• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlum Beni Verem Edicek....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
6. aya kadar çok sakin bir çocuktu, sonra yabancılamaya başladı ve benden başka kimseye gitmez oldu.
Şiimdi 12 aylık ve ben artık sağlığımı kaybetmekten korkuyorum, sinir hastası olucam. tuvalete gidiyorum katıla katıla ağlıyor, uykusu geliyor tam 2 saat uyutmaya çalışıyorum beşiğine gidiyoruz tekrar tekrar geri geliyoruz. Ayakta uyumuyor, çingene salıncağı kurduk ondada doğru düzgün yatmıyor ancak uykusuzluktan gözleri kapanacak öyle uyuyacak ama ben bu arada isyan ediyorum, bıktım artık. Gören bu nasıl çocuk diyor. benim eteğimden 1 sn ayrılmıyor. Ben nerede hata yaptım bilmiyorum. Kayınvalidemi çağırdım ama faydası olamadı çünki benden başkasına gitmiyor. Bugün çok kötü bir şekilde bağırdım çok ağladı ama bende insanım dayanamıyorum. Eşimle sorunlarım var ve konuşmuyoruz içim çok dolu. Hiçbirşeyi yetiştiremiyorum.
Haykırmak bağırmak istiyorum, başımı alıp gitmek istiyorum. Ben böyle bir yaşam hayal etmemeiştim.

sanırım seni en iyi ben anlarım
aynı dertlerlen boğuşuyorum
kızım 13 aylık
aynen anlatığın gibi iki dk tuvalete gitsem çıldırmış gibi ağlıyor
üzerimi giymek için yatağına koyuyorum düşmesin diye nefes alamayana kadar bağrıyor
bazen sabrımın sonuna geliyorum bağrıyorum ona
tabii sonra vicdan azabı çekiyorum ama elimde deği o an dayanamıyorum
tek bakıyorum kızıma
annem çok uzakta
kayinvaldem aynı şehirde ama aramız araba ile 45 dk sürüyor
olan bana oluyor
sonra akşam eşime patliyorum
oda bakıcı bulalım bitane diyor
ama kimseye güvenemiyorum
ayrıca çalışmıyorum kızım için işimi bıraktım ne bakıcısı diye düşünüyorum
off off bazen kafayı yemek üzere oluyorum

bende çok çektim benim sıpadan.. alıstım öle yasamaya zor olsada.. bisi dicem unutmayın geçici bi dönem.. birden geçiyo kızlar 2 yas sendromu öncesi 1 yas bunalımı gibi bisey bu da iste.. o dönem az sabırlı olun bi sabredebilsek iste bitiyor aslında simdi 22 aylık olduk kuzu gibi çok sirin arada tutuyo yine ama genelde iyi sükür.. az sabır kızlar acıcıck:)

bebekler 1 yasına kadar anneyle kendisinin tek ve aynı kisi olduğunu düsünürlermis 1 yas gibi farklı bireyler olduğunu anlamaya baslayınce hem anneye bi kızgınlıkları olurmus neden aynı kisi değilis biz diye hemde bi yandan kendini birey olarak kanıtlama sevdası:) bende bireyim dediklerim olmalı:) morali 0 simdi ask kırıntısı.. çünkü anne baska biri o baska biri yazık bi düsünsene bunu çözmeye calısıo
minicik aklıyla.. ondan hep pesinde aynı davranmalıyız ben nereye anne oraya yada tam tersi:)

cnm benim oğlan şimdiden başladı ben odadan çıkınca arkamdan ıııılamaya:) çığlık atıyor ama kızma nolur bebeğine... bebekler annenin kendilerinin bir parçası kolu mesela olduğunu sanır ve ondan uzaklaşınca çok korkarlarmış düşünsene birden kolun kopup gidiyor! parçalandıklarını sanır ve ağlarlarmış... benim oğlan babasında bile durmuyor düşün halimi. ama geçecek bu da geçecek. eşinle problemlerine d eçok üzüldüm umarım bi an önce düzelir bebekler evin gergin ortamından da çok etkileniyorlar cnm bence bi an önce çözün meselesinizi. biz bi gün tartışmıştık eşimle o gün oğlan akşama kadar sebepsiz yere ağladı durdu çıldırttı bizi. hem de gezmedeydik düşün yani.

