Oğlum böbrek hastası ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum

benimde gebelikten 17 günlük doktordan randevu alfık . üni den böbrek büyüme gecen ultrasyonda 14 mm idi. nasıl cok zorlandınız mı

Çok teşekkür ederim inşallah razı olsun senden alllah yar ve yardımcınız olsun. Sizin büyüme nasıl öğrendiniz ne dediler tam olaeak bir sorun yoktur inşallah.

Tamam nişasta ekleyeyim ben menüye. Köfte olarak yer belki ama ben hep sebze püresinde veriyorum azıcık kıyma haftada biraz kaç günde bir vermek lazım. Nette annelere bakıyorum her gün hatta hem öğlen hem akşam verenler var yumurtayı da sütü de üzülüyorum eksik bırakıyorum diye ama napalım kısmet böyleymiş.

Kaç gram protein almalı yani toplamda normal bebeklerden az almalı sanki 9,5 kilo olduğuna göre kilo başı kaçtan hesaplamalı

Fındık fısyık ceviz çok seviyor aksi gibi masıl dur diyeceğim büyünce zor günler olacak galiba. Ya aslında bana kısıtlama verilmedi ama yarın bir profa gidicez böbrek doktoru bakalım ne diyecek. Burdaki doktora sormuştum muzu çok seviyor diye her gün bir tane ver ama ikinciyi verme demiştii ben de zaten ikinci verilmez diye düşündüm böyle olunca ne biletim kötü değil herhalde durumu diye düşünmüştüm ama son zamanlarda üre kreatin yükselmeye başladı nedense protein mi çok kaçtı susuz mu kaldı bilmiyorum. Sıyu da çok seviyor 1.5 2 lt içiyordur maşallah.

Evet potasyumdan bir kere üç doz ventolin yedik artmıştı ama kan alırken çok ağlamıştı ondan da olabilirmiş bilmiyorum ki öyle sormuşlardı.

Ben birkaç güne kadar hiç şeker bal reçel vermemiştim ama böbrek hastasının saf karbonhidrata ihtiyacı varmış vucut proteini kullanmasın siye o yüzden azcık veriyorum ama için rahat değil.

Çok oldu ama bir şey daha sorabilir miiyim kurabiye ekmek yaparken hangi unu tercih etmeliyim ben şeker olarak beyaz şeker kullanmıyordum meyve rendeliyordum ben ama bir de tereyağ da serbest mi çok sağol canım allah evladına şifa versin inşallah. Çok uzun oluyor hakkınızı helal edin. Sağolun

benimde gebelikten 17 günlük doktordan randevu alfık . üni den böbrek büyüme gecen ultrasyonda 14 mm idi. nasıl cok zorlandınız mı

İnşallah bir şey yoktur üzülmeyin çok denk geldim yaşına gelmeden düzelen ve bir daha sorun yaşamayan bizler ağır örnekleriz içiniz kararmasın aman. Ameliyata gerek kalmaz belki sizin hemen ameliyat kararı vermiyorlar zaten merak etmeyin inş.

canm inşallh yarın cevaplayayyım

14mm ameliyat gerekmez sanırım. Benim oğlumun 55 mm idi. Tek çare ameliyatti. İlaç tedavisi filan önerirler belki. Bİz çok zor zamanlar yaşadık sadece ameliyat değil enfeksiyonu ayrı erken doğması çok küçük olması ayrı zorladı bizi. Bu gunumuze şükürler olsun Rabbim beterinden korusun. Sizin çocuğunuza da şifa versin inşallah.

çok geçmiş olsun öncelikle.. hastalık hakkında bilgim yok maalesef.... ailemde böyle hastalık geçirmiş olanlar var o yüzden fikrimi söylemek istedim....
dedikleri gibi kronik hastalıklarda doktor takibi çok önemli oluyor. o yüzden ilk doktoruyla bağlantıyı koparmayın nolur nolmaz.... ama onların dedikleri gibi de değil, ya biz ya onlar falan.. fazla kesin olmuş . bana sizin düşünceniz de olabilir geldi.
yani ikinci bir doktor özellikle beslenme ve değerlerinin takibi için. maddi durumunuz uygunsa özel muayenehanelerden biri bence mantıklı olur. en çok orada ilgileniyorlar çünkü. birebir hastası olduğunuz için diyetine kadar ayrıntılı düşünürler. sorularınızı da daha sabırlı yanıtlarlar. iki doktor fikir farklılığına düşerse de aralarında konuşup çözebilirler bence .. en kötü fikir alırsınız ya. internetten özgeçmişlerine bakıp oğlunuzun sorunu üzerine araştırma yapmış ya da çalışmalara falan katılmış biri olursa iyi olabilir. ayrıntılı özgeçmişlerinde yazıyor bazıları. aslında en iyi meslektaşlarını tanıyan, hangi alanda iyi olduklarını bilen yine doktorlar ama... bilmiyorum yönlendirirler mi
bir de tahlillerinin çıktılarını sonuçlarını da saklayablirseniz bence iyi olur. ihtiyaç olursa başka doktorlar için elinizde bulunur bizim akrabalar her sonuçlarını saklıyorlardı. tekrar geçmiş olsun

