Gebeliğe Hazırlık Ocakta aşılama yapılacaklar(2021)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar ben bugün öğrendim aşılamam tutmamış ilk aşılamamdı adet 7lmayo bekleyeceğim artık 🤗
Olsun üzülme vardır Allah'ın bir bildiği cnm rabbim en tez zamanda hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah sonradan pozitife dönebilir mi acaba geç döllenme falan?

5 6 tane 13 cm en büyüğü.Tek tarafıma bakıyor doktor diğerinde kıstım var kistten yumurta görünmuyor büyük o da 7 cm olmuş 1.5 cm büyümüş bir ayda şaşkınım sanırım iğnelerden.Öncekinde kıstım büyümemişti öyle işte bi mutsuzluk çöktü üstüme
Canım 13 cm de iyi bence bir dahaki kontrole kadar yeterince büyür inşallah. Çikolata kisti mi canım canım Rabbim dermansız dert vermesin sıkma canını.Rabbim bizi de böyle imtihan ediyo pes etmek yok. İlerde bebeğimizi kucağımıza alınca bunların karşılığını alıcaz😊

Kızlar ben bugün öğrendim aşılamam tutmamış ilk aşılamamdı adet 7lmayo bekleyeceğim artık 🤗
Hayırlısı böylemiş canım gecikiyorsa güzelleşiyor dur bozma moralini zor olsada umudumuzu yitirmememiz lazım Duamdasin bende yarın yumurta kontrolüne gideceğim bakalım yumoşlar büyümüşlermi

Bugün yumurta kontrolüm vardı malesef yumurtalarım büyümemiş iki doz daha merional kullanacağım.Normalde bir önceki aşılamamda bu zamanda büyümüştü ama adet döngüm 31 ya da 32.gün ona göre de 6 gün erken çağırmıştı doktorum çatlamayı kaçırmayalım diye ama yine de moralim bozuldu öncekinde büyümüştü şimdi büyümedi diye
Bozma moralini canım stres yapma bizim en çok buna dikkat etmemiz gerekiyor hayırlısı olsun , bende yarın yumurta kontrolüne gideceğim bakalım büyümüşlermi , birde birşey soracağım kaç gün kullandın iğne 5 gün ve 6 .ci gün kontrolüne mı gittin iğneyi vurunmadan ? Benimde ilk aşılamam olacak bana 5gunigne 6 ci gün kontrol dedi

Canım 13 cm de iyi bence bir dahaki kontrole kadar yeterince büyür inşallah. Çikolata kisti mi canım canım Rabbim dermansız dert vermesin sıkma canını.Rabbim bizi de böyle imtihan ediyo pes etmek yok. İlerde bebeğimizi kucağımıza alınca bunların karşılığını alıcaz😊
Inşallah canım öyle. Moralim bozuldu ben de kimle paylaşayım bilemedim yazdım buraya teşekkürler çikolata kisti evet

Bozma moralini canım stres yapma bizim en çok buna dikkat etmemiz gerekiyor hayırlısı olsun , bende yarın yumurta kontrolüne gideceğim bakalım büyümüşlermi , birde birşey soracağım kaç gün kullandın iğne 5 gün ve 6 .ci gün kontrolüne mı gittin iğneyi vurunmadan ? Benimde ilk aşılamam olacak bana 5gunigne 6 ci gün kontrol dedi
Evet stresten asla uzak duramıyorum kafamda sürekli kötü senaryolar ve ben probdan bile korkuyorum şu alttan yumurta kontrol ediyorlar ya. Adetin 4. Gunu iğne başladım 6 gün kullandım iğne bittikten iki gün sonra kontrol yani adetimin 10. Günü.Simdi iki iğne daha vurulacagm cuma tekrar kontrol.Benim eşimde de problem vardı hala sperm sayısı hareketi harika değil ama yükseldi şükür ki.İlk aşılamamda da adetin 4. Gunu iğne başladı 5 tane kullandim 2 gün sonra kontrol yapıldı 14. Gun de aşılamam olmuştu

