- 12 Ocak 2021
- 4.401
- 18.036
- 30
-
- Konu Sahibi Honkiponkitorino
Deniyorum bazen işte 7de uykusu geliyor ama gece 3te kalkıp uyancak diye korkuyorum birde kesersem dönmem ben çünkü sürekli birşeyleri düzene sokuyorum kızın emzirmesini kestim oğlanın tuvalet eğitimine başlıcam sonra odalarını ayırcam falan hep bi uğraştayım cok sıkıldım açıkçasıBenim kızım da geç yatıyor. Enerjisi hiç bitmiyor. Kreşte öğlen uykusu yapıyor 1,5 saat. Haftasonları öğlen uykusu yapmazsa eğer sapıtıyor, saçma sapan hareketler yapıyor uykusuzluktan. Ve yine de 8de falan uyumuyor maalesef. Bir deneyin bakalım nasıl olacak.
3ünü de 8de yatağa koyuyorum. Bebişle büyük oğlan saniyesinde yatıyor ama ortancam 21e kadar kıvranıyor, sarılıyor öpüyor öyle öyle derken beni de uyutmuş oluyorAkiam kaçta yatıyor peki
Yatsalar şöyle akşam 8:30 biraz kafa dinlesek dinlensek falan yani böyle cok zor oluyor
Ay kaç tane bebek var ikiz mi var3ünü de 8de yatağa koyuyorum. Bebişle büyük oğlan saniyesinde yatıyor ama ortancam 21e kadar kıvranıyor, sarılıyor öpüyor öyle öyle derken beni de uyutmuş oluyor
2022 şubat doğumlu benim iki numara. Benim iki çocuğumda gözlemlediğim öğlen uyumazsa akşam daha iyi uyur diye bir şey yok. 9:30 geç bir saat bence. Benim 8 yaşındaki kızım bile o saatte yatmıyor. Biz 7 gibi yatırıyoruz genelde iki numarayı. Sabah da 7-8 gibi kalkıyor. Ayakta sallarsam öğlen uyuyor, sallamazsam uyumuyor hiç. Ama uyumadığı günler gece daha erken uyumuyor. Bu arada burada hava 11 gibi kararıyor. Çocuklar hava kararmadan yatıyorlar. Zaten ben de hava kararmadan yatıyorum:))İki arada bir derede kaldığım konu bir süredir oğlum 2 buçuk yaşında gece uykusuna uzun sürede geçiyor 1 saati buluyor. Sabah 6/7/8 farketmez kaçta kalkarsa kalksın öğlen 1 de uyutuyorum öncesi asla uyumuyor sonrası zaten geç oluyor 2:30 da kalkıyor genelde böyle bazen 3 olur. Akşam 9:30 yatağa giriyor ve 1 saat uyumuyor e haliyle bana da akşam zaman kalmıyor yani bu kısım canımı sıkan taraf. Enerjisini olabildiğince attırıyorum her gün sokaklarda da olmuyor tabi. Öğlen uykusunu kesmeli miyim ?
İşin zor kısmı şu 1 yaşındada kızım var öğlen ikisini aynı anda uyutuyorum kızım yanından kalkınca uyanmaya daha meyilli oluyor ikisi uyurken bende uyuyup dinleniyorum şimdi oğlumun öğlen uykusunu kesersem onunla vakit geçirmem lazım dinlenemicem ve ses yaparsa ufaklık uyanır mı ikileminde kaldım napayım ben nerelere gideyim akşam ikiside 8 30 uyusa diyorum banada bi 4 saat zaman kalsa falan öyle bir akıl almak istedim
Tam olarak hepsine uymuyor suan tablonun dışardayken benimkide artık dayanamıyor tempolu gezme yaptıysak ama evde geçtiyse günü cok yorulmadıysa zorlanmaz sanki uyutmasam ama böylede bi uyut bi uyutma düzeni olmazDayanamaz Honki. Benim Derin öğlen muhakkak uyuyor. Bazen dışarda oluyoruz. Uyuyakalıyor. Bugün eşime yolladım şunu. Sen de oku.
