öfkelendigimde Hep Onu Kırıyorum :(

tomvejerry

Love is.. <3
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
6.826
4.285
373
Merhaba kizlar,
Direk konuya girecegim. Bilenler bilir Bir senenin biraz ustunde bir iliskim var. Ve bu iliskiye erkek arkadasim da ben de cok emek verdik. Cok seyde uzlastik.. Buyuk sorunlarimizi birer birer hallederken, en buyuk sorunlardan birini daha yeni fark ettim: Ben ofkelenince gozum hic bir seyi gormuyor ve asiri kirici oluyorum. Ben en gec 12 de eve gelmeye calisiyorum her disari ciktigimda. Daha once daha gec geldigimde evde bizimkilerle sorun olmustu o yuzden 12 dedin mi eve gelmeye calisiyorum. Neyse, dun erkek arkadasimla guzel bi gun gecirdik. Onun arkadaslarinin onceden planladigi bi bulusma vardi saat 22:30 da. Biz o saatlerde sinemadaydik. Neyse sinema cikisi hadi bari tek bisey ic bizimle, sonra eve gidersin dedi (saat 23:10 falan), tamam dedim gittik. Oraya varmamiz 23:40 gibi oldu. Biraz sohbet ettim, bi kac oyun oynadik arkadaslariyla, en fazla 15 dk falan durdum, sonra eve gitmek zorunda kaldim. Erkek arkadasimda orda kaldi. Bulundugumuz ortamda 4 tane bekar kiz vardi. 7 tane falan da erkek vardir. Bunlar normalde sevgilimin hep takildigi insanlar. Ben hic dahil olamiyorum cunku hep gec saatlerde bulusuyorlar...

Kiskandim.. Onun orda bensiz arkadaslariyla cok guzel vakit gecirmesini kiskandim. Benim hic dahil olamadigim ortamdaki kizlarla oyunlar oynayacak, beraber muhabbet edecek, iyi vakit gecirecek.. Cok kiskandim. Cunku sadece dun degil, hep olan bisey bu.

Saat 2 de bunu aradim "ne yapiyorsun?" diye, yakin bi erkek arkadasi, onun sevgilisi, ve kizlardan biriyle oyun oynadigini soyledi. Cildirdim. "Neyin var iyi misin?" diye sordu, hayir cok rahatsiz oldum dedim. Cok hafif tartistik, sonrada telefonu kapattim ben. 5 dk sonra aradi "yoldayim eve gidiyorum" dedi, sonra da kiyamet koptu. Kiskanclik krizine girmistim resmen ve ona "bu iliskiye verdigim emekler icin pismanim" dedim.

Aslinda yalan soylemedim. Bazen gercekten oyle hissediyorum. O kadar cok emek verdim ki.. Ilk cikmaya basladigimizda her gece icen, hic bi amaci olmayan, oylesine bir iste calisan biriydi. Simdiyse Okula geri dondu, lisans aldi, bir kac yerle is gorusmeleri yapiyor.. Bazen dusunmeden edemiyorum butun kotu zamaninda ben yaninda oldum, onun adam gibi biri olmasi icin cabaladim, simdi ayrilirsak, bir baska kiz bunun zevkini cikaracak.. Bu dusunceden o kadar cok tiksiniyorum ki bazen butun yaptigim emekler icin pisman oluyorum iste.

Neyse ben ona oyle deyince, o bir anda aglamaya basladi. Hic oyle olmamisti daha once. "Ne diyorsun? Kapatmam lazim." dedi cunku konusamiyordu. Ben dedigimden aninda pisman oldum onu oyle duyunca. "dur yanlis anladin oyle demek istemedim" dediysem de fayda etmedi. Telefonu kapadik..

5 dk sonra dayanamadim yine aradim. Sesi daha iyi geliyordu. Konustuk bu defa uzun uzun. Her ay boyle yaptigimi soyledi. Hep cok iyi cok sevimli bir sevgili oldugumu, ama ayda bir sefer onu kalbinden vuran bir laf ettigimi soyledi. Dogru yapiyorum. Her yaptigimdan sonrada vicdan azabindan eriyorum. Suanda da vicdan azabi cekiyorum. O beni suana kadar kiracak tek bir soz etmedi ama ben onun kalbini destim resmen

Napicam ben? Araniz da boyle olup da duzelen var mi?

