benim oğlumdada böbrek büyümesi
annesi ben diyetisyenim üzülme kilosu cok dusuk degil .yani 1 yasında 10 kg. olması normal alır insallh kiloda. simdi yumurta en kaliteli protein onu yemeli hergün bir tane. süt yogurt ikisinin toplamı 1 su bardagını gecmesin . et tavuk balık yedirmek istiyorsan ogün süt yogurt yemesin et tavuk balık bir el avuc içi büyüklüğünde ölçüsü.yasa yarım bardak süt yogurt yarın avuc içi büyüklüğü et tavuk balık köfte. ekmek 2ince dilim gecmesin . bir ince dilim ekmek üç yemek kasıgı pirinç pilavı 3 yemek kasıgı bulgur pialavı 3 yemek kasıgı makarna 3 yemek kasıgı un ile esdeger yani ekmek vermiyorsan onlardan verebilin . kurubaklagil yemekleri verme mercimekyir nohut fasulye gibi. vucudunda sodyum potasyum fosfor kısıtlaması gerktirecek birsey varmı bilmiyom ama eger varsa gün içinde 8 yemek kasıgı sebzeden fazla tüketmesin. ve buda susuz olsun vede netten bak içinde potasyum fosfor cok olan sebzelerden olmasın ıspanak gibi. meyvede en fazla bir avuc içi kadar olsun oda aynı sekilde netten bak fazla fosfor potasyum içeren muz gibi meyveler olmasın elma iyi bir tercih. marketlerde pronot bisküvi satılıyo o proteinsiz onu rahatlıkşa tüketebilir. nisasta kurabiye yapabilin .nişasta peltesi yapabilin . 2 yemek kasık nisasta 3 yemek kasık sekerle içine meyvesini katabilirsin.birde düsük proteinli özel ekmek makarna pirinç felan satılıyo piyasada onlarıda kullnabilirsin. anne sütü alıyosa oglus . herzman süt yogurt verme diğerlerini verebilin
İnanamıyorum çok sevindim şuan bunları okuduğuma dediklerinize dikkat edeceğim çok teşekkür ederim ilginiz için. Aslında bana kıısıtlama vermedi doktor abartmadan ver dedi mesela eti sorduğumda ama abartmadan et ne demektir ki sen bul diyor gıcık.
Sür vermiyorun proteini ağır gelir diye ama yoğurt yiyor her gün hem fe çok seviyor 150 ml yerdir versem 200 yiyor. Kahvaltıda bir yumurta yiyor et vereceğim gün yumurtayı az veriyorum. Bakliyat haftada bir haşlayıp iki iki buçuk kaşık olarak veriyorum. Peyniri de kahvaltısa veriyordum ama onu başka öğüne dağıtmayı düşündüm süt yerine ne bileyim.
Hazır gıda vermek istemiyorum daha fazla zararı olabilir diye. Korkuyorum açıkçası sizce?
Nişastayı hiç denemedim deneyeceğim teşekkürler. Mısır mı buğday mı öyle çeşitleri vardı galibao
Yalnız size bir şey söyliyim mi ben umuta bu kadar az şey versem doymaz. Tamam 9 buçuk kilo ama baya yiyor maşallah sübhanallah. Her yemek sonrası kaka yapar meredeyse ve bir dakika durmaz kilo almayışı bunlardan mı hastalıktan mı bilmiyorum.
Hele meyveye bayılır kuru yaş ne olursa önüne veriyorum bütün parmaklarıyla yiyor.
Ekmeği de baya yiyor ama tambuğday da baya protein varmış. Ben az önce ona kurabiye yaptım 3 vardak tambuğday 1 beyaz un üzüm elma bir tane ceviz bir çatal tereyağ biraz zeytinyağdan. 12 tane öıkı büyük büyük iki tane yedi bile çok seviyor bilmiyorum kafam çok karışıyor aç bırakmam daha doğru mu ıolacak yani.
Benim kafamı et karıştırıyor acaba o mu üresini çıkarttı diye iyice kesesim var ama olmaz tabi onun avucu kadar değil mi. Emse keşke nerdeee çoktan bıraktı.
Çok teşekkür ediyorum size hızır gibi yetiştiniz gerçekten.