Inşallah canım öyle. Moralim bozuldu ben de kimle paylaşayım bilemedim yazdım buraya teşekkürler çikolata kisti evet
Bende her adette depresyona giriyorum o kırmızıyı görünce. Ağlıyorum, yemek yiyesim, konuşasım gelmiyor. 2.gün olunca yeniden bir enerji geliyor yeni aya umutlanıyorum.Bizim moralimiz ve sağlığımız her şeyden önemli. Hele kimseyle derdini paylaşamıyosan çok zor burda gerçekten insan moral buluyor.😊

Aşılamanın
7. Günü= alt karnımda huzursuzluk(sol kasık hafif sancı), göğüste şişkinlik (progesteron etkisi olabilir)
Belim buz gibi sıcak bişeyle sarsam rahatlayack gibi
Yüzümde 2 tane sivilce çıktı.
Bacaklarımda ara ara sızı
8.günü=adet sancısı gibi bir sancı çekiyorum sanki adet olsam rahatlayacakmışım gibi. Kasıklarımda ağrı yok sadece pelvik bölge huzursuzluğu
9. Günü =adet olacakmışım hissi devam ediyor. Belki biriken progestoron tortularının verdiği bir rahatsızlıktır. Bugün 10 temmuz tahlil günü 17 temmuz.7 gün var geçer mi bilmem. Bunların yanında ilk günden beri devam eden şişkinlik ,göğüslerde gerginlik bacaklara ara ara vuran sızı var.
10. Gün= bugün çok huzursuz uyandım regl oldu olacakmışım gibi. duş alırken progestoronun tortusu birikmişti onu temizledim. İnşaallah vardır bebiş.
11. Gün= bugün sancım yok sadece tuvaletimi yaparken sol kasığımda sancı (ağrı) oluyor. Sivilcelerim arttı. Göğüslerim kocaman oldu ağırlaştı taşıyamıyorum sanki
12. Gün = bu sabah progestoronun tortusunu duşta temizledim. akşama doğru progestoron jel pembe tortu şeklinde geri geldi sonrasında hafif sancı oldu. Tortudan sonra peçete ile sildiğimde iğne ucu kadar küçük kan geldi.
13. Gün = regl başlıyor. Yanlış anlamışım sadece pembe leke oldu 2 kez
14. Kahverengi lekelenme oldu .tortu kahverengi şeklinde geri geldi.
15. Gün leke yok gayet iyiyim

Bunlar benim ilk aşılamada aldığım notlardı kızlar ,ilk aşılamada gebelik oluşmuştu belki size rehber olur.

Aşılamanın
7. Günü= alt karnımda huzursuzluk(sol kasık hafif sancı), göğüste şişkinlik (progesteron etkisi olabilir)
Belim buz gibi sıcak bişeyle sarsam rahatlayack gibi
Yüzümde 2 tane sivilce çıktı.
Bacaklarımda ara ara sızı
8.günü=adet sancısı gibi bir sancı çekiyorum sanki adet olsam rahatlayacakmışım gibi. Kasıklarımda ağrı yok sadece pelvik bölge huzursuzluğu
9. Günü =adet olacakmışım hissi devam ediyor. Belki biriken progestoron tortularının verdiği bir rahatsızlıktır. Bugün 10 temmuz tahlil günü 17 temmuz.7 gün var geçer mi bilmem. Bunların yanında ilk günden beri devam eden şişkinlik ,göğüslerde gerginlik bacaklara ara ara vuran sızı var.
10. Gün= bugün çok huzursuz uyandım regl oldu olacakmışım gibi. duş alırken progestoronun tortusu birikmişti onu temizledim. İnşaallah vardır bebiş.
11. Gün= bugün sancım yok sadece tuvaletimi yaparken sol kasığımda sancı (ağrı) oluyor. Sivilcelerim arttı. Göğüslerim kocaman oldu ağırlaştı taşıyamıyorum sanki
12. Gün = bu sabah progestoronun tortusunu duşta temizledim. akşama doğru progestoron jel pembe tortu şeklinde geri geldi sonrasında hafif sancı oldu. Tortudan sonra peçete ile sildiğimde iğne ucu kadar küçük kan geldi.
13. Gün = regl başlıyor. Yanlış anlamışım sadece pembe leke oldu 2 kez
14. Kahverengi lekelenme oldu .tortu kahverengi şeklinde geri geldi.
15. Gün leke yok gayet iyiyim

