• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ocuunuzun kayp olmasn lmesine yeler misiniz?

Ben anne değilim ama... inançlı birii için tabiki seçim olmaz ama ölüm daha katlanılır diye düşünüyorum.
kayıp çok çok ağır ve kabullenilemeyen bir durum...Allah ikisinide hiç kimseye yaşatmasın...

hiç tahmin etmeyeceğimiz bir yerden çok değişik kötülükler gelebiliyor....
güvenlikli bir sitede yaşıoruz diye maalesef her şey çözülmüyor...
evimizde yaşayan yakınımız, 20 yıllık komşumuz küçücük gencecik bedenlere,ruhlara neler yapıyor ..nasıl vahşice zarar veriyorlar....

Allah bütün çocukları korusun...

Son düzenleme:
Allahım yazdıysa bozsun dılerım. dun eşımle Angelına jolıenın son fılmını ızledım( Changeling ) tam da bu konuyu ışlıyordu gerçek bır hıkaye ve cok guzel bır fılmdı. o zaman konuştuk ve zor olsada ölmesını derdım. en azından ruhuna okurdum bılırdım kı cennette. ama otekı turlu ben yaşayamazdım. yıyemez ıçemez uyuyamazdım evladımdan habersız. ıkısı de zor ama sız evde uyurken o belkı aç uşuyo kullanılıo Allahım kımselere vermesın boyle dert. konuşması bıle cok acıtıyor, yaşamayı duşunemıyorum..

ahh sarduşum ne zor soru .
hiç kimse yaşamasın böyle bir ikilemi ama yaşanıyor malesefki.
hani türkülerde bile sözü gecer.
ölüm allahın emri,şu ayrılık olmasaydı....
ayrılıkların bile iyisi kötüsü var.biri yeri belli olupda görşememek gibi.
diğeri ise nasıldır,nerdedir,acımı cekiyor,işkencemi görüyor gibi düşüncelerle,insanı tüketen geride kalanın yaşamaya bile mecal bırakmayan ayrılıklar.
bu dayanılmaz belirsizlik,keşke ölüsünü görsemde mezarına çiçek götürsem,bir dua okusam dedittirir belkide.
ama umut kaybetmekte çok kötü,insan olduğumuz için her sahip olmak istediğimiz şeylere umut besliyoruz,yaşama kaynağımız oluyor gün geliyorki.

benim kafam iyce karıştı.her ikiside çok zor.dilerim kimseler yaşamasın.yaşayanlarada allah sabırlar versin,kayıpları tez günde bulunur inşallah.senağlamasenağlama

rabbim kimseye evlat acısı göstermesın...
evladıylada sınamasın...:Saruboceq:

ben hiçbirisini tercih edemezdim, her iki durumda da aklımı kaçırırdım herhalde, hafta sonu açık öğretim sınvlarım var, annem bebeğimi dışarı çıkardı bebek arabasıyla gezdirdi, hava da güzeldi o bahaneyle ben evde yanlız kaldım biraz ders çalıştım, ama yemin ediyorum kokusunu özledim, sadece birkaç saat uzak kaldım, bazen uyutuyorum, bi süre hiç ses çıkmayınca hemen yanına gidip bakıyorum, acaba üstü açıldı mı acaba bişey mi oldu, nefes alıyomu diye, bi de benim bebeğim çok yaramaz, acayip hırçın bu aralar, sinirden burnum kanıyo, dudaklarım uçukluyo ve en uufak ağlamasında ben yine dayanamayıp ona koşuyorum, öyle bişiy olsa deliririm ben, allah kimsenin başına vermesin,

belirrsizlik çok kötü... asla kaybolmuş olmasını yeğlenem..

acaba tecavüze mi uğruyor aç mı işkence mi çekiyor kafayı yerim düşünürken..

öldüğünü bilirsem birgün yine beraber olacağımızı yavrumun cennette olduğunu düşünürüm. içimi rahatlatırım.

Sardunyam - Çocuklarımıza ve tüm çocuklara sonuna kadar sahip çıkalım.
Yavrularımızın kendilerini koıruyabilme yetilerinin gelişmesine yardımcı olacak
şekilde çoğu kez hissettirmeden mi korumalı acaba? Bu denge çok hassas.
Fazla korumacı olarak - onların güçsüz kalmasına mı sebep oluruz diye düşünmekten
kendimi alamıyorum. Daima bir gölge gibi peşlerinde de olamıyoruz. (Minikler hariç)
Biz elimizden gelenin en doğrusunu yapalım ve Sürekli Allahımıza emanet etmeyi
ihmal etmiyelim diye düşünüyorum.
Yüce yaradan hiç bir anne ve babaya böyle bir acı yaşatmasın İnşaallah.
Allahım çocukları - büyükleri - tüm insanlığı korusun.
Bizleri evlatlarımızla sınamasın.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Sardunyam - Çocuklarımıza ve tüm çocuklara sonuna kadar sahip çıkalım.
Yavrularımızın kendilerini koıruyabilme yetilerinin gelişmesine yardımcı olacak
şekilde çoğu kez hissettirmeden mi korumalı acaba? Bu denge çok hassas.
Fazla korumacı olarak - onların güçsüz kalmasına mı sebep oluruz diye düşünmekten
kendimi alamıyorum. Daima bir gölge gibi peşlerinde de olamıyoruz. (Minikler hariç)
Biz elimizden gelenin en doğrusunu yapalım ve Sürekli Allahımıza emanet etmeyi
ihmal etmiyelim diye düşünüyorum.
Yüce yaradan hiç bir anne ve babaya böyle bir acı yaşatmasın ınşaallah.
Allahım çocukları - büyükleri - tüm insanlığı korusun.
Bizleri evlatlarımızla sınamasın.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

kulittacım, gölge gibi peşlerin de olmak hem bizi çok yorar yıpratır hem de çocukların özgüvenini yokeder...

