Oğlum böbrek hastası ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum

Bi blogger var. Facebook da ki sayfasının adı: çatı katı İlkay. Ona ulaşın. Onun kızının da böbrekle ilgili sorunları vardı. Ameliyat oldu. Hastane ve doktor tavsiyesini paylaşmıştı. Lütfen ulaşın. Ve bilgi alın
Evet teşekkür ederim. Orayı okumuştum zaten. Onun yavrusunun hastalığı bu kadar karmaşık değil neyse ki ameliyat çare olabiliyor. Benim oğlumun mesanedeki baloncuk pataltılacak kApalı olarak ama tedavi mi bu işe yarayacak mı değerler düşecek mi iyi bir şey söylemediler belli değil belki daha da kötü olmaz dediler. Ameliyat olup bitse keşke ama ömür boyu takip gerekecek ve ben bu noltada acaba en iyiaisi doğdu doğalı takip eden mi iyi olur yoksa başka şehirde özel muayahanesinde takip edecek doktorlar mı bilmiyorum inanın ya devlettekiler istanbula ameliyat yaptın devsm et derse acil bir şey olsa Allah korusun naparım başka şehirde bilmiyorum inanın

Allah şifa versin...

Abim 39 yasında ve 3 yaşından beri tek böbrekle yaşıyor. Çok terleme dışında bir problemi yok çok şükür...

Ek olarak bu işlerde Başkent ve Balcalı hastaneleri çok iyi...
Amin inşallah. Abinize de geçmiş olsun. Şanslı şanssızlardan demek ki abiniz tek böbrek sanırım herkese yetmiyormuş yetiyor mu? Ben avutuyordum kendimi ama bu doktorlar ileride nakil gerekebilir diye diye kafama yerleştirdiler.

Abiniz çocukken gençliğinde nelere dikkat etmiştş beslenme aktivite vb siz biliyor musunuz.

Tamam o hastaneleri de araştırayım teşekkür ederim.

Geçmiş olsun...Sadece protein değil potasyum içeren gıdalara da dikkat etmeniz lazım...Patates ve muz gibi...Yemeğin suyundan vermeyin ,tuz oranına dikkat edin...Tansiyon aletiniz yoksa edinin ...Tansiyon yükselince böbrek rahatsızlanır ,böbrekler rahatsızlanınca tansiyon problemi olur...Dr.nuz böbreği şimdilik ilaçlarla korumaya almıştır ...D,B ve folik asit antiasidoz,antipotasyum gibi... http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1307.htm

Geçmiş olsun...Sadece protein değil potasyum içeren gıdalara da dikkat etmeniz lazım...Patates ve muz gibi...Yemeğin suyundan vermeyin ,tuz oranına dikkat edin...Tansiyon aletiniz yoksa edinin ...Tansiyon yükselince böbrek rahatsızlanır ,böbrekler rahatsızlanınca tansiyon problemi olur...Dr.nuz böbreği şimdilik ilaçlarla korumaya almıştır ...D,B ve folik asit antiasidoz,antipotasyum gibi... http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1307.htm
Evet potasyum fosfor sodyum hepsine dikkat edilmesi lazım. Muzu da cok seviyor her bebek gibi. Yoğun bakımdayken tansiyonu hiç düşmüyordu ama çıktı çıkAlı doktorundan tansiyon hakkında bir şey duymadım sormuştum da açıkçası. Hayır dediğim gibi ilaç kullanmıyoruZ koruyucu doz antibiyotik dışında her akşam tabi. Onun dışında normal ferrum fort demir damlası ve vitamin damlası kullanıyoruz. Tuz hiç vermiyorum bilerek de bu yemek suyu kafama takılıyor besleyicilik mineraller suyuna mı geçiyor yani o zaman yemeğin faydası olur mu ki teşekkür ederim size de

Tansiyonunu düzenli ölçüyormusunuz? Verdiğim linki okuyun...Ayrıca hastaneden çıkarken size diyetisyen göndermeleri ,elinize liste vermeleri lazımdı...

Merhaba benim 13 ayı biten bir oğlum var. Allah bağışlasın inşallah onu da herkesin evladını da.
Daha karnımdaydı böbreklerde mesanede kistler görüldüğünde am hep basit denmişti. Suyum bitti erken doğdu 3 günlükken diyalize başladı. Çok zor günlerdi ölecwk dendi polikistik dendi. Sonra sonra tanı değişti iki kez ameliyat oldu idrar çıkışndaki darlık açıldı şimdi de mesanedeki üroterosel için ameliyattan bahsediliyor ama emin olamıyorşar olursa iyileşecek de demiyorşar onlara göre oğlum için diyaliz ve nakil kaçınılmaz. Böbrekleri şuan %72 ye % 28 çalışıyor. Son günlerde üre ve kreatin değerleri artmaya başladı. Ameliyat olsa geçecek mi belli değil kesin değil diyorşar.