arkadaşımın kızı 9aylık
1 yıl ücretsiz izin aldı bitmek üzere olduğu için, bakıcısıda bebeğe alışsın diye bakıcısı işe başlayalı 3 ay olacak nerdeyse ve kızını bırakıp heryere gidiyor
kızının gıkı çıkmıyor ya
bakıcısı ile okadar mutluki annesi dişariya çıkarken el saliyor gülücükler atıyor
geçen hafta günü birlik şehir dışına çıktılar eşiylen kızını getirmedi
hiç aramamış annesini
haftayada 3 günlük bi seyahata gidecekler ve kızını yine bırakacak ve eminim çocuk yine hiç ağlayıp sızlamıcak
oda bebek bizimkilerde bebek
o annesini bi parçası sanmıyormu yani
ben bu işin içinden çıkamadım

sanırım seni en iyi ben anlarım
aynı dertlerlen boğuşuyorum
kızım 13 aylık
aynen anlatığın gibi iki dk tuvalete gitsem çıldırmış gibi ağlıyor
üzerimi giymek için yatağına koyuyorum düşmesin diye nefes alamayana kadar bağrıyor
bazen sabrımın sonuna geliyorum bağrıyorum ona
tabii sonra vicdan azabı çekiyorum ama elimde deği o an dayanamıyorum
tek bakıyorum kızıma
annem çok uzakta
kayinvaldem aynı şehirde ama aramız araba ile 45 dk sürüyor
olan bana oluyor
sonra akşam eşime patliyorum
oda bakıcı bulalım bitane diyor
ama kimseye güvenemiyorum
ayrıca çalışmıyorum kızım için işimi bıraktım ne bakıcısı diye düşünüyorum
off off bazen kafayı yemek üzere oluyorum

Bakıcı tutmak çözüm olmazki, bebeğin seni görünce onada gitmiycek boşuna para ödemiş olucaksınız, ev işleri için birini bulabilirsiniz ona vereceğiniz paraya. Bir arkadaşımın oğluda 13 aylık biraz önce görüştüm 18 ayda bitiyormuş bu huyları.

bende çok çektim benim sıpadan.. alıstım öle yasamaya zor olsada.. bisi dicem unutmayın geçici bi dönem.. birden geçiyo kızlar 2 yas sendromu öncesi 1 yas bunalımı gibi bisey bu da iste.. o dönem az sabırlı olun bi sabredebilsek iste bitiyor aslında simdi 22 aylık olduk kuzu gibi çok sirin arada tutuyo yine ama genelde iyi sükür.. az sabır kızlar acıcıck:)

bebekler 1 yasına kadar anneyle kendisinin tek ve aynı kisi olduğunu düsünürlermis 1 yas gibi farklı bireyler olduğunu anlamaya baslayınce hem anneye bi kızgınlıkları olurmus neden aynı kisi değilis biz diye hemde bi yandan kendini birey olarak kanıtlama sevdası:) bende bireyim dediklerim olmalı:) morali 0 simdi ask kırıntısı.. çünkü anne baska biri o baska biri yazık bi düsünsene bunu çözmeye calısıo
minicik aklıyla.. ondan hep pesinde aynı davranmalıyız ben nereye anne oraya yada tam tersi:)

Bende kitapta okudum 1 yaşında iken annesinden ayrı olduğunun farkına varırlarmış ama kızdıklarını falan ilk senden duyuyuroum. Benimki babaya çok düşkün o olunca beni aramaz anca acıkırsa ister.
cnm benim oğlan şimdiden başladı ben odadan çıkınca arkamdan ıııılamaya:) çığlık atıyor ama kızma nolur bebeğine... bebekler annenin kendilerinin bir parçası kolu mesela olduğunu sanır ve ondan uzaklaşınca çok korkarlarmış düşünsene birden kolun kopup gidiyor! parçalandıklarını sanır ve ağlarlarmış... benim oğlan babasında bile durmuyor düşün halimi. ama geçecek bu da geçecek. eşinle problemlerine d eçok üzüldüm umarım bi an önce düzelir bebekler evin gergin ortamından da çok etkileniyorlar cnm bence bi an önce çözün meselesinizi. biz bi gün tartışmıştık eşimle o gün oğlan akşama kadar sebepsiz yere ağladı durdu çıldırttı bizi. hem de gezmedeydik düşün yani.

