Anket ocuunuza domuz gribi as yaptracak msnz?

çocuğunuza domuz gribi aşısı yaptıracakmısınız??

• Ankete Katılan
    79
  • Anket Kapalı .
anne olunca insan kendisini unutup tüm gücüyle çocukları için çırpınmak istiyor bu konuda da en net sonucu buradan görebiliriz diye düşündüm..

ne olur net bilgilere bir an önce ulaşsakta bu kararsızlıktan bir an önce kurtulsak...bu konu benim için ve eminim birrçok anne için tam bir çıkmaz halini aldı...

her geçen gün bu aşıyı yaptırmamak için bir sürü yeni şey ortaya çıkıyor..vallahi en azından uzunca bir süre koruma önlemleriyle gitmek en mantıklısı gibi görünüyor..

ben kesinlikle yaptirmam amerikada kiler bile yaptirmiyor bizi deney olarak kullaniyorrlar

Yaptırmayacağım..
Kaldı ki kalp,böbrek ve karaciğerlerinde problem olanların öncelikli olarak bu aşıyı düşünmeleri gerekiyor.
Çok şükür öyle bir problemimiz yok,bu yüzden yaptırmayacağım..

ooof çok önemli bir konu ve ben çok kararsızım her kafadan bir ses çıkıyor işin doğrusunu nasıl ve nereden öğreniriz bilemiyorum

aşı konusunda bilgisine güvendiğim bi doktor arkadaşımla konuştum. risk grubunda olmasına rağmen ilk parti aşıdan yaptırmayacak.çünkü sağlık baka. aşının ithal yerini firmasını ve içeriğini açıklamıyormuş.diyor ki belki de çocuğun bu virüsle hiç karşılaşmayacak .bu durumda çocuğa aktif virüsü vermenin gereği yok dedi.kendisi hacettepe mezunu bilgisine çoook güvenirim. şu an aşıyı düşünmüyorum.ayrıca yine tanıdığım bi eczacıda aynı görüşte diyor ki osman durmuşa güvenin onun eli uzundur. kesin firmaları biliyordur.dediklerinde gerçeklik payı var diyor. aşı hakkında olumlu konuşan bir fikir ehli olmadı . son kararım şimdilik bekle gör politikası uygulayacağım...

evet canım bu tarz yorumları duyuyorum ama sonunda keşke demekte istemiyorum inşallah keşke diyecek birşeyle karşılaşmayız bekliycez bakalım

çok teşekkürler cnm bnm verdiğin bilgiler için..inşallah tüm yavrucukları teğet geçer bu virüs..

ooof çok önemli bir konu ve ben çok kararsızım her kafadan bir ses çıkıyor işin doğrusunu nasıl ve nereden öğreniriz bilemiyorum

hekimlere güvenmek zorundayız..bende bir hastanede çalışıyorum..açık açık yaptırmayın demiyorlar ama biraz bekleyin.koruma önlemlerini alın ve bu açıdan tedbiri elde bırakmayın sonra gerekirse aşıyı düşünün şeklinde konuşuyorlar..hayırlısı bakalım...

yavrularımızdan uzak olsunda :Saruboceq evet hayırlısı

Çocuğum yok ama felç olan kadının haberini okuyunca yazmak istedim

Uzun zaman alacak yan etkilerinin ortaya çıkması

Bebişleri daha farklı şekilde koruyun arkadaşlar,bu aşıyı yaptırmayın derim

Almanya'daki bakanlar bile farklı aşı yaptırmışken bence gereği yok

Eskiden de kamera önünde çayları demleyip içtiler;ama çernobil nedeniyle

biliyorsunuz ki yıllar sonra bir sürü insan hasta oldu veya vefat etti (kazım koyuncu gibi )

Ben içimdekini söylemek istedim

Karar sizlerin tabii ki

1. sınıfa giden oğlum var
aynı zamanda bende hamileyim,

kime inanacağımı şaşırdım
kararsızım

bu aşı konusunda bu kadar şaibeli açıklama bu kadar muamma varken bir değil bin kere düşünmek gerek..ama kendi adıma ve eşimle kararımız ne çocuğumuza ne de kendimize bu aşıyı yaptırmayı düşünmüyoruz..

Dün gece bir haber kanalında açıklama yapıldı.

Amerika'da yapılan bu aşı için yetkilileri uyarılarını yapmış

Demişler ki :

4 yaş altı hayvanlar ve gebe hayvanlara aşı yapılmamıştır.Bu yüzden de yan etkisi bilinmemektedir diye.
Dikkat etmemiz gereken diğer nokta ise şuydu:

Amerika 1.bölge olmasına rağmen bu kadar uygulamaya geçmemektedir

Türkiye risk grubunda 4. bölge olmasına rağmen bir sürü aşı alınmıştır.

Bunun altında yatan asıl amaç ise bu aşı parasından sağlanan ranttır.

Yani daha yan etkileri belli değilmiş

Ve ülkemiz risk grubunda sonlarda olmasına rağmen bizde denenmeye çalışılmaktadır.

Dikkat etmenizi isterim.

Arkadaşlar bence bu kadar karamsar olmayın aşılar kontrol edildi ülkemizde biliyorsunuz.ılk normal grip aşısınada böyle denmişti ama şimdi herkes yaptırıyor....

hayır asla çocuğuma aşı yaptırmayacağım
Gerçi benim oğlum 18 yaşında ama genede düşünmüyorum,bir ilaçın yada aşının deneme süreçi bir kaç senelik olamaz,domuz gribi ne zaman başladı da aşını bulunup,üretildi,denendi..........aklımda mantığımda anlamadı.

Yağmurselinde dediği gibi çocuklara ve hamilelere denenmemiş,eczacı arkadaşımda aynen böyle söyledi.Ve bizim dışımızda bu aşıya başlayacak olan başka ülke de yok.Ben böyle henüz denenmemiş bir aşıyı ne kendime nede sevdiklerime yaptırmam

hayır asla çocuğuma aşı yaptırmayacağım
Gerçi benim oğlum 18 yaşında ama genede düşünmüyorum,bir ilaçın yada aşının deneme süreçi bir kaç senelik olamaz,domuz gribi ne zaman başladı da aşını bulunup,üretildi,denendi..........aklımda mantığımda anlamadı.

Yağmurselinde dediği gibi çocuklara ve hamilelere denenmemiş,eczacı arkadaşımda aynen böyle söyledi.Ve bizim dışımızda bu aşıya başlayacak olan başka ülke de yok.Ben böyle henüz denenmemiş bir aşıyı ne kendime nede sevdiklerime yaptırmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…