(bu arada ben sevgisiz, saygisiz bi ailede buyudum. Babam anneme hep hakaretler ederdi. Bosandilar hala ayni evde yasiyorlar. Hala cok cirkin, huzursuz bi evdeyim. O yuzden sevdigini kirmamaya calismak nedir ben bu sevgilimde ogrendim. Ama hep bu cocuklugumdan gelen kotu tecrubenin tuzagina dusuyorum ofkelendigimde ( )

İyi de kavganda haklısın bence.
Ben de olsam istemezdim sevgilimin gecenin 2'sinde başka kızlar ve erkeklerle oyun oynamasını.
Ben olsam daha ağır tepkiler verirdim.

Seninle birlikte onunda eve dönmesi gerekirdi.
O saatte seni tek başına bırakmamalıydı.
Bilmiyorum belki o saatte takılmasına değil de başka kızların olması seni çok sinirlendirmiş olabilir.
Seni anlayabiliyorum. Bi dahakine bir yere birlikte gidip birlikte dönün bence.

Haklı olmanıza rağmen bu ilişkiye verdiğim emeklere pişmanım diyerek haksız duruma düşmüşsünüz.
Haliyle karşı tarafın kalbi kırılmış. Ve siz onun gönlünü almak zorunda kalmışsınız.
Halbuki sakince bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleseydiniz, belki de o da size hak verecekti.

Bu durumun ikiniz de farkındasınız madem, bi anlaşma yapın. Sen sinirlendiğin tartıştığınız anda teli kapatın yanyanaysanız uzaklaşın. Sen ne zaman sakinleşip kendine hakim olacak düzeye gelirsen o zaman tekrar konuşmaya halletmeye çalışırsınız. Nacizane fikrim bu..

İyi de kavganda haklısın bence.
Ben de olsam istemezdim sevgilimin gecenin 2'sinde başka kızlar ve erkeklerle oyun oynamasını.
Ben olsam daha ağır tepkiler verirdim.

Arkadaslariyla da zaman gecirsin istiyorum. Buna engel olmak istemiyorum ama hep boyle gec bulusmalari beni deli ediyor. Ya bara gidiyorlar (ki en son bara gittiklerinde erkek arkadasim sarhos olup, camdan disari dusmustu, eli, kolu kesik icindeydi,) ya da birinin evinde bulusuyorlar dun oldugu gibi. Bunun ustesinden nasil gelicez bilmiyorum. Direk arkadas ortamini degistirmesi gerekiyor bunu engellememiz icin. Ama ona boyle bir seyi teklif dahi edemem.

Ayri arabalarla gittigimiz icin beni yolda yalniz birakmasi falan sorun degildi. O saatte takilmasina karismiyorum genelde. Sadece o saatte takilip arkadaslariyla ickili ortamlarda oldugundan, guvenligi icin endiseleniyorum. Dun beni en cok deliye donduren olay kizlarla onu orda birakmis olmam. Cunku bu kizlardan bir kaci onlarin baska erkek arkadaslarinin eski sevgilileri ve simdi o kizlardan biri yine o ortamdan olan baska bi cocukla gorusuyor. Yani oyle birbirlerine kardes gibi baktiklari bi arkadas ortami degil. Bende kiskandim ne yapayim

Acikcasi bence bu konuda haklisiniz.
Cunku siz onu surekli toplamaya calisirken o bir yerde dagitiyorsa elbette sinirleriniz bozulur.
Surekli tekrarlanan gece bulusmalari varmis zaten.
Bir aksam da sizin icin erken eve donebilirdi, sizi evinize birakabilirdi.
Ama siz genel olarak sormussunuz.
Oncelikle ayni buyume ortamina sahibiz sizinle.
Ve ne zaman oyle bir ortamda bulunsam sinirden kaskati kesiliyorum ve stresimin acisini genelde esimden cikariyorum.
Cunku negatif enerji yukleniyor omuzlarimiza.
Yine de bunu bahaneniz yapmayin.
Degismeye, tabiri caizse yontulmaya calisin.
Mesela sunu dusunun; size acilmis bir kredi var ve siz ondan yiyorsunuz...
Kolay gelsin.

Evet, tam olarak boyle oldu. Hakliyken, gonul almak zorunda olan duruma dustum. Beni ail sinirlendiren konuya yanlis yaklasimim yuzunden, konuyu halledemedigimizi dusunuyorum. Gerci dun telefonda sordu ne yapabilirim boyle olmasini engellemek icin diye, ama ne soylesem bilemedim. Arkadaslarinla gorusme mi deseydim?

Görüşme değil de, ben olmadan geç saatlere kadar onlarla kalma. Buluşacaksak da birlikte buluşalım, eve birlikte dönelim diyebilirsiniz

Ayyyy Allahım korusun çok fena.
Neden bu kadar çok içiyor?
Alkol sorunu var sanırım kendisinin.
Bence bu konuya eğilmek gerek.
Tedavi olmalı bence.

