Oğlum böbrek hastası ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum

Canım benim çok üzüldüm yavrunuza da. Neler yaşamış küçük bedeniyle benim yavrum gibi. Benzer şeyler yaşamısız gibi. Sizi çok iyi anlıyorum o anlattığınız düşünceler var ya aslında ben de hep öyle düşünüyorum oğlum sonsuz şükürler olsun ki yaşamaz diyorlardı ama iyi durumda hele de hastanede gördüğüm hastalardan sonra ne kadar şükretsem az. Evet allahu teala derdi veriyorsa dermanımı da veriyor onu yoktan var etti 30 gün bir camın arkaasından gördüm onu yaşamaz eve gelemez nakile kadar dayanmaz dediler süt bile sağdırmadılar bana üresi kreaitini tavandı düşmüyordu diyalize rağmen sonra birgün aniden emzirmeye gel diye aradılar beni birden bir günde her şey değişti sanki değerler normale yaklaştı allahım onu bana bağışladı ölümlerden döndürdü. Açıkçası doktorlara da çok güvenmiyorum ben polikistik dediler 1.5 ay boyunca mahfettiler bizi. Sonra da bir şey yokmuş gibi tanı değişti. Ben hep allahıma güvendim inandım onlara kalsa üç günlükken kefeni hazırdı benim oğlumun ama rabbim merhamet etti. İnaşialh daha da fazla edecek o en merhametli anneden bile merhametlidir güzel rabbim acısın evlatlarımıza şifa versin şafi adıyla inşallah. Öok sevindim evladınızın şuan iyi olmasına. Demesinler aman allah korusun. Bize dediler ama bilmiyoruz tabi ileride böbrekler yetmeyebilir iflas edebilir dendi belki. 72 ye 28 şuan birbirini compense ediyorlarmış neden bu kadar olumsuz konuşuyorlar bilmem şaşırıyolar bence ölecek çocuğun böyle olmasına. Eşinizin yapıtığını daha çok ben yaparım benim eşimde sizin gibi rahattır der hep Allahtan der ağla üzül çabala neyi değiştirecekain der allah ol dedik sonra der tabi doğru bunlar çok doğru ama insanım içi sıkılıyor yüreği kanıyor elinden bir şey gelsin istiyor.
Ben de evladımı nereye takip ettireceğim bilmiyorum eski doktorları devlette şimdi de özelde bulduk ist üni de prof yani özel dediysem hasttaneye geliyor. Kime ameliyat ettirsek kafamız çok karışık pipisinden girip bir mesane kisti var onu patlatacaklar ama duvarı kalınmış görülmesi zor göreemediler falan o yüzden kafam çok karışıyor. Yanlış patlatılırsa mesaneyi delme riski var ve böbrrklere kaçak riski de var her iki domtor da bunu söyledi. Devletteki hatta eskiden yapmış mesaneyi delmiş anlattı bunu. Ama dün prof da dedi ki iyi birisinin yapmasınlazım falan ona mı yaptıraak o zaman da devlettekiler ilgilenmez ki eskisi gibi bbu şehirde de başka doktor yok

Allah hepimizin yavrularına şifa versin inşalah tez zamanda. Ne diyaliz ne nakile gerek kalmadan sapasağlam yaşadınlar büyüsünlrr önce allah yolunda giden evlatlar olsunlar inşallah.
Bakın Allahın mucizesi bu ölecek dedikleri çocuk suan sapasaglam. Çok daha iyi olacaktır inşallah. Bence başka yere goturursek ilgilenirlrrmi ilgilenmezler mi diye düşünmeyin. Siz çocuğunuz için en iyisini ariyorsunuz. Hayat memat meselesi gibi bişey. İyice araştırın sorun danışın. Kararınızı öyle verin bence. Sonuçta çocuğunuzun sağlığı hepsinden daha onemli. Rabbim yardımcınız olsun. Dua edicem sizin yavrunuz ve tum hasta yavrular için

Merhaba benim 13 ayı biten bir oğlum var. Allah bağışlasın inşallah onu da herkesin evladını da.
Daha karnımdaydı böbreklerde mesanede kistler görüldüğünde am hep basit denmişti. Suyum bitti erken doğdu 3 günlükken diyalize başladı. Çok zor günlerdi ölecwk dendi polikistik dendi. Sonra sonra tanı değişti iki kez ameliyat oldu idrar çıkışndaki darlık açıldı şimdi de mesanedeki üroterosel için ameliyattan bahsediliyor ama emin olamıyorşar olursa iyileşecek de demiyorşar onlara göre oğlum için diyaliz ve nakil kaçınılmaz. Böbrekleri şuan %72 ye % 28 çalışıyor. Son günlerde üre ve kreatin değerleri artmaya başladı. Ameliyat olsa geçecek mi belli değil kesin değil diyorşar.

