- 18 Temmuz 2015
- 74
- 26
- 34
- Konu Sahibi Umutsenben
Bebek için nasıl olurbilmiyorum ama ablamın ciddi ağır bir diyet listesi vardı hastalığı ilk teşhis edildiğinde. Kuru baklagil, un, şeker falan hep yasaktı. Size de bir liste vermiş olmaları gerekiyor şundan şu kadar miktarda diye.
Ablama göre bebeğinizdeki oranlar çok iyi gerçekten. Ama bu hastalık sinsi bir hastalık. Herkeste aynı şekilde ilerlemiyor malesef. Çok hızlı ilerleyip üç dört ay içinde diyalize bağlananlar da var, yıllarca idare edende benim gördüğüm kadarıyla. Üre ve kreatinin değerlerine çok dikkat edin.
Ablam konuya benden daha hakim tabi ki. Ona da söyleyeceğim girsin bir baksın. Tavsiyeleri mutlaka olacaktır. Ablamın doktoru ege üniversitesi hastanesinde prof. Dr. Hüseyin Töz. İmkanınız varsa bir randevu alın. Türkiyedeki en iyi doktorlardan biridir. Çok çok ilgilidir hastalarıyla. Kendi de başka bir hastalıktan müzdarip olduğu için sanırım bağ kurup empati yapabiliyor. Hiç bir sorunuz cevapsız kalmaz.
Ablam için en zor dönem beş yıllık hastalık dönemiydi. Yeme içme konusu çok kısıtlı, diyet çok ağır o dönemde. Diyaliz dönemi biraz daha rahat. Yemek konusu biraz daha normale dönse de çok çok az miktarlarda sıvı alımı zorluyor insanı. En rahat dönem nakilden sonraki dönem. Artık normal insanlar gibi yiyip içebiliyorlar, hayatları normale dönüyor. Yorgunluk bitkinlik kalmıyor. Çalışabiliyorlar, evlenip bebek sahibi bile oluyorlar. Tek diyet tuz diyeti. Yine tuzsuz yemeye devam. Başka hiç bir şeyde sıkıntı yok.
Bebeğinize acil şifalar diliyorum. Çok çok geçmiş olsun. Ben genelde buralardayım. Aklınıza takılan, sormak şstediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz bana her zaman.
Çok sağol bu kadar işgilendiğin için. Tamam size soracaklarım olursa kesinlikle rahatsız edeceğim.mesela nasıl ölçüyordunuz protein miktarını falan bir de saf karbonhidrat yemiyor muydu enerji alabilmek için ben araştırdım öyle yazıyor bal reçel şeker yemesi lazım falan.
Ablanıza verilen liste gibi bir liste verilmedi bana . En başta her şeyi yiyebilir dedi nefrolog işte süt bal hariç malum 1 yaşa kadar yasak bir de hazır mamayı kestirdi böbrekleri yorduğu için o kadar. Onun dışında son günlerde değerler artınca ben sordum proteini çok kaçırdım nasıl vermeliyim dedim abartmadan ver dedi yani dedim bilmiyorum sen karar ver bul gibisinden konuştu delirmiş sanırım toplantıya yetişecekti ama yine de böyle konuşulmaz yani. Ben de nasıl besleyeceğim hiç bilmiyorum işte proteini çok az tutmaya çalışıyorum. Nelere hevess ediyorum ama yapamıyorum hayır doğrusu bu mu onu da bilmiyorum yarın soracağım o istanbuldaki profa inşallah cevap liste verir.
Ablanızın doktoru yetişkin doktoruymuş baktım da yine de sağolun. Şuan asıl kararı cerrah da vermem gerekiyor nefrolog şehir şehir bakıcam en iyisini bulana kadar inşallah. Eski cerrah mı opere etmeli yeni bir prof mu.
Çok güzel ablanızın normale dönebilmesi ne mutlu maşallah. İnşallah oğlum diyaliz nakil süreçlerine gerek kalmadan iyileşir yaşayabilir. Tüm bebekler çocuklar hastalar iyi olur şifa bulur inşallah.