Üre kreatin ürik asit ğeoteinin son atık ürünleri bu yüzDen oğluma proteini sınırlı vermem lazım diye düşünüyorum düşünüyorum cunku böbrek doktoruna ne kadar et vermeliyim dediğimde abartmadan ver dedi ani dedim ben bilmem kendin bak bul givisinden konuştu onu Allaha havale ediyorum.

İçinizde bu sorunu yaşayan var mı basıl beslemeyliyim oğlumu her gün bir yumurta bir bardaktan az yogurt veriyorum. Ama diğer proteinlerden çok korkuyorum tabi bunlardan da.

Niye hep olumsuz konuşurlar ki yüzde 28 e 72 çok munakt sınır yani belki teki yetecek oğşuma her zaman hepsi niye yüzüme yüzüme ileride diyaliz oşabilir bu hastalarda der ki. Elimden ne gelir ki hiçbir şey sadece şükür dikkat ve gözyaşı. Oğlumun içinde kim bilir neler oşuyor aöa benim elim kolum bağlı bana fikir verin arkadaşlar var mı güvenilir öocuk böbrek doktoru. Öyle bir şey ki istanbulda değilim orda cerrah ve soktor buldum özel muayahanesi var burdakiler devlette devleletteliler doğdugundan beri ilgileniyor bir yandan da kafam karışık hangisine takip ettirmem ameliyat ettirmem daha doğru olur bilmiyorum
**---*- KIsacası, evet çok uzun olmuş kusura bakmayın yani kısaca oğluma kronik böbrek hastası diyorlar şuan sonsuz şükürler olsun yetiyor ama ileride yetmeyecek büyük olasılıkla diyorlar tabi ben allaha güveniyorum o ayrı.
Oğlumu peotrini sınırlı vermeliyim var mı bana yardımcı olabilecek fikir verbilecel anneşer her corbasına et katıyor her yemeğine yumurta süt içiriyor ama ben yemek bile bulamıyorum doğru düzgün yapmaya ve tabi bir de çocuk nefrolog öneriniz var mı teşekkür ederim...

Allaha rabbime verdiği vermediği her şey için en çok da yoktan var ettiği ölümlerden döndürdüğü oğlum için sonsuz şükürler olsun allah kümseyi evladıyla sınamasın tüm hastalara şifa versin inşallah.
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin en kisa zamanda inşallah. Tabi ki ben bu işin ehli değilim kesinlikle söyleyeceklerim kendimin ne yapılabilir olumlu olmak için diye düşündüğüm şeyler söyleyeceklerim. Bence siz oglunuza bakabildiginiz kadar iyi bakin kesinlikle soğuk algınlığı grip vs şeyler geçirmesin. Yani ilaç kullanmak zorunda kalmasın extra başka hastalıklar için. En kötü ihtimalle tek böreği alinsa bile diğer bobregini sizin iyi bakmanız ve iyi bulacağınız bi doktor vesilesiyle inşallah kurtarirsin iz diye düşünüyorum. Hemen ilerde yetmeyebilir nakil falan filan diye düşünmeyin bence. Zaten normalde de tek bobregimizin çalıştığı söyleniyor. Ama tabi bunlar benim düşüncelerim tıbben geçerliliği var mı bilmiyorum. İnşallah em kötü ihtimalle tek böreği sağlığına kavuşur yavrunuzun

Vermediler. Hasta gibi davranılmadı pek. Tansiyon ölçmüyoruz öyle bir sıkıntısı olmadı sonsuz şükürler olsun ki ama ben yine de sordum birkaç kez. O listeyi nerden bulabilirim hangi doktor verir onu düşüünüyorjm askında coktan oludum zaten ben orayı

Geçmiş olsun Rabbim şifa versin en kisa zamanda inşallah. Tabi ki ben bu işin ehli değilim kesinlikle söyleyeceklerim kendimin ne yapılabilir olumlu olmak için diye düşündüğüm şeyler söyleyeceklerim. Bence siz oglunuza bakabildiginiz kadar iyi bakin kesinlikle soğuk algınlığı grip vs şeyler geçirmesin. Yani ilaç kullanmak zorunda kalmasın extra başka hastalıklar için. En kötü ihtimalle tek böreği alinsa bile diğer bobregini sizin iyi bakmanız ve iyi bulacağınız bi doktor vesilesiyle inşallah kurtarirsin iz diye düşünüyorum. Hemen ilerde yetmeyebilir nakil falan filan diye düşünmeyin bence. Zaten normalde de tek bobregimizin çalıştığı söyleniyor. Ama tabi bunlar benim düşüncelerim tıbben geçerliliği var mı bilmiyorum. İnşallah em kötü ihtimalle tek böreği sağlığına kavuşur yavrunuzun

