Gebeliğe Hazırlık Ocak-Şubat-Mart Bat'ını Bekleyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben bu ay kirmizi cizgiyi gorunce hemen yemekten sonra denedim yine iki cizgide ayni koyulukta cikti fakat ikiside diger yapmama gore az koyuydu ama esitti bende hep 2 idrarimla yapiyorum yakaliyorum 1 ay deniyince zaten diger aylar hangi gun koyulasmaya baslarsa o zaman yapilir gecen ay denedim hergun bu ay gunu gunune tuttu canim.
Evet ovulasyon testi büyük kolaylık ben zaten ağrımdan anlıyorum yumurtlamamı test ile sağlamasını yapmış.oluyorum hiç de yanıtlmıyor. Sol kanalımda sorun olduğu için şimdiye kadar sonuç alamadım ama bundan sonra farklı olacağına inanıyorum

Dil ögrenmek çok güzel.ama ben çok kalın kafaliyim.bi türlü ögrenemem.
Bu arada fransızca ne icin?belçika hangi dili konusuyor
Fransızca flemenkçe almanca konuşuluyor. Biz fransızca konuşulan bölgesindeyiz. Ben de dil konusunda çok çekingenimdir ama burada hepsi geçti ameliyat olurken ameliyattan değil nasıl anlaşacağımdan korkuyordum :))) sadece bu nedenle Türkiye de olmayı bile düşündüm ama burada yaşayacaksam bunlara alışmam lazım diye üstüne gittim. Hiç de zorlanmadım, ameliyata giderken yatağıma fransızcayı iyi bilmediğime dair not yapıştırdı hemşire orada da basit cümlelerle konuştular sorular sordular bana.. Bir sorun yaşamadım. iyi ki de burada olmuşum ameliyatı.

Fransızca flemenkçe almanca konuşuluyor. Biz fransızca konuşulan bölgesindeyiz. Ben de dil konusunda çok çekingenimdir ama burada hepsi geçti ameliyat olurken ameliyattan değil nasıl anlaşacağımdan korkuyordum :))) sadece bu nedenle Türkiye de olmayı bile düşündüm ama burada yaşayacaksam bunlara alışmam lazım diye üstüne gittim. Hiç de zorlanmadım, ameliyata giderken yatağıma fransızcayı iyi bilmediğime dair not yapıştırdı hemşire orada da basit cümlelerle konuştular sorular sordular bana.. Bir sorun yaşamadım. iyi ki de burada olmuşum ameliyatı.
İyi yapmışsin canim.dil bilmek çok önemli.
Bu arada belcika nasıl bi yer.sevdin mi?

İyi yapmışsin canim.dil bilmek çok önemli.
Bu arada belcika nasıl bi yer.sevdin mi?
Eşim buraya biz sevgiliyken yerleşti yaklaşık beş sene tatil için gittim geldim o süreçte alışmış bir fikir edinmiştim zaten.burada nasıl bir hayatım olacağını bildiğim için aslında çok da zorlanmadım. Tabii dil hariç. evlenip yerleşince ara dönemde geldim hemen kursa başlayamadım geçen sene biraz sıkıcı geçti bu nedenle. kilo almam da ondandı aslında. Ama şu an çok daha iyi. okula gidiyorum eğitim sistemleri öğretmenleri harika. Fransa harici uyum programları da var onlara katılmak da buradaki hayatı anlama ve adapte olmaya çok yardımcı oluyor. Şu an keyfim yerinde yani..
Buranın tek sıkıntısı bence iklimi ama ona da yapacak bir şey yok. Alışıyorsun ve alıştığını bile fark etmiyorsun :)

Eşim buraya biz sevgiliyken yerleşti yaklaşık beş sene tatil için gittim geldim o süreçte alışmış bir fikir edinmiştim zaten.burada nasıl bir hayatım olacağını bildiğim için aslında çok da zorlanmadım. Tabii dil hariç. evlenip yerleşince ara dönemde geldim hemen kursa başlayamadım geçen sene biraz sıkıcı geçti bu nedenle. kilo almam da ondandı aslında. Ama şu an çok daha iyi. okula gidiyorum eğitim sistemleri öğretmenleri harika. Fransa harici uyum programları da var onlara katılmak da buradaki hayatı anlama ve adapte olmaya çok yardımcı oluyor. Şu an keyfim yerinde yani..
Buranın tek sıkıntısı bence iklimi ama ona da yapacak bir şey yok. Alışıyorsun ve alıştığını bile fark etmiyorsun :)
Ne güzel canım.Rabbim keyfini bozmasin.yabancı bi ülkede yaşamak ta bi deneyim.yaşanmasi gerekir.
Kaç yıldır evlisin canim.daha önce hamile kaldin mi hic?

