odam motivasyonumu çok etkiliyor

fatmahatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2012
75
1
36
Aydın
iyi akşamlar.
ben üniversite sınavına hazırlanıyorum odam çok karanlık gün içinde hiç aydınlık olmuyor. bir de gelin görün ki benim oda takımım da kahverengi. ayrıca odam çok küçük. durum böyle olunca odama ne zaman ders çalışmak için gelsem uykum geliyor uyuyorum. sırf bu yüzden ders çalışmaya dershaneye gider oldum. evin diğer odaları da uygun olmuyor tabi. odamı biraz daha aydınlatmamın nasıl anlatsam içeri girdiğimde atmosferi daha dikkat çekici yapmanın bir yolu var mı acaba? bir şansımı deneyim dedim... saçma bulursanız kusuruma bakmayın

Masa lambası? Ben bişeyleri odaklanarak okumak istediğimde salonum tüm ışıklarını kapatır sadece oturduğum minderin yanındaki abajürü çalıştırırım ışık direk okuduğum metinde olunca daha iyi konsantre olurum. O yüzden odanın karanlık olması çok büyük bir problem değil bence.

okulum ve dershanem çok yoruyor beni her sabah 6da kalkıyorum eve geldiğimde de akşam 6 oluyor. en ufak bir loşlukta uykum geliyor yorgunluktan. herhalde odamın ışığı yetersiz. bir de odam gerçekten çok küçük biliyorum bunun da çaresi yok dert yanıyorum işte kendimce.. en iyisi ampulümü filan değiştireyim

bir iki öneri vereyim.. ampülü yüksek voltlu ve beyaz ışık olanından al.. masanın üzerinde de mutlaka 1 lamba olsun.. yatak örtünü ya da nevresimini açık bir renk seç.. eger ayna yoksa odanda büyükçe bir ayna koy ki daha geniş hissi versin..
ya da hiçbiri işe yaramıyorsa, geçici olarak daha ışık alan bir odaya geç.. aslında dershanede çalışman da iyi bir şey, en azından takıldığın yerlerde hemen sorabileceğin biri olur...
bir de yanlış anlama ama kardeşime, kuzenlerime de hep söylüyorum bunu, çalışmak isteyen her yerde her türlü çalışır(eğer ona özellikle çalışma diye önüne kimse durmuyorsa)
ben üniversiteye hazırlanırken(20 yıl öncesinden bahsetmiyorum, 6 kadar yıl öncesi), o zaman evimiz sobalıydı ve benim kendi odam diyebileceğim bir yer yoktu.. bir salonda soba vardı. ve ben hep annemlerin odasında ders çalışırdım.. masada değil tabi, tuvalet masasının önünde pufa oturur çalışırdım.. odada elektrikli ısıtıcı oldugu halde o kadar soguk olurdu ki, annem ayagımın altına sıcak su torbası koyardı.. ve odanın rengini şimdi düşünüyorum da korkunçmuş ders çalışmak için.. koyu kahve mobilyalar, bordo örtü, bordo perdeler v.s .. ama o zaman bunu hiç düşünmemiştim..
(yalnız bir an okuyunca kendime acıdım ağlıycam :P) şaka bir yana kendini acındırmak değil elbette derdim ama, yani çalışmak isteyen de her türlü çalışıyor..

Son düzenleme:
canım bu önemli bir sorun.
Annenle konuşup bu sorunu çözmelısın mutlaka.
Şurda sinava ne kaldı ki,gerekirse 2 aylığına ailen sana evdeki salonu bile ayırabilirler ders çalışmanın ıçın diye düşünüyorum.