Üre kreatin ürik asit ğeoteinin son atık ürünleri bu yüzDen oğluma proteini sınırlı vermem lazım diye düşünüyorum düşünüyorum cunku böbrek doktoruna ne kadar et vermeliyim dediğimde abartmadan ver dedi ani dedim ben bilmem kendin bak bul givisinden konuştu onu Allaha havale ediyorum.

İçinizde bu sorunu yaşayan var mı basıl beslemeyliyim oğlumu her gün bir yumurta bir bardaktan az yogurt veriyorum. Ama diğer proteinlerden çok korkuyorum tabi bunlardan da.

Niye hep olumsuz konuşurlar ki yüzde 28 e 72 çok munakt sınır yani belki teki yetecek oğşuma her zaman hepsi niye yüzüme yüzüme ileride diyaliz oşabilir bu hastalarda der ki. Elimden ne gelir ki hiçbir şey sadece şükür dikkat ve gözyaşı. Oğlumun içinde kim bilir neler oşuyor aöa benim elim kolum bağlı bana fikir verin arkadaşlar var mı güvenilir öocuk böbrek doktoru. Öyle bir şey ki istanbulda değilim orda cerrah ve soktor buldum özel muayahanesi var burdakiler devlette devleletteliler doğdugundan beri ilgileniyor bir yandan da kafam karışık hangisine takip ettirmem ameliyat ettirmem daha doğru olur bilmiyorum
**---*- KIsacası, evet çok uzun olmuş kusura bakmayın yani kısaca oğluma kronik böbrek hastası diyorlar şuan sonsuz şükürler olsun yetiyor ama ileride yetmeyecek büyük olasılıkla diyorlar tabi ben allaha güveniyorum o ayrı.
Oğlumu peotrini sınırlı vermeliyim var mı bana yardımcı olabilecek fikir verbilecel anneşer her corbasına et katıyor her yemeğine yumurta süt içiriyor ama ben yemek bile bulamıyorum doğru düzgün yapmaya ve tabi bir de çocuk nefrolog öneriniz var mı teşekkür ederim...

Allaha rabbime verdiği vermediği her şey için en çok da yoktan var ettiği ölümlerden döndürdüğü oğlum için sonsuz şükürler olsun allah kümseyi evladıyla sınamasın tüm hastalara şifa versin inşallah.
canım ogluşun kaç kilo . birde suan diyalize giriyormu. merak etme annesi bebeklerde protein kısıtlanıyor ama yinede cok kısıtlı değil yani yefikleti yeter ona . insallh atlatır

Anladım allah çok çok yardımcısı olsun onunada inşallah o da çok zor şeyler yaşamış yaşıyor da inşallah her şey rast gider de hayatına normal olarak devam edebilir sorunsuz şekilde.

