ODTÜ'de başörtülü kızlara taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok merak ediyorum, aynı şey başörtülü olmayan bir kaç kızın başına gelmiş olsaydı yine böyle haber yaparlar mıydı. Ayrıştırmak için süper haber çıktı koşun kaçırmayın!
Ayrıca başörtülü kızlara taciz nasıl bir haber başlığıdır yahu? Başörtülü oldukları için mi tepki görmüşler yoksa cemaat yurdu tanıtımı yapıkları, ODTÜ yurtlarında fuhuş yapıldığını iddia ettikleri için mi? Her iki durumda da hak edilen muamele bu değil elbet ama olay saptırılıyor ne yazık ki.
Nasıl siyasete alet edilir başörtüsü diye soruyorlar hep başka konularda, işte böyle böyle alet ediliyor. Başörtülüler tarafından değil, onları kullanmak isteyenler tarafından ne yazık ki.

nefret ettim. çok ayıp ya.. valla yine terbiyeli çıkmış o kapalı kızlar. ben olsam kafa göz girerdim. terbiyesizler

Son düzenleme:

Ben zaten günümüzden bahsediyorum geçmişten değil dikkatli okursanız görürsünüz.Bi arkadaşada dedim ayrın sizin dediğiniz dönemle şimdi arasında 10 yıl var günümüze bakında konuşun.

Kızlara yapılanı onaylamıyorum ama bu haberlerdeki taraflılık nedir yahu ?

Bu tür meseleler bilinçli bir şekilde gündeme getirliyor diye düşünüyorum
Ayrıştırmak için güzel bir silah oldu bu hep
Keşke bu meselelri ortaya atıp köşesine geçip k.çyla halimize gülenlere gereken cevabı saygımızla hoşgörümüzle verebilsek

Çok merak ediyorum, aynı şey başörtülü olmayan bir kaç kızın başına gelmiş olsaydı yine böyle haber yaparlar mıydı.

Tabiki de yapılırdı
Bu yorum bile bir taraflılık belirtisi
merak etmeyin her iki taraf da gereken durumu kullanırr haberini de çatır çatır yapar
Güzel Güzel böler

Bugün sağlık ocağındaki bir hemşireye çok sinirlendim, yanımda kızım olmasa çok sert tepki verirdim, hatta ağzının üstüne çarpasım geldi. Konu tamamen kızımla ilgili bir yorumuydu...
eminim ben bu kadar sakin bir insan olmasam, kalkıp saçını başını yolsam, birileri kameraya çekip türbanlı hemşireye meydan dayağı diye yayınlar, siz de burda bakın işte açıklar böyle davranıyor, başörtülü kardeşimizi dövdüler, bir de okumuş olacak v.s. diye yorum yapardınız.
halbuki konunun ne kadının başörtüsüyle alakası var ne de siyasi bir mevzuyla... tamamen kişisel bir şey...
çok yakın zamanda şahit oldum kadının birine sırayı bozdu diye kızdılar, kadın zaten bizi hiçbir yerde istemiyorsunuz diye ağlamaya başladı (başörtülüydü) halbuki ondan biraz önce genç bir çocuk da fırça yemişti aynı sebepten, ben de bozsam sırayı bana da aynı tepkiyi vereceklerdi.
umarım anlatabilmişimdir... bu konu için değil ama genel anlamda kapalı birine yapılan her türlü ters hareketi başörtüsüne bağlamayın, aynı şeyi açık biri de yapsa aynı tepkiyi görecekti.

Tabiki de yapılırdı
Bu yorum bile bir taraflılık belirtisi
merak etmeyin her iki taraf da gereken durumu kullanırr haberini de çatır çatır yapar
Güzel Güzel böler

Peki o zaman, benim üniversitemde yıllarca küpe takıyor saçı uzun diye dayak yiyen erkekler, mini etek giyiyor sevgilisiyle el ele dolaşıyor diye hakaret edilen kızlar vardı. Onların haberi neden yapılmadı? Çünkü kimsenin işine yaramazdı o haber. Son zamanlarda her şeyi türbana bağlayan haberler artık mide bulandırmaya başladı.