O senin güvenliğinden pek endişe etmiyor mu?

Son düzenleme:
Ayyyy Allahım korusun çok fena.
Neden bu kadar çok içiyor?
Alkol sorunu var sanırım kendisinin.
Bence bu konuya eğilmek gerek.
Tedavi olmalı bence.

O senin güvenliğinden pek endişe etmiyor mu?

Yok benim sicilim ondan temiz oldugundan benden yana guvenlik sorunu yok :)) Beni 12 de yalniz birakmasi yanlis anlasilmasin, ben kendi arabamla gitmistim o yuzden tek basima dondum. Benim yanimda asla sarhos olacak kadar icmez. Ben yokken oluyor butun olanlar. Sosyal bi sekilde iciyor. Icki probleminden cok ozentisi var. O da farkina variyor bu yaptiginin hos birsey olmadigini. Eskisine gore cok cok daha iyi. Eskiden her gece iciyordu. Simdi bir tek ertesi gun ise gitmeyecegi gunler arkadas ortaminda iciyor ben yoksam.

Ben sizi daha önceki konunuzdan tanıyorum,o en son meselenizi de hatırladım.Vallahi her ikinizin de haklı olduğu noktalar var,lakin o geceyle(arkadaşlarıyla oyun oynadığı) ilgili olarak ben sevgilinizde pek bir kabahat bulamadım.-tekim galiba bundaÇünkü siz ona bir şey söylememişsiniz,hatta onların yanında da bir süre kalarak ona o arkadaş grubunu ve o geceyi,oyunları onayladığınıza dair sinyaller yollamışsınız-ki sizde istemediğinizden değil aileniz sorun yaratacağı için kalamamışsınız-,daha sonrasında onu aradığınızda eğlendiğini duyduğunuzda bu özgürlüğe sahip olamamak,gece istediğiniz saate kadar dışarı kalamamanın(ve üstelik bu kuralı koyan hazzetmediğiniz babanız) da etkisiyle ona parlamışsınız.Ama en başta ona kalamazsın deseymişsiniz o da kalkarmış belki sizle beraber.Siz arayıp ona kızdıktan sonra da hemen yola çıkmış,bence size gerçekten değer veriyor ve değişmeye çalışıyor.Ama size diğer meselelerde hak veriyorum ve anlıyorum.Yani bir yandan emekleriniz boşuna gitmesin istiyorsunuz,bir yandan da ondan daha fazla fedakarlık istemeye utanıyorsunuz,çünkü yaptığı birçok şeyi zaten sizi memnun etmek için yapmıştı.Sevgiliniz neden geceleri çıkıyor?Yanlış hatırlamıyorsam okulu ve işi vardı,yani tek müsait olduğu zaman dilimi gece mi?Yanlış anlamayın lütfen beni amacım size faturayı kesmek değil.

Son düzenleme:

Bak arkadaşım yanlış anlamanı istemem ama şu "sosyal içiyor" cümlesini kimden duydun bilmiyorum ama alkolikler kullanır genelde bunu.
İster kendi arabanla ister taksiyle git ama yanında onun olması gerekir.
Özenti demişsin. Hala ergen havasından kurtulamamış bu çocuk ileride alkolik olur ve sana çok zarar yaşatır haberin olsun.

Bende sevgilimin gece 2de kızların olduğu bi ortamda olmasını istemem.
Hatta gece niye dışarı çıksın ki ??
Bende tepki gösterirdim..

Benzer çok yönümüz var..

Bende sevgisiz saygısız bi ailede büyüdüm.
Babam sürekli bağırır hep bi kavga havası.
Evde bi terör eser resmen.
Bu ilişkime de yansıdı..
Çok kavgalarda evlilikten korktuğum için ilişki yaşamamın gereksizliğini düşündüm.

Ben zamanla düzeldim o ev ortamından uzaklaşınca düzeldim ama

Darısı başına

Ailendeki problemler sende çok çok az bir kendine güven sorunu yaratmış, ciddi boyutta değil ve bence düzelebilir.

Burdaki arkadaşların aksine erkek arkadaşının hatası yok bana göre. Sonuçta seninle girdiği bir ortam senin iznin olsa sen de kalırdın orda. Yani senin olmamanı fırsat bilecek bir durum yok. E kendini de ordaki kızlara gösterdiğine göre kıskanılacak problem çıkarılacak bir durum da yok. Sen izin alamadığın için dönmüşsün, onun öyle bir problemi olmadığı için ve orda iyi vakit geçirdiği için kalmış. Sevgilin eğlendiği zaman mutlu olman gerekir bence. Kıskançlığını biraz törpülenelisin.