Ben ankarada değilşm ama olabilir orayı da süşünürüm yaeın istnbulda agmet nayır barmış ona gideceği bakalım neler diyevek olmaSa kapı kapı doktor doktor ggezicem belki biri iyileşmesine veaile olur. Ama ilte ığlumun hasstalığının şuan için bi yesavisi yok yani ameliyat oldu yine ollacak ilk aneliiyat işr yaradı darlık açıldı şimdi de mesanede bir başoncuk var kalın duvarlı biraz şüpheliydi emin olamadı doktorlar onu patlattırıvaz ama hangi doktora bilmiyoruz bir yanınız eskiden beri takip eden cerrah yalpaın ama baska doktorlar da bmbrek takibi yapsın diyor bir yanımız bulduğumuz profesör yapsın diyor ama myle olunca da devletteki eaki doktor ilgilenmez diye ensişe yapıyorum onlar daha eniş bilgiye sahip çünkü bilmiyorum.
Doğru karar hayırlı kararı nasıl vericez bilmiyorum ve önümde iki gün var. Pazartesi ya proftan ya da devletten gün almam lazımm kesin tedavi olur mu işe yarar mı kimse bilmiyor ama yine de yaptıracağız. Tabi biraz da suvarı kalınmış xor olur dedi prof ama bilmiyorum devletteki becereme mi acaba ona da iyi demişlerdi oğlumj darlığını tamamen kesmiş aççabilmiş mesesla çok karışığım. İlle de bu işin sonj böbrek yetmezliği mi onu da bilmiyorum öyle konuşmalar da yaptılar çünkü. Of iyice karıştırdım yazdıklarımı kusura bakmayın
Estağfirullah nedemek Allah minik yavrunuza şafi ismiyle şifa sizede dogru karari verwbilme gucu versin insallah Allah yardimciniz olsun

Bakın Allahın mucizesi bu ölecek dedikleri çocuk suan sapasaglam. Çok daha iyi olacaktır inşallah. Bence başka yere goturursek ilgilenirlrrmi ilgilenmezler mi diye düşünmeyin. Siz çocuğunuz için en iyisini ariyorsunuz. Hayat memat meselesi gibi bişey. İyice araştırın sorun danışın. Kararınızı öyle verin bence. Sonuçta çocuğunuzun sağlığı hepsinden daha onemli. Rabbim yardımcınız olsun. Dua edicem sizin yavrunuz ve tum hasta yavrular için
Evet öyle doğru söylüyorsunuz başka yere ben zaten kesin götüreceğim ama ameliyat konusu işte karışık zor bir operasyon değil diyorlar ama riski var tabiki en çok da şu baloncuğu patlatmak yerine mesaneyi delme riski korkutuyor bizi. Devletteki hekim bir kere yaşamış bunu Bir de yeri zor görülmediği için endişeliydi sanırım ama en son konuşmada muhtemelen vardır mesaneyi doldurduğum için göremiyorumdur dedi baya ünlü bir radyoloji profuna ultrason ve voidinge gitrik o da aynı şeyi dedi mesane doldurduğu için göremiyordur dedi. Prof ise o da duvarı çok kalın işi bilen yapmalı yoksa altına kaçırır işlem sırasında dedi hani bana yAptırın demek sanırım bu. Ona yaptırmayı bir yanım istiyor bir yanım istemiyor devletteki cerrah doğdu doğalı biliyor iyi de bir cerrah ama tuhaf kafası karışık çok dolu bir hastane ondan diye düşünmüştüm. Aslında iki cerrah da yapmayı gerekli görmüyordu ama konsey toplandı falan yapsak iyi olabilir modundalar. İnanın bu doktorlar der bize gelmedini onlara devam edin derler. Nefrolog kesin gidicem de cerrah işte nasıl olur. Tabi işin maddi durumu nolur onu da bilmiyorum yolun ortasında yetemezsek cerrah profun ameliyat masrafı nefrolog profesörün ücreti tamam da tetkikleri bilmiyorum ultrason istedi iki gün önce 500 tl coiding 1000 tl adama dedik fıtıkları da vardı bakar mısınız uğraşamam bir 500 daha mı vermek istiyorsunuz dedi yani bilmiyorumm her yönden düşünmek Zorundayız. Neyse ilginiz için teşekkürler bakalım yarı ahmet hoca ne diyecek randevu almıştık. Allah sizin de bizim de hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Estağfirullah nedemek Allah minik yavrunuza şafi ismiyle şifa sizede dogru karari verwbilme gucu versin insallah Allah yardimciniz olsun
Teşekkür ederim inşallah cümlenize istaire yatsam hangi hekim hayırlısı diye nasıl yapmak şazım olue mu öyle bir şey ki önceden yaptım ramazanda üç kee bir tanesini hatırlıyorum hayırlı mı diye soemuştum rüyamda da devlettiki gıcık böbrek dontorunu gördüm göZü de mavii yeşildi neyse çok teşekkür ederim ilginiz için. Sağolun.

