Bende hepimiz gibi çok ama çok kararsızdım 1 hafta öncesine kadar.Tv de dinlediğim uzmanların anlattıkları,internet ortamında uzman görüşleri, fikrimi kızıma aşıyı yaptırma yönünde değiştirdi.Aşının risk yüzdesi milyonda bir,h1n1 virüsünden Allah korusun ölme ihtimali bin kişide birmiş.Bunu uzman doktorlar söylüyorlar.Eğer yetişseymiş bu seneki grip aşısının içinede bu virüs eklenecekmiş,yetişmemiş.Seneye h1n1 virüsü grip aşılarında olacakmış.Ayrıca adjuvan maddesi aşının bağışıklığını artıran bir maddeymiş ve hemen hemen bütün aşılarda varmış.Yani biz çocuklarımıza hiç mi aşı yaptırmadık şimdiye kadar.Amerika'nın sağlık kurulu başka,Avrupanın başkaymış.Amerika'daki sağlık kurulundaki doktorlar bu maddenin kullanılmaması yönünde fikir beyan etmişler ama yıllardır ve halen Avrupanın sağlık kurulundaki bilim adamları bu maddenin kesin bir zararı olduğu yönünde net bir sonuç olmadığı için aşılarda kullanılmasına izin veriyorlarmış.Ayrıca yıllar önce toplu uygulanan bir aşı nedeniyle ABD askerlerinde kısmı felç görüldüğünü duydum,malum bu söylentide ortalıklarda dolaşıyor.Bunuda araştırdım ve bir profösör bunun ilk önce aşıdan kaynaklanıldığını düşünüldüğümü,daha sonra bu olayın yaşandığı o zamanda,araştırmalar sonucu bunun klesinlikle aşıdan kaynaklanmadığının bilimsel olarak ispat edildiğini okudum.Araştırdığım ve aklımda kalanlar bunlar arkadaşlar,belki biliyorsunuzdur ama yinede paylaşmak istedim.Çocuğun aşı vurdurmak istemeyenlere soruyorum ve hep kulaktan dolma duyumlardan bahsediyorlar,yaptırmak isteyenler hep uzman görüşleri doğrultusunda karar verdiklerini söylüyorlar,bende aynen bu doğrultuda karar verdim.
Yalnııız bugün sağlık bakanı çıktı ve oğlu ve 4 yaşındaki kızının bu gribi atlattığını bu yüzden aşı vurdurmaya gerek kalmadığını söyledi.Bu kadar araştırıp aşıyı yaptırma yönünde karar vermeme rağmen bu benim kafamı karıştırdı bugün.Sayın Bakanımız şimdiye kadar açıklamadıda neden tam okul öncesi çocukların aşı yapılmaya başlandığı zaman 4 yaşındaki kızının gribi atlattığını söylüyor acaba.Ben mi paranoyak oldum,saçma sapan şüpheleniyorum,yoksa şüphelenmekte haklımıyım..
Benimde bir kızım var ve anne gibi o benim herşeyim.Onun için yanlış birşey yapmak istemiyorum.Bu konuda uzmanlarada güvenmeyeceksek kime güveneceğiz,neye göre karar vereceğiz.Gerçekten kafayı yedirtecek bir durum,aşıyı yaptırma kararı alsakta almasakta Allah evlatlarımızı korusun arkadaşlar..:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq: