-
- Konu Sahibi Hayalletcasper
Hayırlı olsun canım inşallah ilk aşılamada pozitif sonuç alırsın. Aşılama günün belli olunca yaz tabloya ekleyelim. Gelişmeleri haber ver.Arkadaşlar merhaba öncelikle tedavi sürecinde olan bebek planlayan bütün hanımların tüm süreçleri istedikleri gibi geçsin dilerim en kısa zamanda güzel haberleri sağlıklı bir şekilde alırsınız. Ben bugün bebek için ilk adımı attım aşılma yapacaklar bana ön görüşme yaptık doktorumla eşimin sperm tahlilleri güzel çıktı bizim 3 4 yıldır olmuyor bebeğimiz ben 1 yıl önce tüp ameliyatı oldum tek tüpüm alındı tek tüpüm kaldı sonra eşimin morfoloji düşük olduğu için tüp bebek önerdiler ama biz istemedik ameliyattan sonra normal yolla denedik bir yıl sonunda olmayınca ben dedim artık başlayalım tedaviye eşimde sperm testi yaptırdı bende kan testlerimi yaptırdım bugün ilk görüşmemizi yaptık çok heyecanlıyım yani buraya biraz içimi dökmek istedim ve şuan tecrübesizim devlete başvurduğumuz için ilk aşılama dediler cuma günü adetli gel dedi beni kontrol edecek doktor eşin burda tekrar sperm testi yaptırsın dedi sonra süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum
Teşekkürler :) amin canım aşılama günüm belli olunca söylerim işllah tabloda bende olucam :) böyle bir süreçte yanlız olmayacağım için çok mutluyum :) Acaba ne zaman başlarlar öncesinde ilaç verirler mi ? Bugün heyecandan doktora soru soramadım unuttum soracaklarımı sadece onun sorduklarını cevapladım mesela bu süreni kısacık bana anlatır mısınız?Hayırlı olsun canım inşallah ilk aşılamada pozitif sonuç alırsın. Aşılama günün belli olunca yaz tabloya ekleyelim. Gelişmeleri haber ver.
Canım adetliyken hormon bakılıyor eğer bakılmamışsa kist yoksa ilaç başlatıyor. İlk genelde klomen ya da femera hapa başlatıyolar. Bazı doktorlar bir de iğne başlatabiliyo. 3 4 gün sonra tekrar kontrole çağrıyo, yumurtaların büyüklüğe bakıyor eğer az gelişmişse doz arttırıyor. Yeterli olgunluğa gelince çatlatma iğnesi veriyo. Kendin bile yapabilirsin göbekten küçüçük iğne ucu. Genellikle 36 saat sonra da aşılama yapılıyor. Aşılamada da eşin sperm örndğini veriyo yarım saat kadar spermler yıkanıyor ve iyi olanlar seçiliyo. Seni hazırlıyolar işlem 2 dk da bitiyor. Yarım saat kadar yatıyorsun. Bana 2 saat istirahat dedi.sonra gününü bekliyorsun.Teşekkürler :) amin canım aşılama günüm belli olunca söylerim işllah tabloda bende olucam :) böyle bir süreçte yanlız olmayacağım için çok mutluyum :) Acaba ne zaman başlarlar öncesinde ilaç verirler mi ? Bugün heyecandan doktora soru soramadım unuttum soracaklarımı sadece onun sorduklarını cevapladım mesela bu süreni kısacık bana anlatır mısınız?
Okurken bile heyecanlandım :) zaman su gibi geçsin istedim :) teşekkür ederim canım güzel anlatımın içinCanım adetliyken hormon bakılıyor eğer bakılmamışsa kist yoksa ilaç başlatıyor. İlk genelde klomen ya da femera hapa başlatıyolar. Bazı doktorlar bir de iğne başlatabiliyo. 3 4 gün sonra tekrar kontrole çağrıyo, yumurtaların büyüklüğe bakıyor eğer az gelişmişse doz arttırıyor. Yeterli olgunluğa gelince çatlatma iğnesi veriyo. Kendin bile yapabilirsin göbekten küçüçük iğne ucu. Genellikle 36 saat sonra da aşılama yapılıyor. Aşılamada da eşin sperm örndğini veriyo yarım saat kadar spermler yıkanıyor ve iyi olanlar seçiliyo. Seni hazırlıyolar işlem 2 dk da bitiyor. Yarım saat kadar yatıyorsun. Bana 2 saat istirahat dedi.sonra gününü bekliyorsun.
