• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlu olan tecrübeli annelee bakabilir mi?

Allah aşkına nedir bu çocugun çektiği. Ayrıca bırakım terlesin herkesin yapısı başkadır. Benim oğlum terlemez babası çok terler. Eşimin aileside yani ne kadar büyütmüşssünüz mevzuyu. Bırakın hayatı akışına cocuğunuzun hasta oldugunu düşünüp kendinize ve ona hayatı zehir etmek yerine keyfini çıkarın biran dönüp baktıgımızda artık büyümüş llacak ve diyceksiniz ki keşke bunları yapmasaydım çocukla habire doktor doktor gezmeseydim silkelenin ve kendinize gelin :()

Bence siz Oğlan ı bırakıp kendiniz bir dr a görünün bunu ciddi söylüyorum. Öncelikle oğlan kız ayrımına gerek yok bebek bebektir. Bende oğlum 1 yaşından sonra evham hastalığı başlamıştı olabilecek bütün kötü şeyleri düşündüm korka korka oğlumu değil kendimi hasta ettim panik atak ve tiroid e yakalandım. Sanki kimsenin çocuğu yokmuş bizimki en değerliymiş gibi davranırdım hep. Hastalık değil ama boğulma tehlikesi yaşayarak kötülüğü sonunda çağırmış oldum. Sonra dr a gittim tedavi oldum çok şükürrr kafam rahat panik atağım geçti çocuğum rahat mutlu bende öyle 😃 size de tavsiyem bu kadar ayrıntılı düşünüyorsanız mutlaka dr a gidip bahsedin yaşadıklarınızı değerlerinize baktırın

Çok stresli bir süreç atlatmissiniz çok geçmiş olsun. Benim oglum da emerken ter içinde kalırdı. Birde uyurken cok terlerdi başı. Ama hastalık felan yoktu şükür. İçinizi ferah tutmaya çalışın
Öyle evet çok sağolun. Hastaneye götürmemekle iyi yapıyorum o vakit.

Merhaba hanımlar,
Umarım kısaca özetleyebilirim. 35+2 de doğmuş şu an 8.5 aylık bir oğlum var. Gerek erken doğum ve kuvez süreci gerekse pimpirikliğimin etkisiyle ilk 4 - 5 ayımız hastanelerde geçti. Bir şüpheden ötürü eeg bile çektirdik şükür sonucumuz iyi.
Sürekli takipte olduğumuz çocuk doktorumuz bir hastalığı olmadığı sürece çok sık getirme 2 2.5 ayda gelin dedi. En son 2 ay önce rutin kontrole götürdüm.
Bu arada aile hekimliğinde hem aşısı oldu hem de en son 3 gün önce kontrolü.
Düzeltilmiş ayına bakarak yaşıtlarıyla uyumlu gelişimi, normal bakarsak biraz tembel diyebiliriz.
Oğlum şükür ki bugüne kadar büyük bir hastalık yaşamadı, gaz vs saymazsak.
Sorunum şu ki uyurken ve emerken baş ve boyun bölgesi inanılmaz terliyor. Bazen çarşafı yada yastığı ıslanıyor terden.
Havlular, ter bezleri elbet kullanıyorum fakat bunu dert ettim kendime.
Vücut sıcaklığı hep 36.8 37 aralığında. Doktoru normal demişti. Emerken efor sarf ediyorlar endişelenme demişti.Babası da yatınca yastığını sırılsıklam yapan birisi, babannesi de sürekli mendille dolaşır terini silmek için.
Ben de hamilelikten beri terle tanıştım.
Aile hikayesi de bu.
Şimdi bu ter hikayesi için uzmana götürmek istiyorum fakat eşim ve k.validem annem çok evham yaptığımı söylüyorlar.
Daha öncede aynı evhamlarımla hastane haatane dolaştırdum yavrumu.
Bir yandan aklımda şüphe kalmasın diyorum bir yandan bu ter testleri baya zorluymuş oğluma eziyet mi ederim diyorum.
Aklım ve duygularım arasında kaldım. Yaşayan tecrübe eden var mı bu ter olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler okuyan hepinize.
Şüphe edecek birşey yok.oglum da çok terler şimdi 20 aylik

