Siz hangi ulkede yasadiniz yada yasiyorsunuz derim ancak.Yasiniz belki kucukde sahit oldugunuz bisey yok.Ama basortusu nezaman serbest kaldi o tarihten onceki zamanlarda yasayan her kapali yasadi bu sikintiyi. O zamanlari yasayanlar bilirde yasamayanlar icin anlatayim.
Ben 2001-2005 doneminde okudum heraninda bunu yasadim neden bahsediyorsun sen.Guvenlik memur kulubesinin unune gelipde orda birsuru insan icinde basini acmanin ne izdirap oldugunu bilmezssin boyle atip tutarsin ancak.Simdi belki kolaylik gelmis olabilir.Benim okudugum donemde bunlari arkadaslarimla cok yasadim sikintisini cok cektip.Tam tersi sizin dediginiz gibi degil okumak istedigim icin acmak zorunda kaldim bu bahane degildi yani.Lutfen artik ezbere konusmayin.Butun herkesin icinde basini acmanin sikintisini bilemezsin, butun bakislar sendedir ve merakla izlerler.Biraz sagduyu lutfen bunca sikinti yasamis arkadaslarimiz var onlarida anlayin.Simdi var olan hakkimizi geri kazanmaya calisiyoruz herkes gibi.Simdi sorun yasanmiyorsa cok guzel biseyler insanlik adina duzelmis derim ama bizim zamanimiz anlattiginiz gibi tost pembe degildi.Magdur edebiyati degil bizzat gercekler..sevgiler..
Çok merak ediyorum, aynı şey başörtülü olmayan bir kaç kızın başına gelmiş olsaydı yine böyle haber yaparlar mıydı.
Tabiki de yapılırdı
Bu yorum bile bir taraflılık belirtisi
merak etmeyin her iki taraf da gereken durumu kullanırr haberini de çatır çatır yapar
Güzel Güzel böler
Bugün sağlık ocağındaki bir hemşireye çok sinirlendim, yanımda kızım olmasa çok sert tepki verirdim, hatta ağzının üstüne çarpasım geldi. Konu tamamen kızımla ilgili bir yorumuydu...
eminim ben bu kadar sakin bir insan olmasam, kalkıp saçını başını yolsam, birileri kameraya çekip türbanlı hemşireye meydan dayağı diye yayınlar, siz de burda bakın işte açıklar böyle davranıyor, başörtülü kardeşimizi dövdüler, bir de okumuş olacak v.s. diye yorum yapardınız.
halbuki konunun ne kadının başörtüsüyle alakası var ne de siyasi bir mevzuyla... tamamen kişisel bir şey...
çok yakın zamanda şahit oldum kadının birine sırayı bozdu diye kızdılar, kadın zaten bizi hiçbir yerde istemiyorsunuz diye ağlamaya başladı (başörtülüydü) halbuki ondan biraz önce genç bir çocuk da fırça yemişti aynı sebepten, ben de bozsam sırayı bana da aynı tepkiyi vereceklerdi.
umarım anlatabilmişimdir... bu konu için değil ama genel anlamda kapalı birine yapılan her türlü ters hareketi başörtüsüne bağlamayın, aynı şeyi açık biri de yapsa aynı tepkiyi görecekti.
Peki o zaman, benim üniversitemde yıllarca küpe takıyor saçı uzun diye dayak yiyen erkekler, mini etek giyiyor sevgilisiyle el ele dolaşıyor diye hakaret edilen kızlar vardı. Onların haberi neden yapılmadı? Çünkü kimsenin işine yaramazdı o haber. Son zamanlarda her şeyi türbana bağlayan haberler artık mide bulandırmaya başladı.
Şimdi örtülü diye madur olan her insan haber konusu olabiliyor mu?
Sizin örneğiniz de aynen buna benziyor.
Verdiğiniz örneklerdeki durumlarla ilgili haberleri de gördük.
Emin olun verdiğiniz örnek de belli kesimin işine yarar ve haberini de yapar.
Olaya bu açıdan bakmak mantık dışı.
örtüyü kullanarak haber yapmak bunalttı evet.
ama örtülü olmayanlara olsa haber olur muydu gibi yorumlar da hiç objektif değil.
