Konuşma Problemleri Oğlum 2,5 yaşında konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

step03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
269
0
Merhaba benim 2,5 yaşında oğlum var henüz tam anlamıyla cümle kurmuyor yaklaşık 15 kelimesi var yeni başladı gitti,düştü gibi fiiller kullanmaya ağzı dolu ama anlaşılmıyor henüz konuşma konusunda inatçı sürekli istediğini işaretle anlatıyor.artık canım sıkışmaya başladı moralim bozuluyor yarım gün anaokunada verdim iyi geldi biraz ama daha be yapmalıyım sürekli konuşuyorum hergün masal anlatıyorum.bu durum sizin başınıza geldi mi ve nasıl üstesinden geldiniz bilgi verebilir misiniz ?desteğinize ihtiyacım var.

benim oglmda 24 aylik oda alo gol su anne baba(aba) dustu gb kelimeleri tek biliyo bnde korkuyorm uzuluyorm yasitlrni gorunce acaba bi problm mi var dyorm doktrada gotrdm reklm klip izletme dedi anlyo herseyi agzndan net bisey cikmiyo

merhab işaret ettiği şeyi vermeyin ne istiyorsun su mu deyin sonra evet bu deyin ve tekrar ettirin eline ne verirseniz verin adını söyleyin bak telefon yada aaa kalem mi bu ne istiyorsun gibi özellikle tv ve tablet vermeyin mutfakta vakit geçirin bol bol konuşun eski okul kitapları edinin resimli olanlar varya ordaki nesnleri sayon bizim elimizde 3. sınıf ingilizce kitabı var bol resimli ona bakıyoruz ben gösteriyorum anlasın yada anlmasın hafıza kayıd ediyor bence bol şans bol ouyn ve konuşma pratiği yapın bide komşunun oğlu sadece anne baba aba diyordu 3 yaşından sonra biz taşındık geçen gün misafirm oldular oğlum ısırmak istedi çocuk bir anda bağırdı muhammed beni yemek sandı felan dedi yani zamanı olabilir ama önlem alın

Benim değilde eltimin oğlu 5 yaşına kadar konuşmadi doktora falanda götürmediler.
Çocuk sonradan bir açıldı pir açıldı. Şimdi susturamiyorlar. İnşallah sizin çocuğunuz da tez zamanda başlar konuşmaya

Canim hic uzulme..benim oglum da tam 2,5 yasinda baslafi konusmaya.birden aciliverdi..seri bir sekilde hem de..ben de cok uzuluyordum..sabret annesi biraz daha mutlaka yakindir konusmasi

oncelıkle durumun psıkolojık mı yoksa bılıssel oolarak hazır olamama mı ya da fızıksel dıl kaslarıyla yada ses yoluyla ılgılı bır sıkıntımı var bu arastırılmalı mutlka bır hekime görünün bence.

bu tarzdavranısların gelısımı ıcın krıtık dönem önemlıdır. onceden tedbır alındırgında ya da yetesızlık gıderıldıgınde cok kolay asanlar olabılır. ben özel egıtım alanında da calıstım 2 -4 yas aralıgında konusmadıgı ıcın gelen raporlu öğrencilerim vardı.. erken teshıs ve tedbır çok önemlı. bir dr a götürün ilerde vıcdan azabı cekmeyın..

saglık sorunu degılse bıle ıcınız rahat olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…