Ödem attırıcı

İnsallah ;

Sütü kalsiyum almak icin kullanıyorum.Benımde laktoz ıntoleransım var. http://www.icim.com.tr/icimrahat/neden-icim-rahat.html?gclid=CPDc6O_2wswCFbYV0wodU1AM4w Icımın Laktozsuz sutu yada Pınar Marka Lıght Süt (Pembe Kutu) ıcmeye basladım.Süt konusu cok muallak bir tartışma konusu.. Ben süt içmeye başladığımdan beri enerjimde artış var.. Bir süre daha içmeye devam etmeyi düşünüyorum.Sütü takipteyim. Gaz problemımde var ama sute baglı bir durum değil tabi.. Icmeye basladıgımdan beri rahatsız eden bir durum olusmadı gaz durumundan dolayı..

Bende cok sık B12 vıtamın eksıklıgı problemı bas gosterıyor.Buda bu vıtamınlerın bagırsaklarda emılımı gerceklestırılemedıgınden dısarıdan takvıye almam gerektirmesini doğuruyor.

Bağırsaklarda emilim/enzimleme sorunuyla alakalı sıkıntı var.. Alerjen bir bünyem var..

O yüzden bir cok bugday urunlerıne karsı vucut tepkıme gosterebiliyor.Beslenmede kayıtsız kalamıyorum. Birazcık obezim :KK43:

Çiğ sebzeyi de cok tuketıyorum..Salata yemeyı bırakmak mı gerekır?

Limonla aramda özel bir bağ var.. Onsuz yasayamam..

Tavsıyelerınız ıcın cok tesekkur ederım.Daha cok dıkkat edecegım...

Süt yerine tereyağ kullanırım mesela ben o enerjiyi yağdan alırım çok güzel, sağlıklı bir yağ olduğuna inanıyorum canım aslında. Onu da bir değerlendir derim. Bağırsağı da yormaz tereyağ aksine iyi gelir. Sütteki olay sadece laktoz değil, en azından UHT yerine tire sütün falan organik sütleri var onları alıp kendi yoğurdunu yapabilirsin dilersen. Ben bu sütle yoğurdumu kendim yapardım çok daha enerjik olurdum. Ama onu da çok tüketsem dokunur.

Bende ibs var sanıyordum çok çektim gaz şişkinlik ödem. Hatta bu kış çıkışı da midem de tutucunca çok şikayet yaşadım. Ama anladım ki bu gıda intoleransından. Buğdayı ve dokunan gıdalaları çok azalttım, artık çok iyiyim. Hele ki akşama doğru şişkinliğin artıyor gaz problemin ve ödem varsa suçlusu yüzde 90 buğday ve alerjen gıdalar. Buğday çölyakın bile sorumlusu bazı doktorlar çölyakın son elli yılda ortaya çıkan bir hastalık olduğunu söyler hatta. Buğday meselesini okur araştırırsan buğdaydan soğuyacağını düşünüyorum. Çünkü artık buğday hep hibrit genetiği değişmiş vs vs.

Bir de salata meselesi de muallak. Ben her gün çiğ salata yediğimde şişkinlik yaşarım mutlaka. İntoleransın olan gıda ne kadar sağlıklı olsa da sende kilo yapar. Mesela marul gaz yapar sindirimi zordur bu yüzden akşam yendiğinde gece sindirim tamamlanmadan yatınca o salata bile kilo yapar. Salata yersen öğlen ye, mesela ızgara yağsız etle. Akşam mutlaka pişmiş, sindirimi kolay, dokunmayan sebzelerden ye. Bir de mesela çiğ semiz otu, roka, maydanoz, taze nane, salatalık, az domates. bunlar bana pek dokunmaz, sen de marul yerine bunları dene derim, bir de salatada soğan kullacaksan az ve iyice öldürerek kullan. Evet vitamini gidiyor ama muhtemelen çiğ soğan da sende ödem, şişkinlik, gaz yapıyordur. Çünkü bende öyledir.

Gaz ödem yapan bu bahsettiğim gıdaları ve buğdayı kesersen kafadan bir hafta on günde 5 kilo ödem vs gider diye tahmin ediyorum.. Bir de unutma alerjik ve ödemli bir bünyede kilo verme duruyor. Aksine sürekli artıyor.

