Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hay ne bileyimm :KK70: yeniyim daha bu muhabbetlerde bat ın ne demek olduğunu sökmem iki günümü almıştı :KK70: yeni yeni anlamaya başlıyorum :KK70:

bat- beklenen adet tarihi

sat- son adet tarihi

pik- ovuda tam koyuluk

kv-kayınvalide

kp-kavınpeder

:))

inş. canım inş. tek isteğim o :anne:
İlişkiden hemen sonra yaşanan hamilelik belirtileri diye bi başlık var canım o konuyu açan kişinin başına gelmişti diye hatırlıyorum bi oku istersen rumuzu mi-nick konuyu açan kişinin başına öyle bir durum gelmişti adet oldu iste

Son düzenleme:
Slm kızlar benim bu ay olmayacak çünkü doktora gittim kıst var dedi ve doğum kontrol hapina başladım kıst gittikten sonra klomenle devam edeceğiz. inşallah rabbim hepimize verecek uzmeyin kendinizi her şeyin bir vakti var ve bunu en iyi rabbim bilir. Yeterki o ol desin...
geçmiş olsun canım hayırlısı olur inşalllah

Yumurtlama oldu, çatlama mi geç oldu yani. Ben çözemedim bu yumurtlama işini. Ateş ölçerim nasıl bişey canım. benimde ayaklarımın altı yandı.

Benim önceki günlerde yumurtlamam oldu ama çatlama olmadı yani ateşim yükselmedi.
Ayakların yanması da gebelikle ilgili değilmiş. Araştırdım. Yumurta çatladığında vücut ısısı artıyormuş o da ayaklarda yanmaya sebep oluyormuş.

Inanmam 1.5 ay da daha ne belli olmuş. Bunun 15 günü zarla mücadeleyle geçmiştir.. tövbe günaha girecem ama hemen hamile kalanlara inanamıyorum. Evlenmeden çalışmalar başlamıştır. Tövbe tövbe.. bizim daha hormonlarımız evliliğe adapte olamadı ki.. onların nasıl oluyor.

Benim bi arkadaş 4,5 aylık evli 5 aylık hamile. Duyanlar öncesinde hamile kaldı sanıyorlar :KK70:

Hoşbuldumm Hoppa
Ben 2 aylık evliyim genel kontrol için gittim bebek de istiyoruz diyince alttan muayene etti sağ tarafta 8 10 ad folikül solda 10 ad folikül kisti var dedi aslnda bu senin için iyi bişey ama kendiliğinden çatlamayabilir yumurtan dedi ocal 9 10 gibi gel progesteron mu prolaktin mi ne bakalım dedi eşin de test yaptırsn eğer yumurtlaman varsa eşinde de sorun yoksa kendi kendine gebe kal dicez dedi yok yumurtan çatlamıyosa da ona göre tedaviye baslayalım dedi :KK64:
Yaaa ben de yaptırmadım ama tam yumurtlama olduğu zaman mı gidiliyo bi sitede okudum adetten 1 hafta önce diyodu. Yanlış zamanda gitmek istemiyorum sürekli işten izin alamadığım için. Yaptıran varsa ne zaman gittiler diye sorcaktım

Canım sen o doktoru bırakma. Benim gittiğim bütün doktorlar o kadar ilgisizdi ki. Diyorum ya bi sorun varsa diye ultrasonla bakıyor bi kan tahlili yapıyor sıkıntı yok yallah. Bu nedir yaa. Ne bi soru sorma ne tavsiye ne takip.

Canım sen o doktoru bırakma. Benim gittiğim bütün doktorlar o kadar ilgisizdi ki. Diyorum ya bi sorun varsa diye ultrasonla bakıyor bi kan tahlili yapıyor sıkıntı yok yallah. Bu nedir yaa. Ne bi soru sorma ne tavsiye ne takip.