Bunlar benim ilk aşılamada aldığım notlardı kızlar ,ilk aşılamada gebelik oluşmuştu belki size rehber olur.
Bugün benim de 9. Günüm bitti. Göğüslerim şiş evet ama progestan kullanıyorum onun etkisi de olabilir. Yalnız ara ara adet olacakmışım acısı giriyor sürekli olmuyor günde 2 kez yokluyor mesela. Yarım saat 1 saat sonra geçiyor. Adetim olamaz çünkü adet tarihim 22 Ocak. Bu kadar erken ağrım olmaz. Sizin nasıldı bahsettiğiniz ağırlar sürekli mi yoksa ara ara mı yokluyordu

Canım umudun bizlere de Umut oluyor neler yaşamışsın anne olmak için çok zor süreçler bunlar Allah sana sağlık versin önce sonra sonucun sağlıklı bir şekilde olsun işllah belki bu sefer zamanıdır bebişin bu sefer senin umudunla gücünle sana tutunur dualarım seninle 🙏
Amin çok teşekkür ederim pes etmek yok sonuna kadar devam bide sabretmeyi oğrenebilseydim cok iyi olacaktı ama sonrası tüp bebek perde vardi bende ameliyat oldum genetikler yapıldı kanda pıhtılaşma varmış piko var bende sorun cok her Dr faklı bisey söylüyor işte bakicaz artık Rabbım isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin boynunu bükük gönlü kırık kucağını da bos bırakmasın

Evet stresten asla uzak duramıyorum kafamda sürekli kötü senaryolar ve ben probdan bile korkuyorum şu alttan yumurta kontrol ediyorlar ya. Adetin 4. Gunu iğne başladım 6 gün kullandım iğne bittikten iki gün sonra kontrol yani adetimin 10. Günü.Simdi iki iğne daha vurulacagm cuma tekrar kontrol.Benim eşimde de problem vardı hala sperm sayısı hareketi harika değil ama yükseldi şükür ki.İlk aşılamamda da adetin 4. Gunu iğne başladı 5 tane kullandim 2 gün sonra kontrol yapıldı 14. Gun de aşılamam

Evet stresten asla uzak duramıyorum kafamda sürekli kötü senaryolar ve ben probdan bile korkuyorum şu alttan yumurta kontrol ediyorlar ya. Adetin 4. Gunu iğne başladım 6 gün kullandım iğne bittikten iki gün sonra kontrol yani adetimin 10. Günü.Simdi iki iğne daha vurulacagm cuma tekrar kontrol.Benim eşimde de problem vardı hala sperm sayısı hareketi harika değil ama yükseldi şükür ki.İlk aşılamamda da adetin 4. Gunu iğne başladı 5 tane kullandim 2 gün sonra kontrol yapıldı 14. Gun de aşılamam olmuştu
Anladım canım insan bazen kötü dusuncelere kapilabiliyor haklısın

Ya kizlar ben sabah yumurta kontrolüne gideceğim yanımda iğneden götürmem gerekiyormu siz goturdunuzmu ?
Yani şunu demek istiyorum doktorum 6.ci gün kontrol dedi ya o sabah igneni vurulmadan kontrole gel yumurtana bakalım ona göre doz düşüklüğü yada doz yüksekliği ne bakacağım iğneye ya devam yada yeterli gelmiş diyeceg dedi ama o anki heyecanından sormayı unutmuşum kontrole iğne ile mi gideceğim diye doktorumda söyledimi heyecandan hatırlamıyorum ilk tecrübem olacağından çok stresle heyecanla gitmiştim doktora lütfen sabaha kadar biriniz de olsa cevap verirse çok sevinirim yardci olurmusunuz

