- 5 Şubat 2008
- 10.690
- 880
- 448
- 43
- Konu Sahibi AskKirintisi
-
bakıcı tutmak beni de geren bir mevzu benim de iznim bitiyor annem bakacak gelip bizde kalacaklar babamla beraber.Bakıcı tutmak çözüm olmazki, bebeğin seni görünce onada gitmiycek boşuna para ödemiş olucaksınız, ev işleri için birini bulabilirsiniz ona vereceğiniz paraya. Bir arkadaşımın oğluda 13 aylık biraz önce görüştüm 18 ayda bitiyormuş bu huyları.
Bende kitapta okudum 1 yaşında iken annesinden ayrı olduğunun farkına varırlarmış ama kızdıklarını falan ilk senden duyuyuroum. Benimki babaya çok düşkün o olunca beni aramaz anca acıkırsa ister.
Canım zaten bizde oğlumuz yüzünden problemliyiz. O doğunca birbirimizi unuttuk hayatımızı ona adadık eskisi gibi birbirimize ilgi gösteremedik haliyle, yakın zamanda bir hastalık geçirdi oğlum ve ikimizde çok gergindik o hasta diye sonra büyük bir kavga ettik ben konuşmuyorum o konuşmak istiyor ama iyice pişman olmasını istiyorum. Kayınvalidemde bizdeydi oğlum hiç rahat durmuyor hepimiz birbirimize girdik, çok yıprandım artık.
benim yeğenlerim de anneleri gidince aramaz arkasından ağlamazlardı ama ablama hiç düşkün değiller hala. bazen bu ne kadar sağlıklı diye düşünüyorum bazen de anneye bağımlı bireyler olarak yetişmemeleri daha mı doğru acaba diyorum kafam karışıyor.Oğlumdan 1 gün büyük bir akrabamın oğlu var ve hiç annesin aramıyor. Annesi giidiyor onun hiç aklına bile gelmiyor. Onlar nasıl duruyorda bizimkiler durmuyor, büyütürken hatamı yaptık diye düşünüyorum. Çocuk oturuyor annesi dantel örüyor.
ben de bir kez komşuya bıraktım aklım sürekli oğlumdaydı bir saatliğine resmi bi işim vardı oğlum komşumu çok sever onun kucağındaydı almaya gittim gayet mutluydu çok gücüme gitti:) demek beni aramıcak dedim hiç ağlamamış arkamdan moralim bozuldu valla... :) bencillik mi bu acaba....valla hayretle okudum yazdiklarini ben kizimi mecbur olmadigim surece kimseye emanet edemem heleki tatile cikmak aslaaa onsuz bir hayat dusunemiyorum benden baskasi ona iyi bakamayacak gibi geliyor bu konuda cok hassasim
valla nekdar yapisik gezecekki bize en fazla 2.5 yasina kadar bidaha bizi begenmezler arkadaslarini tercih ederler. ilk bebegim oldugu icin olabilir ama hamileyken anlamamistim bu kadar ona baglanacagimi kizim 9 aylik olacak biri kucagina alsa kiskaniyorum valla :kedi:
ben de asla bebeğimsiz duramam başkasının kucağında fazla kalsın dayanamam.ne bileyim ben bebeğime yapışık ikiz gibiyim.benimki daha 4.5 aylık beni ve babasını ayırt ediyor benim sesimi duyduğunda heyecanlanıyor başkası kucağına alınca dudaklarını büzüp ağlıyor.ben bitiyorum bu duruma.hep bana yapışık olsun istiyorum aslında bennn :kedi: belki haklısınız nefes alamayacaksınız kendinize vaktiniz kalmayacak ama ne bileyim hayat onla güzel zaten varsın bana yapışık yaşasın bu beni çok mutlu eder. opuyorumnanaktan
ben de asla bebeğimsiz duramam başkasının kucağında fazla kalsın dayanamam.ne bileyim ben bebeğime yapışık ikiz gibiyim.benimki daha 4.5 aylık beni ve babasını ayırt ediyor benim sesimi duyduğunda heyecanlanıyor başkası kucağına alınca dudaklarını büzüp ağlıyor.ben bitiyorum bu duruma.hep bana yapışık olsun istiyorum aslında bennn :kedi: belki haklısınız nefes alamayacaksınız kendinize vaktiniz kalmayacak ama ne bileyim hayat onla güzel zaten varsın bana yapışık yaşasın bu beni çok mutlu eder. opuyorumnanaktan
vereliniortak beni anlattin valla aynen herseyim o hep yapisik olalim :ecrin_bebek:
Arkadaslar lüften yanlis anlamayin ama bence bu ne sizin icin nede bebegin gelisimi icin faydali degilki....
Bakin sürekli annesine yapisik sürekli annesine adapte olan bir bebek yarin öbür günde annesi olmadan sorunlarini cözmeyen bir yetiskin olur.
Benim büyük kizim hala daha cogu seyde benden yardim ister, anne nasil yapicam bunu, bana yardim et ben tek basina yapamam der, kendine güvensizdir ...8 yasinda....tamam tabikide ben her zaman annesi olarak yanindayim, tabikide onun icin canimi veririm....ama genc bir kiz evli bir kadin oldugu zaman yaninda olamicam....her probleminde kosamicam belki.....