Ne güzel canım.Rabbim keyfini bozmasin.yabancı bi ülkede yaşamak ta bi deneyim.yaşanmasi gerekir.
Kaç yıldır evlisin canim.daha önce hamile kaldin mi hic?
İki yıldır evliyim ama aile birleşimi zaman aldığı için bir senedir burada yaşıyorum. Bence güzel bir deneyim burada olmak. Daha önce hamile kalmadım. Buraya gelmeden önce Türkiye de miyom ameliyatı olmuştum rahim içinden ve dışından miyomlar alındı. Ona bağlı iltihap ve yapışıklıklar gelişmiş sol kanalda sorun olmuş. Doktor ameliyatın çok iyi yapılmış ama açık ameliyat handikapı bunlar dedi. Bunun etkisi ile şu ana kadar hamile kalamadim sanırım. Ama şu an sorunlu tüp çıkarıldı. Sağ tüp, yumurtalık fonksiyonları hormonlar ve rahim içi iyi durumda olduğu için doktor doğal yoldan denemeyi önerdi. Eğer yaza kadar olumlu sonuç alamazsak aşılama veya tüp bebek deneyecekler.

Dil okuluna gidiyorum. Harika bir ulkdeyim cok gezdim tozdum her yerine asık oldum evimi esimi seviyorum daa yetmiyor bana kalabalik bir ailede büyüdüm kuzenlerim teyzelerim ayni mahllede ic ice arkadaslarimla o balkon sefalari hele o kalabalik sofralar ya onlari cok özlüyorum ariyorum bir aradalar kahkalar neseleri icim gidiyor ablam kardeslerim hastalansa annem hemen bas uclarinda canlarimi sıkılıyor toplaniyorlar sinemalar disarda yemekler birde ben bekarken tatile gitsem bir haftaligina aglardim cok düşkünlügun zararı. İsviçredeyim ben

Dil okuluna gidiyorum. Harika bir ulkdeyim cok gezdim tozdum her yerine asık oldum evimi esimi seviyorum daa yetmiyor bana kalabalik bir ailede büyüdüm kuzenlerim teyzelerim ayni mahllede ic ice arkadaslarimla o balkon sefalari hele o kalabalik sofralar ya onlari cok özlüyorum ariyorum bir aradalar kahkalar neseleri icim gidiyor ablam kardeslerim hastalansa annem hemen ba
Seni çok iyi anlıyorum ben de oradaki hayatımı çok özlüyorum keşke tüm sevdiklerim burada benimle yaşasa :) kardeşimle skype açıyoruz hadi kahve içelim karşılıklı diyoruz, 5 yaşında yeğenim var, sen kahve içmeye mi geliyorsun diyor :) bunlar basit şeyler ama bana çok iyi geliyor. Yaşadığın yeri sevmen bence en büyük şansın.sonuçta oraya kök salacaksın.. Dil kursu senin o ülkedeki belkide kendi kurduğun ilk sosyal ortam ve bence bunun keyifi de bir başka. kalabalık aileler, keyifli ortamlar Türkiye de seni bekliyor, tatile gittiğinde sen de onlara eklenip harika zaman geçiriyorsun sonuçta. Ben ne kadar süreliğine gitsem yetmiyor mutlaka birilerini görmeden geliyorum geriye.. Ama bu koşturmaca da keyif veriyor insana.