Teşekkür ederim inşallah cümlenize istaire yatsam hangi hekim hayırlısı diye nasıl yapmak şazım olue mu öyle bir şey ki önceden yaptım ramazanda üç kee bir tanesini hatırlıyorum hayırlı mı diye soemuştum rüyamda da devlettiki gıcık böbrek dontorunu gördüm göZü de mavii yeşildi neyse çok teşekkür ederim ilginiz için. Sağolun.
Tabi istihare yapabilirsiniz birde oyle deneyin insallah hakkinizda hayirlisi neyse o olsun

Kesinlikle üniversite hastanesine git benim kardeşim de suan böbrek rahatsızlığı yaşıyor bizimkisi doktor ureterini zedelemis böbrek taşını alırken aylardır enfeksiyon diye bizi oyaliyorlardi az kalsın böbreğini alacakları şimdi stent takildi sonrası darlik açılırsa ne mutlu bize ama acilmazsa açık ameliyat sen de korkma inşallah düzelecek sonuçları hiçte kötü değil.

canım ogluşun kaç kilo . birde suan diyalize giriyormu. merak etme annesi bebeklerde protein kısıtlanıyor ama yinede cok kısıtlı değil yani yefikleti yeter ona . insallh atlatır
İnşallah canım teşekkür ederim. 9 kilo 4 aydır aynı kilo almıyor. Şuan girmiyor üç günlükken başladı bir ay girdi inşallah allahım yaşatmasın bir daha o kötü günleri inşallah.

Biliyor musunuz nasıl oluyor kısıtlama ne kadar mesela ne yedirmeliyim. Kurabiye yaptım ona çok seviyor tam buğdayla beyaz un karıştırdım içine üzüm elma bir ceviz bir kaşıktan az tereyağ biraz zeytinyağ koydum ama korkuyorum tam buğdayda beyazda da baya protein varmış Eskiden tam buğday yulaf dalan karıştırıyorsum ama protein artarmış. Hareketli diye kilo almıyor diyorlar onu da soracağım yarın inşallah. Sizin diyalizle bir alakanız yoktur inşallah allah korusun

Kesinlikle üniversite hastanesine git benim kardeşim de suan böbrek rahatsızlığı yaşıyor bizimkisi doktor ureterini zedelemis böbrek taşını alırken aylardır enfeksiyon diye bizi oyaliyorlardi az kalsın böbreğini alacakları şimdi stent takildi sonrası darlik açılırsa ne mutlu bize ama acilmazsa açık ameliyat sen de korkma inşallah düzelecek sonuçları hiçte kötü değil.
böbrek taşı derken bak neler gelmiş başına ya Kaç yaşında çok üzüldüm gerçekten allah yardımcısı olsun şifa versin nerede oldu bu olay. Özellerde mi. Hayır nasıl oyalarlar ki vicdansızlar beceriksizler .
Gittiğimiz yer eğitim ve araştırma hastanesi olarak geçiyor üni ye de gittik ama ya bize ya onlara devam edeceksiniz kronik hasta çünkü dedi. Biz de her şeyini eski hasanede detaylı biliyor diye orayadevam ettik.

Nasıl kardeşiniz şimdi inş iyidir.darlık açılır inşallah tam olarak nerede puv mu hastalık. Açık bize de demişlerdi ama korkmayın dün darlıktan ameliyat olan bebek gördüm 14 aylık sapasağlamdı naşallah. Üzülmeyin inş her şey güzel olacak biz Allaha sığınalım isterse en iyi doktor olsun Allah isteyecek önce. Sağolun inşallah benim yavrum da düzelir değerlere prof sınırda çalışıyor dedi moralimi bozdu benim Yüce rabbim bu günümüzü aratmasın inşallah

böbrek taşı derken bak neler gelmiş başına ya Kaç yaşında çok üzüldüm gerçekten allah yardımcısı olsun şifa versin nerede oldu bu olay. Özellerde mi. Hayır nasıl oyalarlar ki vicdansızlar beceriksizler .
Gittiğimiz yer eğitim ve araştırma hastanesi olarak geçiyor üni ye de gittik ama ya bize ya onlara devam edeceksiniz kronik hasta çünkü dedi. Biz de her şeyini eski hasanede detaylı biliyor diye orayadevam ettik.

