OFII/ANAEM uyum sınavı

hacocan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
75
0
Merhaba arkadaşlar,

Şuan OFII/ANAEM kursundayım eşini fransaya aldırmak isteyenlerin sorularını elimden geldiğince yanıtlayabilirim.:uhm:

Merhaba Hocacan Nickli Kullanıcı,
Anaem kurslarıyla ilgili bilgi verebileceğinizi söylemişsiniz. Sanırım sizde benim gibi aile birleşimi yoluyla Fransa'ya gitme adayları arasındasınız. Durumunuz nasıl bilmiyorum ama nişanlım Fransız vatandaşı bu yaz evleneceğiz, Fransaya gidiş işlemleriyle ilgili prosüdleri araştırıyorum. Evraklarda sorun çıkması nedeniyle henüz başlangıc yapamadık. Bu sürecin ne kadar olacağı ile ilgili bilgim yok. Büyük oranda bilgi kargaşası var, herkesin gidiş işlemleriyle ilgi ayrı hikayesi var. Artık kimseye kulak asmamaya karar verdim. Anaem Kurslarına katıldığınız süreçte neler yaşadınız, kim karar verdi bu kursa kalıcağınıza, az düzeyde fransızca bilgisi anaem kurslarınıza katılmasınızı önleyebilirmiydi? Konuyla ilgi dönüş yaparsanız menmun kalırım. Mutlu günler.

Merhaba arkadaşlar,

Şuan OFII/ANAEM kursundayım eşini fransaya aldırmak isteyenlerin sorularını elimden geldiğince yanıtlayabilirim.:uhm:

Merhaba Hocacan Nickli Kullanıcı,
Anaem kurslarıyla ilgili bilgi verebileceğinizi söylemişsiniz. Sanırım sizde benim gibi aile birleşimi yoluyla Fransa'ya gitme adayları arasındasınız. Durumunuz nasıl bilmiyorum ama nişanlım Fransız vatandaşı bu yaz evleneceğiz, Fransaya gidiş işlemleriyle ilgili prosüdleri araştırıyorum. Evraklarda sorun çıkması nedeniyle henüz başlangıc yapamadık. Bu sürecin ne kadar olacağı ile ilgili bilgim yok. Büyük oranda bilgi kargaşası var, herkesin gidiş işlemleriyle ilgi ayrı hikayesi var. Artık kimseye kulak asmamaya karar verdim. Anaem Kurslarına katıldığınız süreçte neler yaşadınız, kim karar verdi bu kursa kalıcağınıza, az düzeyde fransızca bilgisi anaem kurslarınıza katılmasınızı önleyebilirmiydi? Konuyla ilgi dönüş yaparsanız menmun kalırım. Mutlu günler.

Merhabalar

Ben fransada yasiyorum suan. evlendikten sonra 2 turlu basvuru olabilir. esiniz fransadan istek yapacak yada siz konsolosluga gideceksiniz. ilk olarak konsolosluga gidin ornegin istanbulda konsolosluga girmeden panoda gerekli evraklar listesi var cok az belge isteniyor. onlari hazirladiktan sonra istanbul vize yi arayip randevu aliyorsunuz ve konsolosluga gidiyorsunuz. gittiginizde evraklari teslim ediyorsunuz kisi size bir kac soru suruyor ve almaniz hereken 2 haftalik kurs icin size belge veriyor. o belgede bulunan telefon numarasini arayip randevu aliyorsunuz genelde 1-2 hafta sonrasina. kurs cok basit ve yararli sinavi vermek zorunda degilsiniz sadece %100 katilim sart. kurs sonunda esiniz fransiz vatandasi ise vizeniz veriliyor hemen ben 2 haftada aldim vizemi. esiniz fransiz vatandasi degilse islem uzun suruyor 6 ay kadar sanirim

Merhaba arkadaşlar,

merhaba bende haftaya eş birleşimi için konsolosluga başvurcam peki bana bu konuda acil olarak yardım edebilirmisin mesela bu açıklayıcı mektubun içerigi nasıl olcak bana yardım edermisin ?