Olsun böyle konuşmanız bile içime su serpti teşekkür ederim ilginiz içiin. Tıp yanlış teşhis koydu üç günlükken öldürdü benim oğlumu o yüzden güvenim tam değil.Aslında ben de öyle düşünüyordum ama işte doktorlar. Ve o kadar dikkat etmeme rağmen üre kreatin artışı beni allak bullak etti. Her şey Allahtan o isterse oğlum sapasağlam olur inş merhamet eder. Evet tek böbrek de yeter diyorlar ama bazıları da tek böbrek çalışa çalışa yorulur iflas eder diyor tam bir muamma bu hastalık. Mesela şuan değerleri ne durumda bilmiyoruz. Doktoruna gittim kan alalım en son et yumurta yemişti dedim sen her evham yaptığında alamayız biz de düşünüyoruz çoçığunu dedi her şeyi söylüyorumm aslında ben de gıcıklar gerçekten gıcık başka doktora gidicez yarın şehir dışı zor olacak dedi ama bakalım nasıl olacak.

İnşallah dediğin gibi olur canım zaten bağışıklık yoktur hep antibiyotik içiyor ben de dikkat ediyorum tabiki fazlasıyla ama işte olacaksa da oluyor. İnşallah güzel dileklerin için sağol

Olsun böyle konuşmanız bile içime su serpti teşekkür ederim ilginiz içiin. Tıp yanlış teşhis koydu üç günlükken öldürdü benim oğlumu o yüzden güvenim tam değil.Aslında ben de öyle düşünüyordum ama işte doktorlar. Ve o kadar dikkat etmeme rağmen üre kreatin artışı beni allak bullak etti. Her şey Allahtan o isterse oğlum sapasağlam olur inş merhamet eder. Evet tek böbrek de yeter diyorlar ama bazıları da tek böbrek çalışa çalışa yorulur iflas eder diyor tam bir muamma bu hastalık. Mesela şuan değerleri ne durumda bilmiyoruz. Doktoruna gittim kan alalım en son et yumurta yemişti dedim sen her evham yaptığında alamayız biz de düşünüyoruz çoçığunu dedi her şeyi söylüyorumm aslında ben de gıcıklar gerçekten gıcık başka doktora gidicez yarın şehir dışı zor olacak dedi ama bakalım nasıl olacak.

İnşallah dediğin gibi olur canım zaten bağışıklık yoktur hep antibiyotik içiyor ben de dikkat ediyorum tabiki fazlasıyla ama işte olacaksa da oluyor. İnşallah güzel dileklerin için sağol
Seni çok iyi anlıyorum evet bazı doktorlar gerçekten çok şeyyyyyy .... ama bikacina kızıp hepsine negatif enerji verme evet çocuğun bebeğin o senin evham yapman endiselenmen sorgulaman çok normal ama birazcık zor da olsa tevekkül et iyi bi doktor bulup ona güven. Onlar da sonuçta evliya değil ama bilgileri yetmese bile düzgün davranmak zorundalar ve bilmediklerini söylemek zorundalar. Ama tıp çok geniş bi alan o kadar çok bilgi var ki onlar da yanilabilur. Bütün hastalıklar için geçerli. Sen duani eksik etme Allah a güven

Amin inşallah. Abinize de geçmiş olsun. Şanslı şanssızlardan demek ki abiniz tek böbrek sanırım herkese yetmiyormuş yetiyor mu? Ben avutuyordum kendimi ama bu doktorlar ileride nakil gerekebilir diye diye kafama yerleştirdiler.

Abiniz çocukken gençliğinde nelere dikkat etmiştş beslenme aktivite vb siz biliyor musunuz.

Tamam o hastaneleri de araştırayım teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.

Açıkçası hepimiz gibi yaşadı, biz ne yediysek aynı şeylri yedi, sporla falan aradı yoktu. Bol bol su içiyordu, tuza çok dikkat ediyordu. Dediğim gibi çok terleme dışında pek problemi olmadı. Çalışmayan böbreği de geçen yıl alındı.