Nasıl kardeşiniz şimdi inş iyidir.darlık açılır inşallah tam olarak nerede puv mu hastalık. Açık bize de demişlerdi ama korkmayın dün darlıktan ameliyat olan bebek gördüm 14 aylık sapasağlamdı naşallah. Üzülmeyin inş her şey güzel olacak biz Allaha sığınalım isterse en iyi doktor olsun Allah isteyecek önce. Sağolun inşallah benim yavrum da düzelir değerlere prof sınırda çalışıyor dedi moralimi bozdu benim Yüce rabbim bu günümüzü aratmasın inşallah
benim oğlumdada böbrek büyümesi
İnşallah canım teşekkür ederim. 9 kilo 4 aydır aynı kilo almıyor. Şuan girmiyor üç günlükken başladı bir ay girdi inşallah allahım yaşatmasın bir daha o kötü günleri inşallah.

Biliyor musunuz nasıl oluyor kısıtlama ne kadar mesela ne yedirmeliyim. Kurabiye yaptım ona çok seviyor tam buğdayla beyaz un karıştırdım içine üzüm elma bir ceviz bir kaşıktan az tereyağ biraz zeytinyağ koydum ama korkuyorum tam buğdayda beyazda da baya protein varmış Eskiden tam buğday yulaf dalan karıştırıyorsum ama protein artarmış. Hareketli diye kilo almıyor diyorlar onu da soracağım yarın inşallah. Sizin diyalizle bir alakanız yoktur inşallah allah korusun
annesi ben diyetisyenim üzülme kilosu cok dusuk degil .yani 1 yasında 10 kg. olması normal alır insallh kiloda. simdi yumurta en kaliteli protein onu yemeli hergün bir tane. süt yogurt ikisinin toplamı 1 su bardagını gecmesin . et tavuk balık yedirmek istiyorsan ogün süt yogurt yemesin et tavuk balık bir el avuc içi büyüklüğünde ölçüsü.yasa yarım bardak süt yogurt yarın avuc içi büyüklüğü et tavuk balık köfte. ekmek 2ince dilim gecmesin . bir ince dilim ekmek üç yemek kasıgı pirinç pilavı 3 yemek kasıgı bulgur pialavı 3 yemek kasıgı makarna 3 yemek kasıgı un ile esdeger yani ekmek vermiyorsan onlardan verebilin . kurubaklagil yemekleri verme mercimekyir nohut fasulye gibi. vucudunda sodyum potasyum fosfor kısıtlaması gerktirecek birsey varmı bilmiyom ama eger varsa gün içinde 8 yemek kasıgı sebzeden fazla tüketmesin. ve buda susuz olsun vede netten bak içinde potasyum fosfor cok olan sebzelerden olmasın ıspanak gibi. meyvede en fazla bir avuc içi kadar olsun oda aynı sekilde netten bak fazla fosfor potasyum içeren muz gibi meyveler olmasın elma iyi bir tercih. marketlerde pronot bisküvi satılıyo o proteinsiz onu rahatlıkşa tüketebilir. nisasta kurabiye yapabilin .nişasta peltesi yapabilin . 2 yemek kasık nisasta 3 yemek kasık sekerle içine meyvesini katabilirsin.birde düsük proteinli özel ekmek makarna pirinç felan satılıyo piyasada onlarıda kullnabilirsin. anne sütü alıyosa oglus . herzman süt yogurt verme diğerlerini verebilin

