oda arkadaşım

benim baya bir yurt tecrübem var liseyi de yatılı okudum, 6 sene oldu. oda arkadaşıyla nasıl orta yol bulunur biliyorum ama sıkıntı şu ki biz odada iki kişiyiz, çoğunluk olup bastıramıyorum ve gün sonunda yine başbaşa kalıyoruz. yüzüne zıtlaşmak da korkutuyor beni. bir gün kapıyı kilitlemeden çıksa bile baya zarara uğratır beni.

sen ve o kız kalıyorsunuz sadece yani
ben 4 kişi diye düşünmüştüm.

o zaman kızın o yakın arkadaşını da yanına al yanına birlikte konuşun kızla. kız da kavga çıkarmaya başlarsa oda değiştirmek zaten mecburi oluyor.
ama sen onun gitmesini beklersen çok beklersin hiç gitmeye niyeti yok.
o zaman sen değiştir başkasının yanına çık konuşamıyorsan.değiştirme durumun yok mu bu şekilde. o yakın arkadaşın odasından bir kız gelsin senin odana sen oraya geç yine mi olmuyor?

Al kızı karşına bak tatlım de;
O saati sabahın altısına kurup 6 saat sonra kalkıyorsun ya ve o arada o saat habire çalıp beni uyandıyor ya işte bunu yapma hakkın yok!
Ayrıca bu odanın ortak ihtiyaçları var,''ortak'' biliyorsun değil mi kelime anlamını?O sebeble sende artık elini cebine atsan diyorum!

Birde salağa yatıp sorun bakalım ''ya şampuan ve sabunsuz nasıl yıkanıyorsun ki ;insan temizlenemez ki öyle diye?

Bunun dışında gece geç gelmiş,derse girmemiş,yavaşmış baksın dalgasına:KK14:

sen ve o kız kalıyorsunuz sadece yani
ben 4 kişi diye düşünmüştüm.

o zaman kızın o yakın arkadaşını da yanına al yanına birlikte konuşun kızla. kız da kavga çıkarmaya başlarsa oda değiştirmek zaten mecburi oluyor.
ama sen onun gitmesini beklersen çok beklersin hiç gitmeye niyeti yok.
o zaman sen değiştir başkasının yanına çık konuşamıyorsan.değiştirme durumun yok mu bu şekilde. o yakın arkadaşın odasından bir kız gelsin senin odana sen oraya geç yine mi olmuyor?

odaların hepsi iki kişilik, bu samimi arkadaşla yer değiştirsem onun oda arkadaşıyla anlaşamam dilini bilmiyorum bi kere. samimi arkadaşı oda değiştirmek istiyordu, hiç oda yok anlaşmaya çalış şimdilik, oda olunca söylicez dediler.

Al kızı karşına bak tatlım de;
O saati sabahın altısına kurup 6 saat sonra kalkıyorsun ya ve o arada o saat habire çalıp beni uyandıyor ya işte bunu yapma hakkın yok!
Ayrıca bu odanın ortak ihtiyaçları var,''ortak'' biliyorsun değil mi kelime anlamını?O sebeble sende artık elini cebine atsan diyorum!

Birde salağa yatıp sorun bakalım ''ya şampuan ve sabunsuz nasıl yıkanıyorsun ki ;insan temizlenemez ki öyle diye?

Bunun dışında gece geç gelmiş,derse girmemiş,yavaşmış baksın dalgasına:KK14:

böyle sert bir dille değil ama defalarca söyledim bunları, diğer arkadaşı da vardı yanımızda, o da bastırdı bi köşeden. inanın biri bana bunları söylese yerin dibine geçerdim. yüzü bile kızarmadı sanki söylediklerimizi anlamıyo gibi boş boş baktı tamam tamam dedi o kadar.

odaların hepsi iki kişilik, bu samimi arkadaşla yer değiştirsem onun oda arkadaşıyla anlaşamam dilini bilmiyorum bi kere. samimi arkadaşı oda değiştirmek istiyordu, hiç oda yok anlaşmaya çalış şimdilik, oda olunca söylicez dediler.

demek istediğim o dilini bilmediğin kız değil canım yanlış anladın sen bu kızı göndermeye çalışıyorsun o ben yapamam demiş ya, o zaman sen git bu kızın samimi arkadaşıyla aynı odada onların odada ol. diğer kızı bunun yanına getirin.yapamam şampuanı var derse desin artık siz değişmiş olursunuz.

Son düzenleme:
demek istediğim o dilini bilmediğin kız değil canım yanlış anladın sen bu kızı göndermeye çalışıyorsun o ben yapamam demiş ya, o zaman sen git bu kızın samimi arkadaşıyla aynı odada onların odada ol. diğer kızı bunun yanına getirin.yapamam şampuanı var derse desin artık siz değişmiş olursunuz.

onun da derdi başka odaya geçmek, ama bi arkadaşı var onunla geçmek istiyo. kızı da tanımıyorum ama aslında şansımızı denemekten zarar gelmez.