Kedimiz hasta birkac haftadir. Esimle omrumuzden ömür gitti onu aci ceker gordukce. Hep hasta bebegi olan anneleri düşünüyorum gunlerdir. Ne zordur kimbilir. Herkes anliyorum der ama ah be zordur o dilsiz yavruya diyet ayarlamak. Bence bir diyetisyene basvurun eger doktor yeterli aciklama yapmiyorsa. Bu arada kronik böbrek sorunu olan biri olarak icinizi herseye ragmen ferah tutun diyorum. Çaresi var artik bobrek sorunlarinin.

Umarım iyileşir oğlunuz , çok üzüldüm.

Ah canım ah inşallah dediğin gibi olur keşke hiç sorun olmadan yaşayabilse iyileşşe. Ablanız da çok gençmiş geçmiş olsun inş. şimdi iyidir inşallah zorlanıyor mu nakilli olarak. Kimbilir o da ne zor günler yaşamıştır.
Vermedi beslenme listesi geçende üresi artmıştı hocam eti yumurtayı fazla kaçırdım dedim eti nasıl vermeliyim dedim abartmadan ver dedi bana nasıl yani abartmadan dedim bir kaşık mı ben bilemem kendin bul gibisibden konuştu çok üzüldüm haftada bir kere şu kadar gram dese olmaz mıydı. Ona da uğramayacak sanıyor bu hastalıklar o zaman anlayacaklar işte.

bu oranlara bende aslında sevinmiştim ama baksanıza prof bugün böbrekler karnındayken gelişmemiş idrar yolu tıkalı olduğundan çiş içerde kaldıkça böbrekleri bozmuş sınırda çalışıyor dedi yine. Şimdi birbirini telafi ediyorlar ama bu hastalar ileride büyük ihtimal iflas olabiliyor dedi ama tabi ben üzmicem kendimi doktorlara inansam üç günlükken ölmüştü oğlum ama işte yine de çıkmıyor kafamdan devletteki de demişti ileride belki diyalize girebilir diye.

Olur hangi doktorlar var tavsiye edebileceğiniz. Ne yapacağımı şaşırdım oğlumun böbrekleri ne halde ve ben birşey bilmiyorum yapamıyorum baba yol gösterecek biri olsun istiyorum. Tedavi uygulanmıyor demek ki umutları mı yok acaba diyorum hiç olmadı nasıl besleyeceğimi söyleselerdi.aksi gibi eti yumurtayı yoğurdu hatta ilk defa yediği tavuğu bile çok ssevdi oğlum. Muz hurma kuruyemiş bakliyatı da seviyor ama veremiyorum hep böyle olacak değil mi ablanız nasıl dikkat etmişti

Bebek için nasıl olurbilmiyorum ama ablamın ciddi ağır bir diyet listesi vardı hastalığı ilk teşhis edildiğinde. Kuru baklagil, un, şeker falan hep yasaktı. Size de bir liste vermiş olmaları gerekiyor şundan şu kadar miktarda diye.

Ablama göre bebeğinizdeki oranlar çok iyi gerçekten. Ama bu hastalık sinsi bir hastalık. Herkeste aynı şekilde ilerlemiyor malesef. Çok hızlı ilerleyip üç dört ay içinde diyalize bağlananlar da var, yıllarca idare edende benim gördüğüm kadarıyla. Üre ve kreatinin değerlerine çok dikkat edin.

Ablam konuya benden daha hakim tabi ki. Ona da söyleyeceğim girsin bir baksın. Tavsiyeleri mutlaka olacaktır. Ablamın doktoru ege üniversitesi hastanesinde prof. Dr. Hüseyin Töz. İmkanınız varsa bir randevu alın. Türkiyedeki en iyi doktorlardan biridir. Çok çok ilgilidir hastalarıyla. Kendi de başka bir hastalıktan müzdarip olduğu için sanırım bağ kurup empati yapabiliyor. Hiç bir sorunuz cevapsız kalmaz.

Ablam için en zor dönem beş yıllık hastalık dönemiydi. Yeme içme konusu çok kısıtlı, diyet çok ağır o dönemde. Diyaliz dönemi biraz daha rahat. Yemek konusu biraz daha normale dönse de çok çok az miktarlarda sıvı alımı zorluyor insanı. En rahat dönem nakilden sonraki dönem. Artık normal insanlar gibi yiyip içebiliyorlar, hayatları normale dönüyor. Yorgunluk bitkinlik kalmıyor. Çalışabiliyorlar, evlenip bebek sahibi bile oluyorlar. Tek diyet tuz diyeti. Yine tuzsuz yemeye devam. Başka hiç bir şeyde sıkıntı yok.