annesi ben diyetisyenim üzülme kilosu cok dusuk degil .yani 1 yasında 10 kg. olması normal alır insallh kiloda. simdi yumurta en kaliteli protein onu yemeli hergün bir tane. süt yogurt ikisinin toplamı 1 su bardagını gecmesin . et tavuk balık yedirmek istiyorsan ogün süt yogurt yemesin et tavuk balık bir el avuc içi büyüklüğünde ölçüsü.yasa yarım bardak süt yogurt yarın avuc içi büyüklüğü et tavuk balık köfte. ekmek 2ince dilim gecmesin . bir ince dilim ekmek üç yemek kasıgı pirinç pilavı 3 yemek kasıgı bulgur pialavı 3 yemek kasıgı makarna 3 yemek kasıgı un ile esdeger yani ekmek vermiyorsan onlardan verebilin . kurubaklagil yemekleri verme mercimekyir nohut fasulye gibi. vucudunda sodyum potasyum fosfor kısıtlaması gerktirecek birsey varmı bilmiyom ama eger varsa gün içinde 8 yemek kasıgı sebzeden fazla tüketmesin. ve buda susuz olsun vede netten bak içinde potasyum fosfor cok olan sebzelerden olmasın ıspanak gibi. meyvede en fazla bir avuc içi kadar olsun oda aynı sekilde netten bak fazla fosfor potasyum içeren muz gibi meyveler olmasın elma iyi bir tercih. marketlerde pronot bisküvi satılıyo o proteinsiz onu rahatlıkşa tüketebilir. nisasta kurabiye yapabilin .nişasta peltesi yapabilin . 2 yemek kasık nisasta 3 yemek kasık sekerle içine meyvesini katabilirsin.birde düsük proteinli özel ekmek makarna pirinç felan satılıyo piyasada onlarıda kullnabilirsin. anne sütü alıyosa oglus . herzman süt yogurt verme diğerlerini verebilin
bide benim oglumda da böbrek büyümesi var daha doktora gösteremedik daflıktanda olabilir nasıl bir ameliyat cok zorlandımı yavrucak

bide benim oglumda da böbrek büyümesi var daha doktora gösteremedik daflıktanda olabilir nasıl bir ameliyat cok zorlandımı yavrucak
Oglunuz kaç yaşında ne kadar zamandır böbrek büyümesi var. Benim oglumda da vardı hamileligimden itibaren dogunca acik ameliyat yapıldı darlık açıldı stent takıldı. Sonra kapalı ameliyatla stent alındı. Şuan bobreginde hafif bi genişlik var ama artmiyor çok şükür.

İnanamıyorum çok sevindim şuan bunları okuduğuma dediklerinize dikkat edeceğim çok teşekkür ederim ilginiz için. Aslında bana kıısıtlama vermedi doktor abartmadan ver dedi mesela eti sorduğumda ama abartmadan et ne demektir ki sen bul diyor gıcık.

Sür vermiyorun proteini ağır gelir diye ama yoğurt yiyor her gün hem fe çok seviyor 150 ml yerdir versem 200 yiyor. Kahvaltıda bir yumurta yiyor et vereceğim gün yumurtayı az veriyorum. Bakliyat haftada bir haşlayıp iki iki buçuk kaşık olarak veriyorum. Peyniri de kahvaltısa veriyordum ama onu başka öğüne dağıtmayı düşündüm süt yerine ne bileyim.

Hazır gıda vermek istemiyorum daha fazla zararı olabilir diye. Korkuyorum açıkçası sizce?

Nişastayı hiç denemedim deneyeceğim teşekkürler. Mısır mı buğday mı öyle çeşitleri vardı galibao

Yalnız size bir şey söyliyim mi ben umuta bu kadar az şey versem doymaz. Tamam 9 buçuk kilo ama baya yiyor maşallah sübhanallah. Her yemek sonrası kaka yapar meredeyse ve bir dakika durmaz kilo almayışı bunlardan mı hastalıktan mı bilmiyorum.

Hele meyveye bayılır kuru yaş ne olursa önüne veriyorum bütün parmaklarıyla yiyor.

Ekmeği de baya yiyor ama tambuğday da baya protein varmış. Ben az önce ona kurabiye yaptım 3 vardak tambuğday 1 beyaz un üzüm elma bir tane ceviz bir çatal tereyağ biraz zeytinyağdan. 12 tane öıkı büyük büyük iki tane yedi bile çok seviyor bilmiyorum kafam çok karışıyor aç bırakmam daha doğru mu ıolacak yani.

Benim kafamı et karıştırıyor acaba o mu üresini çıkarttı diye iyice kesesim var ama olmaz tabi onun avucu kadar değil mi. Emse keşke nerdeee çoktan bıraktı.

Çok teşekkür ediyorum size hızır gibi yetiştiniz gerçekten.

