Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Değerleri incelemedim ama iki günlük perhiz normal.
Yarın eşim yaptıracak spermiogram bize hastaneden en az iki gün en fazla 3 gün perhiz dediler.
25 aralık son ilişki olsun dediler.
Bence 2 gün normal. Çok fazla durursada spermlerin kalitesi düşüyor diye biliyorum.
3-5 gün demişler. İyi çıksın diye 5 günü geçersen kalite düşer yanıltır demişler.

Bi de forumlarda okuduğumda ilkine güvenmeyin heyecan yapıyorlar değerleri değiştiriyor, ikinci bi test yapın mutlaka diyorlar. Ben yine de adet olmayı bekliyorum olur olmaz çakşırla tavan yaptırcam bu değerlere :super:
Bu arada canim.birisi bana en güvenli tüp bebek merkezleri dedi.orda sperm testi yaptırmak lazim dedi.bi de öyle dene canim.

2 günlük perhiz diye güzel demis olabilir.normali 5 gün sonunda sabah yapilan bir testtir.bence tekrarlanmasi lazim.neyin ne olduğünu doğru görebilmek icin.
Bende öyle düşündüm canım. Doktor bile dile getirmiş. Az ama istersen yaparız diye. Neyse bi adet olayım da mecbur perhiz yapacak :) 3ncü güne alırım randevu.

değişmez bence ya. gebelik varsa değişir ancak.
Ama yumurta 14 gün duruyor vücutta 14ncü gün sonunda adet kanıyla birlikte atılır deniyor. O yüzden yumurtlamayı adetten 14 gün geri sayarak buluyoruz. Kafam karıştı. İnşallah senin dediğin doğrudur :)

Ama yumurta 14 gün duruyor vücutta 14ncü gün sonunda adet kanıyla birlikte atılır deniyor. O yüzden yumurtlamayı adetten 14 gün geri sayarak buluyoruz. Kafam karıştı. İnşallah senin dediğin doğrudur :)
adeti başlatan şey rahme yerleşen embriyonun bulunmaması
yani beta hcg hormonunun salgılanmaması.

taamm benim de aynı oldu senin gibi. silikleştiği gün yapamadık.
olsun canım bekle bakalım sperm ler 3 güne kadar canlı kalabiliyor
Moralim çok bozuldu günlerdir uğraştım sonuç bı anda plansız işler beklicez bakalım birde benim dün kasik ağrım falan vardı bı anda akıntı ağrı herşey kesildi

X