aminn herkesin evladına insallah

Cok gecmis olsun

Hangi ilde yaşıyorsunuz?

Cerrahpasa da tedavi görüyor oglum, cerrahiden ve nefrolojiden gayet iyi sonuclar aliyoruz cok sukur.

Mumkunse gidin. İletişim konusunda da sorun yasamadik, tedavi konusunda da.

Nefroloji de Salim Caliskan özellikle guvenip verebileceğim isim.

Son düzenleme:

Eklentiler

• image.png
    291,3 KB · Görüntüleme: 53
  • image.png
    268,6 KB · Görüntüleme: 37
  • image.png
    248,6 KB · Görüntüleme: 48
  • image.png
    184,9 KB · Görüntüleme: 51
  • image.png
    184,6 KB · Görüntüleme: 39
  • image.png
    185,3 KB · Görüntüleme: 44
normal un kullanabilirsin unlarda protein birbiri ne kıyasla cok degişmiyor ama dikkat etmen gereken ekmek degişiminden düsmen. proteinde kg basına 1.5le carp bunu gecmesin . kg basına 1 le carpımınında altına düsmesin. ilk yazmıssın zaten kby hastasıymıs.ç bebiş. normalde kbyde protein kısıtlanır potasyumda öyle durumlara göre fosfor ve sodyumda . daha az harabiyet saglar böyle olunca oyuzden muz yedirme yani potasyumdan fosfordan sodyumdan yuksek gıdalardanda uzak dur annesi. neyazıkkı evet büyüme cagında protein lazm ama mecburen kısıtlamak lazım . üzülme.yine çok sükür bazı hastalıklar var onlar hiç yiyemiyor mamayla sebze meyve ile besleniyolar .proteini düşük ürünlere bak un pirinç makarna. receli tanesiz ver.potasyum acısından .balı pekmezi sekeri mecbur arttırıcagz .yagda verbilirsin tereyagda ama zeytinyagı daha iyi.dediğim gibi pronot bisküvi piyasada satılıyor onada bak canım .Allah acil sifa versin

Ay canım benim ya sen ne kadar iyisin ya Allah senden razı olsun çok teşekkür ediyorum ne kadar zahmet veemişsin Allah senden razı olsun halkkını helal et lütfen bana. Dediklerine daha da dikkat edeceğim çok sağol. Muzu çok seviyor her gün veriyordum nerdeyse bir adet. Şeker hiç vermiyordum diyebilirim. Pekmez reçel beyaz un bunlar vermeyi düşündüğüm şeyler değildi aslında. Bunlar sağlıklı çocuğa bile zararlıyken bize daha da zararlı olmasın. Ben az az herşeyden kullanayım dediğin gibi sonuçta proteini yakmamak için çocuğun enerjiye ihtiyacı var değil mi. Bu hastalık çok değişik ne olacağı hiç belli değil. Çok dikkat etmek gerekiyor.

Sağol gerçekten allah inşallah senin evladına da acil şifalar versin bir sorun çıkmadan yaşamadan atlatsın inş bu süreci.

***Arkadaşlar kafam karıştı yine.

Dün bir böbrek doktoru profa gittik. Ben herkesin yapması gereken bir beslemme vericem aslında dedi.
Beslenmesiyle ilgili bana bir tabak çizdi:

Tabağın 1/4' i protein
1/4 ktam buğday ya da irmik belki yulaf
1/4'i sebze
1/4'i baklagil olacak diyor.

Nasıl yani her gün iki öğünde hem protein mesela 2 kaşık yoğurt ( ben yoğurdu ikindi ara öğünü olarak veriyordum bir bardaktan biraz az öyle yapma her yemeğe dağıt dedi) hem bakliyat mı olacak ben açıkçası eti haftada bir 1 kaşık bakliyatı da haftada bir iki kaşık olarak veriyordum.

