- 12 Ocak 2021
- 4.455
- 18.679
- 30
- Konu Sahibi Honkiponkitorino
ben bu zamana kadar açıkçası uyku konusunda sorun yaşamadım sabah yine erken kalkar akşamda 9da uydurdu daha küçükken 8 bucukta uyurdu ama şu sıra artık ele avuca zor geliyor. Bencede 9da uyumalı ama bir arada 9 20 civarı uyuyordu bu seferde gece kalkıyordu 1 saat oturuyordu. Banyo yaptırıyorum uyku öncesi 2 aylıktan beri ama tabi atladığımda oluyor artık 2 yaşından beri. Bende iki tane bebek olduğu için zamanla yarışıyorum tüm gün akşam yemeği yemesi toplaması cocukları yıkaması giydirilmesi derken zaten saat ne ara 9 olmuş anlamıyorum bile.Uyku öncesi rutinleriniz ne acaba? Bazrn hareketli çocuklar sakinliğe geçemediği için uyuyamıyor. Yoksa sabah 7 de kalksa öğlen 1 buçuk saat uyku ile akşam da 9 gibi uyuması gerek bence.
Öğlen uykunu bir buçuk saati geçirmeyin,çok uzamasın. Akşam da 8.45 gibi odaya gitseniz önce biraz ten temaslı bir oyun, gıdıklama olur,masaj olur, yastıklarla sandaviç yapma oyunu olur. Bu ten teması rahatlatır çocuğu. Sonra kitap okuma.sonra ışığı kapatıp belki kısacık masal belki ninni . Bu rutini eşinizle de paylaşabilirsiniz. Biz mesela 3 üçümüz küçük bir oyun oynuyoruz sonra diş fırçalama pijama giyme ve kitap okumayı babayla yapıyorlar.sonra ben geliyorum ışığı kapatıp kısacık bir masal ninni ve uyku
Öğlen uykusu kalkınca akşam 5,6 gibi felaket krizler çıkabiliyor,öğlen uyuduğuna göre hala ihtiyacı var bence