ocuunuzun kayp olmasn lmesine yeler misiniz?

Demişsin sevgili sardunya_zakkum

bende cevabımı buna istinaden yazdım. Elbette her anne gibi benimde korkularım var.
Bunlarla yüzleşebilecek kadar da cesaretim var. Ancak bu kadar acı haliyle,,
bu kadar hassas bir karar verdirecek bir soruya cevap vermek hiç bir anne için kolay değil

Son düzenleme:
Nasıl dayanılır ki ikisine de ama hayatta olduğunu düşünmek biraz daha az acı verır öldüğünü bilmek daha fena dır ...allah kımseyi evladıyla sınamasın..

bende izledim o programı o an anne ağlarken gördüğümde yerine koydum kendime..
ÇOK ZOR ALLAH KİMSEYİ EVLADIYLA SINAMASIN
saatlerce düşündüm ağladım, acısını bende yaşadım, Rabbim düşman başına bile vermesin. insan seçim yapamıyor
kaybolsaydı yavrum (Aman Allah korusun:Saruboceq:) çokk üzülürdümsenağlama
bu acıyı kimse tarif edemez, açmı tokmu, nerde kimlerle, canınımı yakıyorlar, napıyorlar, birşeymi sattırıyorlar, işkence mi ediyorlar, benim kınalı kuzum anasının koynunumu özlemiş, annem nerdesin dermi, niye bana sahip çıkamadın, benim yerim senin sıcık koynun değilmi, açta olsam açıkta olsam senin yanında olmam gerekmezmi...senağlamasenağlamasenağlamasenağlama
Aman Allah korusun kızlar ya.. ölümü de acı..
acı ama gerçek.
sanırım ölmesini yeğlerdim.... deyenlerdenim..
hiç değilse yüce Rabbinin yanında, ona merhamet eden, annesinden bile merhametli nin yanında... mutlu, huzurlu, güvende...
kayıp olmasında ise nerde, neidiği belirsiz yerlerde...
Rabbim evlatlarımızı korusun inşallah :Saruboceq:
kimseyi evladıyla sınamasın :Saruboceq:
amin

bence bu sorunun yanıtı verılebılecek kadar kolay değil yaşayanlar tarafından..ama bız yaşamamışlar sadece dış yüzünden bakıp acaba larla sınıyoruz..paylaşım için teşekkürler..

eğer yapmak istediğin 'arkadaşlar bakın çocuk kayıpları oluyor bunlar için almamız gereken önlemler neler olabilir tehlikeyi en aza indirgemek için' gibi bir mesajsa

konunun devamında önlemleri,uzmanlarının önerilerini vs. sıralardın biz de aklımıza gelenleri yazar önlemleri söylerdik.

sana konudaki ve senin savunmalarının arasındaki çelişkileri söyledim.

Bence arkadaşlar herkesin her konudan kendine çıkaracağı ders, yapacağı empati farklıdır....bazılarımıza bu

konu çok mantıksız geliyorken mesela diğer bir arkadaşımız bir daha çocuğunu parka oynamaya yalnız

gönderemez de yanında olur bu sebeple empati yaptığı için ....çok basit bir örnek verdim....O sebeple

ölüm, aldatma, evladı hasta olan bir annenin acısını paylaşması, eşi şehit olan birinin feryadı ...vs gibi...

etkilendiği bir konuda hislerini paylaşmak için bir konu açmak hepimizin hakkı...Zaten bayadır aktif olan

bu başlıkta kötü bir niyet olduğu sezilseydi muhakkak biri "kötü içerik" der ve motedör arkadaşlarda

gerekeni yaparlardı....tabiki sorgulayabiliriz ,tartışabilirz ama bu konudan bir şeyler kazanan

arakadaşlarda vardır diye düşünüyorum....

bunu evladı dizi dibinde bir anneye sorarsanız farklı cevaplar alırsınız.

ama kayıp evladının ölüm haberini alan bir anneye sorarsanız eminim ki "iyi ki de ölmüş de mezarını bilmiş oldum" der mi?
yaşasaydı, benden uzak olsaydı ama bir nefes daha alsaydı der.

bence tercih götürecek bir durum değil bu..

sardunyacım önce konuyu açtığın için saol cnm,dediğin gibi önceden elimizden geldiğince tedbirli olmalıyız,
dün programı izlerken minik yusufcuğun annesinin haline çok üzüldüm,hüngür hüngür ağladım,bide yerel gazeteci demezmi her yıl bu aylarda çocuk kayıpları oluyor,organ mafyası,dilenci mafyası,yurt dışına evlatlık vermek diye çöktüm yemin ederim...
hele 5 yıldır kayıp mustafacığın ailesi ne durumdadır ,bi an düşündüm 5 yıl çok uzun hergün ölmek gibi,belirsizlik çok kötü ,kimin elinde, yavrusunun ne durumda olduğunu düşünmektense ,mezarda olduğunu bilseler daha huzurlu olabilirlermiydi,sadece düşündüm,asla devamını getiremem ,gerçekten çok üzülüyorum,
allahım ne zor bi durumdur,bizler gözümüzden sakınırken kötü ellerin çocuklarımıza uzanmasına ,onlara zulm etmesine yüce rabbim izin vermesin ,rabbim hiç kimselere evlat acısı yaşatmasın,evlatlarımızı bizlere bağışlasın...

