odada sogan bırakmak

Evet nette de okudum arastırmalara gore soğan odadaki grip enfeksiyonunu absorbe ediyormus.
Hatta hikayede 800lü yıllarda pek cok kişinin gripten hayatını kaybederken bir ailede butun fertlerin gribe yakalanmadıgı ogrenilmiş.bunun nasıl oldugunu sorduklarında bu yontemi anlatmış

Karadenizde yapan bir yer varmış bunu.Hangi şehir unuttum ama

İnanmadım ama kestim koydum.

Şifayı kaptım zaten, sabaha iyileşecek değilim ama ilaç da kullanamıyorum, tüm yöntemleri deneyebilirim.

Hahahahah bence de. O leş gibi soğan kokusu çıkmaz, gripten korunacağım diye kocamı kendimden soğutamam. İlacı alır 3-4 gün hasta yatar yine ayağa kalkarız, ölecek halimiz yok. Hem koruyorsa soğan, yerim dişimi fırçalarım niye tüm evi soğan kokutuyorum? Haklısın kimse yaklaşmayınca grip kapmayız

Hastalık mikrobunu çekiyormus couk hastaykendenemistim.

Esimin ailesi ciftci sogan patates ekip satiyorlar e haliyle evimizde cuval cuval patates sogan.

Aksam yemeginde soganli karisik salata, sumakli sogan sogus, bir de citir sogan halkasi vardi:)) yemegin icindekileri saymiyorum bile

Not: gecen ay iki hafta grip yuzunden yataktan cikamadim

Bizim oralarda sogan kabugu onlarin parasidir acikta birakirsan çalarlar derler 30 yasindayim hic sogan kabugum çalınmadi ancak sogani yerseniz daha iyi olur

ibrahim saraçoğlu soğanı kaynatın kaynattıktan sonra kapağını açıp odalrı gezdirin buharıyla mikropları kırar demişti. ben soğan kürü yaptım bu kış zaten çok şükür grip nezle olmadım hala. evimiz de baya soğuk aslında. günde bir diş sarımsak çatlatıp yutmak da koruyucu oluyormuş. bu günlerde canım acaip sarımsak çekiyor zaten. demekki vücudumun da ihtiyacı var

Odadaki mikrop kırılsın diye sanırım.Ama okaliptus yağını bir-2 damla suya damlatıp oda içerisinde bekletirsenizde iyi gelir gribal enfeksiyona.Ayrıca lavanta yağıda iyi gelir.
Ben evi silmede suyun içerisine sirke ve lavanta yağı kullanıyorum.
Hemde güzel kokulu.

Kızım soğan ve sarımsağı çok yer. Bağışıklığı güçlüdür çok şükür,ya kolay kolay hastalanmaz ya da çabuk iyileşir. Bebekken burnu tıkanınca soğanı bölüp odasına koyardım,şimdi burnu tıkanırsa biraz büyüdüğü için yastığına cold mix damlatıyorum 1 damla. Bayılan kişilere de soğan koklatırlar hiç görmediniz mi?

Bence koku. O kokuyla insan nasıl yaşar ya.
Batıl inancın ötesinde bence bu koku konusu.

Valla mutfakta bile açık kaldımı bütün ev kokuyor, yatak odasında o kokuyu düşünemiyorum. Yemek en mantıklısı.

Eve koymadım ama geçen sene gittiğim diyetisyen gribe iyi geldiğini söylemişti. İlaçsız ilk defa grip geçirmiştim soğan sarımsak sayesinde.

Valla eşimde grip oldu geçen gün bir baş soğanı birkaç dişte sarımsağı yuttu toparlandı resmen bende inanıyorum soğanın mucizesine yalnız bu odaya koyma işi soymadan doğramadan olsa da oluyormuş varlığı yetiyormuş resmen ) o şekilde çok kokmaz diye düşünüyorum...

Eski bir hikayeye göre köyün birinde herkes hastalıktan kurtulamamış sadece bir aileye hiç birşey olmamış, sonra doktorlar bu aileyi çağırmış ve sormuş siz ne yaptınız da birşey olmadı diye onlarda odalarına soğan koyduklarını söylemişler, doktorlarda bu soğanı alıp incelediklerinde tüm bakterileri kendi çekip içinde barındırdığını görmüş ..

eskiler ne söylediyle bir bildikleri olup söylediklerini düşünüyorum çünkü her yapılanın, söylenenin mutlaka mantıklı bir açıklaması oluyor iyi irdelendiğinde ..
batıl inanç değil bilimsel gerçeğe dayanan bilgidir bunlar ve pekte kıymetlidir, kullanmasını bilene ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…