Gunumuze bakalim diyen arkadas.Gunumuze bakacak olursak zaten konu basligi yeterli sanirim.Bu insanlar neden okuldan kovulmuslar nedenleri arasinda kapali olduklari varmi var.Haklar geri alindi gibi ama yeterince alinmamis demek ki .Hala kendilerini birileri ezici ustunluk goruyor ki bu tablo yasanmis. Yasadisi sol orgutler stand acabiliyorken varsin bir tane de onlar acsin.Bu kadarmi hazmedilemiyor bazi seyler.Yasadisi butun orguler Otdu de fink atiyorken varsin cemaatciymis onlarda acsin birtane.Bukadarmi gozler kor olmus.Bahaneleride cemaatciymis varsin cemaatci olsalar da kovalanmayi hakli gosterirmi?

Arti cemaati degilim hicbirzamanda fikirlerini savunmadim.Ama diger zararli sol orgutlerden daha faydali olduklarina eminim.Kimseleri gosterilerde kalkan olarak kullanmazlar, kimseleri yasadisi olaylara suruklemezler.Bunlar sahsi goruslerim bizzat gozlemlerim.Ama tr de asiri sol yasakli gruplarin sokaklari nasil cehennem cevirdigini biliyoruz.Kucucuk lise cocuklarini bile one surebiliyorlar.Fikirlerini yaymak ortalik karistirmak icin universite ogrencilerini vede liselileri kalkan kullaniyorlar..Gemileri yurusun, kimin cani yanarsa yansin.Burdada bazilar cemaatciler demisler sahsi olarak taniyormusunuz bu kizlari hayir.Hem oyle olsalar bile o kadar yasak grup stand acmis onlarda orda olsa kime ne.Herkesin bir alicisi var degilmi?Onlar gibi dusunenler muhafazakar yasayanlarda onlari tercih eder.Bu kimi iliglendirir ki?

Ozgurluk diye yirtiniyorsan, onlarada ozgurluk tanimalisin.Bunlarin anlayisi hep bana hep bana.Bu duzenin sonu gelecek insallah.Herkes kadina acik kapali ayirt etmeden saygi duymayi da ogrenicek.Yerki biz kadinlar birbirimizi ezmeyelim, birbirimizin elinden tutalim.

Son düzenleme:

Benim anlatmak istediğim de buydu.

Şimdi örtülü diye madur olan her insan haber konusu olabiliyor mu?
Sizin örneğiniz de aynen buna benziyor.
Verdiğiniz örneklerdeki durumlarla ilgili haberleri de gördük.
Emin olun verdiğiniz örnek de belli kesimin işine yarar ve haberini de yapar.
Olaya bu açıdan bakmak mantık dışı.
örtüyü kullanarak haber yapmak bunalttı evet.
ama örtülü olmayanlara olsa haber olur muydu gibi yorumlar da hiç objektif değil.
Olaya genel bakmamıyorsunuz

Ama aynen bu dediğiniz olmadı mı son birkaç ayda? Son zamanlarda çıkan neredeyse bütün haberler, örtüyle ilgili olmadığı halde örtüye bağlanmıştı. Şu an bu gidiyor bu bir gerçek. Ve maalesef çok güzel kullanılıyor. Ben hala aynı şeyi savunuyorum, orada yurt tanıtımı yapan kızlar örtülü olmasaydı ne haberi yapılırdı ne de böyle hakkında konuşulurdu.
Ben gördüğümü söylüyorum size de saygı duyuyorum kendi görüşünüz. Herkes aynı pencereden bakabilseydi farklı görüşler olmazdı.