Son düzenleme:
off sarduşum ne cevap verecegimi inan bende bilmiyorum...o kadar zor ve kötü bi soruki...allah kimseye yaşatmasın....kimseyi evladıyla sınamasın rabbim...

az evvel konuştuk bunu, ,işyerinden birinin yeğeni yaklaşık 1 yıldır kayıp haber yok, annesi öldüğünü bilsem rahatlıycam belki ama kimlerin elinde nasıl bilemiyorum diyomuş,
allah sabır versin inş. kimseye böyle şeyler yaşatmasın dilerimki ....

seçimi çok zor bi soru ....

nerdesin sarduşum sen .
üç dörgündür yoksun,üstelik ne özelden nede bildirilerden msj yazamıyorum.

bak çocuğumu kaybetmiş gibi oldum. inan.meraktan catlıcam

kayıp olduğunda kayıpp belirsizzz yıkar mahveder hep bi umutt evladım nerede ne yapıyo şimdi gibi... dersinn ama ölüm kesindir hiç değilse bilirsinn zor olsada kaçınılmaz gerçek iki side zor alalh düşmanıma vermesinnbenneyaptımki

Çok ama çok zor bir soru:1no2:
Hiçbir anne,bende dahil evladının ne kaybolmasını ne de Allah korusun ölümünü yaşamak istemez senağlamaAllah evlat acısı yaşatmasın,herkesin evladını bağışlasın:Saruboceq:
Ölümde offf telafuzu bile içimi yakıyorsenağlama bilirsin ki Allah onu aldı ve ömrü o kadardı ki çok çok acı birşeydir,benim annem ortanca kardeşim öldüğünde deliriyordu, bilirim evlat acısına dayanmak ne zordur:çok üzgünüm:
Allahım hiçbirimize bu acıyı yaşatma Ya Rabbim:Saruboceq:
ama kayıp o bambaşka bir acı,yavrun aç mı susuz mu nerde kimlerin elinde,üşüyor mu,hasta mı oldu,yaşıyor mu öldü mü bu belirsizlik daha ağır bir travmasenağlama

çocuğum olmadığı halde içim cız etti, insan nasıl cevap verir buna, ben öleyim daha iyi, allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Annem der ki olu oldugunu bilmek, ne oldugunu bilememekten cok daha iyidir. Sanirim anneme katiliyorum. Simdi oglusumu guvenilir oldugunu bildigim insanlara birakirken bile zaman zaman zorlaniyorum. Bilemiyorum ki, hemen mamasini verirler mi, yoksa aglatirlar mi? benim gibi kucaklarina alip, sarip sarmalayip, opup koklarlar mi, itina gosterirler mi ki gitmis olsun, hem de kacirilsin. Cocuk kaciracak kadar vicdansiz adam, daha neler yapmaz ki, dusunmek bile istemiyorum. Yavrumun eziyet ve iskencelere maruz kalmasindan sa bence olmesi daha iyi (Rabbim kimseye ikisini de gostermesin). Madem ahirete inaniyorum, melek oldu gitti derim, beni cennet kapisinda bekleyecek derim, en azindan tesellim olur.
Gerci bir de annem hicbirinizin olumunu Allah bana gostermesin diye dua eder.
Amaaan, zor ya, zor, garip bir dunya, bir bakiyorsun bahar gelmis, haber seyretmesem zannediyorum ki dunyada kotuluk kalmamis, kucuk zorluklar var ama herkes mutlu, herkes umutlu, deniz kenarinda sayfiye bir koyde surekli yasamak gibi hayat, en buyuk problem gunes yanigi ona da cozum yogurt :))
ama haberleri seyrediyorum sonra oskar odullu Slumdog Millionare i biliyorsunuzdur. Onda oynayan 9 yasindaki kucuk kizi babasi satmaya calisirken yakalanmis. Sebep ailesinin gelecegini kurtarmakmis. Mis ta mis mis. Buyrun buradan yakin diyorum sonra icimden. Otekisi istemeden kayip ya bu kucuk kiz, bu kucuk melek... 9 yasindaki kizi ne diye satin alirlar ki, anneciginin yuregi ne haldedir kim bilir. Ne farki var bunun cahiliyyeden, onlar olduruyor du diri diri, ya bunlar...
Kadin olmak, cocuk olmak ne zor. Yabancilar hadi neyse, yakinlarimizdan kim koruyacak bizi...
Kusuruma bakmayin arkadaslar, efkarlandim yine...

Son düzenleme:

senağlamasenağlamasenağlama
Allah korusun düşününce bile ağladım...
rabbim evlatlarımızın acısını hiçbirşekilde göstermesin...
tüm meleklerini korusun... :Saruboceq:

malesef ilk kızım öldü benim onun acısı cok büyük ama zamanla geçsede aklıma geldikce yüreğem sızlar ama kayıp bence ölümden daha kötü ne oldu nerelerde insan deli olur yarım saatlığıne altı yaşında yeğenim kayboldu kafayı yemiştim birde öyle yıllarca allahım kimseye yaşatmasın ikisinide

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…