Öğle yemeği sorunu ne yapabilirim?

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Arkadaşlar kurumumuzda yemek çıkmıyor.Ve gerçekten hergün hamur yemekten bi hal olduk.Kilo almaya başladım.Sağlıklı beslenemiyorum.Sürekli fast food.Arada bi belki evden getirsemde olmuyor sürekli getiremiyorum da.Dışardan ev yemeği yemek istesem de çok pahalı.Nasıl bir yöntem izlemeliyim.Nasıl düzenli beslenmeliyim.Yardım??

Ben her gün evden getiriyorum.. Pazar günü haftalık yetecek 2 çeşit yemek yapıyorum. genelde sebze -etli sebze yemekleri ağırlıklı besleniyorum. Üşenmezsem salatamı getiriyorum,yoğurdumu probiyotik yoğurt mayası ile mayalıyorum. Verdikleri yemek kartı ile de ya markete ya starbucks a ya da eşime veriyorum istediğini yesin diye. Gerçekten sağlıklı beslenmek isteyen dert etmez. Bazen yulaf-yogurt-meyve tarcın yiyorum.(genellikle çok kaçırdığım günün ertesinde) Bazen üşeniyorum salata hazırlamaya ama ana ymeğim mtlaka oluyor. Hazırlayamazsam yemeği dışarıda ızgara balık yiyorum. abur cubur yok. Uniq2go dark + kahve de zor zamanlardaki kurtarıcılarımdan biri.

evden taşıyacksın taşıyamadığın zamanda çorba içebilirsin ya da ton balığı al sandwiç yap ye

müsli tarzi seyler getiriyorum bende.
elma olabilir
fit kek yapip bikac gün yiyebilirsin.
corba yapiyorum yine öyle 2 gün yiyorum
sebze yemegi pisiriyorum evde.
yumurta haslayip getiriyorum

Günlere ayırabilirsin 1 gün dışarıdan yeme( ızgara, salata vs olabilir), 1 gün sandviç yapıp getirme, 1 gün evden yemeğini getirme, 1 gün kahve pasta ikilisi gibi. Tekdüze olmaz sıkılmazsın hemde

salata evde hazirliyorum, tuzunu sirkesini isyerinde koyuyorum
yine salatanin icine ton baligi, izgara tavuk, yumurta
bu tarz seyler pratik oluyor hem aksamdan hazirlayabilirsin sabah kolaylik olur

müsli süt, ya da yulaf+kuru meyve süt işyerinizde bulunsun sürekli taşımayın, hayallidya7'nin dediği gibi 1 gün sandviç yapın, 1 gün çorba, 1 gün salata, bazen ton balığı...

önceden çalıştığım kurumda yemek çıkmıyordu, bir arkadaşımla anlaşıp bir şeyler getiriyorduk, getiremediğimizde de müsli yiyorduk. çok iyiydi, ordan ayrılınca bi ton kilo aldım, böyle ortak hareket edebileceğiniz biri olursa da iyi gelir.

Ben salata götürmüştüm uzunca bir süre; bir gün peynirli, bir gün tavuklu vs. Arada zeytinyağlı yemek, arada da sandviç koyuyordum. Güzel oluyordu.

özel kaplar oluyor onlara koyup getir iş yerine, ne bileyim kavanozda salata getirip sosunu yiyeceği zaman ekleyen bile var, mesela salatalık malzeme doğrayıp yiyeceğin zaman üstüne bi ton balığı dökebilirsin yağıyla beraber mesela
ya da zeytinyağlılar daha pratik, bir dolma, bi kase taze fasulye ayran gayet doyurucu olabilir

Evet mantıklı bunları deneyebilirim çünkü gerçekten çok fazla yediğimi düşünüyorum ve kilo alacağm daha da dikkat etmem gerekiyo galiba

Ben salata yapıp götürüyorum genelde ya da önceki akşam yaptığım yemeği birazcık daha fazla yapıp sızdırmaz bir kapta götürüyorum. çok rahat oluyor öyle. genelde sebze yemekleri ya da pilav gibi susuz yemekleri tercih ediyorum suları akmasın diye. bazen sandviç yapıyorum. bazen de salatalık domates zeytin peynir ceviz havuç meyve gibi şeyleri bölmeli yemek kabına koyup iş yerinde hazırlayıp yiyorum. bölmeli yemek kapları çok rahat oluyor. hem tek tip beslenmemiş oluyorsun hem de sürekli hazır yememiş oluyorsun.

Hergün evden getirmek çok mantıklı
Mesela yoğurt kapları var sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz

Çalışma ortamına bi mikrodalga ve bi mini buzdolabı alabilirsiniz herkes para verirse spotçudan falan
Böylece orada da pratik şeyler yapabilirsiniz

Ortam önemli

Yani çalıştığınız yer

Açıkçası biz ofise dışarıdan yemek bile söylememeye çalışıyoruz

Zira birisi gelince koku oluyor

Ton balığı haşlanmış yumurta vs demişler bence baskın kokusu var bunların

Düzenli yemek yediğimiz bir yer vardı mesela ben orası ile kilo verdim

Etli yemek ve salata yedim her gün kimi Zaman köfte bazen tavuk bazen et

Ev yemeği yapan bir yer vs 12 tl idi bu sıralar zam gelir

Burada pide vs daha pahalı hamursuz vs ucuz

Bizim şirkette yemek çıkıyor ama öyle yağlı ki bu sebepten 10 kilo aldım.
Ben sabah kahvaltımı peynir domates zeytin vs hepsini bir kaba koyuyorum öğlenleri de evde ne yemeğim varsa getiriyorum hem sağlıklı gerçi ısıtamıyorum ama olsun ağır yemek yemektense sabredip götürceksiniz en mantıklısı bu çünkü eğer yemek parası vs almıyorsanız aldığınızın yarısı yemeğe gidiyor

rus salatası, konserve barbunya vb., ton balığı bu tarz şeyler de idare edebilir ama nereye kadar.. tabldot yapan yerler var 7-8 tl ye hem 4 çeşit yemek yersiniz. iş yerinizdekilerle anlaşsanız.

Benim işyerimde de yemek yok
Hergun dısarı cıkıp ızgara tütü ya da sebze yemeklerı yıyıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…