- 20 Ocak 2015
- 9.375
- 13.339
- 448
- 40
- Konu Sahibi kesenmakas
Benim oğlumda terlerdi halada terler ama suda bilgi olsun d vit eksikliğinde asiri terleme olurmus test yapılırken bakilirsa öğrenirsiniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar,Merhaba hanımlar,
Umarım kısaca özetleyebilirim. 35+2 de doğmuş şu an 8.5 aylık bir oğlum var. Gerek erken doğum ve kuvez süreci gerekse pimpirikliğimin etkisiyle ilk 4 - 5 ayımız hastanelerde geçti. Bir şüpheden ötürü eeg bile çektirdik şükür sonucumuz iyi.
Sürekli takipte olduğumuz çocuk doktorumuz bir hastalığı olmadığı sürece çok sık getirme 2 2.5 ayda gelin dedi. En son 2 ay önce rutin kontrole götürdüm.
Bu arada aile hekimliğinde hem aşısı oldu hem de en son 3 gün önce kontrolü.
Düzeltilmiş ayına bakarak yaşıtlarıyla uyumlu gelişimi, normal bakarsak biraz tembel diyebiliriz.
Oğlum şükür ki bugüne kadar büyük bir hastalık yaşamadı, gaz vs saymazsak.
Sorunum şu ki uyurken ve emerken baş ve boyun bölgesi inanılmaz terliyor. Bazen çarşafı yada yastığı ıslanıyor terden.
Havlular, ter bezleri elbet kullanıyorum fakat bunu dert ettim kendime.
Vücut sıcaklığı hep 36.8 37 aralığında. Doktoru normal demişti. Emerken efor sarf ediyorlar endişelenme demişti.Babası da yatınca yastığını sırılsıklam yapan birisi, babannesi de sürekli mendille dolaşır terini silmek için.
Ben de hamilelikten beri terle tanıştım.
Aile hikayesi de bu.
Şimdi bu ter hikayesi için uzmana götürmek istiyorum fakat eşim ve k.validem annem çok evham yaptığımı söylüyorlar.
Daha öncede aynı evhamlarımla hastane haatane dolaştırdum yavrumu.
Bir yandan aklımda şüphe kalmasın diyorum bir yandan bu ter testleri baya zorluymuş oğluma eziyet mi ederim diyorum.
Aklım ve duygularım arasında kaldım. Yaşayan tecrübe eden var mı bu ter olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler okuyan hepinize.
Şükür o konuda çok daha iyiyim, iyiyiz. Bununla ilgili tedavi süreci devam, ilk basamağı atlattık ikinci basamaktayız bundan yani tedavi oldum koruma dönemi diyelim. Bakın ne kadar sakinim belli değil miSizi tanımıyorum ama daha önceki konularından da biliyorum, tanımadan seviyorum
Herkes herşeyi der, içinize ne siniyorsa onu yapın..
Yorumları bende gördüm, bosverin..
Tedbir candır, hep söylerim, tedbir takdiri bozarmis diye..
O rahatlık yapı meselesi, ama çok şükür evhamlı olmaktan çocuğuma hic zarar vermedim, psikolojik yada fiziksel olarak..
Zaten büyütürken de insan biraz rahatliyor ister istemez..
Bu arada sizin asi durumunuz nasıl oldu, inşallah sıkıntı yoktur şu an..
Erkek bebeklerin sıcak hassasiyeti farklı derler ya ondan. Bilmiyorum ki aynı mı ilk bebeğim.oğlu olanlar ne alaka onu anlamadım.kız olsa olmuyor mu? çocukta bir sorun göremedim ben bu kadar pimpiriklenmeyin.
