Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ama yumurta 14 gün duruyor vücutta 14ncü gün sonunda adet kanıyla birlikte atılır deniyor. O yüzden yumurtlamayı adetten 14 gün geri sayarak buluyoruz. Kafam karıştı. İnşallah senin dediğin doğrudur :)
Benim adetim zaten düzensiz o yüzden her türlü değişiyor :KK42:

yani şöyle söyleyim adet beta hcg ye bakıyor beta hcg gidiyor uyarıyor diyor ki adeti başlatma sakın burda bir bebiş var.
yumurtlamayla alakalı değil.
Bi de ben bugün yeni bişey öğrendim. Doktor olmaya emin adımlarla ilerliyorum :halay:Bu progesteron hormonu var yaa. Gebelik hormonu. O hormon da östrojen hormonunu baskılıyormuş. Rahme sinyal gönderiyormuş kasılmaları azaltması bebeğin düşmemesi için. O hormonun eksikliğinde rahim gebelik olsada kasılmalarına devam ediyor ve bebek tutunamıyormuş.

Şimdi tahlil sonuçlarıma baktım ama göremedim. Hangi harflerle gösteriliyor acaba.

Bi de ben bugün yeni bişey öğrendim. Doktor olmaya emin adımlarla ilerliyorum :halay:Bu progesteron hormonu var yaa. Gebelik hormonu. O hormon da östrojen hormonunu baskılıyormuş. Rahme sinyal gönderiyormuş kasılmaları azaltması bebeğin düşmemesi için. O hormonun eksikliğinde rahim gebelik olsada kasılmalarına devam ediyor ve bebek tutunamıyormuş.

Şimdi tahlil sonuçlarıma baktım ama göremedim. Hangi harflerle gösteriliyor acaba.
aynen bu söylediğin çok mantıklı.
östojen varsa progesteron yok benm bu ay da olmadı o zaman ya.
:KK42:

3-5 gün demişler. İyi çıksın diye 5 günü geçersen kalite düşer yanıltır demişler.
O zaman laboratuardan laboratuara mı değişiyor acaba :/
Bizim kağıdımızda en az 2 en fazla 3 gün yazıyodu.
Hatta pazartesi günü olmıcaktı özellikle hemşireye sordum pazartesi de olcak dedi :/
Yaaa şimdi ya bu yüzden bizimki düşük çıkarsa :/
kafam karıştı hee ben de nette 3-4 gün okumuştum ama doktor verdiği kağıtta öle yazınca nettekliler yanlış demek ki demiştim :/

Evet evet progesteron düşük olursa düşük riski daha çok oluyor

PG ya da PGN olması lazım harfleri

O zaman laboratuardan laboratuara mı değişiyor acaba :/
Bizim kağıdımızda en az 2 en fazla 3 gün yazıyodu.
Hatta pazartesi günü olmıcaktı özellikle hemşireye sordum pazartesi de olcak dedi :/
Yaaa şimdi ya bu yüzden bizimki düşük çıkarsa :/
kafam karıştı hee ben de nette 3-4 gün okumuştum ama doktor verdiği kağıtta öle yazınca nettekliler yanlış demek ki demiştim :/
Dediğin gibi laboratuvardan laboratuvara değişiyor olabilir. Yoksa bu kadar fark olmaz.

Yok öyle bişey yaa. Bende bakmamışlar ona.
E işte ben yumurtlama testine gidicem ya ocak ayında adetten 1 hafta falan önce çağırdı progesteron bakıcaz yumurtlama oluyo mu diye dedi ben de ona istinaden araştırdım nette progesteron o işe yarıyormuş :)

E işte ben yumurtlama testine gidicem ya ocak ayında adetten 1 hafta falan önce çağırdı progesteron bakıcaz yumurtlama oluyo mu diye dedi ben de ona istinaden araştırdım nette progesteron o işe yarıyormuş :)
Yumurtlamadan estrodiol sorumlu değil mi yaa. Bak benim son yaptığım test bu.
IMG_9326.jpg
E2 düşük bende. Yumurtlaman biraz yavaş ama engel değil dediler. Saraçoğlu çok düşük dedi :) sana farklı bana farklı demişler.

Yumurtlamadan estrodiol sorumlu değil mi yaa. Bak benim son yaptığım test bu.
Eki Görüntüle 2085166
E2 düşük bende. Yumurtlaman biraz yavaş ama engel değil dediler. Saraçoğlu çok düşük dedi :) sana farklı bana farklı demişler.
Yaaa benim de yapıldı bu testler ama adetin 3.günü yapıldı.
Acaba hangi dönemde oluyorum ben o zaman lutealfaz var ovulatuar faz flolikül faz vs var ya acaba hangi dönemin referans değerlerini dikkate alıp bakıcam. Adetin 3.günü hangi dönemde oluyorum
ekte gönderiyorum bak bakalım nasıl değerlerim anlıcak mısın :)

Eklentiler

• lab.JPG
    lab.JPG
    45,3 KB · Görüntüleme: 42
Acaba hangi dönemde oluyorum ben o zaman lutealfaz var ovulatuar faz flolikül faz vs var ya acaba hangi dönemin referans değerlerini dikkate alıp bakıcam. Adetin 3.günü hangi dönemde oluyorum
Yaş aralığı diye biliyorum canım onları seninki foleküler olmalı

Şimdi baktım yanlış biliyormuşum. Foleküler faz : adet kanı başlamasıyla yumurtlama arasında olan süre
Luteal faz : yumurtlamadan diğer adete kadar geçen süre.
Sen foleküler oluyorsn

Diğer değerlerinde çok güzel. Ama saraçoğluna göre e2 40dan düşük olmamalı

Yaş aralığı diye biliyorum canım onları seninki foleküler olmalı
evet foliküler fazmış adet dönemi :)

Foliküler faz daki değerleri baz alırsam bu tetkikt bi sorun yok gibi

Arkadaşım hemşire o hastanede ona sordum ama dr muayenedeki bilgilerle birlikte değerlendirir dedi yani daha 10 gün beklicez bakalım

eşimin sonucu da yarın bi cıksa

Ondan çok ben heyecanlıyım bana noluyosa :KK70:

ya heyecanlanırsa ya taşırırsa ya bilmem ne olursa :KK70:

töbe yarabbi :KK70:

X