Olaya genel bakmamıyorsunuz
Ama aynen bu dediğiniz olmadı mı son birkaç ayda? Son zamanlarda çıkan neredeyse bütün haberler, örtüyle ilgili olmadığı halde örtüye bağlanmıştı. Şu an bu gidiyor bu bir gerçek. Ve maalesef çok güzel kullanılıyor. Ben hala aynı şeyi savunuyorum, orada yurt tanıtımı yapan kızlar örtülü olmasaydı ne haberi yapılırdı ne de böyle hakkında konuşulurdu.
Ben gördüğümü söylüyorum size de saygı duyuyorum kendi görüşünüz. Herkes aynı pencereden bakabilseydi farklı görüşler olmazdı.
Ama aynen bu dediğiniz olmadı mı son birkaç ayda? Son zamanlarda çıkan neredeyse bütün haberler, örtüyle ilgili olmadığı halde örtüye bağlanmıştı. Şu an bu gidiyor bu bir gerçek. Ve maalesef çok güzel kullanılıyor. Ben hala aynı şeyi savunuyorum, orada yurt tanıtımı yapan kızlar örtülü olmasaydı ne haberi yapılırdı ne de böyle hakkında konuşulurdu.
Ben gördüğümü söylüyorum size de saygı duyuyorum kendi görüşünüz. Herkes aynı pencereden bakabilseydi farklı görüşler olmazdı.
Zaten ben de bunu savunuyorum
Başortusu kullanılıyor diyorum
Ama bu örtuye özgü değil
Ayrıştırmak için her şey kullanılıyor
Ortada bir 'taraf' varsa ve birşeyler kullanılıyorsa karşı 'taraf' da zamanı yeri gelince kullanır kullanacağını
Yani bu olaylar açık birinin başına gelse bu kez de 'taciz eden yobaz' gibi haberler okurduk
Hala sokaklarda cübbeli kişilerle 'karikatür gibi' diye alay ediliyor
O kişiler artık 'karikatür' olarak etiketlenmiş
Yani tehlike iki taraf için de geçerli
Aynı durum açıkların başına gelse kullanacak kişiler hemen harekete geçer
O yüzden aynı şey açıklara olsa haber olmazdı yorumu yetersiz benim açımdan
Saygı duyarım size de
ben bu "ayrıştırma" jargonuna da bayılıyorum.. ne ayrışıyor, kim ayrışıyor? ne yani ben kapalı biri olarak bu videoyu izleyince ne hissetmem gerekiyor da ne hissediyorum? .. birileri ayrıştırmaya mı çalışıyor, ayrışmayın efendimher konuda, her yorumda aynı replik.. ayrıca nasıl ki her kapalıya saldırı haberi yapılmıyorsa, her başı açığa yapılan saldırı da haber olmuyor.. yıllarca "şortlu kıza otobüste tepki" türünden nice haberler dinledik, bu mantıkla kimse bana yapılan hakaretleri haber yapmadı skor mu tutuyoruz, nedir bu kaça-kaç sorgusu..
Ayrışmayın demekle olmuyor
Haber başlığı bile ortada
'Başötrüsü' diye başlıyor
dikkatler buraya yoğunlaştırıyor
oysa içerik başka
Zaten şuanda bunları tartışıyorsak
Bu konu hakkında farklı bir replik vermek de güç olsa gerek.
çünkü türban üstünden nemalanan insanlar var,bunun üzerinden mağdur siyaseti yapan ve bunu kullanan gruplar var.bu ülkede kadınlar zaten taciz,şiddet,hakaret hepsine maruz kalıyor hem açığı hem kapalısı hem köylüsü hem kentlisi hepsi..ama insanları açık-kapalı diye ayırmak bir grubun işine geliyor hemen haber yapılıp ardından açıklamalar yapılıyor..
bunlar büyük oyunların küçük parçaları..hergün kadınlar eziyet görüyor keşke hepsinin üzerinde bu kadar durulsa.ve keşke herkes herkese saygı duysa.biz kadınları ayrıştırmak çok kolaymış aslında bunu anladım.
ben olaya objektif bakmaya çalışıyorum ve gerçekten cemaate tepki nediyle bu olay yaşanmış olsa bile yapılan davranışı hatalı buluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?