yapılacak olan, yapılması gereken şudur; bu konuda kendimizi geliştirerek evlatlarımıza gerekli eğitimi vermektir...

evlatlarımıza, gelebilecek tehlikeleri anlatmalı, nerede nasıl hareket etmesi konusunda bilgiler vermeliyiz...

mesela ben oğluma ; ana caddelerden veya kalabalık sokaklardan yürü, sokağın tam ortasından yürü, arabalar çok geçiyorsa arabaların parketmediği tarafı tercih et...mümkünse kalabalık bir grubun yanından yürü gibisinden güvenlik açısından her alanda daha bir çok eğitim verdim.

icim cizladi
tüylerim diken diken oldu
gözlerim doldu akdi akicaksenağlama

ben kizimi gözümden bile sakinirken
simdiden yarin okuluna nasil gidip gelicek diye düsünürken
icim rahat nasil kapinin önüne salarim diye düsünürken

bunu hic düsünmemisdim dogrusu
allahim evlatlarimizi korusun koruyucu meleklerini yani baslarindan hic ayirmasin insallah
allahim düsmanimin basina bile vermesin kimseye evlat acisi cekdirmesin insallah

zor bi karar ama 5yil gecicek ne ölüsünden ne dirisinden haber alamamak insan zaten yasayan bi ölü olur sanirim

düsünüyorum düsünüyorum bulamiyorum neyi tercih edicemi

böyle bi konua deyindigin icin cok tskler iyilik melegim
cok hassaz bi konu ve gercekdende bilgilenmeye cocuklarimizi bilgilendirmeye ihtiyacimiz var
duyarliligin icin sonsuz tsklera.s.

müge anlı da şu an kayıp yusuf un ablası öldüğünü bilsem daha iyi dedi...

ne kadar büyük bir acı ki kayıp acısı ölmesini diliyor...o kadar büyük acı ki bu kadar bencilleşebiliyor insan...

bu arada ben de ölmesini yeğleyenlerdenim.

bu nasıl bir soru ?

yeğlemek diye bir şey olamaz Tanrı kimseye de yaşatmasın.

hayır benim çocuğum mezarda da olsa içim rahat etmez gidip yanına yatmak isterim kayıp olsa da hergün başına gelebileceklerin düşüncesiyle deliririm tüm anneler gibi.

bunun tercihi olmaz sorusu da olmaz.hiçbirini birine yeğlemez kimse.

hayatta herşeye hazırlıklı olmak başka kötü düşüncelerle kötülükleri belaları çekmek başka !

anne değilim.ama şunu söyleyebilirim.
bir bebekle asla kıyaslanmaz ancak örnek vermek istedim..
bir kedim var lokum.
kaybolsa,ölmesi için duamı ederim yoksa iyi ellere düşüp,orada hayatını mutlu bir şekilde idame ettirmesi için mi dua ederim. sorarım sizlere. hangisi...
elbetteki ikincisi.

Bu ne kadar kötü bir soru.....
Hiç bir anne; ne evladının kayıp olmasını isteyebilir, ne de ölümünü...
Allah her ikisini de yaşatmasın kimselere...
İnsanız, anneyiz lütfen insani duygularımıza, bu kadar zor kararlar verdirmek...
Yok olmadı.
Ben bir anneyim; oğlum 12 yaşında, kzımsa 7 yaşında.
her ikisi adına düşünmeye çalıştım, olmadı.....:1no2:
Lütfen bu kadar hassas konularda, bu kadar kötü seçneklerle;
vicdanımızı, anneliğimizi, insanlığımızı sorgulamak zorunda kalmayalım.a.s

aman allah korusun ya ben anne adayıyım ama hayırlısıyla ileride doğacak çocuklarım için bile bu ihtimallerden birini bile düşünemiyorum allah yaşatmasın, düşünemem cevap da veremiycem allah korusun sadece hepimizin çocuklarını, kolay mı büyütülüyor onlar :(

ikiside çok zor bi durum allah iki durumuda yaşayan ailelerine sabır versin ben ikisinide birbirine yeğlemem kimseye yaşatmasın allahım

Bu ne kadar kötü bir soru.....
Hiç bir anne; ne evladının kayıp olmasını isteyebilir, ne de ölümünü...
Allah her ikisini de yaşatmasın kimselere...
İnsanız, anneyiz lütfen insani duygularımıza, bu kadar zor kararlar verdirmek...
Yok olmadı.
Ben bir anneyim; oğlum 12 yaşında, kzımsa 7 yaşında.
her ikisi adına düşünmeye çalıştım, olmadı.....:1no2:
Lütfen bu kadar hassas konularda, bu kadar kötü seçneklerle;
vicdanımızı, anneliğimizi, insanlığımızı sorgulamak zorunda kalmayalım.a.s

sevgili çalıkuşu bende anneyim ve hayatta biricik evladım var....

sanırım konuyu tam okumadın...orda da belirttiğim gibi amacım anneleri üzmek veya ciddi ciddi kendilerini sorgulamaları değildir...

amacım çocuk kayıplarına dikkat çekmektir...herkesin bildiği gibi organ mafyası çocuk kayıplarının nedeni olarak işaret ediliyor...

bence korkularımızla yüzleşip önlem almak sonradan üzülmekten kat be kat iyidir...

sevgiler...

Ellerim varmıyor birinden birini yazmaya....
Allah kimseye yaşatmasın.... Bütün acılı annelere sabırlar diliyorum.
Bu konuda Sardunyanın dediği gibi her zaman duyarlılık gösterelim.

Back