Darlık neresinde yani puv mı yani çişin mesaneden çıkış yeri mi darmış. Oğlumun da hastalığı o asıl hastalığı yani. Ameliyatı kapalı oluyor pipiden kamerayla giriliyor sistoskopi deniyor burada darlık kesiliyor yakılıyor rezeke diyorlar sonra sonda takılıyor ki dokular gelsin temizlensin orası diye. Zor değil bence herhangi bir sıkıntımız olmadı çok şükür endişelenmeyin ama bir an önce nefrolojiye gösterin derim. Belki de basit bir şeydir çoğu bebekte oluyormuş bu hastalığım çağın hastalığı diyorlar ne yazık ki.

İnanamıyorum çok sevindim şuan bunları okuduğuma dediklerinize dikkat edeceğim çok teşekkür ederim ilginiz için. Aslında bana kıısıtlama vermedi doktor abartmadan ver dedi mesela eti sorduğumda ama abartmadan et ne demektir ki sen bul diyor gıcık.

Sür vermiyorun proteini ağır gelir diye ama yoğurt yiyor her gün hem fe çok seviyor 150 ml yerdir versem 200 yiyor. Kahvaltıda bir yumurta yiyor et vereceğim gün yumurtayı az veriyorum. Bakliyat haftada bir haşlayıp iki iki buçuk kaşık olarak veriyorum. Peyniri de kahvaltısa veriyordum ama onu başka öğüne dağıtmayı düşündüm süt yerine ne bileyim.

Hazır gıda vermek istemiyorum daha fazla zararı olabilir diye. Korkuyorum açıkçası sizce?

Nişastayı hiç denemedim deneyeceğim teşekkürler. Mısır mı buğday mı öyle çeşitleri vardı galibao

Yalnız size bir şey söyliyim mi ben umuta bu kadar az şey versem doymaz. Tamam 9 buçuk kilo ama baya yiyor maşallah sübhanallah. Her yemek sonrası kaka yapar meredeyse ve bir dakika durmaz kilo almayışı bunlardan mı hastalıktan mı bilmiyorum.

Hele meyveye bayılır kuru yaş ne olursa önüne veriyorum bütün parmaklarıyla yiyor.

Ekmeği de baya yiyor ama tambuğday da baya protein varmış. Ben az önce ona kurabiye yaptım 3 vardak tambuğday 1 beyaz un üzüm elma bir tane ceviz bir çatal tereyağ biraz zeytinyağdan. 12 tane öıkı büyük büyük iki tane yedi bile çok seviyor bilmiyorum kafam çok karışıyor aç bırakmam daha doğru mu ıolacak yani.

Benim kafamı et karıştırıyor acaba o mu üresini çıkarttı diye iyice kesesim var ama olmaz tabi onun avucu kadar değil mi. Emse keşke nerdeee çoktan bıraktı.

Çok teşekkür ediyorum size hızır gibi yetiştiniz gerçekten.
hazır gıda derken içerdiği proteine bak canım ama zaten alıstırmamak lazım abur cubur. bugday yada mısır farketmez nisastada protein yok. oglunun demekki tam kısıtlanack bir seyi yok zaten o yasaki cocuk yese ese bir bardaklıl yogurt süt yer . bir köfte kadar et yer. bir degişim ekmek grubu yani bir ince dilim ekmek =3 yemek kasık plilav makarna bulgur=3 yrmek kasık un da 2 gram protein vardır . 1 degişim süt grubunda yani 1 su bardagı süt =1 kase yogurt 6 gram protein vardır. 1 değişim et grubunda yani 1 avuc içi büyüklüğü et tavuk balık= 1 kibrit kutu beyaz peynir = 1 orta boy yumurta bundada 6 gram protein var. senin bebek böbrek hastası olması gereken kilosu basına 1 geam altına inmemen lazım yani yasına göre 11 kilo olması gerek dersek en az 11gram alıcak . en fazlada böbrek hastalıklarında 1.5-1.8 arası yani 20 gram kadar . meyveyi ver ama bu hastalıkta fosfor potayum kısıtlaması varmı bilmiyom ona göre abartmamak lazım sevzede en fazla 8 yemek kasık kadar oda aynı fosfor potasyum kısıtlamasına baglı. yaglar serbest seker bal pekmez serbest ama cokda abartmadan

X