Mrb ben üniv. öğrencisiyim ve oda arkadaşlarımdan dertliyim hem de senenin başında ! kyk yurdunda kalıyorum odamız 4 kişilik ve anlaşarak çıktık ama bi arada yaşamadan insanların gerçek yüzünü görmek imkansız sanırım. belki de ben yanlış düşünüyorumdur. yanılıyorum belki bilemiyorum yorumlarınıza ihtiyacım var. oda arkadaşlarımdan birisi benim çok yakın arkadaşım, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez ve onunla çok başka bi arkadaşlığımız var. diğer iki arkadaşı yeni tanıyoruz. bu arkadaşlardan birisi sorun değil ama diğeri adına X diyelim daha şimdiden sorun olmaya başladı. odamızda bazı malzemeler ortak alınacaktı mesela bulaşık deterjanı falan gibi ama herşey de ortak olmayacak diye düşünüyordum. neyse deterjanı ortak alalım dedik sonra X saymaya başladı. benim geçen seneden kettle'ım var ona ortak olmak istedi. 4ümüz ortak kullanmalıymışız. ben onu alırken bütün parasını kendim saymıştım, 25 lira. 5kuruş para teklif etmedi ve ortak olmak istedi. ilk günden kalp kırılmasın diye tamam dedim. sonra benim ütüme ortak olmak istedi. 4ümüz kullanmalıymışız benim ütümü. 1. sınıftan beri kendi başıma kullandığım ütüye yine 5 kuruş vermeden ortak olmak istedi. kabul etmedim o kadarını. kendisinin ütüsü yokmuş zaten geçen sene de benden 2 kere ütü istemişti vermiştim. hata etmişim sanırım. tanışalı 1 hafta olmadan ütü istemişti. arkadaşımdan da telefon istemişti geçen sene, arkadaşım da verdi yarım saat birini aramıştı. neyse ütü ortaklığına hayır deyince suratı değişti. neyse başımızın çaresine bakacağız mecbur felan dedi üstelik biz odaya çıkarken hiç ütüyü ortak kullanma lafı olmamıştı. neyse sonra çay , kahve ve şekeri ortak yapalım dedi onu da kabul etmedim. ben çok fazla çay kahve tüketen bi insanım çünkü hem kaç paralık şey ki ortak olmak istiyor. neyse işte yurtta deterjaınını kendin aldığın sürece çamaşır makinesi kullanabiliyoruz. matik deterjan ve yumuşatıcıya da ortak olmak istedi. buna da razı gelmedim (bu arada benim yakın arkadaşım da benim itiraz ettiğim ortaklıklara itiraz etti benden yana oldu yani) canım dedim ben çok çamaşır yıkıyorum o deterjanı en çok ben kullanırım adil bi kullanım olmaz felan dedim yine suratı asıldı. bu X'in telefonunun şarj aleti bile yok düşünün hep öteki oda arkadaşımızdan ve bizden istiyor şarj aletini. 1 hafta oldu öyle geçiniyor bi şarj aleti almıyor kendisine. merkeze inecek oluyoruz canım bana da şuradan şunu alır mısınız diye sipariş veriyor.
tek problem bu da değil. dediğim gibi ben oda arkadaşlarımdan biriyle çok yakınım biz birlikte daha çok zaman geçiriyoruz, beraber sinemaya gidiyoruz, çarşıya felan gidiyoruz, ona da ortak olmak istedi. biz dün ikimiz çarşıya inecektik dedi ki 1 saat sonra dersim bitecek bekleyin ben de geleyim. geldiği zaman da abuk sabuk mağazalara falan girmek istiyor. bilmiyorum şimdi siz karar verin ben yanlış mı yapıyorum, haksız mıyım ama bana tuhaf geldi yani. arkadaşım bu kızın biraz beleşçi olduğunu düşünüyor. oda içinde şu an bi huzursuzluk, saygısızlık yok bu arada