Benim oğlum daha hiç 9da kalkmadı diyebilirim 8 bile yani arada oluyor biz fix 7 bucuk ve öncesi ayaktayız heleki bir ara 6 kalkıyordu full ama çocuk uyumuyor yani bir ara 9da yatağa girdik 20 geçe falan uyudu ama gece 3te kalkıp vırvır konuşmaya başladı 1 saat. 7de yatırsam ne olur allah bilir suan için hedefim öğlen uykusunu kesince 8 buçuk uyumuş olması artık çokta bir düzene takılıp kalamıyorum çünkü bu sefer cocuk yazın hiç gezemiyor o yüzden bazen geçte yatabilsin bende o doğduğundan beri akşam gezmesi yapmadım yani bu yaz ara ara cıkıyoruz ite lunapark falan. Eve esir olduk kaldık bizde çocuklar için.2022 şubat doğumlu benim iki numara. Benim iki çocuğumda gözlemlediğim öğlen uyumazsa akşam daha iyi uyur diye bir şey yok. 9:30 geç bir saat bence. Benim 8 yaşındaki kızım bile o saatte yatmıyor. Biz 7 gibi yatırıyoruz genelde iki numarayı. Sabah da 7-8 gibi kalkıyor. Ayakta sallarsam öğlen uyuyor, sallamazsam uyumuyor hiç. Ama uyumadığı günler gece daha erken uyumuyor. Bu arada burada hava 11 gibi kararıyor. Çocuklar hava kararmadan yatıyorlar. Zaten ben de hava kararmadan yatıyorum:))
Evet olmaz öyle Honki. Çocuklar düzen istiyor. Benimkileri görsen robot gibi yaşıyoruzTam olarak hepsine uymuyor suan tablonun dışardayken benimkide artık dayanamıyor tempolu gezme yaptıysak ama evde geçtiyse günü cok yorulmadıysa zorlanmaz sanki uyutmasam ama böylede bi uyut bi uyutma düzeni olmaz
Benim oğlum daha hiç 9da kalkmadı diyebilirim 8 bile yani arada oluyor biz fix 7 bucuk ve öncesi ayaktayız heleki bir ara 6 kalkıyordu full ama çocuk uyumuyor yani bir ara 9da yatağa girdik 20 geçe falan uyudu ama gece 3te kalkıp vırvır konuşmaya başladı 1 saat. 7de yatırsam ne olur allah bilir suan için hedefim öğlen uykusunu kesince 8 buçuk uyumuş olması artık çokta bir düzene takılıp kalamıyorum çünkü bu sefer cocuk yazın hiç gezemiyor o yüzden bazen geçte yatabilsin bende o doğduğundan beri akşam gezmesi yapmadım yani bu yaz ara ara cıkıyoruz ite lunapark falan. Eve esir olduk kaldık bizde çocuklar için.
Günaydın arkadaşım.6 bucukta uyandı
Günaydın Lale ablacımGünaydın arkadaşım.
Evet evet eve esir olduk ama dışarı çıkınca da biri gelince de düzen bozuluyor. Ertesi gün hem çok yorgun oluyorum hem de bebeyle ilgilenmek çok zor oluyor.
Yani en azından benim için öyle oluyor.
İşte o uyku git gide daha geç gelmeye başlıyor zamanla o yüzden sabit saatte kalmak daha iyi oluyor19 aylık bebeğim, gündüz 1-3 arası uyuyor.aksam 10 ya da 10 buçukta uyuyor.Yataga götürsem ne yaparsam yapayım uyumaz.Bence kesmeyin. Ama çok uzun süre uyutmaya çalışmak hem ona hem size eziyet.Ben artık uykusu ne zaman gelirse o zaman uyutuyorum.ikimiz de rahatiz
Aynen biz de ev hapsindeyiz canım.Günaydın Lale ablacım
Benim içinde öyle oluyor ama yazın öğlen pek gezilmiyor gezmedende olmaz onada ihtiyacı var artık yaş gereği o yüzden bazen düzeni bozuyorum ve bende hep evde sıkılıyorum artık bir nefes almak istiyorum. Birde bakıyorum millet geziyor ya heryere gidiyorlar sanki tek hapis hayatı yaşayan benmişim gibi