Bende her adette depresyona giriyorum o kırmızıyı görünce. Ağlıyorum, yemek yiyesim, konuşasım gelmiyor. 2.gün olunca yeniden bir enerji geliyor yeni aya umutlanıyorum.Bizim moralimiz ve sağlığımız her şeyden önemli. Hele kimseyle derdini paylaşamıyosan çok zor burda gerçekten insan moral buluyor.😊
Arkadaşım duygularıma Tercuman olmuş bu yanıtın 🌺

Daha dün aşılama oldum canım en az 13 günüm var.Doktor 2 saat istirahat dedi. Bende 5 6 saat yattım lavabo hariç kalkmadım. Sonra evin içinde biraz hareket ettim. Bugün de normal hayatıma devam ediyorum. Ağır kaldırmicam bi de yükseğe uzanmayın diyolar ona dikkat ediyorum. Aşılamanın normal ilişkiden çok da farkı yok. Hamile psikolojisine girip kırmızıları görürsem çok üzülürüm.
Anladım canım işllah güzel haberlerini görürüz burda. Ben ev içinde çok hareketliyim benim için zor olacak sürekli temizlik yapan eşyaların yerini değiştiren biriyim şimdi çalışmıyorum malum süreklide evdeyim iyice ev işlerine kaptırdım kendimi. Nasip olurda aşılamam olursa nasıl yaparım bilmiyorum yerimde durabilir miyim acaba diye şimdiden o günleri düşünüyorum. Hayırlısıyla şu cuma günü gelsin doktora gideyim de bugün adet oldum tam günümde maşllah cuma 4. Günüm oluyor bakalım ne diyecek nasıl kontrol edecek ilaç verecek mi ayy kafamda deli sorular :))

Ya kizlar ben sabah yumurta kontrolüne gideceğim yanımda iğneden götürmem gerekiyormu siz goturdunuzmu ?
Yani şunu demek istiyorum doktorum 6.ci gün kontrol dedi ya o sabah igneni vurulmadan kontrole gel yumurtana bakalım ona göre doz düşüklüğü yada doz yüksekliği ne bakacağım iğneye ya devam yada yeterli gelmiş diyeceg dedi ama o anki heyecanından sormayı unutmuşum kontrole iğne ile mi gideceğim diye doktorumda söyledimi heyecandan hatırlamıyorum ilk tecrübem olacağından çok stresle heyecanla gitmiştim doktora lütfen sabaha kadar biriniz de olsa cevap verirse çok sevinirim yardci olurmusunuz
Canım merhaba benim tecrübem yok bizde bu ay başlıyoruz benim fikrim yanına almanda çantana koy iğneni götür yanında ne olur ne olmaz her doktor bide farklı uyguluyormuşum ya o yüzden sen al yanına iğneni tedbirli git canım

Amin çok teşekkür ederim pes etmek yok sonuna kadar devam bide sabretmeyi oğrenebilseydim cok iyi olacaktı ama sonrası tüp bebek perde vardi bende ameliyat oldum genetikler yapıldı kanda pıhtılaşma varmış piko var bende sorun cok her Dr faklı bisey söylüyor işte bakicaz artık Rabbım isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin boynunu bükük gönlü kırık kucağını da bos bırakmasın
Aynen canım pes etmek yok Allah büyük dualarımızı görüyor duyuyor işllah seninde güzel haberlerini görürüz Rabbim seni bebeğine kavuştursun Amin amin amin

Merhabalar
Bende listeye girebilirim bugün yumurta büyüklüğüm çok iyiydi son doz büyütme iğnesi yaptım ve yarın çatlatma iğnesi yapacağım. Cuma günü de transfer olacak inş.
3 yıllık evliyim 37 yaşındayım 2 sebepsiz düşüğüm var şu an özel bir tedavideyim bağışıklık düşürücü ilaç kullanmaya başladım. Bakalım inşallah güzel haber alırım.

Kızlar bişey sorucam moralim çok bozuk kafama takılıyor, 2 Ocakta aşılama yapıldı ara ara hafif kasık ağrım var birde akıntı fakat göğüslerimde hiç ağrı hassasiyet yok hamile olan herkes bende oldu yazmış bu tutmadığı anlamına mı geliyor?

Ben her gittiğimde yanımda götürdum ama boşuna götğrmüşüm doktor hiç sormadı bile 😂😂

X