Ayy evet istanbulda isen sana da tavsiye ederim. Doçent dr zaten sağolsun çok ilgilendi. Doçent olduğu için ve üniversite hast olduğu için öğrencileri vardı bi sürü. Alttan muayene ederken çok korktum öğrenciler de gelir bakar eder die ama sağolsun direk sordu baslamadan önce çğrenci arkadaşlar muayeneye katılabilir mi izninşz var mı diye sordu ben de istemediğimi söyledim zaten ilk vajinal muayenemdi tedirgindim. Hani o kadar.ince düşünen biri yani sağolsun onu bırakmayı düşünmüyorum ama bakalım Hoppa

Yumurtlama oldu, çatlama mi geç oldu yani. Ben çözemedim bu yumurtlama işini. Ateş ölçerim nasıl bişey canım. benimde ayaklarımın altı yandı.

Inanmam 1.5 ay da daha ne belli olmuş. Bunun 15 günü zarla mücadeleyle geçmiştir.. tövbe günaha girecem ama hemen hamile kalanlara inanamıyorum. Evlenmeden çalışmalar başlamıştır. Tövbe tövbe.. bizim daha hormonlarımız evliliğe adapte olamadı ki.. onların nasıl oluyor.

Canım pazar günü erken oldu, üzgünüm..
Tüm belirtileri de adete 2 gün kalaya kadar yaşadım. Sadece mide bulantısı olmadi. Göğüslerime el değmiyordu ilk defa bu ay hissettiğim.
Bende evlenince hemen hamile kaldım yukarda Allah var Allah biliyor sonuçta böyle konuşmanız çok yanlış rabbim ne zaman nasip ederse o zaman oluyor bak 8 aydır uğraşıyorum şimdi olmuyor...

Ayy evet istanbulda isen sana da tavsiye ederim. Doçent dr zaten sağolsun çok ilgilendi. Doçent olduğu için ve üniversite hast olduğu için öğrencileri vardı bi sürü. Alttan muayene ederken çok korktum öğrenciler de gelir bakar eder die ama sağolsun direk sordu baslamadan önce çğrenci arkadaşlar muayeneye katılabilir mi izninşz var mı diye sordu ben de istemediğimi söyledim zaten ilk vajinal muayenemdi tedirgindim. Hani o kadar.ince düşünen biri yani sağolsun onu bırakmayı düşünmüyorum ama bakalım Hoppa

Doğma büyüme İstanbulluyum ama evlenip İzmit'e geldim. Nasip :) burda da çok iyi doktorlar var ama özelde. Özelde biliyorsun ağzını açsan para alıyorlar ciddi bir durum olmadıkça özele gitmeye de karşıyım. Devlette iyi bir doktor bulana kadar devam :)

Canım hangi hastane hangi doktor nerede söyleyebilirmisin

Doğma büyüme İstanbulluyum ama evlenip İzmit'e geldim. Nasip :) burda da çok iyi doktorlar var ama özelde. Özelde biliyorsun ağzını açsan para alıyorlar ciddi bir durum olmadıkça özele gitmeye de karşıyım. Devlette iyi bir doktor bulana kadar devam :)
Özele ben de karşıyım bu dediğim yer bezmialem vakıf üniv. Ben adet tarihimi aylardır randevuya denk getirip gidemediğim için mecbur doçente gittim. Onun da farkı vardı 60.tl tek seferlik ödiyim şu adet zamanını artık kaçırmıyım dedim. Ama çom memnum kaldım. Evet burda da fark veriyosun ama özeller gibi değil şükür. Mesela baska özel hastanelerde 150 200 tl spermiogram fiyatı biz burda 50 tl ye yaptırıcaz. Zaten bi sorun çıkmazsa çok fazla gitmeme gerek kalmıcak o yüzden dert etmedim. Eğer uzun soluklu bi tedavi olursa ben de aynı hastaneden uzman dr lara gitmeyi düşünüyorum onlarda fark verilmiyo. Bir de çalıştıgım için randevu almak burdan kolay oluyo. Yeri geliyo c.tesi günleri mesai dışı da gidebiliyorum en çok o işime yarıyo.

X