. Bu gunumuze şükürler olsun Rabbim beterinden korusun. Sizin çocuğunuza da şifa versin inşallah.
Özelde oldu canım devlete de götürduk 3 ay kimse birsey anlamadı intaniyede yatti durdu artık bizi 6 aylık antibiyotik tedavisine başlayacaklaedi allahtan üniversite hastanesine götürdüm orada dediler ureterini kapalı büyük ihtimalle ilk ameliyat yapan taşı alan doktor zedelemis buna da şükür dedik en azından farkettik çok şükür bin şükür 17 yasinda neler yaşadı kardeşim inşallah Rabbim Şafi ismiyle şifa verir bütün hastanelere.böbrek taşı derken bak neler gelmiş başına ya Kaç yaşında çok üzüldüm gerçekten allah yardımcısı olsun şifa versin nerede oldu bu olay. Özellerde mi. Hayır nasıl oyalarlar ki vicdansızlar beceriksizler .
Gittiğimiz yer eğitim ve araştırma hastanesi olarak geçiyor üni ye de gittik ama ya bize ya onlara devam edeceksiniz kronik hasta çünkü dedi. Biz de her şeyini eski hasanede detaylı biliyor diye orayadevam ettik.
Nasıl kardeşiniz şimdi inş iyidir.darlık açılır inşallah tam olarak nerede puv mu hastalık. Açık bize de demişlerdi ama korkmayın dün darlıktan ameliyat olan bebek gördüm 14 aylık sapasağlamdı naşallah. Üzülmeyin inş her şey güzel olacak biz Allaha sığınalım isterse en iyi doktor olsun Allah isteyecek önce. Sağolun inşallah benim yavrum da düzelir değerlere prof sınırda çalışıyor dedi moralimi bozdu benim Yüce rabbim bu günümüzü aratmasın inşallah