Kücügü 3 yasinda, ve simdiden ben yapicam diyor, boyundan büyük seylerde bile benim yardimimi istemiyor, o kadar kendinden emin o kadar kendine güvenen bir cocuk ki inanin cevrem hayret ediyor....
Bir cocuk ne kadar genis bir cevre ile büyürse o kadar genis bir kapasitesi oluyor.....ben bunu anladim....
Ilk cocugun verdigi tecrübesizlikten dolayi cogu kadin böyle bebegini 24 saat yanindan ayirmayarak kimseyi bakimina dahil etmeyerek iyi birsey yaptigni saniyor, ama inaninki ilerde cocugnuzda ve kendinizde bunun hicte öyle cok iyi birsey olmadigni anliyorsunuz...
Umarim beni yanlis anlamasiniz.....sevgiler
Arkadaslar lüften yanlis anlamayin ama bence bu ne sizin icin nede bebegin gelisimi icin faydali degilki....
Bakin sürekli annesine yapisik sürekli annesine adapte olan bir bebek yarin öbür günde annesi olmadan sorunlarini cözmeyen bir yetiskin olur.
Benim büyük kizim hala daha cogu seyde benden yardim ister, anne nasil yapicam bunu, bana yardim et ben tek basina yapamam der, kendine güvensizdir ...8 yasinda....tamam tabikide ben her zaman annesi olarak yanindayim, tabikide onun icin canimi veririm....ama genc bir kiz evli bir kadin oldugu zaman yaninda olamicam....her probleminde kosamicam belki.....
Kücügü 3 yasinda, ve simdiden ben yapicam diyor, boyundan büyük seylerde bile benim yardimimi istemiyor, o kadar kendinden emin o kadar kendine güvenen bir cocuk ki inanin cevrem hayret ediyor....
Bir cocuk ne kadar genis bir cevre ile büyürse o kadar genis bir kapasitesi oluyor.....ben bunu anladim....
Ilk cocugun verdigi tecrübesizlikten dolayi cogu kadin böyle bebegini 24 saat yanindan ayirmayarak kimseyi bakimina dahil etmeyerek iyi birsey yaptigni saniyor, ama inaninki ilerde cocugnuzda ve kendinizde bunun hicte öyle cok iyi birsey olmadigni anliyorsunuz...
Umarim beni yanlis anlamasiniz.....sevgiler
ayşecim zamanla düzleckltir canım sıkma canını sabret.. annelik zor bişey ne yapalım..
o gün o psikolojiiyle açtım bu topiği 2 gündür oğlum çok iyi maşallah. Bu başlığı görende beni cani bir anne sanacak.olumunekankayizsmile
sen çok iyi bi annesin ayşecim...mert de düzelecek..benimki de yapıyor arasıra...ben 3 aylıkken çalışmaya başladığım halde oluyor...yani sürekli seninle birlikte vakit geçirmesiyle de alakası yok bence...hem havale geçirdi ya zor günler yaşadınız...eşinle olan ilişkinize de yansımıştır...mert tam iyileşsin sizin de aranız düzelir...bizim evliliğimiz de egenin etrafında dönüyor..o iyiyse herşey yolunda o hastaysa mızımızsa ben eşime bağırıyorum o bana...napalım..geçecek bu zor günler...
ayrıca bi kitapta okumuştum...bebeği ilk 18 ay ne zaman ağlasa kucağa almalıymışız..ne istese yapmalıymışız..bu onu şımartmazmış...çünkü bu ilk 18 ay anneye bağlanma dönemiymiş..bu dönemi başarıyla atlatırsak ilerde kendine güvenen evlatlarımız olurmuş...o nedenle ben her ağladığında alıyorum kucağıma, hoşlanmadığı kişilerin kucaklarına vermiyorum, alınırlarsa alınsınlar, istemiyor diyorum, her istediğini de kendine zarar vermeyecek bişeyse yapıyor, ev bark kirlenmiş o dökülmüş bu saçılmış umrumda değil...çocuğumun 1 snlik mutluluğu için değer...tatile çocuğu bırakıp giden de nasıl anne anlamadım ben işe gidince anneme bıraktığım halde özlüyorum..o tatil tatil değil işkence olur herhalde oğlumsuz..
Sabiha Paktuna Keskin kitabında anneye bağlanma sürecinin çok normal olduğunu anormal olanın 0-3 yaş arasında anneden uzaklaşmanın umursanmaması olduğunu yazmış. Bununla ilgili de bir örnek var ilk sayfalarda. Anne, çocuğu kendine bağımlı değil diye övünüyormuş annesine yapışık gezen çocukların annelerini eleştiriyormuş falan. Sonra herkesin çocuğu konuşmaya başladığında farketmiş kendi çocuğundaki eksikliği. Çocuk konuşmuyormuş, sürekli kabızlık problemi varmış. Annesinin eve gidip gelmesi onu üzmüyormuş vs... Meğer çocuk- anne ilişkisi problemli olduğu için böyleymiş. Anneye yapışık gezme özellikle 1 yaş civarındaki çocuklar için normal ve olması gerekenmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?