İnsan bir an önce mutlu haberi almak istiyor.Rabbim boş çevirmesin ya bana da zaman hiç geçmiyor sankiOkurken bile heyecanlandım :) zaman su gibi geçsin istedim :) teşekkür ederim canım güzel anlatımın için
Yaaa yazdım artık hiç eklenmiyor y
Amin Arkadaşım dün hastaneye giderke hep bu duayı okudum ve ignemi yapacağı sıra da icimden okudum ve Kün Fe ye Kün okuyorum Rabbim kimsenin kucağını boş birakmasin
Yapma canım. Ben test gününden 4 5 gün önce test yapmıştım ilk aşılamamda. Erken gebelik testi varyanonlardan. Negatif çıkmıştı bıraktım herşeyi umursamadım bişeyi tutmadı diye. Meğer ki tutmuş ama erken olduğu için teste çıkmamış. Progestan kullanmayı bile bırakmıştım belki onun için düştü
Canım gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın Rabbim bu sefer sağlıcakla kucağına almayı nasip eder inşallah.sonuçları yazarız tabi. Seni de ekledim listeye inşallah Rabbim daha fazla bekletmez.Arkadaşlar merhaba hic üşenmedim bütün yazıları okudum ve içinizde durumu en vahim olan benim galiba 9.5 yıllık evliyim 6 kez falan düşük yaptım artık saymıyorum bile bu yaşadıklarınızı tek tek yaşadım bu arada 34 yaşındayım ilaç tedavisi gördüm 1 de aşılama hic biri tutmadı bütün gebelikler doğal yolla oldu ama maalesef hepsi düşük âşlimam 8. Gün progestan koraspirin kullaniyom daha önce hiç bir Dr vermedi bakalım inşallah bu sefer olur siz simdi watsapa geçtiniz merak ediyorum. Sonuçları burdanda yazarsanız sevinirim
Ekledim canım inşallah güzel haberlerini bekliyoruz. Rabbim sağlıklı evlat nasip etsin. Yumoşlar yeterli sayıda büyüklüktedir inşallahHayalletcasper canım hadi benide yaz bakalım 4. Aşılamamı olacağım şuan gonal f 450 iğne vurunuyorum çarşamba yumurta kontrolum var 28 yaşındayım hayırlısı bakalım
Canım umudun bizlere de Umut oluyor neler yaşamışsın anne olmak için çok zor süreçler bunlar Allah sana sağlık versin önce sonra sonucun sağlıklı bir şekilde olsun işllah belki bu sefer zamanıdır bebişin bu sefer senin umudunla gücünle sana tutunur dualarım seninleArkadaşlar merhaba hic üşenmedim bütün yazıları okudum ve içinizde durumu en vahim olan benim galiba 9.5 yıllık evliyim 6 kez falan düşük yaptım artık saymıyorum bile bu yaşadıklarınızı tek tek yaşadım bu arada 34 yaşındayım ilaç tedavisi gördüm 1 de aşılama hic biri tutmadı bütün gebelikler doğal yolla oldu ama maalesef hepsi düşük âşlimam 8. Gün progestan koraspirin kullaniyom daha önce hiç bir Dr vermedi bakalım inşallah bu sefer olur siz simdi watsapa geçtiniz merak ediyorum. Sonuçları burdanda yazarsanız sevinirim
Senin sonuç için kaç günün var canım birde normal hayatına devam ediyor musun yatma dinlenmeyle geçiyor günlerinİnsan bir an önce mutlu haberi almak istiyor.Rabbim boş çevirmesin ya bana da zaman hiç geçmiyor sanki
Daha dün aşılama oldum canım en az 13 günüm var.Doktor 2 saat istirahat dedi. Bende 5 6 saat yattım lavabo hariç kalkmadım. Sonra evin içinde biraz hareket ettim. Bugün de normal hayatıma devam ediyorum. Ağır kaldırmicam bi de yükseğe uzanmayın diyolar ona dikkat ediyorum. Aşılamanın normal ilişkiden çok da farkı yok. Hamile psikolojisine girip kırmızıları görürsem çok üzülürüm.Senin sonuç için kaç günün var canım birde normal hayatına devam ediyor musun yatma dinlenmeyle geçiyor günlerin
Bir yumurtayi iki sperm dollerse o bozuk embriyo olur yasamaz ,tek yumurta ikizi oyle olusmuyor,bir embriyo olustuktan sonra bolunurken tam ortadan 2 ye bolunup ayrilirsa tek yumurta ikizi olur,duzeltmek istedim yanlis bilgiyiCevabınız için teşekkürler.Bahsettiklerinizi biliyorumgenetige bağlı olduğunuda biliyorum. Benim sormak istediğim gelisen bütün kaliteli yumurtalar tek doz çatlatma iğnesi ile çatlayabiliyor mu? Döllenmesi için önce catlamalari gerekecek çünkü
Evet bölünme sırasında oluyor zaten o yüzdende aynı genlere sahip oldukları için birebir aynı oluyorlar iki sperm dollese her birinin kromozom özellikleri farklı olurdu.Bir yumurtayi iki sperm dollerse o bozuk embriyo olur yasamaz ,tek yumurta ikizi oyle olusmuyor,bir embriyo olustuktan sonra bolunurken tam ortadan 2 ye bolunup ayrilirsa tek yumurta ikizi olur,duzeltmek istedim yanlis bilgiyi
Canım her ay değişebiliyor canını sıkma. Bir dahaki sefere istenilen büyüklüğe gelir inşallah. Kaç yumurta olduğunu boyutunu söyledi miBugün yumurta kontrolüm vardı malesef yumurtalarım büyümemiş iki doz daha merional kullanacağım.Normalde bir önceki aşılamamda bu zamanda büyümüştü ama adet döngüm 31 ya da 32.gün ona göre de 6 gün erken çağırmıştı doktorum çatlamayı kaçırmayalım diye ama yine de moralim bozuldu öncekinde büyümüştü şimdi büyümedi diye
5 6 tane 13 cm en büyüğü.Tek tarafıma bakıyor doktor diğerinde kıstım var kistten yumurta görünmuyor büyük o da 7 cm olmuş 1.5 cm büyümüş bir ayda şaşkınım sanırım iğnelerden.Öncekinde kıstım büyümemişti öyle işte bi mutsuzluk çöktü üstümeCanım her ay değişebiliyor canını sıkma. Bir dahaki sefere istenilen büyüklüğe gelir inşallah. Kaç yumurta olduğunu boyutunu söyledi mi