Canım zaten bizde oğlumuz yüzünden problemliyiz. O doğunca birbirimizi unuttuk hayatımızı ona adadık eskisi gibi birbirimize ilgi gösteremedik haliyle, yakın zamanda bir hastalık geçirdi oğlum ve ikimizde çok gergindik o hasta diye sonra büyük bir kavga ettik ben konuşmuyorum o konuşmak istiyor ama iyice pişman olmasını istiyorum. Kayınvalidemde bizdeydi oğlum hiç rahat durmuyor hepimiz birbirimize girdik, çok yıprandım artık.

her bebegın gelısımı farklı..benım oglumda gecelerı cok sık uyanırdı...gunduzlerı cok az uyurdu..aylar gectıkce duzene gırıyor

sız sakın olun sız stres yaptıkca onada etkı edıyor

ben oğluma 4 aylıkken yer yataga yaptım oyuncakları koydum ..aylar gectıkce kendı kendıne oynamayı ogrendı...o aglarken sız sakın olun dıkkatını basa yone cevırın..

bıraz zaman lazım

Bakıcı tutmak çözüm olmazki, bebeğin seni görünce onada gitmiycek boşuna para ödemiş olucaksınız, ev işleri için birini bulabilirsiniz ona vereceğiniz paraya. Bir arkadaşımın oğluda 13 aylık biraz önce görüştüm 18 ayda bitiyormuş bu huyları.

yok ben bu bakıcı işini iyice kafaya taktım
ev işlerinde yardımcımız zaten var o sorun değil
daha doğrusu bakıcıdan ziyade oyun arkadaşı olabilir
okullar tatile girsin çocuk gelişimi okuyan kızlardan araştıracam
bi arkadaşım tavsiye etmişti
o kızına öyle bir bakıcı ayarlamıştı
hem yeme alışganlığı değişti hem bensiz durmayı öğrendi diyordu
haftanın 3-4 günü bikaç saatliğine öyle birini bulursam hemen ayarlıcam
hem ben de az nefes almış olurum, çarşıda pazarda işim gücüm oluyor onları hallederim rahat rahat; kızımı nasıl getircem derdim nasıl gidicem derdim olmaz
kuaföre gidecekken bile 10 takla atiyorum
benim kızım babanesinde ve babasında çok güzel duruyor benim derdim gün içinde
örneğin haftanın 2 günü babanesine bırakıp havuza gidiyorum, arada yine babannesine bırakıp eşimlen çıkıyoruz felan ozaman hiç sıkıntı yaşamiyoruz
ama evde onu iki dk yanlız bırakmaya gelmiyor

Oğlumdan 1 gün büyük bir akrabamın oğlu var ve hiç annesin aramıyor. Annesi giidiyor onun hiç aklına bile gelmiyor. Onlar nasıl duruyorda bizimkiler durmuyor, büyütürken hatamı yaptık diye düşünüyorum. Çocuk oturuyor annesi dantel örüyor.

arkadaşımın kızı 9aylık
1 yıl ücretsiz izin aldı bitmek üzere olduğu için, bakıcısıda bebeğe alışsın diye bakıcısı işe başlayalı 3 ay olacak nerdeyse ve kızını bırakıp heryere gidiyor
kızının gıkı çıkmıyor ya
bakıcısı ile okadar mutluki annesi dişariya çıkarken el saliyor gülücükler atıyor
geçen hafta günü birlik şehir dışına çıktılar eşiylen kızını getirmedi
hiç aramamış annesini
haftayada 3 günlük bi seyahata gidecekler ve kızını yine bırakacak ve eminim çocuk yine hiç ağlayıp sızlamıcak
oda bebek bizimkilerde bebek
o annesini bi parçası sanmıyormu yani
ben bu işin içinden çıkamadım

valla hayretle okudum yazdiklarini ben kizimi mecbur olmadigim surece kimseye emanet edemem heleki tatile cikmak aslaaa onsuz bir hayat dusunemiyorum benden baskasi ona iyi bakamayacak gibi geliyor bu konuda cok hassasim