bir iki öneri vereyim.. ampülü yüksek voltlu ve beyaz ışık olanından al.. masanın üzerinde de mutlaka 1 lamba olsun.. yatak örtünü ya da nevresimini açık bir renk seç.. eger ayna yoksa odanda büyükçe bir ayna koy ki daha geniş hissi versin..
ya da hiçbiri işe yaramıyorsa, geçici olarak daha ışık alan bir odaya geç.. aslında dershanede çalışman da iyi bir şey, en azından takıldığın yerlerde hemen sorabileceğin biri olur...
bir de yanlış anlama ama kardeşime, kuzenlerime de hep söylüyorum bunu, çalışmak isteyen her yerde her türlü çalışır(eğer ona özellikle çalışma diye önüne kimse durmuyorsa)
ben üniversiteye hazırlanırken(20 yıl öncesinden bahsetmiyorum, 6 kadar yıl öncesi), o zaman evimiz sobalıydı ve benim kendi odam diyebileceğim bir yer yoktu.. bir salonda soba vardı. ve ben hep annemlerin odasında ders çalışırdım.. masada değil tabi, tuvalet masasının önünde pufa oturur çalışırdım.. odada elektrikli ısıtıcı oldugu halde o kadar soguk olurdu ki, annem ayagımın altına sıcak su torbası koyardı.. ve odanın rengini şimdi düşünüyorum da korkunçmuş ders çalışmak için.. koyu kahve mobilyalar, bordo örtü, bordo perdeler v.s .. ama o zaman bunu hiç düşünmemiştim..
(yalnız bir an okuyunca kendime acıdım ağlıycam :P) şaka bir yana kendini acındırmak değil elbette derdim ama, yani çalışmak isteyen de her türlü çalışıyor..

ne kadar güzel azminize hayran kaldım :) ben sizin kadar azimli değilim sanırım.
eve geldiğimde zaten gözlerimin altı kömür gibi oluyor böyle başımı bir yere koysam uyucakmışım gibi oluyor. o yüzden mümkün olduğunca aydınlık yerde durmak istiyorum. eskiden loş ışıkta ders çalışmayı severdim. ama fiziksel ve zihinsel bir yorgunluğum yoktu o zamanlar. sabahın 6sında kalkıyorum ya vallahi sizin 6 sene önceki halinizi yeni nesiller çekiyor ve çekmeye devam etcek sanırım. çok şükür ailemin imkanları var kışta kıyamette maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım nasıl ders çalıştı onları düşünmeden edemiyorum

canım bu önemli bir sorun.
Annenle konuşup bu sorunu çözmelısın mutlaka.
Şurda sinava ne kaldı ki,gerekirse 2 aylığına ailen sana evdeki salonu bile ayırabilirler ders çalışmanın ıçın diye düşünüyorum.

cevabınız için teşekkür ederim :) benim sınavım 2 ay sonra değil önümüzdeki yıl gircem sınava ama şimdiden çalışmaya başladım :) annem genelde beni salona almaya çalışır zaten ama babam sabah 5te işe gidip akşam 8de geliyor. televizyon filan izleyerek dinlenmek istiyor kıyamıyorum ona da çok yoruluyor çalıştığı yerde. havalar biraz daha ısınsın balkonu hazırlarım kendime diye düşünüyorum ama bilmiyorum ki nasıl olur

Öncelikle ampulü değiştirip masa lambası edinebilirsin.
Duvarın müsaitse,posterciden içaçıcı,sana mutluluk veren bir poster alabilirsin.Mesela sahil veya orman manzarası,çiçekler gibi....
Duvar olmazsa dolaba da asabilirsin.
Yatakörtünü ve halını açık renge çevirebilirsin.
Yatakodana biraz sarı katabilirsin.Sarı algıyı güçlendirir.Okulları eskiden daha çok sarıya boyarlardı mesela...

ne kadar güzel azminize hayran kaldım :) ben sizin kadar azimli değilim sanırım.
eve geldiğimde zaten gözlerimin altı kömür gibi oluyor böyle başımı bir yere koysam uyucakmışım gibi oluyor. o yüzden mümkün olduğunca aydınlık yerde durmak istiyorum. eskiden loş ışıkta ders çalışmayı severdim. ama fiziksel ve zihinsel bir yorgunluğum yoktu o zamanlar. sabahın 6sında kalkıyorum ya vallahi sizin 6 sene önceki halinizi yeni nesiller çekiyor ve çekmeye devam etcek sanırım. çok şükür ailemin imkanları var kışta kıyamette maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım nasıl ders çalıştı onları düşünmeden edemiyorum