Bebeğinize acil şifalar diliyorum. Çok çok geçmiş olsun. Ben genelde buralardayım. Aklınıza takılan, sormak şstediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz bana her zaman.

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah yardımcınız olsun. İnşallah hiç sorunsuz atlatırsınız bu zor günleri. Benim kızıma bu yaz fmf süphesi ile bazı testler yapıldı. Fmf de de en kötü etkilenen organ böbrekler olduğu için bizi bir prof a yönlendirdiler. Türkiyenin sayılı mefrologlarından biriymiş. Prof. Ayşe Öner.. Çok ilgili,bilgili bir doktor. Size yardımcı olacağına eminim. Biz muayenehanesine gittiğimizde 3 yaşından beri takip ettiği genç bir hastasına öyle sıcak sarıldıki o zaman anladım ilgili bir hekim olduğunu. Dualarım sizinle..

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah yardımcınız olsun. İnşallah hiç sorunsuz atlatırsınız bu zor günleri. Benim kızıma bu yaz fmf süphesi ile bazı testler yapıldı. Fmf de de en kötü etkilenen organ böbrekler olduğu için bizi bir prof a yönlendirdiler. Türkiyenin sayılı mefrologlarından biriymiş. Prof. Ayşe Öner.. Çok ilgili,bilgili bir doktor. Size yardımcı olacağına eminim. Biz muayenehanesine gittiğimizde 3 yaşından beri takip ettiği genç bir hastasına öyle sıcak sarıldıki o zaman anladım ilgili bir hekim olduğunu. Dualarım sizinle..

Teşekkür ederim allah sizin de evladınıza şifa versin inşallah. Şimdi iyidir inşallah evladınız. Tamam o doktoru da araştıracağım teşekkür ederim tekrardan.

Allah ım şifa versin
Allahım kimseyi evladıyla sınamasın acil şifalar versin süt kokulu kuzunuza

**** arkadaşlar size bir şey daha sormak istiyorum..
şöyle bir konu var oğlumun takibi sürekli gerekecek doğdu doğalı devletteki doktorlar her şeyi biliyor tabiki profesörler gibi özel muayahane gibi olamıyor. İki kere operasyon geçirdi şimdi bir tane daha geçirecek bu konuda ist üni meşhur profuyla da görüştük onlar da toplantı yaptı ameliyay acil değil tedavi olarak işe yarayacak mı onu da bilemiyoruz zor bir yerde baloncuk ama sol böbreği rahatlatmak adına yapalım belki durumu sabitleyebiliriz gibi konuştu. Buradaki devletteki cerrah da aşşağı yukarı böyle konuşmuştu aslında ona da güveniyorduk ama oğlumun durumu karışık olduğu için o da kafa karıştırıcı konuştu çok kez. Bir de çok meşgul ya adam da sanki kafa kalmamış. Ama iyi diyorlardı ona da. Hatta ameliyat kararı için sizin için de benim için de zor bir karar dedi. Şimdi kafam çok karışık tabi istanbuldaki profa ameliyat ettirmek istiyorum ama acaba buradaki cerrah opere etsee ama takipleri için özel bir nefrologa mı gitsek diyorum zira daha önce üniversiteye gittiğimizde oğlunuz kronik hasta tek yer takip etmeli ya biz ya onlar demişlerdi eğer dışarıda ameliyat ettirirsem oraya devam et diyebilirler böyle olunca da oturduğum şehirde allah korusun acil bir durum olunca gidecek kapımız kalmaz diye korkuyorum hani ameliyat olunca iyileşecek durumu olsa düşünmeyeceğim bu kadar da of bilmiyorum en iyisini istiyorum ama en iyisi hangisi.
Ramazanda ameliyat olmasıyla ilgili üç gece istiareye yatmıştım tek hatırladığım devletteki doktoruna soruyordum ve adamın gözleri mavi ya da yeşildi of. Of. Ama gıcık oluyorum ona da.

Acaba birkaç doktora takip olanlar nasıl yapıyorlar. Bir karar vermem lazım acik olarak başka böbrek doktoruna kesin gidicez de cerraha nasıl karar vermeliyiz sizce. Gönlüm en iyisine yaptırmak istiyor ama en iyisi kimdir ki.

Allah yardimciniz olsun.Anne tarafim hepsi kronik bobrek hastasi.Bende sadece kist var.Abim 24 yasindan beri ilac kullaniyor polikistige bagli tansiyon hastasi.Annemin bobrekler %30 calisiyor.Hayati diyetle geciyor ama yavrunuz cok kucuk.Insallah nakil bir umut olur size.

X