Oğlumdan 1 gün büyük bir akrabamın oğlu var ve hiç annesin aramıyor. Annesi giidiyor onun hiç aklına bile gelmiyor. Onlar nasıl duruyorda bizimkiler durmuyor, büyütürken hatamı yaptık diye düşünüyorum. Çocuk oturuyor annesi dantel örüyor.

evet aynı şekilde düşünüyorum
biyerde bi hata yaptım ama nerde bulamiyorum
doğduğu günden beri her an yanında oldum 1 yaşına gelene kadar bir an olsun ayrılmadık
nezamanki kızım 1 yaşına girdi ozamandan beri 1-2 saatliğine bırakıp biyerlere gidebiliyorum
ilk kez yanlız dışarıya çıktığımda çok kötü bişey yapiyormuşum, eşim kızıma bakamıcak diye korktum
10 dk da bir telefon açıp sordum
eşimde sinir olmuştu madem böyle yapcaktın niye gittin diye
belkide çok fazla üzerine düştüm oda buna alıştı hatam bu olabilir
işin kötü tarafı bensiz yani yatağında bile uyumuyor artık

ah ne çok dertliymişim bu konuda mafoldumben
konu sahibi arkadaşım iyiki bu konuyu açmıssın vallah az da olsa içimi boşaltım
aynı zamanda senden özür dilerim konunu rehin aldım :kedi:

valla hayretle okudum yazdiklarini ben kizimi mecbur olmadigim surece kimseye emanet edemem heleki tatile cikmak aslaaa onsuz bir hayat dusunemiyorum benden baskasi ona iyi bakamayacak gibi geliyor bu konuda cok hassasim

vallah işte bende aynı senin gibi düşündüğüm için şuan kızım ile yapışık ikiz gibiyiz kafamçokkarıştı

vallah işte bende aynı senin gibi düşündüğüm için şuan kızım ile yapışık ikiz gibiyiz kafamçokkarıştı

valla nekdar yapisik gezecekki bize en fazla 2.5 yasina kadar bidaha bizi begenmezler arkadaslarini tercih ederler. ilk bebegim oldugu icin olabilir ama hamileyken anlamamistim bu kadar ona baglanacagimi kizim 9 aylik olacak biri kucagina alsa kiskaniyorum valla :kedi:

ah ne çok dertliymişim bu konuda mafoldumben
konu sahibi arkadaşım iyiki bu konuyu açmıssın vallah az da olsa içimi boşaltım
aynı zamanda senden özür dilerim konunu rehin aldım :kedi:

bende üstüne çok düştüm, ağlatmamak için elimden geleni yaptım, gık dese yanında bitiyordum, çevremdekiler çok kızıyorlardı hiç dinlemedim. Sabah beni çıldırttı bende yazıp rahatlamak istedim.

Birde sizin bebeler başkalarına gülüyormu, benim oğlan anne babadan başkasına gülmez, karşıdaki şaklabanlık yapsada asla gülmez çok ciddi, kaşlarının altından bakari iyice inceler, biri ona baksa hemen bana sarılır.

valla önce sabır diyorum zor aynı şeyleri ben de yaşadım sizi anlıyorum sanki ömrümün on yılı gitti umarım zamanla düzelir:1ninca:

valla önce sabır diyorum zor aynı şeyleri ben de yaşadım sizi anlıyorum sanki ömrümün on yılı gitti umarım zamanla düzelir:1ninca:

7-8 aylıkken diyordum ki 1 yaşına gelsin düzelir, şimdide 1,5 yaşına gelince düzelir diyorum acaba kendimimi avutuyorum, ne zaman düzelecek acaba.

Back