o dönemler ben de çok halsiz oluyordum..dediğin gibi oturduğum yerde uyuya kalıyordum.. sonra doktora gitmiştik halsizlik için, kansızlık ve Bvitamini eksikliği olduğunu söylemişti.. eğer aşırı halsizsen bi gitmeni öneririm.. her sabah pekmez ye mesela, çok etkili oluyor.. özellikle de keçiboynuzu pekmezi.. kahvaltı yapmadan çıkma evden.. ve akşamları hafif şeyler ye ki, ağırlık çökmesin üzerine... ders çalışırken de fındık ve kuru üzüm.. hiç sevmezdim o zamnlar ama babam hergün zorla yedirirdi.. hala da evde olduğum zamanlar öyle..
seni eleştirmek için söylemiyorum, gerçekten, dedim ya aynısını kardeşlerime de diyorum..sadece görün istiyorum.. şuanki evimiz çok büyük mesela, 5 oda 1 salon..çalışma yeri sıkıntıları yok.. onlar da başka başka bahaneler buluyorlar, yok masam yüksek, yok sandalyem rahatsız,bilmemne... sınav döneminde insanın gözüne çok batıyor bir şeyler..senn yapman gereken dersine odaklanman.. sadece 2 ay kendimi zorluycam sonra rahatım diye düşüneceksin..( aa tabi bu rahatlık üni başlayana kadar..sonra daha zor günler seni bekliyor olacak demedi deme.:D )
neyse ben şimdi dersime dönüyorum..üni. bitti ama yüksek lisans ı bitiremiycem biraz daha burada oyalanırsam.. bu arada buraya da fazla takılma, bağımlılık yapıyor, kendini kurtaramıyorsun, benim gibi... sınav gecsin öyle gel :D ben de şimdilik gidiyorum.. :D
yeme içme ile ilgili tavsiyelerime uy mutlaka, odanın ışığından daha önemli..

kesinlikle aynaa derim. benimde evim 1+1 öğrenciyim küçücük. daralıyordum. her yere ayna yapıştırdım. ferahladı :1: ampülünü 100wattlk falan al beyaz ışık olsun. masa lambası da koy tamamdır. bir de vitamin tavsiye ederim. çok bitkin düşüyordum uykudan ölüyordum öss zamanı. doktora gittim vitamin yazdırdım iyi geldi. ayna da dışarda pahalı. reklam veriyorsam sorry yöneticiler :D ikeada çok ucuza var tatlm. bulundugun sehrde varsa git bak derim

Son düzenleme:
kesinlikle aynaa derim. benimde evim 1+1 öğrenciyim küçücük. daralıyordum. her yere ayna yapıştırdım. ferahladı :1: ampülünü 100wattlk falan al beyaz ışık olsun. masa lambası da koy tamamdır. bir de vitamin tavsiye ederim. çok bitkin düşüyordum uykudan ölüyordum öss zamanı. doktora gittim vitamin yazdırdım iyi geldi. ayna da dışarda pahalı. reklam veriyorsam sorry yöneticiler :D ikeada çok ucuza var tatlm. bulundugun sehrde varsa git bak derim

yok kııız aynacılarda 2 metre boya 80 cm genişlikteki aynaları 15 tlye takıyolar :1:

Genç arkadaşım, oda duvarların ne renk bilemem ama eğer açık renk değilse bence bir an önce açık renge boya veya boyattır, yatak örtün dahil odada kullandığın perde, nevresim, minder gibi nesneleri canlı renklerden oluştur, uzmanlar dekorasyonda kullandığımız renklerin bizi etkilediğini söylüyor, misal turuncu ve kırmızı neşe, canlılık, motivasyon, enerjiye etki eden renklermiş, mor dengeyi, kendine güveni, sakinleştirici ve dinlendirici duyguları öne çıkartıyormuş, sarıysa akıl, zeka, umut ve ilhamı pekiştiriyormuş.
Odan ufak olabilir, inan eğer doğru objeler ve canlı renklerle dekore edersen ufak olması bile gözüne batmaz:34:

Gelecek yıl gireceğin sınavda başarılar dilerim...

Yesillik huzur verir motivasyon saglar.

Ben mAsama buyuk saksi cicegi koymustum. Saksiyada okudugum universitemin resmini dayamistim. Bakar bakar ahh cekerdim.

ikea'da calisma masalarina takilan kucuk lambalar var cok uygun fiyata...
ise yariyorlar tavsiye ederim...
odanda fazlalik mobilya varsa ailene soyle ya baska odaya koysunlar ya da birine versinler rahat edersin...

Back
X