Merhaba arkadaslar,
Bende aile birlesimi icin dosya verdim valilige esim icin 1.5 ay oldu yaklasik vereli ama hala bi mektub almadim ev kontrolu icin, yeni yasalara gore normalde sureler kisaldi ama neden hala bisey gelmedi beni endiselendiriyor, bilgisi olan arkadaslar var mi acaba ??

hic bi fikrim yok malesef. sıkıntılı bir surec bu. umarim sizin icin hersey kolayca hallolur...

slm arkadaşlar ben yeni üyeyim hemen kdurumumu özetlemek istiyorum bende sıkıntılıyım aynı durumdan çünkü bnm eşimde 8.ayda başvuru yaptı hemen 8.ayın 13ünde eve kontrole gelindi sonra bana kursa gitmem için mektup geldi adana da kursa gittim kasımın başı gibi bitirdim sonra bana konsolosluktan gerekli evraklar listesi geldi bende onları hazırlayıp aralık başı gibi götürdüm şimdi dosyam fransadaki valilikteymiş benm sizlere sorum acaba bu valilik onayı ne zaman çıkar bundan sonra napıcam elinizden geldiğince cevap verirseniz çok mutlu olucam

Merhabalar, fransızca aile birleşimi için başvuru yapacağız ancak benim sormak istediğim şu; başvurudan sonra ilk sınavda fransızca A1 seviyemnle geçemezmiyim? çok mu zor? kalırsam fransızca kursu hafta içi olmak zorunda mı? ben çalışıyorum ve bu kurs için işi bırakmak çok saçma olacak sonuçta vize çıkması aylar alıyor gördüğüm kadarıyla nolur bana yarıdm edin. eğer özel kursa gidip çalışarak bu sınavı geçebilme ihtimalim varsa hazırlanacağım. ha yok herkesi bırakıyorlar ve mecbur tutuyorlarsa işten çıkmak zorunda kalacağım

anladım cnm ama ilk kursa gittiğinizde sizi hem sözlü hemde yazılı sınav yapıyorlar eğer fransızca biliyorum diyorsanız sizi ayrı sözlü bi sınav yapıyorlar onda biraz daha zorluyrlar bildiğim kadarıyla....peki siz şuan hangi aşamadasınız eşiniz fransa vatandaşımı yoksa işçi mi eğer vatandaşsa kısa sürede gidersiniz değilse beklersiniz maleseff

Eşim fransa vatandaşı orjinal fransız ama benim fransızcam kötü zaten. benim sorunum çalışıyor olduğum için bu zorunlu kursa gitmek zorunda kalmam işten çıkmam demekki bu daha vize çıkmadan işten ayrılmak istemiyorum. Diyorumki acaba kursa gitsem bir kur alsam bu sözlü ve yazılı sınavı geçebilme ihtimalim nedir?

normalde kursta kolay şeyler öğretiyorlar ama ben 2 haftalık kurs almak istemiyrm diyince bizim hoca daha da zorlamış arkadaşları..kurstada neler öğretirler onu tam bilmiyrum cnm

arkadaşlar benim ofii'de 8 temmuzda sınavım var cıkan sorulardan bilen varmı acil ögrenmem lazım

benimde nişanlım fransız eylülde nikahımız var ve sonra işlemlere başlayacagız ama ben sınavdan çok korkuyorum kursa giderek A1 seviyesini tamamladım nişanlımlada elimiden geldigince pratik yapıyoruz ama yinde o korkumu yenemiyorum

Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Sınavdan korkmana hiç gerek yok bence. Vizeye başvurduktan hemen sonra Ofii'nin sözlü olarak yaptığı sınavda başarılı olamadığın takdirde Türkiye'de iki haftalık bir kurs görüyorsun. Onun sonucunda da bir sınav oluyor fakat bu sınav hem zor değil, hem de oraya gitmeni bağlayıcı bir etkiye sahip değil. O yüzden içini ferah tut, mutluluklar :)

Bu arada benim de nikahım eylülde:) sanırım seninle aynı zamanlarda başvurucaz vizeye

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…