Zaten ben de bunu savunuyorum
Başortusu kullanılıyor diyorum
Ama bu örtuye özgü değil
Ayrıştırmak için her şey kullanılıyor
Ortada bir 'taraf' varsa ve birşeyler kullanılıyorsa karşı 'taraf' da zamanı yeri gelince kullanır kullanacağını
Yani bu olaylar açık birinin başına gelse bu kez de 'taciz eden yobaz' gibi haberler okurduk
Hala sokaklarda cübbeli kişilerle 'karikatür gibi' diye alay ediliyor
O kişiler artık 'karikatür' olarak etiketlenmiş
Yani tehlike iki taraf için de geçerli
Aynı durum açıkların başına gelse kullanacak kişiler hemen harekete geçer
O yüzden aynı şey açıklara olsa haber olmazdı yorumu yetersiz benim açımdan
Saygı duyarım size de

çünkü türban üstünden nemalanan insanlar var,bunun üzerinden mağdur siyaseti yapan ve bunu kullanan gruplar var.bu ülkede kadınlar zaten taciz,şiddet,hakaret hepsine maruz kalıyor hem açığı hem kapalısı hem köylüsü hem kentlisi hepsi..ama insanları açık-kapalı diye ayırmak bir grubun işine geliyor hemen haber yapılıp ardından açıklamalar yapılıyor..

bunlar büyük oyunların küçük parçaları..hergün kadınlar eziyet görüyor keşke hepsinin üzerinde bu kadar durulsa.ve keşke herkes herkese saygı duysa.biz kadınları ayrıştırmak çok kolaymış aslında bunu anladım.

ben olaya objektif bakmaya çalışıyorum ve gerçekten cemaate tepki nediyle bu olay yaşanmış olsa bile yapılan davranışı hatalı buluyorum.

Son düzenleme:

Benim yaşım fazla büyük değil. Tam kişiliğimin, dünya görüşümün oturmaya başladığı yıllarda hep başörtüsünün bir ayrıştırma aracı olarak kullanılmasıyla karşılaştım. O döneme denk geldim yani ben. Belki de yaşım daha büyük olsa farklı pencerelerden de bakabilirdim bilemiyorum. Sonuç olarak bu bir ayrıştırma haberidir sanırım bu konuda ikimiz de hem fikiriz. Teşekkür ederim.

ben bu "ayrıştırma" jargonuna da bayılıyorum.. ne ayrışıyor, kim ayrışıyor? ne yani ben kapalı biri olarak bu videoyu izleyince ne hissetmem gerekiyor da ne hissediyorum? .. birileri ayrıştırmaya mı çalışıyor, ayrışmayın efendim her konuda, her yorumda aynı replik.. ayrıca nasıl ki her kapalıya saldırı haberi yapılmıyorsa, her başı açığa yapılan saldırı da haber olmuyor.. yıllarca "şortlu kıza otobüste tepki" türünden nice haberler dinledik, bu mantıkla kimse bana yapılan hakaretleri haber yapmadı skor mu tutuyoruz, nedir bu kaça-kaç sorgusu..

Ayrışmayın demekle olmuyor
Haber başlığı bile ortada
'Başötrüsü' diye başlıyor
dikkatler buraya yoğunlaştırıyor
oysa içerik başka
Zaten şuanda bunları tartışıyorsak
Bu konu hakkında farklı bir replik vermek de güç olsa gerek.

ohoo o haber başlıklarına göre hayatımıza yön vereceksek eyvah ki ne eyvah!! ayrışalım o zaman, herkes bu haberi izleyip karşı görüşe saldırsın, sonra da "ama başlığa bak, ayrışmayalım da ne yapalım" deriz.. ayrıca şort giyene yapılan saldırı "şort" ile başlıyorsa, başörtüsüne yapılan saldırı da "başörtü" diye başlayacak.. herhalde kızın conversini beğenmediği için yapılmamış hakaret.. bağlı olduğu cemaati, örtüsü, eteği, zırtı-pırtı.. herneyse o işte..