şu saat oldu hala dışarda, başına bi iş gelicek yine başıma kalıcak. saf salak da bi kız, biri gel dese gider. saolsunlar okulumuzdaki araplar nijeryalılar da pek çapkın.

Neden se o kızın samimi olduğu arkadaşla senin ilişkinin iyi olacağını hissettim
Bence sizde sormadan odaları değiştirin
Kıza da yönetim böyle istedi onlar anlaşmıyorlarmış dersiniz
Olmadı yönetimide alet edin :))

onun da derdi başka odaya geçmek, ama bi arkadaşı var onunla geçmek istiyo. kızı da tanımıyorum ama aslında şansımızı denemekten zarar gelmez.

şu saat oldu hala dışarda, başına bi iş gelicek yine başıma kalıcak. saf salak da bi kız, biri gel dese gider. saolsunlar okulumuzdaki araplar nijeryalılar da pek çapkın.

şimdi son durum ne sen kimle denemeyi istiyorsun?
kimin derdi başka odaya geçmek?

sana bir öneri daha. dilini bilmediğin kız daha iyidir heralde bundan kötü olamaz gibi =) ya onun yanına çık
ya da başka bir yurda çık değişmek istemeyen yoksa.
başka çözüm üretemiyorum artık =D

Sizin alışık olmadığınız bir insan yapısı,alışmanızda zaman alır..her insan bir değildir ya o şekilde kabul edip alışmaya çalışacaksınız yada odalarınızın ayrılmasını başka bir bahane gösterip isteyeceksiniz..
Aynı odaya çıkmayı planladığınız kişi madem oda arkadaşınızın samimi arkadaşı sizinle değil onunla aynı odaya çıksın..
Sabunun-şampuanın kendisine,kokusuna alerjisi olan insanlar var,kokusunu duyduğunda nefes alamayanlar..Onunda bu tarz bir problemi,rahatsızlığı olabilir ama madem sabun kullanamıyor hergün duş alması gerekir..Allah yardımcınız olsun...

samimi arkadaşıyla aynı odaya çıkmaları benim dilini bilmediğim bi kızla kalmam demek olucak, sürekli translateden anlaşamayız ya, ingilizce de bilmiyormuş kız. bu dilini bilmediğim kızla ben yer değiştirmeye çalışıcam bugün gidip kızla konuşayım diyorum nasıl anlaşıcaksak artık çat pat yapıcaz bişiler.

Neden bu kızı çocuğunmuş gibi bakıyorsun anlayamadım...Hadi ortak düzende yaptıkları neysede,yok ders çalışmıyor,yok erken kalkmıyor, parasını bankadan çekmiyo,yok başı belaya giricek falan...Hadi kardeşin olsa anlarım da ben olsam bırakırım ne hali varsa görsün...Çünkü yeterince uyarı yapmışsınız...Üstelik babasıda siz ilgilenin demiş belliki onlarda atıyor başından....

Bırak kendi haline.Odaya yaptığın masrafları açıkca iste.Sana düşen pay bu de.Ya da sadece kendine peçete al dolabını kitle dursun.Özelini paylaşma,gereken uyarıları sert dille söyle gerisini boşver...Dadılıkmı yapıcan,dersmi çalışcan....

Böyle bir durumun tek çözümü odanın veya oda arkadaşını değiştirmen...
Başka çözümü yok..Konuş, anlat v.s demiş arkadaşlar ama ben bunun bir çözüm olacağını düşünmüyorum...

Eğer bir rahatsızlığı varsa, bundan sorumlu sen değilsin canım, ailesi..O yüzden günahı neden senin boynuna kalsın...
Senin de bitirmen gereken bir okulun var..Onunla mı uğraşacaksın..

Tek çözümü odayı ya da oda arkadaşınızı değiştirmeniz.
Ufak alttan almalar,idare etmeler mutlaka oluyor aynı odada ya da aynı evde kalınan arkadaşlarla.
Ama bu durum kendinizden fazla fazla taviz vermek oluyor.
Kimse için çekilmez bence bu kendinizi kötü hissetmenize gerek yok yönetimle konuşun derim.

Arkadaşşım bu hayatta karşulaştığımız herşey bi sınav bunu unutmmalıyız senin hiç bi zorunluluğun yokken bu bayana karşı sorumlu davranmama onu merak etmen yapıcı olmaya çalışmandan ötürü seni tebrik ederim ama bu kzın gidişatıda iyi değil ailesini gizlice arayıp bilgilendirsen çok iy olur bence

X