• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü

ecrins

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
41
0
36
K.K.T.C.
kızlar selamm odtü kkk %100 burslu psikoloji yazmayı düşünüyorum. üniversite hakkında herhangi bi bilgisi olup da bana yardım edebilcek olan var mı acaba :61: artı ordaki yaşam hakkında bilgisi olann....

Canım tam burs kazanmış olabilirsin ama kıbrısta yaşam çok pahalı herşey dolar hesabı Türkiye ye geliş gidiş pahalı açıkçası Türkiyede yarı burslu okusan aynı fiyayata denk gelir

Kıbrıs 2 yönden pahalı.. Sadece Kiralar birde faturalar türkiyeden farklı. Eğer yurtta kalırsan hiç sorun değil... Ulaşım yönündende zaten servisleri var...

Merhaba canım,

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nün hocaları ODTÜ tarafından belirleniyor, aynı zamanda da Ankara'dan gelip giden hocalar da mevcut. Kıbrıs bir öğrenci için pahalı bir yer değil, sigara içmiyorsan aylık 500tl civarı bir harçlık ile geçinirsin. http://goo.gl/qwHLP adresindeki forumda çok çok ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsin :))

cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar :) kıbrısta hayat pahalı biliyorum ama tutumlu olduktan sonra çok da para harcamam sanırım...

Gerçekten pahalı değil. İstanbul da okursan anca o kadar para harcarsın. Zaten dikkatli harcamazsan para hiç biryerde dayanmaz...

Gerçekten pahalı değil. İstanbul da okursan anca o kadar para harcarsın. Zaten dikkatli harcamazsan para hiç biryerde dayanmaz...

ben de öyle düşünüyorum sonuçta istanbulda daha pahalı hayat ayrıca ordan alışveriş yapmadıktan sonra yani ihtiyacım olan her şeyi türkiyeden alırsam orda da çok mecburi olmayan harcamalar yapmazsam sorun olmaz.. tabiki arada bi dışarı çıkıp eğlenicem gezicem ama bunu abartıcağımı sanmıyorum... zaten okulda her türlü imkan var kuaför bile var market de var onların da çok yüksek fiyatları olduğunu sanmıyorumm

Bak şöyle diyeyim, kuaföre gerçekten pahalı, bir fön 20 lira ka. bıyık 20 lira, Ben Girne'ye gittikçe öğretmen evinde yaptırıyorum ayda 10 lira. Markette sadece ingiliz ürünleri pahalı diğerleri en fazla 2 lira far vardır. Bir kola tam 2 katı. Eğer eve çıkacaksan zaten 4 kişiden aşağıya çıkmıyorsun nerdeyse ayda kira 300-400 veriyorsun faturalarda paylaşılıyor. Kışın evine göre ısınma masrafın . Tüp türkiyede 70 lira galiba belki daha fazla ama burda 36 lira. Bir tüp en soğuk günlerde 18 gün gidiyor. Alırsın odana özel katalatik ayda ısınma ihtiyacın 60 lira. Kıyafet olarak tek tük alırsan göze bakmıyor, bariz bir fark yok burda önemli olan tarzın olan şeyleri alman. genelde rodi, lcw falan ürünler var. zaten türkiyeden geldiğin için ordan alışverişini hyaparsın. ben en son Martta gittim bir sürü kışlık alışverişi yaptım çoluk çocuk.. Böyle yani. Gözünde korkutma ama Kıbrıs2ta yapabilmek çok zor. sıcağına dayanmaz. Şuan burda in cin top oynuyor desem yeridir. ya turistler var otellerde yada esnaf..

Bu arada lefkoşa'da Askeriyenin kantini var kantin dediysem küçük market gibi herşey var. herşey türkiye fiyatına Merkezinde değil ama YDÜ orda öğrencilerde alışveriş yapabiliyor

Bak şöyle diyeyim, kuaföre gerçekten pahalı, bir fön 20 lira ka. bıyık 20 lira, Ben Girne'ye gittikçe öğretmen evinde yaptırıyorum ayda 10 lira. Markette sadece ingiliz ürünleri pahalı diğerleri en fazla 2 lira far vardır. Bir kola tam 2 katı. Eğer eve çıkacaksan zaten 4 kişiden aşağıya çıkmıyorsun nerdeyse ayda kira 300-400 veriyorsun faturalarda paylaşılıyor. Kışın evine göre ısınma masrafın . Tüp türkiyede 70 lira galiba belki daha fazla ama burda 36 lira. Bir tüp en soğuk günlerde 18 gün gidiyor. Alırsın odana özel katalatik ayda ısınma ihtiyacın 60 lira. Kıyafet olarak tek tük alırsan göze bakmıyor, bariz bir fark yok burda önemli olan tarzın olan şeyleri alman. genelde rodi, lcw falan ürünler var. zaten türkiyeden geldiğin için ordan alışverişini hyaparsın. ben en son Martta gittim bir sürü kışlık alışverişi yaptım çoluk çocuk.. Böyle yani. Gözünde korkutma ama Kıbrıs2ta yapabilmek çok zor. sıcağına dayanmaz. Şuan burda in cin top oynuyor desem yeridir. ya turistler var otellerde yada esnaf..

canımm sen sanırım kıbrısta okuyosunn :D ya ısınma sorun değil yurtlarda her odada klima var odtü'nün yurtları çok iyiymiş... kuaför istanbulda da aşağı yukarı o fiyatta benim oturduğum yerde ama pahalı gerçekten de ama okulunki de mi öyledir acaba... bu arada odtü güzelyurttaymış ve ordan şehir merkezine inmek zor oluyomuş sanırım taksi fln da pahalıymış baya ... eve çıkmayı da pek düşünmüyorum aslnda o kadarını yapamam ben yurt en iyisi tek kişilik odalar da var orda çok sorun olursa öyle kalabilrm :) peki sen uçakla gidip geldiğinde bagaj hakkını aşıyomusun benim gidiş gelişimde o korkutuyo beni bütün eşyalarımı götürücem sonçta ilk gittiğimde.....