Merhaba hanımlar,
Umarım kısaca özetleyebilirim. 35+2 de doğmuş şu an 8.5 aylık bir oğlum var. Gerek erken doğum ve kuvez süreci gerekse pimpirikliğimin etkisiyle ilk 4 - 5 ayımız hastanelerde geçti. Bir şüpheden ötürü eeg bile çektirdik şükür sonucumuz iyi.
Sürekli takipte olduğumuz çocuk doktorumuz bir hastalığı olmadığı sürece çok sık getirme 2 2.5 ayda gelin dedi. En son 2 ay önce rutin kontrole götürdüm.
Bu arada aile hekimliğinde hem aşısı oldu hem de en son 3 gün önce kontrolü.
Düzeltilmiş ayına bakarak yaşıtlarıyla uyumlu gelişimi, normal bakarsak biraz tembel diyebiliriz.
Oğlum şükür ki bugüne kadar büyük bir hastalık yaşamadı, gaz vs saymazsak.
Sorunum şu ki uyurken ve emerken baş ve boyun bölgesi inanılmaz terliyor. Bazen çarşafı yada yastığı ıslanıyor terden.
Havlular, ter bezleri elbet kullanıyorum fakat bunu dert ettim kendime.
Vücut sıcaklığı hep 36.8 37 aralığında. Doktoru normal demişti. Emerken efor sarf ediyorlar endişelenme demişti.Babası da yatınca yastığını sırılsıklam yapan birisi, babannesi de sürekli mendille dolaşır terini silmek için.
Ben de hamilelikten beri terle tanıştım.
Aile hikayesi de bu.
Şimdi bu ter hikayesi için uzmana götürmek istiyorum fakat eşim ve k.validem annem çok evham yaptığımı söylüyorlar.
Daha öncede aynı evhamlarımla hastane haatane dolaştırdum yavrumu.
Bir yandan aklımda şüphe kalmasın diyorum bir yandan bu ter testleri baya zorluymuş oğluma eziyet mi ederim diyorum.
Aklım ve duygularım arasında kaldım. Yaşayan tecrübe eden var mı bu ter olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkürler okuyan hepinize.
Çocuk kardiyologuna götür için ferahlar.

Evet evham yapıyorsunuz.

Her 5 bebekten 3 ünde görülür bu neredeyse rahat olun..
Erkek bebeklerde daha yaygındır.

Ben oğlumu hep takip ederim. Uykusunun ilk yarım saatinde mutlaka boyun ve baş kısmından ter atar. Derecesine göre üstünü değiştiririm bekletmeden..

Bunun oğlanla kızla ilgilisi yok emerken bütün bebekler terler 😏. Gayet normal yani. Hiç elimde havluyla gezen mendille gezen biri olmadım. Benim oğlum öyle çok aşırı terlemiyor belki ondandır.çok terlediği zamanlarda oluyor ama çok nadir koyuyorum havlu bana atlet değiştirmek daha mantıklı geliyor ha onu da atleti ıslanacak terden anca öyle 😝

Canım çok dert etme, emerken yorulması terlemesi çok normal.
Bazı durumlarda Demir eksikliğinin göstergesi olabilir ama bunun İçin zaten 9 aylık olduğunda kan testi yapacaklar acele etmene gerek yok.
Ayrıca çocuk doktoruna biz her ay rutin kontrole gidiyoruz hâlâ
Size neden 2 ayda 1 dediler acaba? İyi bir doktora gidiyorsanız deneyimi sizi rahatlatacaktır.

Oğlum yok kızım var iki tane. Ikisi de bebekken başları çok terlerdi. Gayet normal. Ayrıca evhamlariniz bana normal gelmedi, psikolojik yardım almayı tavsiye ederim.

@bsr89 Maria26 Maria26 Nooption Nooption F Fatma Aliye -EarthLing- -EarthLing- D dgdln S Serpico19 @francesca four dahlia four dahlia Milana22 Milana22 haritacikiz haritacikiz
Değerli yorumlarınız için teşeklürler. Öncelikle erkek bebek kız bebek bünyesi farkeder mi bilmediğimden özellikle cinsiyet belirttim. Bir de 6 ayını doldurduğundan beri hastaneye götürmedim hiç şükür gerek de olmadı. Sadece aile hekimliğinde aşısı ve 8 ay kontrolüne götürdüm.
Aslında rahat olmaya çalışıyorum, fakat dış sesler susmuyor bilirsiniz. Bir yere gidip uyutmam gerekince herkes ay çok mu terlemiş ay hasta etme vs. Aa küçük bebek aylık kontrole götür yılına kadar aksatma o kadar çok şey duyuyorum ki bu nedenle fikir almak istedim

D vitamini veriyor musunuz? D vitamini eksikliği baş ve boyun bölgesinde terleme yapar.