Bakliyat bitkisel protein dedi. Ama ben verenem ki o kadar yoğurt desen ger akşam antibiyıtik içiyor antibiyotik saatine yakın vermiyordum. Hem demirli şeyle yopurt olmaz ki

Beyaz un şeker tuz olmasın dedi kurabiye yapıyordum şekersiz gerek yok meyveyi taze yesin dedi

İşlenmiş gufalar verme sedi peynir tarhana pekmez???? Veriyordum ben bunları

Kafam çok karışık

Ben bu kadar protein verirsem her tabakta artar üre kreatin dedim artmaz dedi

Allaah aşkına siz nasıl besliyorsunuz yavrularınızı ya sağlıklı bebek bile bu kadar protein yüklenmez ki , of.

Ben diyaliz hemşiresiyim İstanbula gelme şansınız varsa tıbbiyede çok iyi doktorlar tanıdım önerebilirim.

Ah o diyaliz. Allahım bir daha yaşatmasın bugünümüzü aratmasın inşallah amin.

Sağolun tamam olur tabi hele de bealenme konusunda destek olabilecek biriyse bir de cerrahi konumuz var tabi. Teşekkürler

Ben bursadayım ama gidebiliriz inş.

Ama üni hastanesi çok kalabalık olmuyor mu ilgilenirler mi başka yerin hastasıyla bir kere yaşadık da bunu.
Biz de çapa doktorlarına görünmüştük asslında. Sizin oplunuz ne tedavisi görüyor şimdi nasıl çok geçmilşolsun inşallah

Çok sapolun değerli fikirleriniz için. AileniZdekilere de allah şifa cersin inşallah. Evet ben de böyle düşündüm aslında ilk doktorunu kaybetmemem lazım hem de bir devlet gastanesinde de takibi olmalı.

Dediğiniz gibi dün özel bir yere gittik ilgilendi sağolsun hoca ama beslenme konusunda daha çok kafam karıştı diyebilirim.

RapOrlar zAten koca dosya halinde arabanın arkasında biz nereye o oraya.
Evet bana dediğiniz gibi bir hekim lazım aslında da bulamıyorum bu gittiğimiz ist üni profu her öğün az az bakliyat ve protein ver dedi falan kafam çok karıştı başka bir yere daha gideceğim sanırım. Bana 3 ayda bir senede bir gelseniz de olur dedi.

Ya işte oplumun durumu tedavisiz ki böyle diyorlar böbrekler ne zaman biter bilmiyoruz ama bitebilir diyorlar. devlette kan idrar takibi fakan boyle gececek yıllar. Bir de operasyon var ama pek de umutlu değiller ben yine de prof bi girsin baksın istiyorum mesanesine onlar da istiyor bakmak ama devletteki takip eden nefroloıve cerrah bu işe ne der konuşmaya dahi çekiniyorum

Allahım kimseyi kimsenin evladını bir bebeği çoçuğu hastanelere hastalıklara düşürmesin inşallah amin
Sagol canım ilgin için kimsem yok ilgilendiğin için biliyor musunuz

canım evet dediğin dogru sekerli seylere alıstırmamak lazım ancak proteinden kısmak lazım proteinfen kısınca besinlerdende kısıyoru mecburen seker ve yag dan gelmesi lazım enerjinin.
rica ederim ayrıca insallah oglusun saglıgına kavusur . herkesin bebekleri huzurka büyür

kan testi yaptırmıstık idarda idrar olmamıs tam tekrar yaptırcaz kanda keeatin ve basja degerlerde yüksek cıkmıs üni hastanesine gidiyoruz ultrasyonu erken tarihe cekmişler. sizdede oluyormuydu degerler yükselmesi birde çiş yaparken acı varmıydı .benim oglum uykuda bile mızmızlanıyor arada aglama sesi çıkarıp susuyor ve cok sık uyanıyor

Özelde oldu canım devlete de götürduk 3 ay kimse birsey anlamadı intaniyede yatti durdu artık bizi 6 aylık antibiyotik tedavisine başlayacaklaedi allahtan üniversite hastanesine götürdüm orada dediler ureterini kapalı büyük ihtimalle ilk ameliyat yapan taşı alan doktor zedelemis buna da şükür dedik en azından farkettik çok şükür bin şükür 17 yasinda neler yaşadı kardeşim inşallah Rabbim Şafi ismiyle şifa verir bütün hastanelere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…