Okulun bulunduğu yerde de (Güzelyurt) askeri kantin var. Aynen orada da Türkiye fiyatları ile alışveriş yapabilirsin :))

bu arada odtü güzelyurttaymış ve ordan şehir merkezine inmek zor oluyomuş sanırım taksi fln da pahalıymış baya ... eve çıkmayı da pek düşünmüyorum aslnda o kadarını yapamam ben yurt en iyisi tek kişilik odalar da var orda çok sorun olursa öyle kalabilrm :) peki sen uçakla gidip geldiğinde bagaj hakkını aşıyomusun benim gidiş gelişimde o korkutuyo beni bütün eşyalarımı götürücem sonçta ilk gittiğimde.....

Kıbrıs'ta akşam 6'dan snra toplu taşıma bitiyor :)) Ancak haftasonları Girne'ye okuldan servis kalkıyor :) Gündüz vakti gitmek istersen de haftanın her günü 5dk da bir 5tl ye servisler var Girne ve Lefkoşa'ya :)

Bagaj olayı için sana şöyle bir tavsiyede bulunayım, kıyafetlerini ve olmazsa olmazlarını bavulda götür (25 kg bagaj, el bagajında götüreceğin şeyleri tartmıyorlar, el bagajı olarak sağlam bir sırt çantası kullanabilirsin ya da PTT kargo ile gönderebilirsin :)) Uçaktan kesinlikle daha ucuz.

Kıbrıs'ta akşam 6'dan snra toplu taşıma bitiyor :)) Ancak haftasonları Girne'ye okuldan servis kalkıyor :) Gündüz vakti gitmek istersen de haftanın her günü 5dk da bir 5tl ye servisler var Girne ve Lefkoşa'ya :)

Bagaj olayı için sana şöyle bir tavsiyede bulunayım, kıyafetlerini ve olmazsa olmazlarını bavulda götür (25 kg bagaj, el bagajında götüreceğin şeyleri tartmıyorlar, el bagajı olarak sağlam bir sırt çantası kullanabilirsin ya da PTT kargo ile gönderebilirsin :)) Uçaktan kesinlikle daha ucuz.

ben ulaşım nerdeyse şehir merkezine hiç yok sanıyodummm bu iyi oldu işte :D bagaj olayını da artk ptt ile yapıcaz sanırmm... çok teşekkürler bilgiler içinnnn :34::71:

Merhaba. :)

Bende Odtü kkk psikoloji yazmayı düşünüyorum bu sene.Odtü kkk psikolojide okuyor musun ?Ya da önerebileceğin,eğitimi çok iyi olan psikoloji bölümü olan vakıf üniversitesi var mı ?

kıbrısa bı kez gttım ve aşık oldum ınsanları çok sıcak geldı bana:D yakın doğu kampüsünde kalmıştık bız. odtuyu de gezmıştım ama adından olsa gerek daha genış alan beklıyodum. gırne amerıcan unı.çok hoşuma gtmıştı. ama genel olarak kıbrısta yaşam guzeldr dıye dşunuyorum.. unı de odtu yanı sıkıntı yokk.. :)

Merhaba. :)

Bende Odtü kkk psikoloji yazmayı düşünüyorum bu sene.Odtü kkk psikolojide okuyor musun ?Ya da önerebileceğin,eğitimi çok iyi olan psikoloji bölümü olan vakıf üniversitesi var mı ?

canım imkanın varsa türkiye'de git üniversiteye sıcaklara katlanabilirim diyosan gel :) sana önerebilceğim bilgi üniversitesi psikoloji bölümü var bi tek gerisi hikaye :)

ben kktc yakındogu ıng ogrt. mezunum.
adaya ılk gıttıgınızde kısa bır bunalıma gırersınız,, bu sekılde olan ve okulu bırakıp gıden cok arkadasım var.
ama sonrada cok alısıp ve dondugunde uzuluyosun..
odtü güzelyurtta ama sehre uzak zate guzelyurtta cok buyuk bır yer degıl.
üni olarak yakındoğu suanda kktc dekı butun unılerden daha gelısmıs.
odtununde adı var tabı..
yakındogunun cogu hocaları trden gelıyo yada bogazıcı, hacettepe gıbı ıyı unılerden mezun olmus hocalar.
taksı ucretlerı dedıklerı gıbı pahalı..
ev kırasıda pahalı ama ıstanbulla aynı fıyat dıyebılırım
ama cok rahat bır seılde okuyabılecegınız bır yer..
ben cok arıyorum şahsen

Back