Benim adetim zaten düzensiz o yüzden her türlü değişiyorAma yumurta 14 gün duruyor vücutta 14ncü gün sonunda adet kanıyla birlikte atılır deniyor. O yüzden yumurtlamayı adetten 14 gün geri sayarak buluyoruz. Kafam karıştı. İnşallah senin dediğin doğrudur :)
Şöyle soyliyim onlar hareket şekil sayı herseyi arastiriyorlar.mikro düzeyde.bence mantıklı.sonuçlar.hastanede yapılandan farkli cıkıyor.Ne farkı var ki canım. İlk defa duydum. Onlar para almak için aksine kötü demezler mi sonuca :)
yani şöyle söyleyim adet beta hcg ye bakıyor beta hcg gidiyor uyarıyor diyor ki adeti başlatma sakın burda bir bebiş var.Anladım canım
Aaa o da mantıklıymış kız.yani şöyle söyleyim adet beta hcg ye bakıyor beta hcg gidiyor uyarıyor diyor ki adeti başlatma sakın burda bir bebiş var.
yumurtlamayla alakalı değil.
Bi de ben bugün yeni bişey öğrendim. Doktor olmaya emin adımlarla ilerliyorumyani şöyle söyleyim adet beta hcg ye bakıyor beta hcg gidiyor uyarıyor diyor ki adeti başlatma sakın burda bir bebiş var.
yumurtlamayla alakalı değil.
aynen bu söylediğin çok mantıklı.Bi de ben bugün yeni bişey öğrendim. Doktor olmaya emin adımlarla ilerliyorumBu progesteron hormonu var yaa. Gebelik hormonu. O hormon da östrojen hormonunu baskılıyormuş. Rahme sinyal gönderiyormuş kasılmaları azaltması bebeğin düşmemesi için. O hormonun eksikliğinde rahim gebelik olsada kasılmalarına devam ediyor ve bebek tutunamıyormuş.
Şimdi tahlil sonuçlarıma baktım ama göremedim. Hangi harflerle gösteriliyor acaba.
Nerden anladın kiaynen bu söylediğin çok mantıklı.
östojen varsa progesteron yok benm bu ay da olmadı o zaman ya.
O zaman laboratuardan laboratuara mı değişiyor acaba :/3-5 gün demişler. İyi çıksın diye 5 günü geçersen kalite düşer yanıltır demişler.
Evet evet progesteron düşük olursa düşük riski daha çok oluyorBi de ben bugün yeni bişey öğrendim. Doktor olmaya emin adımlarla ilerliyorumBu progesteron hormonu var yaa. Gebelik hormonu. O hormon da östrojen hormonunu baskılıyormuş. Rahme sinyal gönderiyormuş kasılmaları azaltması bebeğin düşmemesi için. O hormonun eksikliğinde rahim gebelik olsada kasılmalarına devam ediyor ve bebek tutunamıyormuş.
Şimdi tahlil sonuçlarıma baktım ama göremedim. Hangi harflerle gösteriliyor acaba.
Dediğin gibi laboratuvardan laboratuvara değişiyor olabilir. Yoksa bu kadar fark olmaz.O zaman laboratuardan laboratuara mı değişiyor acaba :/
Bizim kağıdımızda en az 2 en fazla 3 gün yazıyodu.
Hatta pazartesi günü olmıcaktı özellikle hemşireye sordum pazartesi de olcak dedi :/
Yaaa şimdi ya bu yüzden bizimki düşük çıkarsa :/
kafam karıştı hee ben de nette 3-4 gün okumuştum ama doktor verdiği kağıtta öle yazınca nettekliler yanlış demek ki demiştim :/
Yok öyle bişey yaa. Bende bakmamışlar ona.Evet evet progesteron düşük olursa düşük riski daha çok oluyor
PG ya da PGN olması lazım harfleri
E işte ben yumurtlama testine gidicem ya ocak ayında adetten 1 hafta falan önce çağırdı progesteron bakıcaz yumurtlama oluyo mu diye dedi ben de ona istinaden araştırdım nette progesteron o işe yarıyormuş :)Yok öyle bişey yaa. Bende bakmamışlar ona.
Yumurtlamadan estrodiol sorumlu değil mi yaa. Bak benim son yaptığım test bu.E işte ben yumurtlama testine gidicem ya ocak ayında adetten 1 hafta falan önce çağırdı progesteron bakıcaz yumurtlama oluyo mu diye dedi ben de ona istinaden araştırdım nette progesteron o işe yarıyormuş :)
bu östrojenle progestron ters çalışmıyor mu? sanki öyle bişe öğrettilerdi bizeNerden anladın ki
Yaaa benim de yapıldı bu testler ama adetin 3.günü yapıldı.Yumurtlamadan estrodiol sorumlu değil mi yaa. Bak benim son yaptığım test bu.
Eki Görüntüle 2085166
E2 düşük bende. Yumurtlaman biraz yavaş ama engel değil dediler. Saraçoğlu çok düşük dedi :) sana farklı bana farklı demişler.
Evet öyle canımbu östrojenle progestron ters çalışmıyor mu? sanki öyle bişe öğrettilerdi bize
Yaş aralığı diye biliyorum canım onları seninki foleküler olmalıYaaa benim de yapıldı bu testler ama adetin 3.günü yapıldı.
Acaba hangi dönemde oluyorum ben o zaman lutealfaz var ovulatuar faz flolikül faz vs var ya acaba hangi dönemin referans değerlerini dikkate alıp bakıcam. Adetin 3.günü hangi dönemde oluyorum
ekte gönderiyorum bak bakalım nasıl değerlerim anlıcak mısın :)
Insallah canim bende yazarim insallah ilk hamileligim kotu sonuclandi simdi insallah hayirlisiyla bi bebek sahibi oluruzBende varım aranıza alın kızlar insallah hamileyim diye yazarız buraya ocak ayına kadar
Şimdi baktım yanlış biliyormuşum. Foleküler faz : adet kanı başlamasıyla yumurtlama arasında olan süreYaaa benim de yapıldı bu testler ama adetin 3.günü yapıldı.
Acaba hangi dönemde oluyorum ben o zaman lutealfaz var ovulatuar faz flolikül faz vs var ya acaba hangi dönemin referans değerlerini dikkate alıp bakıcam. Adetin 3.günü hangi dönemde oluyorum
ekte gönderiyorum bak bakalım nasıl değerlerim anlıcak mısın :)
evet foliküler fazmış adet dönemi :)Yaş aralığı diye biliyorum canım onları seninki foleküler olmalı