Size gezi olaylari zamaninda tabiri caizse meydan dayagi yiyen Zehra Dvelioglunu hatirlatmak isterim.Olaylar tirmandiginda birgrubun ortasinda kalmis ve linc edilmis kendini kaybetmis.Bebegini elinden alip grup arasinda taciz edilmis.Kendine geldiginde uzerinde idrar yapilmis halde darmadagin halde kalmis.6 aylik bebeginin bacaklarinda bile tirnak izleri vardi.Bu kadina bu zulmu reva gorenler olayi sadece kapali olmasina baglamislardi cunku kadini sahsen kimse tanimiyordu.Haberin ayrintisi icin

Gezi Eylemcilerinin Saldırdığı AKP'li Gelin Konuştu 13 Haziran 2013 12:03

Haberden Alintiladigim kisim
Zehra Develioglu

“Ağaçlar kesilmesin Taksim’e AVM yapılmasın diyerek bir grup duyarlı insanların Gezi Parkı’nda eylem yaptıklarını biliyordum. Arkadaşlarımla birlikte Cumartesi günü Adalar’a gitmeyi planlamıştık. Gittik. Ve Adalar’da olduğumuz için gün içerisindeki gelişmelerden haberim olmadı. Telefonumda şarjım bitmek üzereydi, eşimi aradım ve geleceğim saati söyledim kendisine. Tam tahmin ettiğim gibi vapurdayken şarjım bitmiş. İskelenin oradan bir telefonla eşimi arayıp geldiğimi haber verdim o da yolda olduğunu söyleyip iskelenin karşısına geçmemi söyledi.

O esnada Kabataş’taki kalabalığı fark ettim. Gezi Parkı eylemcilerine destek eylemi olduğunu düşündüm.

Elimde bebek arabası yolun karşısına geçtim.

Ve beklemeye başladım.

Bir anda ‘Bakın Tayyip’in ...... burada gelin onu...’ diyen sesler duydum ve arkama baktığımda 25-30 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim kadınların bana karşı öfkeli bakışlarını görünce benden bahsettiklerini anladım.

Ne olduğunu anlayamadığım bir anda üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başlarında tuhaf bantlı 70-100 kadar adamın ortasında kaldım.

Bebek arabam elimden gitti.

Bir kadın “Ne geldiyse bu ülkenin başına bunların başörtüsü üzerinden geldi vurun şuna” deyince, bir adam arkamdan tekme tokat vurmaya başladı.

Sonra bağırmaya başladılar. Devrim yaptıklarını, ihtilal yaptıklarını, ülkeyi bize teslim etmeyeceklerini, Erdoğan’ı asacaklarını, Erdoğan’ı da hepimizi de tek tek .....

Bir taraftan “Bu üllkenin gerçek sahibi biziz anladınız mı ulan” diye bağırıyorlar, bir taraftan tekmeliyorlardı.

‘Kutsal başörtüymüş, görün bakalım kutsalı size neler yapacağız’ diyerek aklınızın bile almayacağı şekilde küfrettiler, vurdular, vurdular... ‘Asacağız Erdoğan’ı anladın mı’ diye bağırdılar.

Hangi birini söyleyeyim nasıl anlatayım yaptıkları küfürleri. Bir amcaydı sanırım müdahale etmeye çalıştı onu da öldüresiye dövdüler kızıyla birlikte.

Sonra uzaklaştılar. İnönü stadına doğru uzaklaştılar. O sırada tamamen kendimi kaybettim. Ondan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde üzerim idrar kokuyordu. Yerimden kalktım bebeğimi bulmaya çalıştım.

;;;;;;;;;;;;;;;;

Kadinlari ayrim yapmadan sahiplenelim diyenler;O zamanda keske ayaklansaydiniz ya, nedense kimsecikler yoktu ortalikda.Bu ulkede cokdaha fazlasi yasandida cogu iclerde kaldi.Dindar insanlar sabirli davrandiklari icin herseferinde bu yuzsuzler baska bir oyun tezgahladilar.Bu ulkede zulum goren kadinlar icin tek yumruk olamadik o zamanda herkes sus pus oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…