ÖFKE KONTROL PROBLEMİ

diet killer

Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
1.102
1.348
83
Merhaba,
Bu yaşıma kadar öfkemi kontrol edemediğim için başıma gelmeyen kalmadı. Yaşım ilerledikçe kontrol etmeyi öğrenmeye başladım fakat hala yeterli değil. Ailemi ve sevdiklerimi çok üzebiliyorum. Artık dostlarıma karşı öfke patlaması hiç yaşamıyorum. Bazen aileme bazen de hayatımın aşkına karşı öfke patlaması yaşıyorum.
Nişanlımın ailesi nişan sürecinde çok düşüncesizce bir şey yaptı (ne yaptıklarını anlatmak istemiyorum, kimliğimi açık etmek istemiyorum. Ne olur ne olmaz) Bu düşüncesizliklerini affedemiyorum sürekli sinir krizi geçirecek raddeye gelip nişanlıma patlıyorum. En son gerçekten onun karakteriyle alakalı çok ağır konuştum, adam ayrılmak istedi dolayısıyla. Birkaç gün düşünecek sonra görüşeceğiz. Onu kaybetmek istemiyorum o benim hayatımın aşkı. Onun eşi, çocuklarının annesi olmak istiyorum. Profesyonel destek alacak param da yok, sizden nasihat almak istiyorum. Ne yapacağım ben şimdi?
GÜNCELLEME:
Nişanlımla hala görüşmedik ama görüşmek için birkaç gün sonrasına anlaştık. Bu arada öfkeme karşı savaş başlattım umarım geç kalmamışımdır. Bir hafta içimde öğreneceğim geç kalıp kalmadığımı...
Benzer sıkıntıları yaşayanlar varsa olumlama topici açtım, beklerim.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/ofke-stres-kontrolu-ve-olumlama-grubu.1035774
GÜNCELLEME:
Nişanlımla bütün sorunlarımızı çözdük, harika ilişkimize aynen geri döndük.
Ben ise özel olarak öfke ve stres kontrolü için bir şeyler yapmaya başladım. İBB'nin psikolojik danışmanlık merkezlerine gideceğim, ayrıca olumla meditasyonları yapıyorum.

Son düzenleme:
Kaybetmek istemiyorsan kendini frenle. Ayrica farkindasin yaptığının. Cok zor sinirli biriyle olmak. Bi bilsen, yapmazsin zaten

Kaybetmek istemiyorsan kendini frenle. Ayrica farkindasin yaptığının. Cok zor sinirli biriyle olmak. Bi bilsen, yapmazsin zaten
Empati kurdukça daha iyi anlıyorum zaten. Şimdi ne yapmalıyım benden vazgeçmemesi için bilmiyorum...

kendinizin farkındasınız,davranışlarınızın sinir harbiyle kötü şeyler yapılabilyor.sakin olmasyı öğrenmelisiniz.üzmeyin üzülmeyin.

kendinizin farkındasınız,davranışlarınızın sinir harbiyle kötü şeyler yapılabilyor.sakin olmasyı öğrenmelisiniz.üzmeyin üzülmeyin.
Sürekli birbirimizi üzülecek pozisyona sokuyorum, adam da bu yüzden bıktı zaten. Nasıl inandıracağım değişeceğime..

Empati kurdukça daha iyi anlıyorum zaten. Şimdi ne yapmalıyım benden vazgeçmemesi için bilmiyorum...
Degisecegine soz verip degismelisin. Olani unut gitsin. Takinti haline getirme herseyi. Soz ver ikimiz icin degismeye hazirim bana yardimci ol de ne bilim agla kiz biraz dayanamaz kabul eder. Ama kisiligi hakkinda bidaha asla kotu konusma. Belkide son sansin olacak iyi degerlendir

Buluştuğumuz zaman öyle yapayım değil mi umarım bana inanır tekrar ya içim acıyor onu kaybedeceğim diye

Bende damarıma basıldığında ağzıma geleni söylerim. Buna iyi yönden bakabilirsin çünkü bazı hadsizler bundan anlıyor. Kendini üzme. Aileni ve nişanlını ayrı bir yere koy onlar herkes değil onlar diyorsa yapıyorsa vardır bi bildikleri de.. sakin ol

Ah sakin olmayı bir türlü öğrenemedim umarım kendimi affettirebilirim...