Ah idrak biliyorum seni de konularından. Bir çok konuda senle kendimi de benzetiyorum. Bunda da öyle yapabilsem keşke. İşten geliyorum gece uykusuna kadar en az 2-3 kez o sırılsıklam ter boyutundayız. Gece uykusunda da öyle. Kaç duş aldırabilirim ki. Banyosunu yatmadan yaptırıyoruz 2 yada 3 günde bir (evimiz çok ısınmıyor) değişmiyor gece aynı ter.Oğlum var ve terliyor. Duş aldırıp üstünü değişiyorum ben. Doktora götürmek hiç aklıma gelmedi.
Ahh yalnız değilmişimBenim cocugum da emerken ve uyurken çok terliyordu özelşikle ense ve kafa bölgesi, sizin gibi evham yapıyordum ben de ama normalmiş![]()
Ya herkes buna takılmış da bilemedim ki erkek bebek kız bebek aynı mı olur.Kızım var olur mu?
Daha 11 aylık
Vücut sıcaklığı sana yaslanıp emerken daha çok ısınır ve terler bebiş normal yani..
Geçen aakşam 2 ye kadar ağladı kızım artık acile götürme planları yapıyoruz
Meğerse açmış sıpa iki kase yoğurt yeyip bildiğin bayıldı kuşum sonra biz gülmekten uyuyamadıkevhamlı olmak güzel şey de çocuğun asıl derdini anlamayınca bebeye yazık oluyo ya
Kalorifer yok mu canım ufo niyeYa herkes buna takılmış da bilemedim ki erkek bebek kız bebek aynı mı olur.
Ben de atletle yatırıyorum bazen yada altını açıyorum o esnada uyuyuveriyor ter yok fakat malum kış odayı ufoyla 21 22 derece ancak yapabiliyoeum.
Aklım gidiyor geliyor o nedenle
Bizim de doktorumuz gelişim geriliği var dedi boy ve kilodan dolayı. İlk zamanlar kiloyu takıyordum fakat artık 1 yaşa kadar ona da takılmayacağım. Aslında evham değil de rahatmışım gibi geliyor bana.He birde çevremde var böyle bir çocuk hep terler hasta gibi gelişimi de çok geri annesi saniye rahat bırakmıyor zaten. Yani ben bunu anlatmaya çalıştım size hem kendinize de zarar yazık bir rahatsızlık varda öğrenmiş tedavi olursunuz. Benim vardı yani geçti şimdi küçük şeylere hastalıklara asla takılmıyorum umursamıyorum çocuk bu illaki hasta da olacak düşecek orası burası da kanayacak Allah büyük hastalık dert vermesin ..
Biraz akışına bırakın ter olayı içinde ince giydirdiğiniz halde terliyorsa ve anne olarak öyle bir his doğuyorsa içinize kimseye dr a gidiceğinizi söylemeyin eşinizle götürün ter için baktırın derim. Herkesin dediğine de kulaklara pamukkk :)) hmm evet, olabilir, hmm bilmem diyin kim ne derse duymazdan gelinnm siz bebeğinizin en kıymetlisiniz Annesisiniz ötesi yok :) kimseye kulak asmayın hee evet terliyo napim dr gittik bişeyi çıkmadı genetik. Hee evet yemek yemiyo sorun değil sağlıpı yerinde diyin hazır cevap verin geçiştirin susturun çevreyide ❣
Merkezi sistem ısı pay ölçerli evimiz. Tüm peteklerimiz yanar fakat evimiz güney batı cephe olmasına rağmen ısınmaz. Bizim kattaki diğer 2 komşununda sorunu aynı.Kalorifer yok mu canım ufo niye
Iyy bizim de tokide öyleydi bir sürğ para ödeyip diper dairelerle ortalama alıyolarmış 300 den aşağı mdemezdik hadi onu da geçtim hiç de ısındığımızı bilmemMerkezi sistem ısı pay ölçerli evimiz. Tüm peteklerimiz yanar fakat evimiz güney batı cephe olmasına rağmen ısınmaz. Bizim kattaki diğer 2 komşununda sorunu aynı.