Bunun oğlanla kızla ilgilisi yok emerken bütün bebekler terler 😏. Gayet normal yani. Hiç elimde havluyla gezen mendille gezen biri olmadım. Benim oğlum öyle çok aşırı terlemiyor belki ondandır.çok terlediği zamanlarda oluyor ama çok nadir koyuyorum havlu bana atlet değiştirmek daha mantıklı geliyor ha onu da atleti ıslanacak terden anca öyle 😝
Uyur olunca bölünüyor uykusu uyanıyor, vücudu buz gibi oluyor uyanıksa değiştiriyorum uyursa ter bezi ile idare ediyorum. Yattığı yer tersen ıslanıyor çoğu zaman

Canım çok dert etme, emerken yorulması terlemesi çok normal.
Bazı durumlarda Demir eksikliğinin göstergesi olabilir ama bunun İçin zaten 9 aylık olduğunda kan testi yapacaklar acele etmene gerek yok.
Ayrıca çocuk doktoruna biz her ay rutin kontrole gidiyoruz hâlâ
Size neden 2 ayda 1 dediler acaba? İyi bir doktora gidiyorsanız deneyimi sizi rahatlatacaktır.
Kan sayımı yapıldı parmaktan 3 gün önce. Normal dedi ebe hemşire.
Doktorumuz benim doğduğum yıl göreve başlamış 😀 güveniyorum kendisine. Sorunu yoksa getirmene gerek yok dedi.

gercekten evhamliymissiniz. benim oglum dla cok terler. normal demislerdi hep. hastaneden alacagi mikroplar, testlerin yarattigi stres vs yi de gozonunde bulundurun. cok ciddi birsey okmadigi surece bu kadar hastaneye götürmeyin derim.

@bsr89 Maria26 Maria26 Nooption Nooption F Fatma Aliye -EarthLing- -EarthLing- D dgdln S Serpico19 @francesca four dahlia four dahlia Milana22 Milana22 haritacikiz haritacikiz
Değerli yorumlarınız için teşeklürler. Öncelikle erkek bebek kız bebek bünyesi farkeder mi bilmediğimden özellikle cinsiyet belirttim. Bir de 6 ayını doldurduğundan beri hastaneye götürmedim hiç şükür gerek de olmadı. Sadece aile hekimliğinde aşısı ve 8 ay kontrolüne götürdüm.
Aslında rahat olmaya çalışıyorum, fakat dış sesler susmuyor bilirsiniz. Bir yere gidip uyutmam gerekince herkes ay çok mu terlemiş ay hasta etme vs. Aa küçük bebek aylık kontrole götür yılına kadar aksatma o kadar çok şey duyuyorum ki bu nedenle fikir almak istedim
O dış sesler çocuklarınız buyuse bile susmuyo emin olun. Sağlıkla sıhhatle büyütün meleğinizi inşallah 🙏🏻

Ah ah..
Bende aşırı evhamliydim, özellikle de bebekken canım, o ter olayına da aynı senin gibi kafayı takmıştim, ki bizde de babası aşırı terler..
Emerken, uyurken sırılsıklam olurdu, uykusunda hala terler, 3 yasina girmek üzere..
Gece mutlaka sırılsıklam atlet pijama inanır mısın bazen kuloduna kadar degistiririz..
O da alıştı, otomatik kolları kaldırır, göz kapalı 😂😂
Vee tabi ki bende sürüyle tahlil yaptırdım, şükür herşeyi normaldi.
Ama malesef canını acitip, yipratmaktan baska birşey yapmamış oldum.
Sana bir anımi anlatayım, hiçbir sorunu olmayan sağlam çocuğu, kontrol olsun diye kan değerlerine baktırmaya götürdük, kuzumdan kan alirken, kılcal damara denk gelmiş sanırım, normal pamuk yetmedi kanını tutmaya, tampon yaptılar, çok korktuk, hastane koridorlari kan olmuştu 😞😞
Bir daha tövbe dedim, gerekli olmadıkça yaptırmam..
En son ol oldu, sonra dr istese bile ikinci Dr a sorar olduk..
Boşuna hirpalamayalim çocuğu diye..
Hatta bebekken lenf bezleri şişti, çocuk onkoloji ye götürdük, Dr gerek yok kan testine dedi, öyle ciddi bir konu da bile Dr a güvendik, hiç evham etmedim.
Şükür hiç bir sorunu da yok.
Seni anlıyorum velhasıl, ama bariz sıkıntılar yoksa, ufak şeylerden dert arama.
Mesela biz bebekken, yemek yerken esnese şekeri mi var acaba, uyku basıyor derdik 😂😂
Su an çok komik geliyor düşününce..
Sen de amma kuruntu yapmışım diyeceksin kendine 😊😊
Not: Tecrübeli, evhamlı, erkek çocuk annesi 😊😊
Güle güle büyüt 😗😗
Yaa ne iyisiniz. Hep sağlıklı olsun tüm yavrucuklarımız. Üstüne düşüyorum üstüne düştün diyorlar, düşmüyorum ne kadar rahatsın diyorlar. Zaten annelik delilik diyorum 😀 iyice kendimi sorguluyorum. Burda bile bazı yorumlar ne kadar alaycı yargılayıcı. Dengemi kuramıyorum böyle olunca.
Çok iyisiniz öperim sizi

Back