Sinirlendiğiniz zamanlarda içinizden Ya Sabır çekin, Allah'ım sabrımı artır diye dua edin, sonuçta insanız sıkıntılar da dertler de geçici, önemli olan sabırla sükunetle kimseyi kırmadan bir çözüm bulabilmek.

Böyle bir yeteğim olsun çok isterdim. Olgunlaştıkça kendini sakinleştirebilen bir insana dönüşeceğim ben de zamanla olacak umarım

seni ne kadar tanıyor? ilişkiniz ne kadar zamandır sürüyor? sevginiz gerçek ve ilişkiniz sorunları aşmak üzerine mi kurulu. bunlar önemli sorular bence.
kişiliğine laf etmen kötü olmuş ancak öfke anında söylediklerimiz çoğu zaman karşı tarafı acıtmak içindir. dolayısıyla abartılıdır. sen de öfkeli anında söylediklerinden dolayı sana kırılmamasını sağla bence. ve bunu aşmak için onun yardımını iste. seni dengelesin. kolay aşamazsın öfke problemini. zaman alır yani. bu zaman zarfında da seni tetikleyecek şeyleri en azından hayatındaki kişinin yapmaması ve seni dengelemesi gerekir. konuşup kendini anlatarak böyle bir altyapı hazırlamayı dene.
barışmak için de ilk adımı at biran önce ve seni affetmesini sağla.

Bu şekilde düşünmemesi için nasıl bir değişim göstermeliyim? Bana asıl bundan bahsedebilirsin bunu yaşayan biri olarak
Onun icin degil kendi sagligin mutlulugun icin degismelisin.ben boyle bir insan olmamaliyim diye kendini guzellestirmelisin.nisanlin gider baska birisi gelir ona da yaparsin ayni hareketleri demekki baskasi icin degil kendin icin iyi degismeli.ciddi bir sinir ise tedavi gerekiyor..

Kızlar benimde bi derdim var çok sıkıldım bu durumdan ya benim eşim tarasta güvercin beslio son 3 senedir ilk sene herşey normaldi bana zaman ayırabiliodu iyidik ama şimdi sürekli güvercinlerin yanında işten gelir gelmez yukarı çıkıo 2 saat onlarla ilgilenio izin günleri de tam gün onlarla birlikte hiç bana vakit ayırmıyor bazan kızıyorum söyleniyorum fare zehri koyup öldüresim gelio bazen ama kıyamıom onların suçu yok ama benimle ilgilenmi ne yapmam lazım bilmiom işten gelio direk yukarı ben kayın babam la birlikte yemek yiyiom sonra ona ayrı hazrlym akşamları bi sohhbetimiz yok eve de geldiğinde yatana kadar güvercin videoları izlio onlar için araştırma yapıo bana hiç vakit ayırmıyor

Beni çok iyi tanıyor, 2 yıldır birlikteyiz ve aşığız aslında. Ama o bıktı benim öfkemden, daha önce bir kez daha böyle kırılma noktasına geldik ve ayağına gidip kendimi affettirdim. O kavgadan sonra baya gelişme de sağladım kendimde aslında, ama yetmemiş işte. En kısa sürede yüzyüze görüşmem lazım, o birkaç gün sonra görüşmek istiyor ama acaba bu akşam gitsem mi yanına ne yapsam?

Çok haklısın..

Merhaba, burası farklı bir konunun topici kendine bir konu başlığı açman gerekiyor canım. Ayrıca sorununla alakalı olarak kocanın obsesif kompülsif bozukluğu olabilir, depresyonda vs olabilir. Ne kadar süredir böyle davranıyor eğer yıllardır, aylardır böyle ise klinik bir problemi olabilir

Evet en doğru kararı vermişsinz canım biraz arar verirsen birbirinizi kırmamış olursunuz eğer onu kaybetmemek istiyosan biraz alttan al yoksa kaybedersin erkeklerin çoğunda bu huy var pof poflanmayı severler ailesinide bubkadar kafaya takma bunlar geçici şeyler siz birbirinizi seviyosanız sıkıntı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…