odada sogan bırakmak

Ben de çok yapardım. Hele öksürük krizlerine birebir. Tık diye kesiyor.

Ben de çok yapardım. Hele öksürük krizlerine birebir. Tık diye kesiyor.
Ben öksürük için de soğanı oyup altına delik açıyorum,içine bal koyup bardağa oturtuyorum ki içindeki bal alttaki bardağa aksın. Anında kesiliyor öksürük. Soğan yerine siyah turp da olur.
(Bebeklere bal yasak yalnız,ufaksa vermeyin vebale sokmayın beni)

Vay Arkadaş koca koca okumuş öğretmen olmuş insanlar yapıyor bunu.
Gerçekten işe yarıyor ama. Soğanın yanı sıra gün içinde çocuklara keçiboynuzu pekmezi de veriyorlar. İnanılmaz bir salgın var çünkü.

Kimseler mi sevmiyor sogani ya...
Odaya koymayi bilmem de, ben elma gibi soyup hatir hutur yedigimi bilirim.
Esim de sarimsagi yer oyle.
Yemekte pilavla falan da cok yeriz.
Ikimiz de en fazla nezle oluruz. Grip hic olmadık.
Bu sene de olmadik. Ben bi eylul gibi nezle olmustum.
Esim bayagi metrobus kullaniyor bu ara. O bile o kalabaliktan bir sey kapmadi.

Bu arada su antivirus pastil için ne dusunuyorsunuz? Alinmali mi?

Soğanı kütür kütür yiyip grip olmayanlar; buna rağmen cinsel yaşamınızda iyiyse şapka çıkartıcam.

Ben öksürük için de soğanı oyup altına delik açıyorum,içine bal koyup bardağa oturtuyorum ki içindeki bal alttaki bardağa aksın. Anında kesiliyor öksürük. Soğan yerine siyah turp da olur.
Ben de çok yapıyorum ve faydasını çok gördüm. Köyden kestane balı getirtiyorum organik onunla yapıyorum. Gerçi bu aralar ne yapsak kar etmiyor lanet grip yapıştı bırakmıyor çocukların yakasını.

Biliyorum canım benimkiler büyüdü artık tecrübeli anneyim :)

Bir yazı okumuştum yanlış hatırlamıyorsam bir köyde grip salgını olmuş ve insanlar ölmüş çiftçi bir aileye bulaşmamış grip evlerine gidildiğinde evin bazı yerlerinde soğan görmüşler ve o soğanı müsade alıp laboratuara incelemeye götürmüşler soğanın içine hapsolmuş grip mikrobunu görmüşler . Soğan bütün grip mikrobunu içine çekmiş ailenin fertleride bu yüzden gribe yakalanmamış. Bütün olarak da koyulabiliyormuş öyle duymuştum ama önceliğimiz sofradan eksik etmemek bence ince ince doğrayıp üstüne de limon sofrada baş köşede durmalı. İbrahim Saraçoğlu da yıllardır soğan suyu için grip olmayın diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…