Bu arada az miktar ekmek ye tabi ama daha çok sabah ve öğlen ye ve çavdar tercih et derim. Tam buğday ve kepekliler daha çok yoruyor en azından çavdar karışık olsun.
Sen yine başka şeylerin dokunduğunu fark edersen önce tamamen kes, bir iki hafta sonra azar azar ekle beslenmene canım. O zaman alerjik tepki ihtimalini en aza indirmiş olursun.

Son olarak diyet yapıyorsan yağları kesme. Yağlar bağırsak dostudur. Emilim bozukluğun da varmış. Buğday gibi bağırsak florasını tahriş eden gıdaları minimuma indirip sağlıklı yağlar tüketirsen daha hızlı kilo verirsin. Balık yağı da tavsiye ederim. Hem bağırsaklara hem selilüte, hem damar sağlığına iyi gelir, hemen yemek arasında ya da üzerine alırsan kilo vermeye de destek olur.

Bir de kemik suyuna çorba bağırsak hasarını iyileştiriyor. Ben çok fayda gördüm. Kasaptan kemik al çorbalık, kemik suyu için de (genelde ertesi gün gelin alın derler 5 lira gibi bi paraya satarlar) onu güzelce iki üç saat kısık ateşte kaynat iliği yağı iyice suya çıksın. Bunu soğuyunca buz kalıplarına al ya da kağıt bardaklarda üzerini kapatıp buzluğa at. Haftalık yemeklerine kat. Ya da hepsiyle çorba yap iç. Buna bir iki ay devam edersen bağırsaklar biraz toparlanır tahriş iyileşir emilim artar ve şişkinlik gaz azalır.

Ben bu gıda alerjisi yüzünden istediğim halde vejateryan olamıyorum mesela, çünkü ne bakliyatı ne her sebzeyi rahat yiyorum. Bu kemik suyu falan da çok iyi geldiğinden kesemiyorum hayvansal ürünleri. Bakliyatı da kaynatırken üç defa falan suyunu değiştirirsem dokunmuyor, onu da tavsiye ederim.

Tabi siyah çay minimumda olmalı kahve de hiç tüketilmemeli, türk kahvesi bile. Özellikle telveli olduğundan yine bağırsak florasında tahrişi artırıyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım bana yarayanlar sana da yarar :KK66:

Son düzenleme:
vanityfairr vanityfairr su an maydonoz ve lımon kurunu deneyecegım.. Sımdıden kendımı cok dınc hıssedıyorum Bir hafta devam bakalım.. Tesekkurler..

zey_tin zey_tin Yorumunu tek tek tek okudum.. Her bır detayı not aldım. Hepsıne dıkkat edecegım.. Sızden alabilecegım cok tavsiye var gibi..

humeyyra humeyyra Ben yesılcay ıcıyorum duzenlı olarak.. Fayda etmedı.. Burada farklı sekılde kullananlar da varmıs.. Siz nasıl kullanıyorsunuz acaba? Yorumunuz ıcın tesekkur ederım.

vanityfairr vanityfairr su an maydonoz ve lımon kurunu deneyecegım.. Sımdıden kendımı cok dınc hıssedıyorum Bir hafta devam bakalım.. Tesekkurler..

zey_tin zey_tin Yorumunu tek tek tek okudum.. Her bır detayı not aldım. Hepsıne dıkkat edecegım.. Sızden alabilecegım cok tavsiye var gibi..

humeyyra humeyyra Ben yesılcay ıcıyorum duzenlı olarak.. Fayda etmedı.. Burada farklı sekılde kullananlar da varmıs.. Siz nasıl kullanıyorsunuz acaba? Yorumunuz ıcın tesekkur ederım.
canım bende de adet döneminde çok ödem oluyor. hatta bazı sabahlar gözlerim küçücük kalıyordu. özellikle adetime 2-3 kala. yeşilçay içelili çok şükür daha iyiyim. ben normal dökme çay alıyorum. onu bardakta bir çay kaşığı kadar demliyorum. 5-10 dk. sonra içiyorum. poşet çaylar çok iyi olmuyor diye biliyorum.

Back
X