İki yıldır evliyim ama aile birleşimi zaman aldığı için bir senedir burada yaşıyorum. Bence güzel bir deneyim burada olmak. Daha önce hamile kalmadım. Buraya gelmeden önce Türkiye de miyom ameliyatı olmuştum rahim içinden ve dışından miyomlar alındı. Ona bağlı iltihap ve yapışıklıklar gelişmiş sol kanalda sorun olmuş. Doktor ameliyatın çok iyi yapılmış ama açık ameliyat handikapı bunlar dedi. Bunun etkisi ile şu ana kadar hamile kalamadim sanırım. Ama şu an sorunlu tüp çıkarıldı. Sağ tüp, yumurtalık fonksiyonları hormonlar ve rahim içi iyi durumda olduğu için doktor doğal yoldan denemeyi önerdi. Eğer yaza kadar olumlu sonuç alamazsak aşılama veya tüp bebek deneyecekler.
Geçmis olsun canım.neler gecirmissin öyle.ins düzelir herseyin ve normal yolla hamile kalırsın canim.
Daha yeni evli sayılırsınız.1 senedir birlikteymissiniz daha.ins ama inş hemen olur.
Bu arada ben yattim.iyi geeler.esim yat diyor.

Geçmis olsun canım.neler gecirmissin öyle.ins düzelir herseyin ve normal yolla hamile kalırsın canim.
Daha yeni evli sayılırsınız.1 senedir birlikteymissiniz daha.ins ama inş hemen olur.
Bu arada ben yattim.iyi geeler.esim yat diyor.
Şanslıyım ki ;Bunların hepsi çözümü olan dertler. Keşke hiç olmasa ama olacaksa da böyle çözümü olan sorunlarla karşılaşalım canım.bundan sonrası güzel olacak bu konuda umudum tam :)
İyi geceler tatlı rüyalar canım.

Testlerimde hic sorun yok ben ovulasyon olmadigiNi dusunuyorum artik doktor soylerdi oyle birsey olsa diyorum ama bilemiyorum bu ayda cikmazsa gidecegim yeniden.yeniden yine doktor yollari :KK43:
Aslında doktorlar da pek bilmiyorlar yumurta oldu mu olmadı mı. Sadece özellikle yumurta takibi için git canım ve 2 aydır yumurtlama testinde bir işaret olmadığını mutlaka belirt.
Ben şimdi şeyi anlamadım silik de olsa hiç mi çizgi çıkmıyor.

Benim bu sağ kasiğkma biseyler oluyor.parça mı değiştiriyorlar içeride anlamıyorum.yoksa bebiş içerleri mi karıştırıyor?bence bu sefer kız.öyke hissetim.
Ben iyice kafayi yedim pardon kizlar:confused:
Ahaaha ben geçen sefer kız hissediyordum hatta rüyamda da kız görmüştüm :) :) ama bu sefer ne rüya ne his :KK23::KK61:

Hamile olduğunda alıntın varmıydı? Benim yoktu mesela.. Ben akıntıyı baz alamıyorum o yüzden. Yerleşme kanaması oldu mu sende? Bende olmamıştı hoş tutunamadık için yerlesememesi de normal..

Bana çok farklı bir akinti gelmediği sürece çok akıntıya inanmiycam..

Adetten önce yerleşme kanaması olurmuş, var mı aramızda bunu yaşayan arkadaşlar?
Bende olmuştu adetten 3 gün önceydi sanırım hatta adet oldum diye üzülmüştüm

Gebelikten 3 ay once baslanmali icilmeli ya ee simdi ictikten kac ay sonra Olmazsa geri baslanmali yada başlanmalıdır onu sanirim hic birimiz bilmiyoruz ogrenmek lazim
Selam kızlar konuya biraz geriden geliyorm ama malum çalışınca yetişmek zor hızınıza:rapci: ben çok uzun zamandır içiyorm bana doktor ihtiyacın olanı vücud depolar fazlası idrarla atılır dedi bende hiç bırakmadım hamilelik düşündüğümde 3 ay önce başldım hamilelik + düşük bekleme süreside 5 ay desek 8 aydır kullanıyorm geçen testte depon dolu dedi doktor değerin üstünde ama eğer tekrar hamilelik düşünüosan bırakma dedi bende devam ediyorm o yüzden bence başka birşey sebeptir o dediklerine diye düşünüyorum öyle bi etkisi olsa doktorlar bunu önemser

Evet ovulasyon testi büyük kolaylık ben zaten ağrımdan anlıyorum yumurtlamamı test ile sağlamasını yapmış.oluyorum hiç de yanıtlmıyor. Sol kanalımda sorun olduğu için şimdiye kadar sonuç alamadım ama bundan sonra farklı olacağına inanıyorum
Insallah canim en yakin zamanda guzel haberi paylasirsin.

X