Adamın ne alkolikliği kalmış ne başka bişey. Burdaki arkadaşlar hiç genç olmamışlar belli ki. Gençken içilir, gezilir, tozulur, dağıtılır. Sonra olgunlaşır, durulursun. İçki o kadar tü kaka denilecek bir şey değil. Alkolik ( 3 kez amatemde tedavi görmüş) bir babanın kızı olarak söyleyebilirim ki sosyal içicilik diye bir kavram var. Alkolizm işin çok farklı bir boyutu, her gün içki içen insanların bile çoğu alkolik değildir. Haftada bir iki içmek gayet normal, sosyal bişeydir. Ara sıra da abartılır, büyütecek bişey yok.

Kendi araban varsa seni eve bırakmaması da gayet normal. Sözüm sana değil, diğer arkadaşlara. Bir erkek neden arabası olan bir kadını evine bırakmak zorunda olsun ki? Tehlikeli bir durum olmadığı sürece kendine yetebilen, ayakları yere basan bir kadın günün herhangi bir saatinde evine tek başına da gidebilir. Erkeğinin gölgesinde, korumasında olanlar için aynı şey geçerli değil tabi, onlar ayrı bir kategori.

Kendini kontrol etmeyi zamanla öğreneceğine inanıyorum. Olaylara biraz daha geniş, biraz daha rahat bakmaya çalış. Kendini onun yerine koy, ben o ortamda olsaydım sevgilimi üzecek bişey yapar mıydım diye düşün. O zaman daha sakin davranabilirsin belki. Kızdığın noktaları, sorunlarını da aradan biraz zaman geçtikten sonra dile getir ki sinirin biraz yatışmış olsun.

Ben de aynen böyle düşünüyorum,bir de yanlış hatırlamıyorsam konu sahibi arkadaş Abd'de yaşıyor senelerdir,sevgilisi de Amerikan.Ve benim gözlemlediğim bu erkeğin kızı arabayla eve bırakması olayını bir biz Türk milleti olarak bu kadar önemsiyoruz,burada böyle değil.Yani çok normal konu sahibinin eve kendi arabasıyla dönmesi.

Sevgilimle buluşucam onun arkadaşlarının yanına gidicez ve beni el gibi yollayacak o saatte tek başıma...
İmkanı yok yani beraber geldiysek beraber çıkarız, geri gitmek istiyosa beni uygun bi'yere bırakır geri döner.
Ben de sen git ben durucam desem o da feci bozulur zaten.

Bi'de ben içen adamdan değil içmeyi beceremeyen adamdan korkarım adam camdan düşecek kadar sarhoş oluyosa yarın öbür gün birinin yatağından da çıkar yani. Hiç sarhoş oldun mu bilmiyorum ama mala bağlıyo insan rüya alemi gibi oluyo.

Bi'de kendini suçluyosun bence haketmiş

Yorumlara çok güldüm Allah aşkına normal amerikalı genç bir insandan bahsediyosunuz ama tamamen türk kültürüyle düşünerek..onlar o şekilde doğuyolar,büyüyolar ve ölüyolar..medeni olanda o..biz türkler pek sosyal hayat nedir bilmediğimiz ve genelde sevgili olduktan sonra ortada başka hayat ya da karşı cinsle arkadaşlık bırakmadığımız için tüm toplumlarda öyle olmalı sanıyoruz..

Çocuk bunca yıllık yaşantısından vazgeçip gül çiçeeem seni baban vermezse kaçırcam senin üstüne gül koklamam demeliydi..ayrıca sosyal ortamda içiyosa kesin alkoliktir :))) hahahah

Alkol alanlara "içkici" diyen bir memleketiz ne bekliyoruz ki :)

Sosyal hayatımız sinemaya gitmek,elele dolaşmak ve cafelerde oturmaktan ibaret tabiki bir amerikalının sosyal hayatını algılayamayız :)

Biz tüm insanlara cinsiyet ayrımıyla yaklaşırız onlar sadece insan olarak..aaaa melahatin sevgilisi kızlarla görüşüyormuşşş püüüü

Ofke kontrol sorunu bende de var o yuzden cevrenden sevgi gorme durumun nedir diye sorcaktim ama yazmissin. Bende kirici konusuyorum kendimi frenleyemiyorum ve bunun sevgisizlikten sevgi açligindan ileri geldigini dusunuyorum.. Bu savunma mekanizmasi gibi bisey sevgi gormedigimiz icin bu sekilde guclu durmaya kendimizi savunmaya calisiyoruz hem gormedigimiz biseyi baskasina nasil verelim ki. Cok iyi anliyorum seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…